BMW SIMPLE: hybride studiemodel

Auteur: , 24 Reacties

Na de elektrische C1 wijst BMW ons subtiel op een tweetal oude en vreemdsoortige conceptcars; de SIMPLE (Sustainable and Innovative Mobility Product for Low Energy consumption) en de CLEVER (Compact Low Emission Vehicle for Urban Transport).

De SIMPLE is een lichtgewicht en sportief tweepersoons hybride voertuig dat de voordelen van een auto en een motorfiets moet combineren. In 2005 is de SIMPLE door ingenieurs van BMW Group ontwikkeld. Na afronding van diverse tests, maakt BMW dit concept nu voor het eerst openbaar. Het model maakt deel uit van de tentoonstelling ‘Concept Vehicles’ in het BMW Museum en wordt gebroederlijk gepresenteerd samen met de CLEVER Concept. Deze Concept is reeds in 2002 gepresenteerd en was een vooruitstrevende visie op duurzame, persoonlijke mobiliteit, ontstaan in samenwerking met de TU Berlijn. Dit stadsvoertuig heeft een zeer laag verbruik en geringe uitstoot dankzij aandrijving door een 1-cilindermotor met aardgas als brandstof.
24 reacties

Carver is er kopje onder mee gegaan. maar dit is bmw dus zal het vast beter verkopen.
Carver anyone?
RijNouNsDoor!
Van Carver is alleen de verkooporganisatie failliet gegaan. Merknaam/patenten e.d. zijn niet verloren.

Als BMW dit voor en prijs van 15K a 20K kan leveren, denk ik dat dit een succes wordt. Ik zou er eentje kopen, droog door de file en mijn kapsel intact(geen helm), en in het weekend lekker “carver” op bochtige weggetjes. mooi man
die clever lijkt me wel wat (carver?)die simple is gewoon een fiets met een zeil om
In het Duits spel je Carver dus als Clever.
A new stealth bomber made by BMW…. BMW SIMPLE
Die Simple is wel heel erg gaaf! Lijkt me ook nog een stukje beter sturen dan een Carver/Clever. Verder is het wat meer auto, ruim deurtje, 2 zitplaatsen. Lijkt me een prima vervoermiddel :)
Was Sir Clive toch vooruitstrevend in de ’80er jaren!!.


“Compact Low Emission Vehicle for Urban Transport”. Ben ik nu de enige die daar het woord Clevut in plaats van Clever in zie?
@Goof: volgens BMW is het een acroniem voor “Compact Low Emission Vehicle for Urban Transport”… dus
Mooi, is de opvolger voor de space shuttle ook weer bekend. Nu alleen nog NASA vertellen en ze kunnen hun geld verplaatsen naar missies.
@ Goof, nee inderdaad dat zie ik ook. als je de woorden ziet die SIMPLE zouden moeten vormen dan denk ik dat hij SIMPLEC had moeten heten!
@Goof: CLEV Ur, uitgesproken CLEVER dus.
Die Simple ziet er wel superdik uit zeg. Soort combinatie van een straaljager en motor.
Ik weet een betere naam:
BMW COMPLEX
Op het eerste plaatje vond ik de Simple een beetje onrealistisch/conceptueel. De ramen ogen op dat plaatje zo klein en hoog dat je de weg niet eens kunt zien. Maar na het zien van dat filmpje van autoblogger, ben ik helemaal om,
90% Simpels ip de hollandse wegen!
Beetje….simpel dit….niet?
Lang leve de Goggomobiel en de Zundapp Janus.
@Rjnounsdoor
Denk maar niet dat je tussen een file doorrijdt met die CLEVER hoor…
Nu die Simple nog donkergrijs spuiten en je hebt een budget-Reventon. Leuke hoekige belijning zeg…
witte drol
Bah, bah, bah, lelijk!
Rianne van Zuilighem
zetpil op 3 wielen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).