Fiat 500 in actie tegen ‘voordedeurparkeerders’

Auteur: , 34 Reacties

Als winkel wil je een bepaalde sfeer neerzetten. Je hebt rekening te houden met je imago, en daar passen niet allerhande verschillende auto's bij. Zeker niet in Italie, waar alles doorrijdt tot het van ellende uit elkaar valt (soms voor de deur).

Dan zorg je er dus voor dat er auto’s voor de deur komen te staan die wel helemaal samengaan met de laatste trends. Het liefst exemplaren die niet meer verplaatsen, en waar je ook geen onderhoud aan hebt. De foto’s zijn gemaakt in de Via Monte Napoleone in Milaan. De winkel-eigenaar heeft besloten een aantal beeldende Fiat’s 500 voor de deur te zetten. Esthetisch verantwoord en volledig volgens de laatste trends. Alleen jammer van die ellendige brommers die zich er toch nog tussendoor wurmen.

Versteende Fiat 500'jes

Versteende Fiat 500'jes

Met dank aan Dannie voor de spot!34 reacties

Had er dan mooiere wielen onder gedaan
Daar kan ik met me smart nog wel tussen!
crapuleus. Hier hebben ze toch geen recht op lijkt me ? die straat is toch niet hun eigendom ?
Geinig.
Kwestie van doordouwen en gewoon tussen prutsen toch?
Zo gans in het wit vind ik het er niet uitzien trouwens. Alsof ze nog geschilderd moeten worden ofzo.

Geen porem, ditte.
Heb ze ook gezien in Milaan. Dure stunt ;)
“Als winkel wil je een bepaalde sfeer neerzetten.”

Dussss….je wilt met de FIAT 500 eigenlijk aangeven dat je een cheapo winkel bent.

En aangezien je als winkel zijnde geen echte kan betalen, straal je eigenlijk de sfeer uit van een crack ho.
@Rick dos:

Ik ben met je eens dat Lucardi beter een zooitje BMW’s voor de deur kan parkeren.
@Benjamin1:

Ik zal als ik jou was maar geen eigen zaak beginnen…
@Rick dos:

-edit- ik zou

@heidekonijn

Mja, zal er wakker van liggen.
moeten ze in nederland niet proberen, dan heb je de poppen aan het dansen want dan misbruik je waardevolle parkeerplaatsen.
Ha, wat sommige mensen niet doen om hun imago op te poetsen…
Ik denk niet dat die winkel zich richt tot individuën die denken aan een “crack ho” als ze een Fiat 500 zien. Hun actie jouw type te weren lijkt me dan ook 100% geslaagd.
goh wat origineel ..
obstakels op de openbare weg flikkeren om dat je denk dat de straat aan jou toebehoort ..

kutkrakerts ..
zkr slim
nu nog een kaar kunst schilders ze laten beschilderen
en klaar
Stephano Nunez
waarom zie en hoor ik niemand over de BOMEN (!!) IN DE AUTO’S ?!!

dit zijn 500 PLANTENBAKKEN :D (wie zij daar geen onderhoud?? deze hebben toch echt water nodig :D )
@Stephano Nunez: Lol, het viel inderdaad compleet niet op.
Stephano Nunez @ HAHA lol iedereen slaapt hier
Toch weer een foto op autoblog…

OT: slimme marketing, van Fiat :-)
De ultieme verspilling van parkeerruimte: nep auto’s. Zet er dan iets leuks neer, een kunstwerk, een springkussen, een reuzerad etc.
@Stephano Núñez

Scherp ;)
Och, ik zie Italianen er anders nog snel even tussen parkeren met hun oude Panda’s en Smartjes. ;)

Wel een grappige stunt! :)
sebastianchubasco
het is jammer dat het geen plantenbakken zijn voor de achterstekende bomen. dan had het meer straatmeubilair geweest en was het makkelijker te accepteren voor de gemiddelde petjes.
Scherp, ik had inderdaad die bomen nog niet gezien.
Verder is het argument van dat de straat niet van de winkel is onzin. Soms koop je de parkeerplaatsen bij het gebouw. Bij nieuwbouw is het tegenwoordig zelfs verplicht om een bepaald aantal parkeerplaatsen te maken. Het kan maar zo zijn dat dat stuk straat van de winkel is. Net zoals 4 meter uit de kant achter een huis aan het water vaak ook bij het huis hoort.
wat een zuurpruimen hier,slecht geslapen allemaal? Is gewoon een zeer goede marketingactie voor de 500c intro. Trouwens stond dit bericht al drie maanden geleden overal online….
From August 5 to September 30, the cutely nostalgic Fiat 500 C, unveiled in February, appears on Milan’s world-famous fashion street, Montenapoleone, in an unexpected role. Exactly 20 fiberglass replicas, precisely the same size and shape as the little Fiat, have become planters for real trees of various shapes. The happening, called “Per fare un albero” (Create a tree), is a cooperative effort between the City of Milan, Fiat, and artist-designer Fabio Novembre. In Novembre’s words, his solution to merge into one object trees and cars, two elements always vying for urban space, is a “symbol of a new way of living.” According to Fiat’s spokespeople, Fiat 500 C’s cheerful, friendly, innovative and eco-friendly character is a perfect fit for such an undertaking.
-edit: check, foutje ;) –

OT: plastieken auto’s zijn ook niet al te stijlvol vind ik…
Betalen die ook wegenbelasting?
Dit is al oud nieuws, jongens!!
http://www.sportiva-italia.nl/viewtopic.php?t=994&highlight=per+fare+++albero
edit: het is ook geen nieuws, we kregen de foto’s via de mail
Oh: ps @ michael: Bedankt; dankzij de titel van dat project kon ik t zelf weer terugvinden :P Het is idd een kunstwerk om aandacht te geven aan de milieuvriendelijke(re) Fiat’s.
Ze hadden er gewoon één te weinig waardoor ze te ver uit elkaar staan om de gewenste straatlengte in te palmen. Achter in de rij zie ik er naast een brommer zelfs ook nog een mini of zoiets tussen gewurmd staan :)
Mooi uit plastic gemaakte 500 Cabrio, mooie marketing aktie van Fiat die gezien de m2 prijs op deze straat handen vol geld kost! 3 weken geleden met eigen ogen gezien en ik vind het een geslaagde actie van Fiat
Ik weet niet wie dit verhaal uit z’n duim heeft gezogen maar goed. Ik zit veel voor mijn werk in milaan en zo ook 4 weken geleden. Het speciale planten bakken waar een boom uit groeit. Het heeft ook niets te maken met winkels die geen lelijke auto’s voor de deur willen hebben. De winkels hebben liever auto’s voor de deur hoor en in de straat zijn dat normaal dure italiaanse sportwagens. Het is een promo actie van fiat 500 en de gemeente heeft gratis planten bakken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).