Doe eens lekker hip en start je auto met een iPhone

Auteur: , 41 Reacties

Sinds de iPhone zo onderhand gemeengoed aan het worden is zijn er ontelbaar veel handige apps te verkrijgen voor het mobieltje. Nu is er een fabrikant van alarmsystemen die een app heeft ontwikkeld waarmee je je auto altijd en overal kan starten. De winter komt er aan en CO2-geneuzel is een hoax, dus zie hier uw budget-standkachel! Wel even een Viper-alarm inbouwen á $499, maar dat mag de pret voor alle bijdetijdse iPhone bezitters natuurlijk niet drukken.

Een auto op afstand starten is natuurlijk niets nieuws, die systemen zijn al wel even op de markt. Maar met deze app is het mogelijk om je auto van waar dan ook te wereld digitaal aan te slingeren. Als we het veiligheidsaspect even buiten beschouwing laten dan is dit best wel een vooruitstrevend geintje dat met één simpele app+inbouwalarm kan worden gerealiseerd. Ook kan je van afstand deuren vergrendelen/ontgrendelen, de achterbak openen en het alarm laten afgaan. Brandblussers worden aangeraden. Check de video voor een demo. (bron: Viper.com via engadget.com)41 reacties

Euh, damn! Hoeveel kost dit en kunnen we dit krijgen? Is toch de max. Je komt buiten van ergens, je komt aan bij je wagen met een paar vrienden en boem… deftig! Waar kunnen we terecht ;)
leuk, tot je telefoon gejat wordt…
@LastClick: Dan heb je altijd nog MobileMe met Find My iPhone waarmee je alles kan deleten ;-)
Deed James Bond dat al niet met zijn Nokia (denk Tomorrow never Dies?)
@Nevada:

Ik wil je neit uit je droom helpen hoor, maar dat was niet echt.
@Benjamin1: Ja duh :P Maar een smilie had misschien wel op zijn plaats geweest om het vleugje ironie toe te voegen
Wat dom… en wat als je Ipod ineens explodeert??? :-0
Ik start wel gewoon met de sleutel van binnen, scheelt niet alleen elektronica die kapot kan (en meegesleept moet worden) maar het maakt de kans op hackers die je auto jatten ook wat kleiner;)
Euh, dus als je op vakantie bent, en de buurvrouw zou graag een kopje suiker hebben, en je hebt de suiker in de auto laten liggen terwijl je met de trein en het vliegtuig in Thailand bent aangekomen, dan kan je de auto ontgrendelen zodat ze haar suiker kan pakken. Handig!
Ben ik de enige die een hekel heeft aan dat touchscreen toetsenbord? Ik heb hem heel snel weer ingeruild voor een BlackBerry.
@JPM: Jij begrijpt het! Blackberry Rocks! Alleen ik heb dan wel de Storm.. Ook touch (en klik) screen. Maar wel beter dan de Iphone :D
@JPM:

Blijkbaar wel ja, nu mis je wel een dikke feature!!!
@JPM: de weg kwijt :-D
@JPM: Ach zo heeft ieder z’n ding, Ik persoonlijk vind de blackberry juist heel irritant en vervelend om mee te werken. Ik heb bij de blackberry nog een hoger ‘kijk ik heb een blackberry, ik ben cool want iedereen heeft er een’ gehalte dan de Iphone. Zo speciaal is die verder niet.

OT: toch handig, leuk voor de gadgetfreaks, of het werkelijk veel gebruikt zal worden…? denk het niet.
Nu nog zo´n app voor de Blackberry, dan kan ik mooi de 911 van mn pa jatten :D
Een fanaat waarbij de peut door de aderen stroomt, rijdt het liefst zelf met zijn auto, en doet er alles handmatig bij.
Zonder je wannabee mode telefoontje.
ik zeul mn huissleutels nu ook al mee dus kan die van de auto er ook nog wel bij… weinig toegevoegde waarde.
deed hamilton toch ook mijn zijn F1 auto?

http://www.youtube.com/watch?v=1017CG6nFMU
Als je t verkeerde nummer kiest, ontgrendel je dan de auto van de buurman, of van bv Obama? :P

“U bent verbonden met de auto van Barack Obama, kies een 1 om te starten”

(Ja, ik weet dat het iets anders werkt, maar net als met gewone afstandsbedieningen, kan er denk ik wel iets fout gaan, of is de code zo ingewikkeld?)

OT: Of je daar nou op zit te wachten en in deze tijd dat alles groen moet, ga je je auto eerst laten warmdraaien..
Grappig, maar heb er niet zo’n behoefte aan..
@ Pordon

Mwahh vind je? Kijk ik weet natuurlijk niet wat je met je telefoon doet en waar je hem voor gebruikt. Maar geen enkele telefoon verslaat de emailfunctie van de BB. Daarnaast zijn die touchtoetsen alleen handig als je zit en het rustig is, als je loopt, of tussen andere mensen staat valt er niet normaal te typen met dat ding. Een BB is volgens mij een stuk functioneler, een iPhone meer een gadget waar als je teveel tijd hebt, genoeg apps voor zijn om die tijd te doden. Maar inderdaad ieder z’n ding.
@JPM: Ach e-mailen doe ik bijna nooit, maar ik vind de BB niet erg ergonomisch vorm gegeven. Ik kan beter met het touchscreen van de Iphone overweg om te typen dan de BB.
Maar uiteindelijk is de Nokia N97 de winnaar met z’n full touch en qwerty-toetsenbord. Jammer dat die niet erg betrouwbaar is
30 dollars per maand om je autotje te starten van een afstand? Christus…
De stijl van het Viper Protect Smart Start System deed me onmiddellijk aan deze gouwe ouwe denken:

http://www.youtube.com/watch?v=xJJg3p5AlSo&feature=related

8)
Het bestond misschien al, maar toch alleen met bijgeleverde afstandsbediening?! Ik dacht dat alleen Aston Martin dat had met zo’n horloge of iets dergelijks, maar deze app op je iPhone is wel erg stoer..
Ja en dan vergeet je een keertje je schermvergrendeling en dan vind je je auto geparkeerd in een muur
@pizzakoerier: Haha, indd. je kan trouwens niet je sleutel er voor thuis laten, want:
A. ze hebben nog niet gedacht aan vergrendelen
B. je moet bereik hebben, dus in een parkeergarage werk hij niet?
weer zo’n nutteloze app op je Ifoon
en daarbij lekker veilig als hij gejat word
en vooral omdat het al zo populair dingetje is niet ondenkbaar

ik blijf gewoon bij mijn HTC touch pro kan ik teminste mijn pc op afstand overnemen ( http://www.freewarepocketpc.net )
En zeggen dat wij hier in apenland België 8 weken moeten wachten op een Iphone, dan 675 euro (32 Gb versie) moeten dokken, terwijl die in de VSA ‘slechts 299 Dollar’ kost!

En nee, dank u, ik start mijn auto wel met de sleutel.
waarom?? Maar kan dat alleen bij een Viper?? Als je er dan een koopt, krijg je er een gratis Iphone bij
Zie dus dat het ook al werkt met een systeem van 250,- dollar…omgerekend nu 170 euro. Best wel cool en als je het hebt aangeschaft lekker warm!
@Pixed : in de vs zit je wel vast aan een duur meerderjarig contract, dus niet zo zeuren!
Prof. Dr. Vliegwiel
Niet zo goed voor je motor om stationair op te warmen en je hebt nog altijd je sleutel nodig ivm met het stuurslot.
@Prof. Dr. Vliegwiel:
De motor stationair opwarmen is wel goed voor de motor, geef je de olie de kans om de onderdelen te coaten en de mechanische spanningen door hoge temp verschillen worden gereduceerd. Het is alleen niet goed voor verbruik en milieu.
Prof. Dr. Vliegwiel
@super:

Bij een stationair toerental is de smering niet optimaal en wordt de motor niet gelijkmatig warm.
great global warming swindle is een hoax: http://www.skepticalscience.com/


maar goed, ik word een beetje moe van de aai-foon, ze zien er leuk uit dat is zeker maar ik vind die touch screens vrij klote om op te typen. geef mij maar echte toetsen, die kan ik tenminste voelen. Ik hoop dat de goegel-foon wat gaat worden, heb je tenminste keuze voor toestel en ben je van die dure gedwongen apple (kabeltje = 20euro) shit af.
@super:Wanneer een koude motor stationair draait, krijgt hij geen goede smering omdat de olie nog koud en dik is. Doordat bij stationair toerental de (diesel)motor pas na zeer lange tijd opwarmt, zal de motor meer slijtage kennen dan wanneer je er onmiddellijk mee vertrekt zonder de motor fel te laten optrekken. En aangezien warmdraaien de grootste belasting is voor een motor…
@super: Word je toch door een vrouw de les gelezen. Ze heeft helemaal gelijk. Je mag de motor niet belasten, maar bij stationair toerental is je oliedruk te laag voor de dikke koude olie. als je de auto om 2000 toeren zou kunnen zetten met deze app zou het helemaal perfect zijn.
lijkt mij wel onhandig. stel dat je perongeluk je auto open maakt wanneer je hem in je zak hebt zitte.
maar t is wel een vernieuwend idee
“protect your investment”. Investering, een auto? Moewhaha!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).