Yes! Er komt een Panamera cabrio

Auteur: , 69 Reacties

Goed bezig Porsche! Ze gaan een cabrio maken op basis van de Panamera, maar dan gewoon met twee deuren. De vier zitplaatsen blijven wel behouden.

Net als bij de 911 heeft Porsche aangegeven het Panamera-platform ook voor een breed scala aan modellen te willen gaan gebruiken. Iets moet toch die ontwikkelperiode van 928 jaar terug betalen?

Dit alles is heel erg mooi omdat de Panamera gewoon heel erg mooi is. Niet eens mooi om naar te kijken, maar gewoon heel erg mooi om in te zitten. De auto is groot, heel (heelheelheel) erg breed en lekker plat. Weliswaar hebben de 911-fetisjisten het moeilijk met andere modellen dan een (eh?) 911, in het geval van de Panamera is dit onterecht. Waar de Cayenne afwerking mist en in niets behalve het contactslot aan een Porsche doet denken, heeft de Panamera niets dan Porsche-genen meegekregen. Een cabrio zou daar extra recht aan kunnen doen door wat lengte in te leveren en sportiviteit extra mee te krijgen.

Met een dergelijke cabrio komt de Panamera in het vaarwater terecht van de GranCabrio’s en in mindere mate 6-series van deze wereld. Er wordt een meerprijs van ongeveer €11.000,- verwacht bovenop die van de reguliere Panamera (vanaf 137.500 euro). (bron: autonews.com foto-credits: team009_gert)69 reacties

een Panamera Cabrio? en hij was al zo lelijk :P
Ik neem aan dat het een fotosoep is, maar zoals-ie daar op de foto staat vind ik hem al gelijk een stuk mooier dan de gewone…
Jaja…men luistert toch echt niet naar Jeremy Clackson (zie z’n opmerking over 4-zits cabrio’s. Iets met Hitler….)
@Casey:
Waarom zou men uberhaupt naar jeremy clarkson luisteren? Als het geen engelse auto is weet je toch al dat de kans 95% is dat hij hem afkraakt.
integralechubasco
helaas voor porsche bestaat de uebercabrio in deze klasse al namelijk de grancabrio. je moet wel echt stekeblind, eencellig, en levensmoe zijn wil je toch liever in deze badkuip.
Gaaf! Maarja, een GranCabrio is inderdaad gaver, mooier, enz… ik ben benieuwd!
kleiner, dakloos, en 11000 euro duurder…
geef mij maar een Italiaanse schone
Ik dacht dat de 911 de top van het gamma was (op een zeldzame carrera gt na). Als ze dit plannetje doorvoeren wordt de 911 Porsche’s middenclasser dus dan komt er daar ooit wel een vierdeurs van ..
YES eindelijk die gekke/LELIJKE bobbel bij de achterruit weg, nou is het echt een mooie wagen!
Nogmaals, in het echt valt de Panamera heel goed mee! Al vrees ik voor de cabrio alweer het ergste. Het benadrukt de achtersteven van de wagen en die is nu net het minst mooi… :roll:
@Jo-zef: hij valt niet mee. Hij is dik, breed en indrukwekkend en dan denken mensen dat ze hem mooi vinden.. ik vind hem nog altijd lomp, log en met ouderwetse jaren 90 rondingen..

Ben wel benieuwd naar de cabriolet. Wellicht wordt de wielbasis wel iets ingekort
wow, autoblog is enthousiast over een porsche panamera.
Dat betekend dat ze de achterkant moeten veranderen om het dak kwijt te kunnen. Het is al even benoemd, maar subtiel gezegd; daar is wat verbetering te halen!

Ook ik ben zo iemand die wil dat Porsche alleen de 911 bouwt. Mijn collega heeft een Cayman gekocht en enorme spijt; iedereen vraagt hem waarom hij geen echte Porsche heeft(waaronder veel vrouwen!). Hij wordt er helemaal gek van (de vragen, niet de vrouwen). Ondanks dat de Cayman een betere wegligging heeft, mist hij de race-historie, de looks en de naam. Blijft toch iets speciaals zo’n 911.
Goed plan hoor, panamera cabrio turbo.. mmmm
Ik vind de Panamera een prachtige wagen.
EN een cabrio lijkt me ECHT een geweldig idee :D
Ziet er zeker beter uit zo.
@mezelf turbo cabrio
In ieder geval mooier dan dicht. Dat zie je ook niet vaak.
aaah nee porsche doe dat nou niet
Stiekem vind ik hem best wel mooi. Niet verder vertellen hoor… ;-)
Is het al weer 1 April? dit kán gewoon nietwaar zijn :’)
nou… dat ziet dr opzich wel redelijk uit voor een panamera, heeft wel wat weg van een 350Z
@matthijs: heeft wat weg van een 350Z? Waar zitten jouw ogen ergens, want je ziet dingen ie niemand anders kan zien!
Maak me wakker uit deze verschrikkelijke nachtmerrie!
Altijd leuk (nou ja, triest.. bijna hetzelfde) hoe mensen reageren op een simpele(!) shop alsof het het eindresultaat is..
en ik dacht dat hij niet lelijker kon… ze germans did it again!
Dit is een shop? Ziet er wel erg goed uit. Ben ook een van de mensen die de dichte versie wel mooi vindt, al is ie wat apart. Maar dit is gewoon een mooie wagen, zonder meer.
De GranCabrio vind ik zeker niet mooier.

Hopelijk lijkt de productieversie voldoende op deze foto.
ik geloof er niets van, het is vast een mule voor een passat cabrio
-edit: grow yourself some humor-
Zo, best veel positieve reacties, terwijl dat toch echt anders was bij de dichte..!

ik hoor overigens ook bij de mensen die de ‘gewone’ panamera wel gaaf vinden. Tip: ga hem eens in het echt bewonderen!
He! die lelijke mislukte kont is er af! Hij is ineens een stuk beter!

Over dat brede scala twijfel ik niet. Daar zijn ze bij Porsche meesters in. Alleen hoe gaat een Panamera Targa er nou uit zien? ;-)
Inderdaad dit is de 1 april grap aller tijden. Ik vind de Panamera oerlelijk! Bah Er is maar 1 Porsche en dat is de 911! :-)
Zijn ze daar gek geworden?! Begint wat op topgear te lijken, genre Espace Cabrio. Nee serieus, je ziet toch ook geen BMW7 cabrio, omdat het éénmaal niet hoort/kan.
Trouwens hoeveel modellen porsche ook uitbrengt, bvb een kleine stadsauto binnenkort, er is (voor mij) maar één porsche. De rest is marketing, miskleunen of heiligschennis. En ze melken alles uit tot en met
Voor alle dis-believers, ik wil me hier niet opwerpen als de grote Panamera beschermheer of zo, maar in het (Belgische) avondjournaal zat een flits van de Panamera waarop iedereen duidelijk ziet dat de vooroordelen van de eerste foto’s echt onterecht zijn. (Ik schat op ongeveer 1/3 van de 2min durende reportage komt de baas van Standard Liège met zijn Panamera aangereden: http://www.deredactie.be/permalink/1.612643) Vandaar dus, de Panamera valt echt goed mee in het echt.
@Jo-zef: praat aub voor jezelf. Ik vind hem nog steeds lomp en zwaar ogen…
Doen ze 10 jaar lang aaaaal die moeite om er 2 deuren bij te stampen, is hij nog geen jaar op de markt, zagen ze er direct al weer twee af. Ben ik de enige die dit onlogisch vind?
Op 42sec, mooi gokje “1/3” ;) Trouwens nog mooi kleurtje ook…
Wanneer kunnen we de Panamera coupe verwachten, en de station en de diesel?
@ Alessio neen jong, je bent niet de enige en waarschijnlijk ook niet de eerste. De gewone ‘berline 4d sportcoupé’ was voor mij bijvoorbeeld ook al meer dan voldoende.

Te bedenken dat Porsche overigens al zijn modellen in 432 verschillende versies en upgrades op de markt gooit, kunnen we ons stilaan aan iets gaan verwachten…

Om dan nog maar te zwijgen van die toekomstplannen rond Porsche-mini’s en zo :mrgreen: (x432= tsjing tsjing tsjing)
Zonde.
Ik was al niet kapot van deze auto, maar waarom moet er toch altijd een dakloze versie van een auto komen?
Gaat altijd ten koste van de rij-eigenschappen. Maar goed, voor wie een auto koop om op te vallen, is dit wellicht een goede keuze…
@ MattCurlew je hebt weeral niet gekeken hé :) Trouwens, zwaar en lomp. Een Cayenne is ook zwaar en lomp, een Benz ML is ook zwaar en lomp. Maar in “z’n categorie als luxueuze 4-zits-sportwagen” is de Panamera helemaal niet zwaar en lomp. En oogt hij het zelfs niet. Vooraleer me te bevelen, laat me eerst eens weten hoe uw maatstaven dan precies liggen en welke referentie je hanteert (ik gok op een Lotus Elise :shock: ) Want zomaar beweren dat ie zwaar en lomp oogt -terwijl dat dus niet zo is- zonder een erg gedegen onderbouwing waarom dan wel kan echt niet langer door de beugel! :lol:
@Jo-zef: stond je in mijn kamer dan? Ik heb de video wel bekeken. Ik zag ook het ongemakkelijk knuffelen van die twee heren..

ik heb geen referentiekader. Ik vind hem gewoon overdreven lomp en zwaar ogen. Net als een 911 trouwens. Die wordt met de generatie lomper. Of bekijk de Bugatti Veyron; ziet er uit alsof ie zwaar is en dat is ie ook. Een Koenigsegg CC vind ik veel sportiever ogen en ook slanker. Duitsers vinden nu eenmaal dat auto’s lomp/dik/breed/zwaar moeten ogen. Helaas.. 6-serie van BMW is ook zo’n geval. Lelijk als de nacht maar omdat ie dik is vind men het indrukwekkend en dus mooi.. wrong..
Prachtige shop als ie zo wordt: maken

Kunnen ze trouwens niet voor de grap dat ding gewoon vier deuren laten houden a la mercedes benz ocean drive concept?
Hey MattCurlew, ik citeer: “…net als een 911 trouwens. Die wordt met de generatie lomper…” Goed, ik weet genoeg. De laatste 911 is ongeveer de mooiste van wat Porsche ooit gebrouwen heeft. Zeker als je’r zijn ultieme handling en aangename rij-ervaringen bijneemt! De vorige 911(‘s) vond ik ietwat lelijk met hun rare koplampen (ik spreek niet over de turbo-uitvoering ;) want daarop viel het nog wel mee zou ik het noemen) maar toen ze terug een ranke (!) verschijning bouwden met ronde koplampen en precies de slanke welvingen op die welbekende lijn die een 911 zo prachtig maakt, moet jij gedacht hebben wat een plompe lelijke, ouderwetse bak! Gedver dat zegt meer dan genoeg!
@Jo-zef: kijk dat jij geen smaak hebt kan ik ook niks aan doen ;)

http://www.fastestlaps.com/photos/Porsche_993_Carrera_4S_486d0bff8a291.jpg

993.. mooiste 911.. daarna werd het minder.. vooral met de huidige voor de facelift. Suffe jarne 90 Japanse achterlichten, retro 993 koplampen maar dan op een te brede auto waardoor de neus kaal oogt en de zijkanten hoeven niet radicaal anders maar scherpere lijnen zou hem niet misstaan :)

993.. idd.. heel ouderwets ;)
@MattCurlew:
Yup! By far de mooiste 911, de 993!
Vaarwater van de 6-serie? Ik denk eerder van de Azure, al kost die wel bijna 4x zoveel.. Maar qia formaat wel. Als dit geen grap is tenminste, want ik vind het er niet uit zien.
Porsche maakt me een beetje bang. De berichten dat ze kleinere en goedkopere modellen willen bouwen en nu gaan ze ook nog de Panamera volledig uitmelken waarschijnlijk met een shootingbrake variant, cabrio etc. Ze gaan er een gigantisch massaproduct van maken.

Ik herinner me nog een artikel van een gastblogger die schreef over het ‘graaien’ van meneer Wiedeking. Uiteraard was dat artikel niet eens het reageren waard en veel te kortzichtig en typisch nederlands. Maar wat blijkt, Wiedeking is zijn geld meer dan waard want Porsche gaat volledig de verkeerde kant op.
Wat is dat toch met heiligschennis, waarom kunnen er niet meerdere modellen op de markt komen. Ik geen Porsche groot gelijk, de Panamera vindt ik geweldig mooi en het idee van een cabriolet zou in mijn ogen heel goed kunnen uitpakken!
Om te eindigen, uw 993 oogt veel zwaarder en lomper dan ieder model in het huidige Porsche-gamma… :lol: Het zal wel aan uw perceptie liggen zeker… Goeden avond nog!
Dit ziet er wel goed uit. Ze hadden gewoon deze moeten lanceren en de vierdeurs laten vallen.
Achjah – Porsche is al jaren alle inspiratie en richting kwijt. De 911 uitmelken tot het niet meer mooi is, de Cayenne, de Cayman met opzet minder goed maken dan de 911 omdat hij die anders kletsen zou verkopen, en dan de Panamera… De cabrio versie past spijtig genoeg in het rijtje van miskleumen – al lijken ze klanten in overvloed te hebben… De oer-911’s – wat ik reken tot en met de 964 zijn echt mooie wagens. Alles wat erna komt zijn gewoon modellen gericht op het bompa-publiek wat nu de overgrote afnemer van die 911 is….
blijft een lelijk gedrocht. Maar geen nood, binnenkort een Porsche Citystar!!
Ehm, tsja. Het grote verschil tov de 911 Cabrio is de twee extra zitplaatsen. En de motoren. Maar dan nog… Het is een cabrio in min of meer dezelfde klasse. Het zal wel. :roll:
ik heb inmiddels de Panamera ook in levende lijve mogen zien en moet zeggen, dat hij toch erg meevalt. Mooi is een groot woord, maar lelijk is ‘ie niet.
Maar dit ziet er gewoon goed uit! Die bobbel is weg, en dat maakt ‘m weer mooi!
Toch leuk dat je met een krap half uurtje photoshoppen een merk als Porsche kan maken of breken ;-).
Een hardtop of softtop?

Hoop niet dat hij wordt zoals die photoshop.. :P
Ziet er goed uit! Doen!
@Panamera: Ik hoop een softtop.

Maar voordat de Panamera Cabrio zal verschijnen komt er eerst de coupé versie nog lijkt mij, in het teken van de 928. En ik vertrouw Porsche er wel op dat het iets moois word. Laat het “uitmelken” beginnen! :D
Deze wordt nog lelijker!!
Doe maar niet….
Kan het nog lelijker?
Ik had toen al een emmertje vol, maar nu heb ik een kliko nodig,
Zelfs me neefje van 6 kan een beter krassen
Ik vind deze photoshop mooier als de auto waar die oorspronkelijk van afgeleid is, die vind ik namelijk, iig op de foto’s, spuuglelijk. Maar dat maakt toch niet uit, uitmelken doen ze ‘m toch wel^^

p.s. ik mis het vakje om me aan te melden op reacties en heb me er nog niet op aangemeld, kan iemand van de redactie dat in orde maken zonder dat ik zonodig nog een bericht moet plaatsen?
En wordt ie dan verkocht als Boxter LWB?
ik vind hem er nog helemaal niet zo lelijk uitzien
neen man dit is gewoon fucking lelijk .
en wanneer komt de rijtest van de panamera ? :D
hij was al lelijk, en nu wordt het alleen maar nog lelijker. enige wat leuk was aan zede porsche waren de 4 deuren, welke nu immers gedownsized zijn naar de 2…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).