Chinezen klagen Fiat aan voor spionage!

Auteur: , 77 Reacties

Zijn jullie klaar voor de grap van dag? Het Chinese Great Wall klaagt Fiat aan wegens bedrijfsspionage! Waar kennen we Great Wall van? Vooral van de Great Wall Panda Peri natuurlijk. Volgens een Italiaanse rechtbank is dat wel een kloon van een Panda, maar volgens Chinese rechters (surprise, surprise) niet. En nu klaagt Great Wall die arme Italianen dus aan voor bedrijfsspionage.

Great Wall heeft hun zaak aanhangig gemaakt bij een rechtbank in Shi Jia Zhuang. Volgens de Chinezen heeft Fiat spionnen naar hun fabriek gestuurd om het productieproces van de Peri vast te leggen. Of Fiat dat echt gedaan heeft weet ik niet, maar ik zou ze geen ongelijk geven. Op die manier kan Fiat natuurlijk mooi bewijzen dat Great Wall wel degelijk een kloon van de Fiat Panda bouwt.

Zelfs een blinde kip kan zien dat architectuur van beide modellen op zijn minst heeeeel erg sterk op elkaar lijkt. Maar aangezien deze rechtzaak in China speelt vrees ik het ergste voor Fiat. Die corrupte Chinezen zullen ongetwijfeld Fiat beschuldigen van het stelen van productieinformatie die Fiat notabene zelf ontwikkeld heeft. Hoe verknipt wil je het hebben! (via: chinacartimes.com)77 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Goeie test ivm de onafhankelijkheid van het Chinese gerecht. Ik ben benieuwd.
Al dat gekopiëer van de Chinese autofabrikanten lijkt ons misschien ergerlijk en belachelijk, maar zo geraken ze er wel. Over een tiental jaar zal dit wel uitsterven, en dan zal ook de Chinese staat dit probleem aanpakken, ter bescherming van de eigen bedrijven.
Vieze chinezen :P
met alle chin……. oooh die klopt niet :-D
>Zijn jullie klaar voor de grap van dag?

hahha toen moest ik al lachen, crazy ass chinese hahahah dt ze dat nog echt serieus zelf gelove
Duh, volgens Chinees recht ben je schuldig tot je onschuldig bewezen wordt. Beetje appelen en peren verhaal dit.
Maar het is dan wel weer grappig, tenzij je wat afweet van beide landen/systemen.
en hoe lang hebben ze daar voor nodig gehad? 8 jaar, minimum!
duidelijk verhaal….de zaak lijkt mij al van tevoren beslist…sambal bij, Fiat?
Ah, interessant.
Al begint het toch wel een beetje saai te worden…
Chinezen welke Fiat aanklagen voor spionage???

Het moet niet gekker worden.. wat een dwazen..
Morgen op autoblog.nl: Nissan klaagt over Ringtijden Porsche.
vuile tiefes chineze hoe durve ze met hun fuckin kkr koppe de italiane te fucke
@JRmiura: Hoog tijd om eens iets aan je Nederlands te doen. Hoofdletters, leestekens, geen ‘stoere’ bewoordingen als kanker meer. Zo niet, ga dan aub weg hier en ga lekker op MSN tegen je maten deze taal uitkramen. Hier zit niemand er op te wachten.

OT: Gekker moet het niet worden, eerst kopiëren ze het design en nu gaan ze Fiat ook nog eens aanklagen? De Panda is al jaren op de markt, is de GreatWall überhaupt al te koop? Het zijn en blijven rare lui, die Chinezen.
Het zal dus wel er op uit draaien dat Fiat geen auto’s meer in China mag verkopen…in het ergste geval
De Chinezen zijn briljant ik alles te kopiëren. Dit is al laag (en goedkoop), maar om dan nog eens een bedrijf aan te pakken die wel een eigen creative geest heeft, en wel investeert in R&D, is gewoon echt kansloos.
edit: dank u, is inmiddels gefixt

ot: wat een pannekoeken die chinezen..
Only in China
Het ergste van allemaal zou zijn dat Fiat dit verliest.
Ik ben ook bezig met een opzetten van een bedrijf en de chinezen kopieren inderdaad alles. Willen altijd weten waar je de onderdelen voor nodig hebt en als ze genoeg weten dan gaan ze het achter je rug het hele ding zelf bouwen voor minder geld.

Oplossing is dus om tussenpersonen te gebruiken voor verschillende onderdelen zodat ze het niet kunnen uitvogelen. Zeer irritant trouwens allemaal, maar het is de cultuur daar.
Tja en iedereen is ermee onneens, maar toch nog steeds made in china troep kopen. Tijd om weer eens principieel te worden en niet alleen kijken naar je eigen gewin (hebberigheid, meer,meer, meeeer)
Heel slim van China, Fiat zal dan geen autos mogen verkopen in China waardoor de chinezen alleen de kloon kunnen kopen, minder concurentie en een groter marktaandeel(in China).
Ik vraag me af wanneer Ferrari aangeklaagd word.
Chinesen kunen alleen maar klonen kijk maar naar ze, ze lijken allemaal op elkaar hehe
@ JRmiura: KUN JIJ OOK NEDERLANDS TYPEN?
@Gerjan: hahaha, hij weet niet waar de N zit op zijn toetsenbord denk ik zo.

De Panda is en blijft een Italiaans icoon, laat die klote chinezen daar maar verder op zuigen.
chinese gerecht? lekker!
Kijk en nu komen we dus op een punt aan waarbij het communisme in de weg zit. De Chinezen hebben heel slim jarenlang gebruik gemaakt van een kapitalistische manier van handel drijven, maar er komt een punt dat er conflicten komen waarbij de verschillende politieke systemen voor problemen gaan zorgen. Ik heb het al jaren gezegd. Je kunt niet in een vrije markt je werk doen als een partij (ook nog eens een hele grote) met andere spelregels werkt.
@JPM:
Het is de wet die ze toelaat mensen aan te klagen zonder enig bewijs: schuldig tot anders bewezen wordt (bewijs dus maar even dat je een moord niet gepleegd hebt).
Maar conflicten tussen partijen? Zit er dan één echte rode partij in China? Dat lijkt me vreemd…
simpele oplossing: nu het kapitalisme ook China onder controle heeft zijn ze kwetsbaarder dan ooit… we gooien de grenzen dicht voor alles uit China zo gauw ze dit soort zaken op oneerlijke wijze in hun eigen voordeel beslechten via hun bullshit rechtbankje…
De ironie! Heb bijna, ik zeg bijna :P , medelijden met Fiat. Het ergste is nog dat ze met man en macht hier tegen in zullen gaan, want c’mon, de Chinezen begonnen eerst… Maar toch, dit op een bureaucratische manier proberen op te lossen zal moeilijk gaan in een communistisch land als China.
Bobby Orlando
Zo Robbie, dus de Chinezen zijn corrupt? Op welke ervaring is die naar rascisme neigende uitspraak gebaseerd? Of ben je gewoon een platvloerse rascist?
Altijd wel geniaal, die Fiat kleine auto ontwerpen. Iets wat de oer mini ook had, iedereen kan erin gezien worden!
Sorry, maar dat vind ik echt een goeie
er is ook een fiat die precies hetzelfde is als de suzuki sx4 die zag ik namelijk heel vaak in italie.
fiat sedici
Denk dat iedereen hier het fout op heeft productieproces=/=de wagen zelf. Fiat/china weet dat het model gepikt is, maar fiat gaat gewoon gaan kijken hoe zij em in elkaar schroeven/produceren, om zo misschien kosten te besparen. Dat maak ik toch op uit de newspost. En dat is inderdaad strafbaar, ookal is het design gepikt.
@boostah: Geloof je zelf dat één van de meest succesvolle producenten van kleine auto’s in de geschiedenis, die z’n auto (de Panda) in Polen in elkaar schroeft nog IETS zou kunnen leren/halen bij die Chinezen? Come on, even you cannot believe that, can you?
En als die corrupte Chinese rechter nu eens zegt dat Great Wall gelijk heeft? Dan krijgt Fiat straf en mag het misschien geen auto’s meer verkopen in China (hoewel ik niet weet of ze dat nu eigenlijk al doen). Dan ben je lekker genaaid. Net als Renault een tijdje geleden. Hoe is dat eigenlijk afgelopen, autoblog?

@YK: Dat is niet echt te vergelijken, dat is in samenspraak/samenwerking gedaan.
@Citrofiel:
Corruptie is niet meteen in het spel in dit geval: Chinees recht is anders dan Europees recht (heb ik al drie maal geschreven onderhand… :roll: ). Daar ben je schuldig tot anders bewezen wordt, dus probeer maar eens te bewijzen dat je niet spioneerde.
De vergelijking is echter ongeoorloofd, de twee rechtzaken werken anders (maar behandelen hetzelfde). Om Fiat schuldig te maken, is een internationale rechtbank nodig me dunkt.
Waarom kan autoblog niet eens op een subjectieve manier nieuws geven?

Corrupte Chinezen, inderdaad. Maar je hoeft niet alle chinezen over één kam te scheren. In ieder land is er trouwens corruptie dus met een dergelijk uitspraak snij je geen hout.

Ook heel grappig om enkele reacties te lezen van lezers die alles behalve nadenken als iets gepost wordt.

“we gooien de grenzen dicht voor alles uit China zo gauw ze dit soort zaken op oneerlijke wijze(…)”

Dan vraag ik jou eens om te tellen hoveel keren je Made/Assembled in China je in jouw huis tegenkomt. Dan heb ik niet over de met lood vergiftigd speelgoed die je koopt voor je kind, maar vooral je huishoudapparatuur en informaticagerelateerde onderwerpen (ik heb het over computers, printers, mobiele harde schijven, GSM’s,etc…)

Nog eens AB: WEES SUBJECTIEF!
en voor de lezers: denk na voor je post

flame away, amen
@SSq:
ja, in ieder land is er corruptie, maar in sommige landen is er veel meer corruptie dan in andere.
na een keer mijn eigen post te lezen heb ik maar door dat ik het verkeerde woord aan het gebruiken was :/

ik bedoelde natuurlijk objectief!
@ super: belgië bijvoorbeeld ;)?
@vla: Ja, het zal allemaal wel niet zo werken en ik zal he wel fout hebben, maar het ging vooral om de mogelijke gevolgen die ik schetste. Die zijn wel gelijk. Renault en Fiat zullen/zouden beide flink benadeeld zijn als hen de toegang tot de Chinese markt wordt ontzegd.
@Citrofiel:
Ah, als een hoge piet in China eens verkeerde spaghetti eet, bestaat de kans dat Italiaanse auto’s nooit meer in China komen. ;)
Da’s het risico dat ze zelf nemen door te produceren/co-opereren/leveren in/met een land met labiele, corrupte en onbetrouwbare overheid simpelweg omdat alles daar kan (wetten en reglementen) en het er goedkoop is.
China wil aanzien worden als moderne industriestaat (totaal kapitalistische gedachte) en daar spelen de bedrijven maar al te graag op in. Dus geen medelijden mee hebben Citro. ;) :P
@vla:
Dat ‘schuldig tot anders bewezen’ is er al een tijdje afgeschaft hoor. Je valt volgens mij iets te snel voor de anti-China campagnes…
@RA999:
Wow! Epic fail van mijn kant! :oops: Wat voor systeem gebruiken ze dan nu?
@vla:
Ze hebben nu volgens mij een ‘gewoon’ westers systeem waar je onschuldig bent tot het tegendeel is bewezen…
@RA999:

Dat zouden ze dan wel eens mogen uitleggen aan de Chinese bevolking. Die zien dat namelijk net wat anders. ;)
@ssq
Kom op man, iedereen weet dat de chinese regering verwerpelijk is en hun eigen bevolking strak aan de lijn houdt

Ot: die chinezen hebben wel lef zeg, helaas zal de chinese rechtbank wel net zo eerlijk, transparant en objectief zijn als de regering zelf
Hahaha, dit is inderdaad de grap van de dag!!
Maak daar gerust grap van het jaar van.

De Peri kwam volgens mij later uit. Alleen als de Chinezen eerder waren begonnen met de ontwerpfase slaat deze grap nog ergens op. Ik ben benieuwd.
@ Thys om 18:06
“Vieze chinezen”

Je hebt waarschijnlijk geen idee hoe gelijk je hebt.

Chinezen hebben echt totaal andere normen vwb lichaamshygiëne.

In de Westerse wereld zou iedereen hen voor smerig verslijten.

Je weet ook dat er in het eten uit Chinese restaurants altijd veel meer dan de toegestane hoeveelheid huidschilfers en e-collie bacteriën worden aangetroffen???

Smakelijk!

@ Autoblog

Oktober is met een K en niet met een C.
ik boycot een week lang de chinees om de hoek.. en ga in plaats daarvan naar de italiaan..

trouwens, nu ik er over nadenk… hadden de italianen (marco polo en zijn cornuiten) de spagetti niet gejat van de chinezen (Mie)
Ik zeg, die chinezen hebben gelijk. Het dier waar de auto zijn naam aan ontleent, is immers ook een Chinees dier? Nou dan! Het moet maar eens afgelopen zijn met dat schaamteloze gekopieer van de rijke Chinese industriële auto-design traditie. Laatst met die parade zag ik toch duidelijk dat de Chinezen rondreden in jeeps die verdacht veel leken op de Humvee van de Amerikaanse smerige imperialistische tegenstanders van de socialistische revolutie. Ik zeg dat die Yanks dat gewoon hebben gekopieerd van het originele Chinese ontwerp! Schande!
@JIFF
Als biochemist/biotechnoloog in spé zal ik maar zwijgen over de manier hoe je Escherischia coli probeert af te korten. Juister is ” E. coli


Ik weet niet vanwaar lichaamshygiëne om de hoek komt kijken… Nu je er toch over bezig bent heb ik ook geen idee in welk opzicht dit gecorreleerd kan zijn met Chinezen. Maar als je toch de Chinezen over hun gewoontes en ergo hygiëne wil hebben (en ze als ‘smerig’ wil bestempelen) dan heb ik geen flauw idee hoe je de Afrikaanse stammen, die wonen in lemen hutten met kalfsuitwerpselen, wil omschrijven.

Niet dat ik de Chinezen wil verdedigen of haat wil uitroepen t.o.v. de afrikaanse medemens, I’m just getting some facts straight..
@ Professor Van Leipum (AKA SSq)

Jammer dat JIFF E.coli niet goed schreef.

Maar erger is dat jij zegt dat je hier over zal zwijgen en het dan vervolgens NIET doet.
Lekker consequent!

Verder heeft JIFF gewoon een heel dik punt vriend. Chinezen zijn gewoon vieze lui die hun lichaam niet goed schoonhouden. Denk aan het niet wassen van, douchen, etc.

JIFF zit voor z’n werk een paar keer per jaar in diverse delen van China dus hij kan het weten.

En verder wil JIFF de door jou genoemde Afrikaanse stammen helemaal niet omschrijven, anders had JIFF dat wel eerder gedaan.

En als jij je feiten echt op een rijtje wilt hebben, raadt JIFF je aan het web eens af te speuren naar wat hij hierboven beweerd.

Kom, JIFF helpt je een klein beetje op weg…

http://reizen-en-recreatie.infonu.nl/buitenland/9797-de-waarheid-over-chinese-hygiene.html

http://www.1world2travel.com/article.php?articleID=402
Chinezen denken dat copyright het recht op kopiëren betekent
@Jaap: Droog hoor :D

OT: Ik wil nu niet zagen ofzo, maar ik vind dat de 2 afgebeelde vehikels nu niet echt extreme kopieën zijn. Oké het is een gelijkaardig model, maar een echte kopie… Cf BMW X5-kopie van een tijdje terug, dat was een echte pure kopie.
Bovendien zouden ze er copylight van maken
Goede zaak! Klaag die corrupte, spaghettivretende, olijfolie als gel gebruikende, naar knoflook stinkende, oversized Chanel bril dragende, latente homo’s maar aan!

Dan kunnen wij ons druk maken over andere meer belangrijke zaken…
sportspotter13
als de chinezen Spyker maar met rust laten, is het nog niet zo erg. Maar de chinezen klonen echt alles inderdaad dus zal mij niks verbazen dat de chinezen Fiat gekloond hebben.
Laat ze maar Fiat bannen uit China, en ook alle andere niet-Chinese merken. Kunnen de Chinezen enkel nog in Chinese wagens rijden en zijn ze zo allemaal dood.
Ik denk dat de autofabrikanten nu eindelijk beginnen in te zien dat Fiat.. echt bezig is met WORLD DOMINATION.

En dus mogelijk te gevaarlijk aan het worden voor sommige..
Als China Fiat gaat straffen, dan vermoed ik dat Sergio Machionne van Fiat dan zegt: Ok, dan gaan wij dus NIET meer samenwerken met bedrijven in China.
Geloof niet dat er zo’n grote markt voor Fiat is, want idd wordt daar veel gecopieerd.
Easy, laat die Italiaans auto troepen niet eens in de s’werelds BIGGEST auto markt China. Punt. Klaar. :)
OT:
Who gives a fu.ck what others denken over Chinese auto’s? Chinezen zijn gewoon lekker bezig auto’s aan het bouwen while sommige hier alleen maar ZEIKEN.

Chinezen hebben net HUMMER overgenomen zo fu.ck off.

LOL
@BYD2018:
Man niet zo zeiken, de gemiddelde chinese bak ziet er slechter uit dat een hoopje stront of is een namaak van een of andere auto afkomstig uit Europa.
Dus ik snap niet wat er zo geweldig is aan de chinese auto’s.

LOL @ Rick dos
Mansen! Willen we even opletten! De eerste chineseautofanboy heeft zich zo juist gemeld.

Vind eigenlijk wel dat we de comment van BYD2018 mogen inlijsten. Als herinnering…
Rick Dos NO PROBLEEM

Mark my words many of your kids will all ride in een Chinese auto binnen kort Ah HAHA LOL

Look here BYD2018 wacht maar af LOL
@BYD2018:

Dude! Rock on… ;)
AriM6:

Check this, Chinezen zijn lekker bezig mooi auto’s aan het maken en niet zeiken :)

http://news.xinhuanet.com/auto/2009-10/11/xinsrc_5821006111537750304444.jpg

http://news.xinhuanet.com/auto/2009-10/11/content_12211346.htm
@BYD2018:
Nou dat ziet er echt schitterend uit ..
Kom op man, dat is toch geen eigen ontwerp.
Laat ze eens met iets fris komen, iets wat we nog niet gezien hebben inplaats van dat knippen en plakken gedoe waar die chinezen aan doen.
En dat je daar nog trots op bent ook… :roll:
LOL Rick nice site you guys have :)

Ik zal vaker hier komen en meer CORRECT nieuws en progress over Chinese auto industrie posten if you guys HATE it :)

Cheer man ;)
@BYD2018:

Die auto die je post is gewoon een chevy! lutser
Dus de Chinezen beginnen een rechtszaak voor iets wat ze zelf gejat hebben? Weg met die gasten, ik koop echt NOOIT een Chinese auto! Bah!
Die loempiabak is geen Panda, het is een Nissan Note!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).