Rijtest & video: Opel Astra 1.6 Turbo

Auteur: , 172 Reacties

Een mini-Insignia. Of doen we daar de Astra mee tekort? Of is het te veel eer? Alleen een leuk smoeltje is tenslotte niet meer genoeg om succesvol te zijn op een overvolle automarkt.

[Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video hier!]

Opel Astra video

Als een man op de grond ligt, dan stop je met slaan. Tenminste zolang het een spelletje is, in de harde buitenwereld kan dat toch anders gaan. Even leek Opel de man die op de grond lag. Moeder GM ging failliet en de deal met een koper was niet 1-2-3 rond. Dan lijkt het niet goed met je te gaan, maar dat was gelukkig niet de hele waarheid. Hoe je het wendt of keert, het merk Opel blijft ijzersterk. Bovendien was de Insignia net gelanceerd, die de bejaarde Vectra snel moest doen vergeten. En toen was er opeens de Astra. Waar de eerste generatie Astra (F) er nu uitziet of er nooit iemand anders dan opoe’s in reden, is de laatste generatie opeens zowaar sexy.

Opel Astra 1.6 Turbo

Goed, nu reed ik een exemplaar met optioneel 19” lichtmetaal (ja groot hè), maar ook de meer mondaine versies zien er goed uit. De stylisten van een aantal gedoodverfde concurrenten kunnen zich achter de oren krabben, blijkbaar hoeft het ook in deze klasse niet allemaal saai te zijn.

Opel Astra 1.6 Turbo

Ook na instappen kun je blij worden in de Astra, de eerste indruk is een positieve. Het dashboard is als een cockpit in een grote boog om jou en de voorpassagier heen gevormd. Dat voegt verder niets toe aan de functionaliteit, maar het oogt schitterend. In de Insignia was die basisvorm er ook al, maar in de Astra is er een sierstrip om het nog eens te benadrukken. Grappig genoeg oogt in de Astra cleaner en is het effect groter. Veel andere onderdelen worden wel met de grote broer gedeeld: de klokkenwinkel (rood verlicht in de sportstand, wit in comfortstand) en het navigatiesysteem vallen daarbij op. De draaiknop op de middenconsole is verdwenen, maar die wordt niet echt gemist. Qua degelijkheid en uitstraling doet de Astra (een pre-productie model nota bene) het stiekem nog ietsje beter dan de Insignia.

Opel Astra 1.6 Turbo

De functionaliteit is ook dik in orde. Tijdens het weekend hadden iPhone, oplader & audiokabel, walkietalkies, zonnebril, water, snacks en andere troep steevast een prima plekje in het interieur. Sterker nog: ze verhuisden wel eens van het ene vakje naar het andere: een teken dat we nog meer hadden kunnen meeslepen. Fijn natuurlijk, maar nog veel belangrijker is de manier waarop alles mee kan worden genomen… Rijdt het nog een beetje, die nieuwe Astra?

Opel Astra 1.6 Turbo

Er is slecht één echt kritiekpunt, met dank aan de ECO-ridders van deze aardbol. Ik reed met de 1.6 Turbo die op papier een vermogen van 180 pk en maximumkoppel van 230 nm tussen 2200-5400 tpm levert. In de praktijk lijk je toch een paar pk’s te missen, de vermogensafgifte is verre van explosief. Door de lange versnellingen en een blijkbaar goed getemd motormanagement is het verbruik prima, maar mis je net even het venijn die je zou verwachten. Uiteindelijk is de Astra 1.6 Turbo wel snel: in 8,5 seconden staat 100 op de klok en de top van 221 km/u is ook niet echt lullig. Op een helling van 30 graden (!) bewees de geblazen vierpitter zijn kracht door in de tweede versnelling de berg op te tokkelen.

Opel Astra 1.6 Turbo

Totaal zijn er acht motoren beschikbaar voor de Astra: behalve de 1.6 Turbo zijn er ook een 1.4 Turbo met 140 pk (en 20% bijtelling), een atmosferische 1.4 (100 pk en ook 20%) en een atmosferische 1.6 met 115 pk. Diesels zijn er natuurlijk ook: een 1.3 CDTI met 95 pk, een 1.7 met 110 of 125 pk en als topper de 2.0 CDTI met 160 pk. Alleen de topdiesel is met automaat te krijgen, terwijl bij de benzines alleen de instapper niet zonder koppelingspedaal leverbaar is. Dan weten jullie dat ook weer.

Opel Astra 1.6 Turbo

Hoe de Astra een klein minpuntje scoort op de powerdelivery, zo veel pluspunten scoort de Astra met het weggedrag. De compleet nieuwe semi-onafhankelijke achteras heeft een Watt-stangenselsel die bepaalde krachten in lengterichting opheft. Daardoor kon Opel zachtere rubbers in de ophanging gebruiken voor extra comfort, maar zonder dat de controle over het wiel verminderd. Op “onze” testbaan konden we over zeer diverse wegdekken, hobbels en gaten concluderen dat Opel de jackpot heeft getroffen: de onderstelafstemming is simpelweg top. Ook de sportieve automobilist kan genieten: op het handlings-circuit liet de Astra zien dat het weggedrag inspirerend is. Het veilige onderstuur is makkelijk op te heffen door gas te lossen, maar zonder dat de auto direct uit balans komt.

Opel Astra 1.6 Turbo

Net als bij grote broer Insignia kan de Astra worden volgehangen met diverse elektronische gadgets. De verschillende standen van het instelbare actieve onderstel Flexride maken echt een verschil. Het Opel Eye camerassysteem met lane-departure warning (handig) en verkeersbordenherkenning (noch bij Opel noch bij BMW erg betrouwbaar) zou ik persoonlijk niet aanvinken. De slimme verlichting Adaptive Forward Lighting (AFL+, bi-xenon) is wel een zegen zolang je geregeld op niet of slecht verlichte wegen rijdt. Al dat mooie spul is niet standaard, maar dat viel ook niet te verwachten met een vanafprijs van € 18.495,- voor de Astra 1.4 met 87 pk (die in 2010 leverbaar wordt). De geteste 1.6 Turbo is er vanaf 27.133 euro en de topdiesel met automaat is voorlopig de duurste Astra met een prijs van 32.564 euro.
Perfect is de Astra nog niet, maar het komt er wel in de buurt. Opel is dus verre van knockout en kan voorlopig nog een heleboel ronden meeknokken. De komende Astra GSI en OPC kunnen daarbij de Golf GTI en R het wel eens heel lastig gaan maken. Ook voor diegenen die een iets praktischere autokeuze willen maken is het sexy koetswerk en mooie interieur van de Astra een traktatie: spijt zul je van die keuze niet snel krijgen.172 reacties

Opzich wel een mooie auto alleen wacht ik wel op de coupé versie
Lekker filmpje, goed dat je vertelde wat fijn en minder fijn aan de auto is. Leuk stukje film met die kombaan!
Dit belooft veel voor de testsessie voor volgende maand in Brussel
Mooi oefenparcour
alweer dezefde lijnen als seat,renault,lacetti,mitsubishi etc,etc
Max BMW 4 life
de astra opc zal ok wel lekker zijn. ;)
Wouter, heb je aandelen Opel?
sjonge, dat dashbord zit lekker vol met knopjes… Een schaap in schaapskleren…
Klinkt goed,

@ wouter

Rijdt deze beter dan een Golf?
Vader_Abraham
Opel, wat doe je nou ??

Na de Insignia wederom een mooi model op de markt brengen ipv. van die ontzettende saaie burgerlulletjes hokken zoals de auto Astra ?

Ga zo door !!!
Lekker onderstuur 6.17
Mooie rijtest, en leuk dat testtrack! Vind de auto wel mooi, alleen jammer dat hier over een paar jaar half Nederland in rijdt, dat is altijd zo zonde..;)
zo ziet ie er echt mooi uit! Wouter rijdt wel erg dicht langs de vangrail trouwens!
Autoblog sponsored by Opel
@sab993s en @clubbtraxx: En Telegraaf wordt ook al door ze gesponsord: http://autotelegraaf.nl/autonieuws/autotests/5031275/%3Cp%3E-nieuwe-opel-astra-%3C-p%3E-%3Cp%3E-tien-met-griffel-%3C-p%3E-/
@wouter: ze hebben blijkbaar weer een hoop te besteden…

wat betreft de achteras trouwens… Zoals op de televaag-plaatjes staat is gewoon de panhard-stang door een watts-linkage vervangen. Best al een oude ontwikkeling eigenlijk, de Ford USA gebruikt het al heel lang op de grote sedans en pickups. Technisch gezien blijft het een starre-achteras.
@Alwood: dat het niets te maken heeft met krachten in lengterichting was me al eerder opgevallen.

Jouw verhaal klopt ook niet helemaal, want het watt-stelsel grijpt aan bij de wielen en niet op de dwarsverbinding (“as”) tussen de draagarmen. Het voorkomt daarmee flexen van de (in principe starre) asuiteinden, dat lukt niet met 1 panhard stang, of je moet er 2 gebruiken => watt.

In principe is het watt systeem al heel oud, dat klopt, maar toegepast zoals opel het doet, heb ik nog nooit gezien (maar ken ook niet elke wielophanging uit mijn hoofd). All imo.
Dus 180pk en 230Nm is dus te weinig voor in een normale gezinsauto? Kom op zeg, dit gaat nergens over.
Belooft veel! alleen vind ik de lijnen achter niet erg mooi. Ik vind het te laag aflopen. Ook een beetje maar auspuff zou niet misstaan :P
Vonden jullie niet dat er in die middenconsole wel ERG veel knopjes op een hoop zitten gepropt? Dat viel me meteen op toen ik erin ging zitten namelijk. Dat hebben andere merken overzichtelijker voor elkaar vind ik.
Vanavond even kijken. Wel hulde dat jullie naast de sportwagens ook wat normlere auto’s gaan testen!!
Leuke test van een auto die mij helemaal niets doet, vind het gewoon een erg saaie auto.
WTF op de eerste foto lijkt hij net op de Seat Leon?
Voor een VW heel mooi. Is dit echt een VAG sponsor site ;-)
In 8,5s naar de 100 vind ik langzaam voor 180pk… Wat weegt dat ding wel niet zeg. En zoals Roy zegt 180pk voor een gezinsauto gaat inderdaad nergens over.
Ok, wacht, even terzijde, dit MOET gedeeld worden:

http://img94.imageshack.us/i/co2gbwlagagwgabwla.png

2e optie:
//img94.imageshack.us/i/co2gbwlagagwgabwla.png

Of kijk de video gewoon @ 3:15 :lol:
Erg mooi, zou mijn eerste keus zijn in deze klasse.
beetje saai filmpje
Watt: zal dan dwarsrichting zijn?
jee-oekeloeres
jammer van het filmpje…
Echt een hele mooie auto! Ik ben wel heel erg benieuwd naar de komende top model.
Erg hoog Seat Leon gehalte…
We hebben nét 3 dagen een golf 6, maar als ik dit zie.. Hmm, als ie al leverbaar was, zou ik toch twijfelen!
tss, onwijze opel-fanboy-blog hier opeens?! doet de BMW het niet meer ;)

Moet wel zeggen dat mijn Astra-ervaringen niet heel vervelend zijn, bij opel moet je alleen nooooooit kleine motoren kiezen. Daar besparen ze altijd zo veel op dat het écht niet meer leuk rijden is.
@Alwood:
*pssssst* We zijn er nog steeds, maak je maar geen zorgen. We zijn nu alleen ondergronds bezig om de wereld te veroveren… :twisted:
Maar ey, niet doorvertellen hé? ;)
haha het Autoblog Testcircuit. Leuk bedacht.
Ziet er stiekem toch meer uit als het Opel Testcentrum in Dudenhofen :-)
Vooral die kombaan en het kleine circuit zijn erg gaaf.

Top filmpje en een mooie auto.
@Supra1981: Dit is Dudenhofen inderdaad.

Hele mooie auto geworden. Het schijnt dat de GTC die helaas pas in 2011/2012 uit gaat komen nog veel mooier wordt. Een geduchte concurrent voor de Golf 5.5 (6).

Vele vergelijken hem met de Leon en de Mazda 3. Het model lijkt erop maar als je kijkt naar de lijnen zie je weldegelijk grote verschillen. Het achteraam loopt ronder en de neus is spitser. Met name de achterste lijnen kan je veel vergelijken met de huidige generatie Corsa waarbij de achterlichten wat uit het carroserie steken.
Wanneer gaan jullie ook is Ferrari’s testen!?
edit: dat weet geen mens, kijk anders hier eens
ik ben BMW-fan, maar de beemers zijn nieuw al helemaal niet te betalen… dus mijn ouders rijden sinds jaar en dag opel, eigenlijk geen problemen gehad, gewoon prima wagens voor het gezin. dus… wanneer is de astra station op de markt?
Gelukkig heeft Autoblog niet ergens onafhankelijk en objectief staan, want dat gaat bij deze rijtest natuurlijk niet op. Waarom staat ie niet in de categorie advertorial?
Eindelijk eens iemand die de nieuwe Astra realistisch bekijkt zonder (imago)vooroordelen.

Prachtige wagen en mooie test;)
wat een ramp, er zit 10 cm verkeerd plastic in :P Je zat wel lekker dicht op de vangrail in de kombaan. Leuke rijtest hoor.
haha in z´n 2 bij 1500-2000 toeren een 30%helling oprijden. En dan een flinke aanloop:P zo rijdt ik nog in zn vrij naar boven.

Helaas heeft Wouter het niet over stuurgedrag, wegligging en nog wat andere belangrijke zaken.

Al met al wel een leuk filmpje. Het zou alleen mijn auto niet zijn.
@wouterhil:

Huh? wat lul jij nou? kijk snel ff het filmpje af wouter heeft het wel degelijk over stuurgedrag,wegligging enz.enz.

OT: mooie auto, zeker goede golf,focus,enz concurrent.
@wouterhil: Toch maar een keertje overnieuw kijken dan want dat heb ik allemaal wel gehoord.
Leuke rijtest. Wat mij opviel was dat het filmpje anders was dan normaal er werd namelijk meer over de auto verteld en dat vind ik eigenlijk toch wel beter, dus ga zo door! :D
Mooie auto..maar verder doet het me ook niet zo heel veel.. dat interieur ziet er erg druk uit! Zeiken is leuk!!
“maar mis je net even het venijn die je zou verwachten”

…het venijn dat je zou verwachten.

Ik vind wel dat ie vrij traag naar de 100 is.Komt waarschijnlijk ook wel grotendeels door het leeggewicht van bijna 1400(!!) kg.

Vergelijk: golf 6 1.4 turbo met 160 pk en 240NM koppel doet 0-100 in 8.0 seconden…maar weegt ook een mooie 150 kg minder.Maar VW is in mijn ogen al geen kampioen voorwielaandrijving, dus dit zegt wel genoeg.
Bobby Orlando
Trieste test, buiten wat gelul en als een gek door de bochten scheuren is er weinig te zien.
Prachtig wagen ,ik wacht nu op de 3-deurs GTC versie
Ik ga eens lullen. Als iedere huisvader met erectiestoornissen hier zijn gal mag spuwen over dat zijn dromen verknalt zijn en hij liever bereikbare auto’s ziet, wil dat zeggen dat ik extreem subjectieve zever mag uitkramen.
.
Beste Autoblog,
Auto’s die ik op straat zie, wil ik hier niet zien.
Groetjes, vla.
.
Ik ga 2 dingen zeggen over deze Opel, om het toch nog over auto’s te houden:
1) Hij ziet er erg gecontroleerd uit op hoge snelheid,
2) Die achteras is een zegen (kennen we die niet van de Honda Civic en de Renault Sportmodellen?).

En nog één iets over Opel zelf: het is geen geheim dat het merk een nagelnieuw imago wil aanmeten, en met de Insignia is dat behoorlijk gelukt. Dit willen ze ook met de nieuwe Astra, en naar mijn mening willen ze daar erg ver voor gaan. AB die een Astra 1.6 test? Wel, jullie willen het tenminste niet verhullen als een willekeurige rijtest. Maar ik vind het nog steeds niet fijn dat AB af en toe bukt voor de grote automerken. Het zou omgekeerd moeten zijn.
Oh en met dat nieuwe imago van de Astra zijn ze behoorlijk mislukt in mijn ogen, ding ziet er gewoon uit als een Opel. Ben hem nu al beu. Serieus, een auto zo saai maken is eigenlijk, een kunst…

Laatste ding: ik weet dat in het verleden ook al eens bij Opel langsgegaan werd om een OPC test te doen met een hoop andere reporters, die vond ik trouwens ook wat minder, maar dat ging nog. Maar deze 1.6? Sjezus, ik zie nog liever een Audi A3 2.0 TDI!
Het geluid van een volledig leeggeperst 1.6 grasmaaiertje kan me gewoon niet bekoren, zelfs met 180 pk (wat toegegeven niet weinig is).
@vla: ok een 1.6 opeltje :D maar die test van die maybach was toch ook maar saai ,en zie het positief mensen die een opel astra willen kopen en op t internet zoeken komen makkelijk hier terecht.
@vla: “Auto’s die ik op straat zie, wil ik hier niet zien.”

Das jammer, want jij ziet best leuke auto’s op straat ;)
http://www.autojunk.nl/gebruikers/vla/uploads
@ vla , aan de ene kant heb je gelijk, maar aan de andere kant zijn dit toch de soort auto’s die je gaat kopen? Topmodellen testen is leuk, maar af en toe zulke wagens er tussendoor hebben vind ik niet erg. Tenslotte spreekt het testen van dit soort wagens toch een grotere doelgroep aan. Hoewel deze rijtest de Astra wel teveel de hoogte in prijst. Te weinig voor-, maar vooral nadelen.
@jzaero:
Ik begrijp wat je bedoelt, een beetje als een review over iets bruikbaars. Maar daar hebben we toch andere sites voor? En ik vind het niet echt broodnodig, een review van een auto beïnvloedt mijn smaak toch niet, hoogstens zou ik een proefrit doen vanwege een ultrapositieve review. Als autokenner heb je dat toch niet nodig? Het sterke spul, dat wil ik!
We zouden eigenlijk een poll moeten houden, als dat dan uitwijst dat er effectief mensen liever kijken naar dit slappe Ouwpeltje dan een monster van een auto, dan hou ik mijn mond. Akkoord, democratie is twee wolven en een schaap die beslissen wat te eten, maar het is tenminste beter dan de andere manieren van beslissen (geen inspraak). Ik zou alleen nog steeds niet inzien waarom mensen dit willen zien. Een 1.6 Opel Astra, dat rijdt als een 1.6 Opel Astra.
Een Ferrari 430 Scuderia bijvoorbeeld, rijdt als een F16 met wieltjes. Het spreekt altijd tot de verbeelding. Tenslotte ga je toch ook geen poster van een Opel boven je bed hangen?

@micheloo0:
Tjah, dan zijn dat mensen die hier niet echt hun gading zullen vinden denk ik, en de meesten die hier hun gading niet vinden, worden wat irritant (denken dat zij mogen beslissen wat de site moet doen etc.). Hiermee lijkt AB een ander imago te hebben dan humor, flash-artikelen over auto’s, andere stevige en onaangelengde content, en fun.

@autoblogger:
Nee, je gaat je er niet uitpraten jij! ;)
Is AB plotseling een consumer-advice site geworden ofzo? Spijtig feit, maar meeste sites verliezen hun imago wanneer ze groter worden. Kunnen jullie niet gewoon zeggen dat jullie niet de spreekbuis zijn van de automerken naar het gewone volk? Dit is een beetje de enige plaats waar ik niet doodgegooid word door die irritante kleauten van een pr-managers, daarom ben ik überhaupt hier. Zie het als de veilige pub in je buurt waar je naar kan vluchten wanneer je vrouw weer lastig doet. :D
Overigens vind ik ook testen van topmodellen en andere exoten bekijken leuker dan dit hoor ;)
Bobby Orlando
Zo Wouter, GM is failliet?
@ jzaero: Of het is mss gewoon ‘een hele goeie wagen!:)’

Verdere rijtests zullen dat wel uitwijzen.
@ Clocker, natuurlijk kan ik de ene rijtest niet vergelijken met slechts één andere rijtest die ik heb bekeken, maar op autoweek hadden ze toch duidelijk een andere mening over de bouwkwaliteit van het interieur :P Maar goed omdat ik mijn mening niet op één of zelfs twee rijtesten kan baseren geloof ik Autoweek net zo min als deze rijtest. En inderdaad, misschien is dit wel een erg goede wagen ;) Verkoopcijfers wijzen het wel uit.
@jzaero: ik ga me pas zorgen maken als we dezelfde mening als autoweek hebben ;)
Ziet er lekker uit.
Kunnen de saaiere concurrenten nog wat van leren. Schuin van achteren oogt hij ronduit dik.
GE-WEL-DIG :p
Over de emissie eisen gesproken:
Ik hoor zojuist bij het RTL nieuwsbericht dat de eerste sneeuw alweer in de alpen is gevallen!

Wat nou global warming!!!???
Toegegeven, wouter was érg positief over deze auto. Maar wie van jullie heeft al in deze Astra gereden? Misschien is het wel zo’n goede auto! Voor een C-segmenter dan, uiteraard. Zo bedoelt wouter het tenslotte ook.
Leuke rijtest LOL@autoblog Nordschleife :D
aangenaam verrast door deze opel qua design en als ik jullie kan geloven ook qua rijgedrag.
Is hij qua rijgedrag te vergelijken met een scirocco of isdie nog eeen trapje te hoog?
valt op dat er zoveel negatieve dingen voorbij komen. wat maakt het uit dat ab.nl een 1.6 test? de 1.4 jetta is ook al voorbij gekomen?? wat die achteras betreft beter goed gejat dan… een directe concurrent de golf 6 staat op een bejaard platform en bied weinig nieuws. als VAG techniek fanboy zeg ik: Move over for Opel!
Hele leuke video hoor, prachtige beelden met volgauto’s en wielkastcamera’s.
Complimenten voor Ruben, en ook wel mazzel met zo’n leuke track :P .

Leuk autootje, maar toch wachten op de OPC.
Jammer dat Opel niet één motor heeft die gewoon net eventjes wat sportiever is dan de rest.
Ziet er wel goed uit trouwens.
Hebben jullie een eigen autoblog-testcircuit?

Jullie verdienen teveel aan mijn geklik hier op AB. Ik ga jullie boycotten!
Oké, geintjuh…
Wel een leuke auto, spijtig dat de motor niet sportief is maar dat is waarschijnlijk ook niet de bedoeling bij deze versie. Dat zal eerder de bedoeling zijn van de OPC versie.
Opel Leon, of Seat Astra ??
Het is weer veel van hetzelfde
Ik heb Wouter nog nooit zo goed over een Opel zien praten , deze Astra is echt een voorbeeld voor VW en de rest van de kudde
Het lijkt allemaal erg op een Seat Leon met een Opel Insignia binnenste…

Opel heeft wel flink de boot gemist kwa gewichtsreductie. Iets teveel zitten letten op kwaliteit ipv het gewicht in ogenschouw te houden. Dit model is dus flink zwaarder dan zijn voorganger en zn concurrenten. VW Golf en Renault Megane zijn ca 150 kg lichter. En dat merk je zeker. En de kwaliteitsindruk in beide auto’s (Golf en Megane) is prima en lekker stil
@autoblogger, don’t worry ;) Ik zit niet voor niets hier te posten in plaats van AW;) !
heb me een beetje zitten ergeren aan het filmpje, lijkt wel een promotiefilmpje voor opel.
Prima rijtest.

@ Jurjen: De mogelijkheid dat Opel gewoon een goede auto heeft gebouwd gaat bij jou niet op?
Iets andere filmstijl van Autoblog, maar wel erg goed! Vooral het eind ook, met die kombaan;) Het interieur oogt wat druk idd, het stuur is afzichtelijk maar van buiten ziet hij er prima uit! Jammer dat de eco-troep weer roet in het eten gooit, want nu gaat iedereen flink gassen om een beetje lekker mee te komen, dus meer verbruiken uiteindelijk… Zonde!
cool bakkie lijkt me ook snel zat ;-), maare is t niet een idee om elke auto die jullie testen op een vermogens bank te zetten lijkt me kicke om te weten wie er nou meer of minder vermogen aan zn autos geeft :-),grts
Inderdaad vet voor een Opel. Misschien wel leuker dan een Insignia… nu nog wachten op de OPC :-)
klasse reportage,…een 10+
Zonder de video gezien te hebben…. wat een stel zeurpieten zeg. Opel heeft gigantisch veel werk gestoken in een Astra die zich kan meten met IEDERE concurrent in het segment. Met name de wegligging schijnt uitzonderlijk goed te zijn door de lichtmetalen draagarmen en de goede afstelling. Jammer dat de auto zelf zo zwaar is geworden, 1400kg leeg slaat echt helemaal nergens op. Daar moet zonder problemen 200kg vanaf kunnen met wat slimmere materiaalkeuze en geavanceerdere constructiemethoden…. maar ja het mag niet teveel kosten.

Ik zeg: wie een Golf 6 koopt voor meer geld dan deze Astra kiest simpelweg de verkeerde…. Een Golf is niet slecht, maar deze is beter.

Zo nu maar even de video kijken.
Klopt dit is op het testcircuit in Dudenhofen, heb stage gelopen bij OPEL
Ik ben benieuwd hoe de Astra zal rijden. Ik vond de Insignia nogal een tegenvaller namelijk. Maar dat kon ook aan de configuratie liggen van 2.0 diesel (ouderwets genagel!!) en automaat (te traag!).. maar verder stuurde hij wel te licht en had ie moeite met de 160pk..


Mooie auto deze Astra (alleen vind ik de kont te bol) maar vind hem juist wel saai doordat ie zo enorm op de Leon/Mazda3 lijkt
Goed filmje, snell fahren doe je op het AB testcircuit!

Ik geloof wouter wel, de Insignia was erg goed, en de Astra is altijd goed geweest tov de concurrentie bij de resp. lancering toch. Kan dus best geloven dat ie erg erg goed is. Knap Opel.
Goed filmpje weer!

Dat zwart staat ‘m goed en dan nog met die grote velgen. Behoorlijk af zo.
Het motortje, rijgedrag en interieur enz zijn natuurlijk ook belangrijk..
Het interieur vind ik niet mooi, hou ik gewoon niet zo van ook al zal het uit goede materialen opgebouwd zijn.
Motortje en rijgedrag zitten volgens jullie wel aardig (dat geloof ik danmaar) dus al met al aardig autootje!

ps kan ook best een pakebeppe bak zijn hoor 1.4 in het grijs met wieldoppen of 15inch lm dus die hebben hier ook nog wat aan..
Ik koop toch nog liever Golf, t spijt me
@Flamingo: Zou je niet gewoon eens met de Astra gaan rijden (als je serieus overweegt een Golf te gaan kopen ten minste)?
Ieeelll niet mooi
@ wOoOdy

Dat zou ik zeker doen. Misschien zeg ook wel iets te snel dat ik voor een Golf zou gaan. Moet eerst nog een hoop getest worden. Je moet wel eerlijk blijven..
Maar wat ik al zei, ik vind het dash echt niet mooi en dat is toch wel erg belangrijk vind ik

Hoe heet je Pokemon, Gengar?
@ w0o0dy

Misschien vind Flamingo een Golf wel mooier. Ik zou zelf ook voor de Golf gaan puur voor het uiterlijk. Het probleem waar Opel mijn inziens al langer last van heeft, is dat het bij de lancering van een auto een lekkere dikke auto is. Maar na verloop van tijd wordt het qua uiterlijk een regelrechte schijtbak. Met de uitlopende Astra ook. Een Golf daarentegen vind ik wat meer tijdlozer (het effect komt wat later op gang). Technisch gezien zal deze Astra wel wat vooruitlopen op de Golf, maar 1400kg is echt veel. Oh, en ik vind deze niet eens mooi, iets wat ik ook met de Insignia heb. Het interieur is te druk, front qua koplampen lijkt op de G. Nee, net niet deze.
@Flamingo: ik geloof het wel… ooit tegenaan gelopen en de evil big smile vond ik wel grappig.

@mrtn: als je een auto kiest puur voor het uiterlijk krijg je zeker spijt…. Als je van auto’s houdt dan moet je wat hebben met rijden lijkt me…Ik weet hoe een Golf rijdt en trust me…. you can do a lot better. En daarbij is de Golf gewoon DUUR voor wat je krijgt. En ja 1400kg is zot, maar dat weegt een Golf Variant tdi ook…. zonder electronisch instelbaar onderstel, ESP en nog veel meer meuk…
Inderdaad vind ik de Golf ook mooier! Deze mag er ook best wezen hoor!
Ik heb even de basis 1.4tjes vergeleken qua gewicht:

1157 kg Citroën C4
1288 kg Opel Astra
1247 kg Peugeot 308
1117 kg Golf 6
1130 kg Opel Astra (vorige)

Zelfs zwaarder dan de 308! En die was al zo zwaar…
@Citrofiel: is wel een beetje lastig vergelijken aangezien de nieuwe Astra fors groter is…
Golf 4199mm, Leon 4315mm, Bravo 4336mm, Civic 4255mm, Focus 4337mm, C4 4270mm

Astra 4419mm…
@w0o0dy: Ah, dom van me. Daar had ik helemaal niet op gelet. Zal ik de lengte/gewicht-verhouding gaan uitrekenen? :mrgreen:
@Citrofiel: hoezo vraag je dat? Was je huiswerk niet duidelijk zonder dat ik het expliciet opgaf? Geez en dat studeerd aan de unie? Jeugd van tegenwoordig. ;-)
Er zitten hier weer een hoop mensen met verstand ter zake te droplullen zonder ooit in het ding gereden te hebben. Typisch…
@ w0o0dy

Uiterlijk is zeker wel belangrijk. Een huidige Peugeot kan wel op de weg liggen als een baksteen en snoeihard door de bocht gaan, maar als hij er niet uitziet is het een no go. Althans, dat is mijn mening. Tuurlijk moet een auto ook lekker rijden. Gek, ik heb er nog nooit tegen aangekeken op de manier hoe jij het zegt. :P

Overigens, over die 1400kg. Zoals in de AW-video ook naar voren komt, hebben de versnellingsbakken lange verhoudingen. Als de motor daar verder niet op is ingespeeld (de 1.4 Turbo in dit geval) is 1400kg véél! In vergelijk, de 2.0TDI heeft meer koppel dan de 1.6 Turbo. Toegegeven, komt wel 40pk te kort. Maar deze heeft niet het luiere gevoel dan de Astra geeft. Oh en trust me, ik weet ook hoe een Golf rijdt. ;) Echter de nieuwe Astra nog niet.
@mrtn: Yep Peugeot’s 307/308 rijdt zeker wel goed, de Focus en Mazda 3 minstens zo goed, de Civic is ook aardig, de Leon ook best lekker… Een Golf is gewoon niet een echte rijdersauto (de GTI/R32/R zijn de uitzondering als ik de recensies mag geloven). Wel goed, waardevast, degelijk, comfortabel, maar niet echt eentje om lekker een potje mee te gaan sturen… Deze Astra lijkt op alle vlakken mee te kunnen met de betere opties in de klasse en is dus juist een bedreiging voor de positie van de Golf; de meest allround scorende optie die nergens echt grote steken laat vallen… De prijzen lijken overigens best fors… maar goed, de nieuwe Astra is dan ook een flink grote middenklasser geworden.
Ik vind het best een aardige auto maar dat gewicht?? Een ford mondeo(2007) bijvoorbeeld weegt minder dan deze Opel, terwijl een mondeo echt een stuk groter is. Wie verzint zoiets? Om die reden zou ik hem nooit nemen. Dat scheelt al gouw twee schijven in de wegenbelasting ten opzichte van zijn concurrenten.
Heel mooie auto! Een lange tijd geleden dat ik dat van een Opel vindt. (muv de Insignia dan… 8) )
Fantastische review! Dat is tenminste wat anders dan dat filmpje van autoweek.nl!
Velen hier struikelen over het gewicht van de nieuwe Astra. Ikzelf ben vooral gechoqueerd door zijn prijs. De prijzen van nieuwe middenklasse-wagens zijn werkelijk waanzinnig aan het worden. Velen gaan dan maar voor een Dacia of iets dergelijks.
Oh ja, en als je 180pk en 8sec naar de 100km/h niet voldoende vindt, dan ben je in het verkeerde segment aan het kijken, denk ik.
@bmw: ook al is de tijd best vlot…. vergelijk het met een turbo-diesel… die voelt sneller dan ie is… deze is precies andersom… voelt een stuk langzamer (minder sterk) door een minder gunstige koppelkromme (denk ik, heb geen grafiekje gezien) in combinatie met het gewicht. Oftewel: alleen als je alles uit de kast rijdt zul je dat soort cijfers op de klok kunnen zetten…
Schitterende auto qua design. Veel elementen van de Insignia, maar dat maakt niks uit. Als ik een auto uit dit segment zou kiezen, zou dit een grote kanshebber zijn. Een Mazda en Ford zullen misschien nog beter rijden, maar ik vind het uiterlijk ook heel belangrijk(zowel exterieur als interieur).
Best een leuk karretje. Wouter vergeet het grootste nadeel nog te melden: de naam ASTRA! Dat past er niet bij. Ondertussen is die naam ook net zo belegen als de naam Kadet eind jaren 80!
Als de review je niet zint: maak een proefrit en post je eigen verhaal op je blog. Ik kijk er nu al naar uit (en dan wel met gelikte video aub).
@ vla, is ook niet mijn punt :P Tuurlijk zie ik liever een Ferrari boven mijn bed, maar goed… Ging erom dat mensen wat aan deze review hebben (qua onderwerp, ik weet niet zo gauw over de mening van Wouter). Ik denk dat autoblog ook inderdaad een andere doelgroep heeft dan de gemiddelde ouwelullen-autoreviewsite overigens. Niks zuinig, gewoon slurpen. En dat maakt autoblog leuk.
@jzaero:
Nou, ik denk dat we het dan eens zijn?

@b0z4:
Het zijn reacties als de jouwe die al dit gezeur de moeite waard maken! :lol:

@lucb:
Chill, ik weet dat je Opelfan bent, maar ik weet ook dat er rationeel met je valt te praten.
Je moet niet beginnen met de definitie van een autoliefhebber, want dan zit je er altijd naast. Er zijn altijd anderen, zoals ik. Ik kijk niet graag op de auto’s waar ik zelf makkelijk in kan gaan rijden. Maar da’s volledig subjectief uiteraard, een ander zal het mss leuk vinden om zijn auto in handen van “pro’s” te zien.
@ Vla ik weet niet waar jij met je ogen zit ergens in je kont verstopt misschien ? Maar als je deze Astra saai vind spring dan alsjeblieft voor een vw golf op de snelweg en bekijk dan het verschil !
Mooie wagen, dat harde plastic zal wel zijn gedaan vanwege de stevigheid en duurzaamheid. Leuke rijtest ook.

@ vla, wat een gezeur. Ga dan naar autogespot.nl; de site voor de niet-autoliefhebber. In het hart van een autoliefhebber is elke rijtest welkom.
@b0z4 , -sarcasm mode on- wat een wijze woorden! Hulde! -sarcasm mode off- :roll: Respecteer zijn mening eens?
@ jippie: Wat denk je dan van de naam ‘GOLF’ ,gaat toch al langer mee hoor… ;)
@ Jippie, waarom zou een naam het succes van een auto in de weg kunnen zitten? :roll: Land Rover Defender, Ford Mustang om er zo maar een paar te noemen..
*note to self: alle positieve opmerkingen uit volgende filmpjes knippen om blijkbaar geloofwaardigheid te behouden*
Ik vind deze Astra zeer geslaagd, maar even los van dat en los van de inhoud van dit filmpje, vind ik de manier waarop Autoblog zulke testfilmpjes maakt erg goed.. Zat eerst altijd op AutoWeek te lezen en kijken maar dit had ik eerder moeten doen. Ik vind de inhoud van de filmpjes erg compleet, alles word belicht, er zit humor in, beelden zijn leuk, en wat verteld word is niet zo ‘opgezegd van een a4’tje..’ Al met al vind ik deze autosite mbt de testen en het brengen van nieuws beter, AW heeft dan wel weer wat andere handige features, maar goed; Autoblog +1!
Mocht ik nog in die klasse aan het rijden zijn ik zou er best tevreden mee zijn. Vindt ‘m als 4-deurs echt mooier dan een Golf, Mégane of de ondertussen echt overjaarse, ‘ge-face-lifte’ Focus en dergelijke meer uit dat marktsegment! Alleen jammer van de achterkant, die een beetje “Mazda” overkomt… Dat lijkt wel een trend te gaan worden :roll: (zie ook al eerder de eerste ‘impressies/beeldvorming’ van Merc’s nieuwe kleine: de vooraan op deze manier overheerlijke, maar achteraan onversmadelijk lelijke SLK! http://www.autoblog.nl/archive/2009/10/11/wat-doet-mercedes-met-de-nieuwe-slk => als het zo zit vind ik de nieuwste Z4 van BMW écht geslaagd)
BTW, heb jarenlang met een Opel Astra rondgereden dus ik kan me niet inbeelden dat de rij-kwaliteiten erop achteruit gegaan zijn. Oerdegelijk, heb ermee door wijngaarden en maïsvelden geploeterd en steeds tot de laatste Nm uitgeperst, maar hij deed het wel en steeds opnieuw! Bovendien betrof het de luxe uitvoering met lederen interieur, incl. zetelverwarming en dat soort “limo-gedoe”. Akkoord, niet te vergelijken met mijn huidige nappa-salon, maar prima karretjes die Astra’s…
Nou wanneer is de DNS aanpassing naar Opelblog.nl klaar?

Mag best een goede auto geworden zijn naar verhouding maar deze ‘test’ kwam mij toch iets te reclameboodschapperig over hoor jongens.

Tuurlijk, er moet geld in het laadje komen, maar dat zou niet ten koste hoeven gaan van enige objectiviteit.
@Woody: dat zou inderdaad zo maar even kunnen zijn. 1400kg blijft een heel pak om mee te zeulen, dus hij zou logger kunnen aanvoelen. Al denk ik dat dat een trend is bij alle auto’s (wat het niet goedpraat) en veel huisvaders kan het waarschijnlijk weinig schelen. Ik vraag alvast een proefrit met een MitoQV ;-)
Svenska_Aeroplan_AB
‘De stylisten van een aantal gedoodverfde concurrenten kunnen zich achter de oren krabben, blijkbaar hoeft het ook in deze klasse niet allemaal saai te zijn. ‘

Zoals ik al vaak heb gezegd: dat klopt, behalve in NL. In NL zijn we fan van saai! Vandaar dat de (saaie)Golf het waarschijnlijk weer beter zal doen dan de (betere)Astra hier in kaasland…
O, O, O, wat is het voor sommige mensen toch lastig te behappen dat opel een goede revieuw krijgt, bang dat ze moeten overstappen uit hun inferieure volkswagentjes. Maar uiteindelijk zal iedereen een eigen apparte mening hebben, wie er dan ook een auto koopt na het zien van een stel filmpjes is ronduit dom. Maar ik denk dat autoblog hier goed laat zien watvoor stap opel vooruit heeft gemaakt.

en Vla, je moet niet zo zeiken man, kijk het filmpje dan niet, heb je niks beters te doen dan hele A4’tjes vol te typen over het soort internetfilmpje dat je niet wilt zien op een website. Ik vind dit gedeelte van autoblog met zelfgemaakte content het beste wat ze ons voorschotelen en dan is het altijd, hoe meer, hoe beter.
@wouter: blijkbaar!
Mijn vlakke land
Is die helling nou 30 graden of dertig procent? En dat wegrijden op die helling in z’n 2, was dat om de kracht te testen of leer je dat op de cursus “rijden in bergen”? Kom je op zo´n helling niet meer van je plek in z´n 1 en met een fluwelen voetje op de koppeling?
Leuk voor de afwisseling dit soort filmpjes.
Ik zie ook liever filmpjes van auto’s die ik net niet kan betalen maar dit is voor het gros hier toch wel handig.
Niet dat ik mijn Bravo hiervoor zou inruilen maar Opel is weer terug
@wouter: Heb je dat stuk van de Telegraaf eigenlijk wel gelezen?
Da’s geen test maar opsomming van wat Opel er zelf over te vertellen heeft!
Dit lijkt een mix van een Mazda 323 en Seat Leon, leuk maar nietszeggend ontwerp.
@Laurens: kan je een figuur tonen van de ophanging van de nieuwe Astra?
@sab993s: thx. En wat is nu het verschil met het klassieke gebruik van die Watt-link?
@bmw
klein verschil… normaal gesproken zit het middelste scharnier gemonteerd op de as en de uiteinden op het chassis, opel heeft dit omgekeerd.

Ik kan zo snel niet bedenken wat dit in de praktijk voor voor/nadeel zou hebben. Lijkt me dat beiden systemen hetzelfde doen op dezelfde manier…
@Alwood: begrijp je mijn uitleg dan niet? Want dat is het verschil…

Als je het telegraaf plaatje goed bekijkt, zie je dat het as gedeelte nu per saldo een stabilisatorstang geworden is. Daarmee is het effectief een onafhankelijke wielophanging geworden, met het watt stelsel als wielgeleidingsarm overdwars. Zet er geen krik onder…
@Laurens: Het was me dan inderdaad nog niet helemaal duidelijk…

Maar de verbinding tussen links en rechts (de dikke as in het telegraaf-plaatje) is dan dus ook flexibel? Het Watts-systeem doet nog steeds niet meer dan het fixeren van de as in de breedte verder(?).

Inderdaad benadert dit dan een onafhankelijk veersysteem, met een stijve stabilisatorstang…
@Alwood: die dikke as flext altijd al, zeg sinds Golf I. Men noemde het een “semi-onafhankelijke” wielophanging? In principe is iedere wielophanging dat, als er een stabilisatorstang tussen zit…

Watt fixeert wiel, niet as, maar indirect natuurlijk weer wel. Alles buigt en veert en vervormt, bij een wielophanging…
4419mm lang?..

Jezus fucking christ. Dit is toch een Astra.. Ding is bijna net zo lang als onze auto. En dat is een aardige lap auto.

Niet zo vreemd dat er een tekort aan parkeerplaatsen is.

180pk en 8 seconden noem ik ook bar slecht.
Ik snap best dat dit door het gewicht komt.

Het zal ook vooral aan mijn persoonlijke ervaringen liggen. In oudere en lichtere auto’s is 180pk ruim voldoende. Soms zelfs een beetje te veel van het goede.
@RenesisHP: “180pk en 8 seconden noem ik ook bar slecht”

T’is nog erger, t’is eigenlijk 8,5 seconden.
@SimonMc:

:shock:
@ Bozewolf.

Opel kan best een goede auto gebouwd hebben, en dat ontken ik ook niet. Een test van een kleine middenklasser waar iemand die echt goede auto’s gereden heeft niets op aan te merken heeft bestaat niet. Besturing perfect, onderstel super, etc. etc. Hoeveel superlatieven kan je loslaten op een hatchback van 20K? Ik ken het autojournalistenwereldje een beetje van binnen, en dit soort slijmverhalen komen zelden voor zonder dat daarvoor diep in de buidel getast wordt.
@Jurjen:

Kleine middenklasser is toch behoorlijk relatief dacht ik zo.
Ik snap niet dat sommigen 180 pk en 8 seconden bar slecht noemen. Met wat rijden jullie dan allemaal? Een M3?
8 seconden is meer dan genoeg om mee te komen met het verkeer. Dit soort wagens zijn nog altijd bedoeld op comfort en het simpelweg rijden van A naar B ipv rondetijden op de ring of weet ik veel. Een oude wagen mag dan misschien wel 300 kilo lichter zijn, het comfort zal ook min 300% zijn.
@raikkonen:

Een Mazda RX-8 HP.

Dat had je kunnen weten.

Ik ken overigens genoeg jongens die met 180pk rond de 6 sec zitten.

Gewicht is een killer.
@RenesisHP: muhahahaha een bijna-M3, een bronzen ;)

btw dit is toch het Alwood maakt vrienden uurtje?
@Alwood:

De MX-5 is toch al een tijdje verkocht. ;)
@Alwood: één van de onderscheidende eigenschappen van de wielophanging is dat er veel lichtmetaal is gebruikt voor draagarmen etc… dat is zeker niet gebruikelijk bij auto’s in deze klasse.
@RenesisHP. Mijn mening gelezen, en dan vallen over het gebruik van ‘kleine middenklasser’. Ik houd niet van het gebruik van klassen in autoland, maar wees vrij om de Astra in een andere ‘klasse’ te plaatsen!
@Jurjen:

Ik val niet over jouw mening. Don’t worry. ;)

Ik vind kleine middenklasser gewoon nogal vreemd klinken voor auto’s die je met de beste wil niet echt klein kan noemen.

Volgend jaar noemen ze het misschien weer anders.

Zie de leasewereld. De 206 was eerst een kleine middenklasser. Tegenwoordig is de 207 een kleine middenklasser. De 206 zit in een lagere klasse volgens leasemaatschappijen.

Dus over een tijdje is een Bentley een kleine middenklasser.

Get my point?
Leuk filmpje, geweldige wagen!
Ga zo door, Opel (en Autoblog ;)).
Leuke test! Nieuwe Astra is idd wel goed, alleen qua uiterlijk zie ik niet meteen dat het een Astra is, geen identiteit.

Maar Peter, een “geweldige wagen”? Oké hij is erg goed maar ik ken genoeg wagens die veel toffer zijn! :D
Eigenlijk is het best erg dat ik dit gelijk doe als ik erom gevraagd wordt, terwijl ik nog weken achterloop met werk van de uni… ;)
@Citrofiel: scherp blijven is altijd goed, lol

Hoe bevalt de uni?
@w0o0dy: De uni bevalt goed, dank je, leuk project aan de gang enzo. Alleen 10 uur flinke wiskunde per week vind ik wat minder, het kost moeite om bij te blijven, en daarom loop ik achter. Ik ben nog niet gewend mijn best te doen. ;)
@Citrofiel:
Misschien iets minder reageren tijdens de colleges! ;)
@Ferdinand1: Reageren tijdens de colleges doe ik niet. Dan ben ik al veel te druk met proberen op te letten, wat inhoudt proberen wakker te blijven… :P
Dexter Knight
Autozine is al even enthousiast over de Astra:

http://www.autozine.nl/text/762.html

misschien is het ding echt zo goed?
een steengoede auto,zonder echte minpunten?…klinkt zoals bij een golf!dan zou ik het wel weten!
Eindelijk een echte nieuwe auto! Hij is mooi, sportief, zuiniger een nieuw gezicht in dit segment.

Ik vond het tijd worden! Eindelijk die mega saaie en mega burgertrutten bak a.k.a. de Golf van die overgewaardeerde troon af smijten. Go Opel Go!
Ik twijfel ook niet aan het feit dat de Astra goed is. Ik heb de Insignia (en de concurrentie) allemaal gereden, en daar scoort de insignia erg hoog. Punt is alleen dat deze test extreem lovend is en strooit met superlatieven, die zeker niet op zijn plaats zullen zijn, daarbij het gebrek aan kritiekpunten, die er ALTIJD zijn.
Is die auto nou zo goed of boet AB aan geloofwaardigheid in? :-). Laten we het eerste hopen. Het komt er alleen toch niet helemaal uit. Insignia-looks zijn voorspelbaar, niet echt schokkend. Naja, alzie beter dan de Golf is heeft Opel weer een punt.
Prof. Dr. Vliegwiel
Beste AB,

Jullie mogen een hele dag komen spelen op ons testcircuit. Het enige dat we er tegenover stellen is een filmpje waarin jullie alleen maar positief zijn over de nieuwe Astra. Nou goed, om het geloofwaardiger te maken mogen jullie een heel klein minpuntje noemen. We zien jullie graag op ons testcircuit.

Liebe Grusse,

Opel
@Prof. Dr. Vliegwiel: Dat we op hun testcircuit spelen is niets nieuws hoor. Even een paar hooggeplaatste Duitsers kietelen achter de gordijnen en hoppekee, zo geregeld.

Is het wel bij iemand opgekomen dat de Astra misschien gewoon erg goed is? Als positief commentaar automatisch gelijk staat aan gesponsord worden, moeten jullie het zeggen hoor. Dan testen we alleen nog maar waardeloze kutauto’s om de geloofwaardigheid te behouden.
Prof. Dr. Vliegwiel
@RubenBaeten:

Ik geloof best dat de Astra erg goed is, maar weet ook zeker dat er meer te klagen is dan alleen dat stukje plastic. En je moet natuurlijk ook een beetje de humor van mijn post inzien:)
LOL @ “Even een paar hooggeplaatste Duitsers kietelen achter de gordijnen en hoppekee”

Overigens, dat kan inderdaad en ik gun het opel ook wel. Hoop dat ze overeind blijven, want eigenlijk zou elke autoliefhebber het vervelend moeten vinden als er weer een merk uit de wereld verdwijnt.
Wacht. 1400 kg? Vandaar dat 180 pk ook weer niet supersportief aanvoelt… Met 1400 kg is een Opel Astra 1.6 Turbo net zo zwaar als een Volvo S60 2.4 170 pk benzine(!!!)

Welke snelheid stond er nou trouwens bovenaan de baan toen Wouter eronderdoor reed? Was net niet te lezen…
Ik hoop dat opel zijn comeback maakt op de automarkt. De nieuwe Astra lijkt me in iedergeval niet zo saai als die opgepimpte Golf V die bij volkswagen in de showroom staat als Golf VI. Goed bezig!!
Zozo….dat was wel erg strak langs de vangrail op het laatst. ;)
In Rüsselsheim, een paar kilometer van waar ik woon, staat niet alleen het design center voor general motors europe, maar ook die voor kia en hyundai (ik heb geen idee of het misschien hetzelfde gebouw is, of hoe ver van elkaar, hopelijk meer dan op verrekijker-afstand).

Nou was het oorspronkelijke idee waarschijnlijk dat kia en hyundai met europese designers (van gm weggekaapt?) auto’s maken met europees design. Wat ik zelf niet had verwacht is dat klaarblijkelijk de designers van general motors nu bij de koreanen design-ideeen weg zitten te pikken :(

Sorry, Opel, wat een karakterloos ontwerp :( Ik kan er niet warm of koud van worden. Van de zijkant, achterkant, en voorkant, is het net een mazda3, kia Ceed, of hyundai i30 ik kan het zo niet onderscheiden. Het is natuurlijk jammer van de banen hier in de buurt, maar zo houden ze Opel niet lang op het droge.

Ik ben wel blij dat het onderstel nu beter is, ik rijd af en toe opels van het vorige model via de carsharing, en het heeft veel weg van een spons, niet zo fijn bij 180 km/h :/
Wel heel erg zwart van binnen. Die deurbekleding zier er zo bijzonder goedkoop uit. Een half uur hier in rijden en ik moet weer een half jaar behandeld worden voor depressiviteit.
Schitterende kopie van de Seat Leon
nope seat is voor johnny’s en is lelijk, de verhoudingen van die auto’s kloppen gewoon niet, niet dat dit klopt maar toch beter.
Verhoudingen zijn krek overgenomen van de Leon met trekjes van de Mazda3. Elke keer als ik de Astra op straat zie denk ik met één van die twee auto’s te maken te hebben. Ben gestopt met kijken van het filmpje toen wouter het een briljante auto noemen. Bijna perfect.. lol.. komop zeg, hij voelt als een 150pk sterke concurrent. Hij is veelste zwaar. De Golf 1.4 TSI met 140pk is sterker, zuiniger, soepeler, ruimer en heeft minder last van onderstuur
sorry, de 1.4 TSI die ik bedoel heeft 160pk tegen 180pk van deze 1.6 Turbo. Maar de argumenten blijven hetzelfde. De Astra moet het hebben van zijn uiterlijk. Niet origineel maar wel mooi

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).