Top Gear krijgt opnieuw hippies over de zeik

Auteur: , 51 Reacties

Ha! Het is ze weer gelukt. Opnieuw zijn een aantal lefties aan de andere kant van de Noordzee ontzettend pissed off. Deze maal omdat er tijdens opnames in Ierland voor meer dan €212.000 is gespendeerd voor een filmpje van 10 minuten! Maar wat hebben de Top Gear heren daar eigenlijk uitgespookt?

Het Top Gear gezelschap verbleef onlangs in Belfast om opnames te doen voor seizoen 14. Wat en hoe er precies getest werd is niet helemaal duidelijk, maar het zou wel eens wat met The Italian Job te maken kunnen hebben. Wel weten we dat er een auto in de nok van een mega-kraan hing en dat ze een Renault Clio in zee hebben gebonjourd. Gegarandeerd kijkplezier dus! Maar niet volgens een locale linksbroeder aldaar. Ene Gregory Campbell, lokale politicus, heeft namelijk fel geprotesteerd tegen de BBC en wil dat ze de kosten voor de opnames vrijgeven. Ook natuurclubje Friends of the Earth heeft zich er mee bemoeid en noemt het schandalig dat in deze tijden van crisis zomaar nieuwe autootjes vernield worden.

Uiteraard wordt er laconiek gereageerd door het Top Gear team op de zoveelste beschuldiging en ook de BBC heeft aangegeven dat ze niet gaan verklappen wat die opnames nou wel niet kosten. Conclusie: Top Gear blijft gewoon doorgaan met extraverte stunts en heersende auto’s testen. Never change a winning team. (bron: belfasttelegraph.co.uk, via autoblog.com)51 reacties

haha lol hoe doen ze het toch xD eigenlijk hebben die hippo’s wel gelijk maarja veel kijk plezier toch ;)
Het is toch juist goed voor de economie om nieuwe auto’s te kopen om ze vervolgens weer te slopen?
haha LOL inderdaad
laat maar lekker zeiken, dan gaan wij lekker kijken!
Cash for clunkers Top Gear stijl. :D
sta al te springen voor sezoen 14
Wat moet je anders met zo´n clio doen? Rondrijden? Ha! Het idee!
@Rob V: Waarom niet? Zijn best leuke autootjes hoor.

Ik geef er overigens geen ruk om dat ze in het water gedonderd worden door Top Gear, het hoort gewoon bij dat programma om gave stunts te doen en ik kan er ook heerlijk om lachen.

Maar om nou te zeggen dat een Clio per definitie een kutauto is vind ik ook weer onzin. Vergeleken met een premium merk auto is het inderdaad een stuk minder, maar om gewoon mee in de stad te cruisen is er niks mis mee.
Wat een zeik, betekent toch gewoon dat BBC nieuwe auto’s moet kopen, dus meer inkomsten voor de autofabrikanten.. Dat is juist goed
Prachtig dit. :D

Die hippies moeten echt eens ophouden zeg.. Pfff…
is er eigenlijk een datum voorzien wanneer serie 14 op het scherm komt in Belgie/nederland/ engeland(BBC)?????
@Rsimon: Op de site van de BBC vind ik het niet zo gauw, maar op wikipedia staat het volgende:

“The season 14 of Top Gear will be the 14th season of the 2002 Top Gear format. The program is expected to be on air by November 15, 2009 in full HD version.”
Op de BBC duurt een aflevering een vol uur. Dan zou een aflevering volgens dit schema twee miljoen kosten! :o Natuurlijk is dat niet zo, want er zitten altijd goedkopere stukken tussen (tests en star), maar toch. Best duur als je het zo bekijkt. Zolang het entertainment oplevert vind ik het wel best.
Leuke foto trouwens! Waar komt die vandaan? (en waarom staat er ‘stik’ en niet ‘stig’? ;) )
Het was een Twingo, en geen Clio…;) Misschien moet dat even worden aangepast??:p

@ Vincent_995

Helemaal gelijk, dacht ik ook… Kuthippies, lopen ze eerst te zeuren dat auto’s slecht voor het milieu zijn, wordt er eentje gesloopt, is het weer niet goed…:p
Wat kortzichtig zeg. De BBC verdient zo bizar veel geld met Top Gear dat ze eigenlijk zoveel geld kunnen gebruiken als ze willen. Top Gear is voor de BBC al een hele tijd een cash cow en zal dat nog wel heel lang blijven.
tja als er nu eenmaal tientallen miljoenen mensen kijken of genieten mag het wel wat geld kosten en mogen er ook wel een paar auto’s getrasht worden. Het zou anders top gear niet meer zijn. (@hierboven) Wat idd wel leuk is, is de Full HD kwaliteit !
laat de jongens van Top Gear toch. ze make al 13 seizoenen lang goede tv. wat maakt dat nou uit
Ik ben niet bekend met de media wereld. Kan iemand mij vertellen hoe bbc geld verdient aan Top Gear? Ja, door het door te verkopen maar levert dat zoveel op??? Want aan reclame doen ze ook niet.
@gekke-turbo: BBC verdiend geld door het programma wereldwijd te verkopen aan kanalen zoals Veronica. Als het 1 tot anderhalf miljoen per aflevering kost is dat echt niet veel. Vergeet niet dat er wereldwijd bijna 100 miljoen kijkers zijn!! 2 ton voor een stukje van 10 minuten is in media bedragen echt niet zoveel en al helemaal niet buitensporig. Stel een aflevering kost 2 miljoen en het bereik is 100 miljoen dan is de zogenaamde return on investment héél hoog. Dat is 20 cent per kijker investment en waarschijnlijk tussen de 2 en 3 euro per kijker return(door het door te verkopen). Het ‘product’ Topgear gaat dus een aantal maal over de kop. Een pen produceren voor 20 cent en verkopen voor een euro is eigelijk precies hetzelfde verhaal.
Als er bij Top Gear gezeurd wordt over wat ze met auto’s doen, dan denken ze bij Top Gear “dikke vinger” en gaan er nog meer auto’s per ongeluk expres kapot. :twisted:
En groot gelijk hebben ze. Nieuw of niet nieuw, er zijn al genoeg auto’s in omloop.
Reinout Oerlemans neemt ze zo in dienst, goudmijntje idd.
@Larrs, Morris Marina’s bijvoorbeeld. Awesome .
@ gekke-turbo

Verkopen van de programma’s aan verschillende tv-zenders. Top Gear merchandise, dvd’s, live shows etc.
hail hail!
Wat maken die kosten eigenlijk uit, die haalt de BBC er waarschijnlijk dubbel en dwars uit met al die kijkers wereldwijd.
Dat beloofd dus weer een leuke aflevering te worden!
Hahaha geniaal. Top Gear is echt een van de beste programma’s ooit. Ook een van de weinige die leuk blijft als je ouder word. We heel veel geld trouwens voor een filmpje van 10 minuten. Maar waarschijnlijk is het elke cent waard.
Die kritiek van linkse wollensokkenhippies is toch juist koren op de molen van Clarkson c.s.!
Net als het commentaar van de Austin Alegro Owners Club (oid) op het verwoesten van een prachtig exemplaar door Topgear… Dat hielp ook zo goed!
Tja, als ze nou een Aston Martin in zee hadden geflikkerd dan was ik er goed ziek van geweest, maar een Renault Clio… :lol:
Maffe hippies dat ze lekker gaan headbengen met een joint in een 2CV schommeleend.
HEERLIJK hoe Top Gear zo door gaat! Zonder zou het Top Gear nooit zijn, en zouden er niet zo ongelooflijk veel fans zijn. Het mag in mijn ogen wat kosten, en dat daar een nieuwe auto bij moet sneuvelen is niet zo’n ramp, het is toch geen exclusieve Lamborghini of Koenigsegg die in puin gaat? En wat dan nog, als Top Gear het wel kan betalen, dan doe ze dat toch? Dat er een “recessie” is wil niet zeggen dat bedrijven waar het goed mee gaat geen geld uit mogen geven, Top Gear: Lekker zo door blijven gaan!!!
Tsjongejonge altijd wel weer iemand die wat te zeiken heeft…hebben ze nou nog steeds niet door dat het de de bbc toch niks kan schelen en Jeremy clarkson geeft al helemaaaaaal geen drol om een of ander politicusje…
Goh, ze mogen blij zijn dat ze niet op de publieke omroep in Nederland zitten. Anders had je onderbuik rechts Nederland aan je knikker gehad…
Slopen ze een keer auto’s, zijn die groeneb*tches er nog steeds niet mee eens.. wat the hell willen ze nou?!?
Nog 33dagen en dan begint seizoen14 van topgear. Wordt weer smullen als ik dit zo lees :D
Klakson 4 president
Tja, grote kans dat ze nu even snel een extra filmpje gaan maken waarin gloednieuwe 2 Clio’s/Twingo’s het moeten ontzien :)

En lokale politicus G. Campbell kan z’n buik vast nat maken, die krijgt nog wel een paar vegen uit de pan … in het TV-programma dat in bijna 100 landen wordt uitgezonden * GNI * GNI * GNI *
Voorgaande seizoenen hebben ze al veel meer geld verspild.
Dit is een slechts een klein deeltje.
En het is altijd goede tv, dus who cares!?
Super :-) Soms wel beetje erover maar goed mensen willen dit zien. Top Gear is een mega succes dus… :-)
Verheug me al op de aflevering na die clio/twingo dat ze die hippies nog bozer maken door hetzelfde nog een keer te doen of erger:P Net als bij de “morris Marina owners club” gedaan werd;)
Dat kan toch niet! Wie flikkert nu dat soort dingen in zee?? Weet je wel wat voor CO2 uitgifte dat kost, om zo’n auto te maken?? Hadden ze net zo goed, de auto niet kunnen maken, en voor in de plaats 21 bomen kunnen planten! En wat dacht je van het geld??? Daar heb je toch weer wat mensen in een Prius voor kunnen laten rijden. Ipv van een vervuilend stuk vreten als een Bravo of een AR159. Nee de heren zullen zich diep moeten schamen!! barbaren!!!
@Toyota Prius:
Nee jij bent milieuvriendelijk met al die accu’s. ;)
– Ene Gregory Campbell, lokale politicus, heeft namelijk fel geprotesteerd tegen de BBC en wil dat ze de kosten voor de opnames vrijgeven. –

– Deze maal omdat er tijdens opnames in Ierland voor meer dan €212.000 is gespendeerd voor een filmpje van 10 minuten! –

???
Ze zijn gewoon super succesvol, niet over gaan klagen dat er een klote auto’tje word vernield
kuthippies denken altijd over geld ..
en altijd andermans geld ..

het zijn eigenlijk gewoon straatarme kapitalisten ..
leuke foto gezien het nieuws van vandaag…
hahaha lol
het is toch leuk om te kijken, en als ze nieuwe auto’s kopen verdient de fabrikant en dat is alleen maar goed.
wat ze met die auto doen mogen ze toch zelf weten.
hahah moet echt weer wat gaan worden
Geweldig, die gasten krijgen ook alles voor elkaar, de ene milieu groep na de andere klaagt ze aan en ze gaan gewoon lekker verder met hun engelse humor :D Respect voor de jongens van BBC en Top Gear!
€212000. Who cares!! Top Gear, ga zo door.
Elke aflevering wordt 250 miljoen keer bekeken heb ik eens gelezen. Wat is dan die 2 ton voor probleem! Plus, ze hebben weer iets om tijdens het nieuws over te zeiken, prachtig! Seizoen 14, cant wait!
Hahha ze hebben al zoveel gezeik gehad, in een seizoen hadden ze toch zo’n auto waar ze steeds een piano op lieten vallen:P meesterlijk gewoon. Tsja je zal maar naast een Piano fabrikant wonen hahaha.
Die mensen die zeuren hebben tijd over. Wat betreft die uitspraak van die nieuwe auto: Er staan boten/havens vol met “nieuwe” auto’s boeie wat er met die ene auto gebeurt:P.
Jazeker, ook ik ben van mening dat Top Gear een baanbrekend autoprogramma is wat ook de moeite waard is om naar te kijken als je niet persé van auto’s houdt. En ze hebben vele geweldige items in hun show gehad. Maar ik vind ook dat ze de laatste seizoenen steeds meer idiote stunts nodig hebben die soms behoorlijk geforceerd overkomen, om vooral vernieuwend en baanbrekend te blijven. Ik vind ze dus al lang een beetje “over the top”, en wat mij betreft hadden ze beter een paar seizoenen geleden al kunnen stoppen. Quit while you’re ahead…
Wat zit er toch een heerlijk management achter TopGear!!!

haha…. een 10!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).