Parmigiani Fleurier maakt horloge voor Bugatti Galibier

Auteur: , 27 Reacties

Het was je misschien al opgevallen dat er in het dashboard van de nieuwe Bugatti 16C Galibier een mooi uurwerk te vinden was. Nu kunnen we jullie eindelijk wat meer informatie geven over dit kunststukje van horlogemaker Parmigiani Fleurier.

Voor de Galibier heeft Parmigiani Fleurier een zogenaamd Tourbillon horloge gemaakt. En wat is Tourbillon dan hoor ik je denken, dat is een uitvinding uit het tijdperk van de zakhorloges om de invloed van de zwaartekracht op de gang van uurwerken te voorkomen. Door het gangwerk in een om zijn as draaiende kooi (de tourbillon-cage of -kast) te plaatsen kan onnauwkeurig lopen worden voorkomen.

Bijzonder aan het klokje in de Galibier is dat je het eruit kan halen en kan plaatsen in een bandje zodat je het om je pols kan dragen. Ook is er de mogelijkheid om het klokje te plaatsen houder die je op bijvoorbeeld je bureau kan zetten. Of het klokje standaard geleverd zal worden bij de Galibier is niet bekend, maar het zou zomaar kunnen dat Bugatti er een fikse meerprijs voor gaat vragen.

In 2006 lanceerde Parmigiani Fleurier speciaal voor de Veyron ook al het gelimiteerde “Bugatti 370” horloge. Daarvan worden slechts 200 exemplaren gebouwd (speciaal voor Veyron eigenaren). In 2008 kwamen ze al eens met de speciale “Bugatti 370 Veyron Faubourg” uitvoering (20 stuks) en dit jaar komen ze met de extreem gelimiteerde (2 stuks) Bugatti Type 370 Centenaire. Dat horloge is gemaakt van 18 karaat rose goud en platinum 950. Vervolgens is graveur Philippe Bodenmann nog 300(!) uur bezig beweest om een unieke gravure aan te brengen. Het kalflederen bandje is afkomstig van Hermes.27 reacties

Nutteloos! Hoe onhandig is dat niet?? Telkens je klokje moeten versteken?
Als je zo’n auto hebt koop je toch gewoon een extra horloge? Geld zat!
…en wat heb je om je pols als je het klokje eens een keertje vergeet….ja, een lederen cockring
ZIet er bezopen uit aan je pols…
Inderdaad! Koop er dan twee, eentje in de auto, eentje aan je pols!
Of koop het horloge en de auto niet, zo’n overgegroeide Panamera kan ik iig wel missen.
Wat doet Volkswagen toch een geweldige job met Bugatti. Serieus ik hoor hier vaak commentaar op VAG maar met Bugatti zijn ze bezig zoals het hoort. Ettore was zelf ook een artiest en had altijd de allermooiste klokjes in zijn auto’s. Volkswagen gaat nu met dezelfde ‘attention to detail’ te werk. Heel indrukwekkend!
Prachtig detail! dat maakt de auto zo ongelofelijk speciaal! Net als bij aston martin’s; een pennetje in het dashboard, hoe gaaf is dat! En dat interieur is wel zo fenomenaal bijzonder, daar kan geen enkele andere fabrikant aan tippen; zo mooi, zo rustig, zulke mooie materialen. Perfectie ten top. plus een prijs die te belachelijk voor woorden is…
’t Gaat er ook niet om of het mooi is met dit soort dingen, maar juist dat het duur (en opvallend!) is. Eigenaar kan dus ook als ie niet bij z’n Bugatti in de buurt is, van kijk mij ik rij Bugatti.
Mensen die zo’n auto rijden hoeven de tijd niet te weten.
Ze beslissen zelf wel of ze te laat zijn ja of nee.
Bij t type 370 zit de tijdsaanduiding aan de zijkant,dit zodat je je hand niet van t stuur af hoeft te halen om te kijken hoe laat t is. Als je denkt dat t nutteloos is heb je nooit 300kmh gereden en op je horloge gekeken hoelaat t is. Just 2 let u know.
`n snufje Masarati…
Geef ze eens ongelijk over een dure prijs.
Het zijn prachthorloges!
@ BmwPower

Dure prijs???
@Race_Kees,

Idd je haalt de woorden uit m’n mond.
ze menen het echt wel serieus met die galibier :D bugatti wordt stilaan mijn favoriete merk .
ze weten wel het idee ‘droomauto’ nieuwe schwung te geven zeg. Wat een pracht en praal. Ongekend. Heel erg speciaal.
Vast een verbouwde Casio! :P
Voor me gevoel als je ff flink gas geeft met de 16C donderd zo het klokje uit het dashboard haha.. Het ziet er nou namelijk niet zo stevig uit.
Magna zal wel de body ontwikkeln. VDO zal de electronica ontwikkelen. Bridgestone de banden.
M.a.w. niets bijzonders.
Eigenlijk dus none-news. Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik.
Dit klokje van Parmigiani Fleurier ziet er in ieder geval een stuk beter uit als de auto waar deze in moet komen….
De Bugatti Type 370 klok is echt lelijk.
Belachelijk is dit! Voor dat geld koop ik bijna 3 M3’s!!! Ik weet wel wat kiezen haha
het horloge is mooier dan de bugatti. Ik vind dit voor de verandering is een mooi horloge tussen al die veel te groten apparaten die tegen woordig als mode om je pols zouden moeten hangen. Ik heb alleen een mobiel zoals iedereen tegenwoordig. Geen horloge nodig
Goed gekeken naar maserati , die al sinds de eerste modellen een cartier klokje heeft.
Echt weer wat voor dit ordinaire vag product die niks te maken heeft met het origineel.
stylo…
Altijd leuk, uitvindingen waar niemand op zit te wachten…
Wat voor bier?? gali bier? malt bier?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).