Rij de weg aan gort met 595pk B&B Audi Q7 (1270 Nm)

Auteur: , 48 Reacties

Er blijft natuurlijk niks over van het wegdek als iedereen in 600pk diesels gaat rijden, heb je wel eindelijk wat aan je quattro aandrijving.

Het kan zijn dat deze Audi Q7 je bekend voor komt. Dat klopt, want van buiten is dit een Caractere. Motorisch is het echter een ander verhaal. De Duitse tjoenert B&B heeft een aantal upgrades bedacht die de diesels wat ‘vrijer’ moet laten ademen.

Het begint allemaal bij de 3.0 TDI. Een blokje wat eigenlijk veel te klein is voor de Q7, maar instappers zijn meestal underpowered. De standaard 240pk en 550Nm kunnen worden opgewaardeerd naar 280 pk en 585 Nm voor €1.398,- De stage-2 tuning verhoogt het vermogen tot 300pk en koppel naar 600Nm, daar betaal je 100 euro meer voor. De derde mogelijkheid is 325pk, 640Nm en €3.950,-.

Audi heeft ook nog een 340pk, 760Nm 4.2 TDI. Deze is voor €1.698,- naar 375pk en 850Nm op te waarderen. Stage 2 voor de V8 kost: €4.950,- en geeft 400pk en 900Nm. De Q7 gaat hiermee in 6 seconden naar de 100km/u.

De klapper(rrr) van de week is de V12 TDI. Standaard is deze voorzien van een onbehoorlijke 500pk en 1000Nm. Dit is natuurlijk niet genoeg voor een 6L V12. Daarom kan je hem opwaarderen naar 565 PK en 1220 Nm. Een pak meer dan ABT durft en het kost slechts € 2.498,-. De diesel is alleen ook naar 595pk en 1270Nm te tillen. Gewoon voor mensen die wel eens een huis in zijn geheel moeten verplaatsen, of 275km/u willen rijden met een hele grote SUV. Deze laatste mogelijkheid kost € 7.950,-. (via audiblog)

BnB Q7 big pimpin

BnB Q7 big pimpin48 reacties

bijdeze genomineerd voor trekauto van het jaar.
@Gerjan: Je vergeet de Volkswagen Toureg V12
@viktor:

je bedoeld de toureg R50? Die heeft een 5.0 v10 tdi;)
@EJS: Ik denk dat Viktor de Volkswagen touareg W12 bedoelt welke autoblog een aantal jaar terug eens getest heeft :

http://www.autoblog.nl/archive/2006/09/12/rijtest-volkswagen-touareg-w12-executive
@SimonMc:

die komt qua trekkracht al helemaal niet in de buurt.. en heeft overigens ook geen v12 zoals hij stelt! maar, je zou gelijk kunnen hebben;)
Met zoveel trekkracht trek je alleen het onderstel van de caravan mee. De rest raak je gewoonweg kwijt. Leuk voor een kermishouder die het iets te goed geboerd heeft.
zet hem maar op de oprit
-edit: nutteloze bijdrage-
-edit: nutteloze bijdrage-
Hebbehebbehebbe!

Zo’n heerlijk dikke middelvinger naar alles en iedereen op de weg. “Als je nou niet oprot met je truck, duw ik je naar mijn eindbestemming… Met 200 kilometer per uur!”
Als je voldoende gas geeft gaat de wereld de andere kant opdraaien en zo kan je de tijd terug draaien :-)
Voor mannen met hele kleine pikkies.
0-100 in 5 seconden ofzo? Het is een beetje het zelfde principe als Brabus doet bij de Viano bijvoorbeeld.
Haha, als deze motor idd in de volgende generatie a8 komt zoals de geruchten zeggen, dan wordt het met die a8 nog leuk blazen na zo’n oppeppertje! maar dit is zinloos, zwz is de hel q7 al zinloos, en het is veel te groot, log en zwaar..
Gewoon een zinloze auto die uit de tijd is.Lepel die motor in een a8,dan is het nog wat
sebastianchubasco
silhouette is toch net als die van een 5 GT?
Hoeveel zou deze auto mogen trekken? Een caravan van 20 ton?

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
in de titel staat 1220 nm en in de tekst 1270, wat is het nu ? (ja ik ben een mierenn**ker :p!) maar dat is inderdaad wel heeel erg zot, vooral dat ze uit een 3.0l 325 pk halen, de 100 pk/l grens is wel al doorbroken bij diesels, maar nog nooit zo hoog dacht ik …
@technopatat: 1270 ;) is aangepast
@Alwood: haha danku :D, m’n eerste foutje dat ik vond in een artikel (en vanaf nu heeel erg goed opletten in de reacties anders zit de autoblog redactie me op de nek :p)
@technopatat: 300+ pk wordt ook gehaald met 1.9 tdi’s
@dw: heb je een voorbeeld?Heb nog nooit gehoord van een 1.9 tdi met meer dan 300 pk…
Abt is toch degene met 595 Pk en 1270 Nm? In de titel staat de B&B, die volgens het artikel 565Pk en 1220Nm heeft…..? Wat klopt er nou :?:

Wel echt een brute bak, alleen jammer van de veel te lelijke tupperware, ook van de originele V12.
Sorry!! Te snel gelezen :oops: negeer mn comment maar :mrgreen:
Ik vind de prijsverschillen tussen de laatste twee stages wel erg hoog.

Dan toch maar een paar duizend minder voor een heel klein verschil.
d-d-das meer dan een veyron!!
Overduidelijk de Touareg van de troon gestoten. Ik moest meteen aan deze denken. http://www.autoblog.nl/archive/2006/11/23/marketing-alert-touareg-trekt-boeing-747

Alleen deed die VW het met 8km/u, en is deze Q7 waarschijnlijk nog in staat geflits te worden al sleepende :P
@ RenesisHP, de ene is waarschijnlijk enkel software, de anders is incl wat mechanische aanpassingen (turbo’s / verstuivers)
@dw:

Dat geloof ik meteen. Toch blijven de uiteindelijke verschillen in performance te klein om de meerprijs goed te rechtvaardigen.
koreantaxiproductions
bruut ding zeg en nog mooi ook! parkeer maar bij m’n voordeur ;)
Kan de mechaniek dat wel aan? Die tuners moeten eens leren dat er een plafond is wat betreft tuning. Die gangsters helpen alles omzeep!
Timmie: mja, 1000 Nm die de V12 TDI standaard heeft is ook al niet niets…

Trouwens: altijd dat geneuzel over straattegels; als ik met mijn auto opschakel en dán gas geeft, heeft het wegdek evenveel te lijden als wanneer ik met een diesel met hoog koppel bij laag toerental gas geef. Beter nog: dan heeft het eventueel zelfs méér te lijden als ik meer vermogen heb in m’n benzine-auto…

Om maar even dat fabeltje enigszins in te teugelen…
Volvo_440_turbo
@ Simon SC, 1.9 tditjes met 300 pk rijden rond, google maar even, ook op youtube en zo, maar die doempen wel gelijk zot.

Een maat van mij had een A3 TDI 130pk, na grotere turbo, en chiptuning bij Heinz had ie een 220pk, veel (!) meer was mogelijk maar dan kwam de betrouwbaarheid in gedrang… Kwestie van keuzes te maken.
Die dat lelijk bodykitje maar weg voor mij… Liever en ‘gewone’ Q7 en dan BOEM een dikke diesel eronder. Ik vraag ma af hoe hard dat schrikken is als je dat voor je ziet wegrijden… Zou de asfalt, als modder, omhoog spatten?
Hier een voorbeeldje van de rokende 1.9TDI’s met 300 pk… Gezond is iets anders… http://www.youtube.com/watch?v=C-_UUDKiBpM&feature=related
@_Kristoff_: Ik heb nooit die drang begrepen om diesels te tunen.Gewoon het hele idee van inferieure technologie proberen in de buurt te laten komen van technologie die zoveel simpeler te tunen is!Neem gewoon benzinemotoren?

Net zoals iemand met 1 been trainen om wereldkampioen zwemmen te worden…Hij zal kampioen worden, maar wel bij de paralympics.

Net zoals bij diesels.Diesels zijn leuk voor lange afstanden omdat de motorblokken steviger gebouwd zijn, en bijgevolg gaan ze lang mee.Ook verbruiken ze minder dan benzine.Door diesels te gaan tunen, smijt je bovenstaande redenering overboord.De zogenaamde duurzaamheid en het verbruik mag je vergeten…

Tune dan toch gewoon benzinemotoren?

En het fabeltje dat diesels meer koppel hebben dan benzine?Niet moeilijk ook als je 4 X meer turbodruk hebt dan bij vergelijkbare turbo-benzinemotor.

Hier is hoe het wél moet :

http://www.autoblog.nl/archive/2009/09/15/bang-makend-brabus-e-v12-800-pk-1-420-nm

Ongeveer dezelfde cilinderinhoud, maar geen 600 pk, maar wel 800 pk.En het koppel?Nog een heel stuk hoger.
Brrrrrrrr wat lelijk die Q7 bah! tuning of niet afvoeren dat ding! :-)
waarom het verschil met de V12?
de 2 opties dan hea
Volvo_440_turbo
Bwa, het idee dat je met je dieselstoof sneller kan zijn dan een benzineding is wel leuk, ik heb indertijd mijn mazda turbodieseltje ook serieus getuned wat wel een funfactor had…
Met een benzinewagen kon ik toen niets doen, ik deed 45000km/per jaar…
Hij verbruikte amper meer bij snelle rijstijl en verslijten deed ie inderdaad wel rapper, maar dan heb ik het over de motorsteunen, remmen enzovoorts, het blok kon het wel aan…
Q7 V12 TDI! wat een magische letter/cijfer combo!
275km/u met een auto van 2500 kg…..hoop dat de remmen ut houden!
@Doekse:

een veyron zit daar nog niet eens zover vandaan qua gewicht, en rijdt 400+;) en onder de v12tdi zitten standaar keramische schijven;)
Daar gaat je caravan…..

Rustig miep, rustig, rustig.
Kut….
Hiermee veeg je toch zo San Fransisco van de kaart? Of ben ik het nou :s
Dit is gewoon een monster…
Geef mij dan toch maar een Q5 !:)
Gewoon cool.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).