Dromen over een nieuwe Porsche supercar

Auteur: , 49 Reacties

In plaats van nieuwe supercars ontwikkelt Porsche tegenwoordig zuinige cabrio's. Fantaseren over een auto die het stokje van de Carrera GT kan overnemen kan alleen best leuk zijn, en vooral mooie plaatjes opleveren.

De impressie is gemaakt door de inmiddels bekende Emil Baddal. Hij maakte eerder al spectaculaire Lamborghini en BMW modellen. Helaas zal dit concept nooit het daglicht zien. Misschien dat zich over 5-10 jaar weer een supercar ontpopt, maar op dit moment is Porsche te druk met het redden van het klimaat.

Emil heeft zich verder ook niet uitgelaten over eventuele specificaties. Zo op het eerste oog lijkt het echter geen straatlegale racer zoals de CGT. Alles lijkt meer op comfort gericht en ook het glazen dak kan er niet af. Een comfortabele Porsche coupé kunnen we in de nabije toekomst nog wel verwachten als de Panamera twee deuren verliest. Porsche’s antwoord op de SLS AMG en GranTurismo. (via worldcarfans)49 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Echt en gerse wagen!!!
Leuk waggie, maar typisch porsche design? Naar mijn bescheiding mening niet!
Mag van mij zo snel mogelijk in productie! met natuurlijk een emissie van hooguit 99gram per kilometer, als we dan toch aan het milleu moeten denken…;)
Dit is helemaal niks.
Hoop dat het nooit iets in die richting wordt.

En porsche supercar?Ik hoop dat er ooit nog een komt.Ze kunnen het wel.Heb zo altijd de indruk dat Porsche toch stiekem een aantal troeven achter de hand heeft, en indien nodig een klein beetje van die expertise naar buiten brengt.

Moet toch?Ik bedoel, zelfs zo’n hardcore GT3 is te gebruiken als dagelijks vervoermiddel?Stel je voor dat ze iets maken dat wel écht hardcore is en aanvoelt.Hoe goed is het dan niet?

En de eventuele specs?Tjah, middenmotor, atmosferisch en hoogtoerig, en rond de 800 pk ofzo, maar met een gewicht van 1200 kg max.En handbak, maar tegenwoordig wilt men “flippertjes”, dus die dan maar…En uiteraard exotische materialen en uiterlijk.
Zou ik dan mijn laatste S2000 imitatie doen?? ;)
kan niet w8en, maakt porsche dan eindelijk mooie auto’s.

ruig design. wel vet
Ik hoop dat Porsche ongeveer de helft van de hoeveelheid lef toont die in dit ontwerp zit als ze met een nieuw model komen.. Zeg maar deze en een 911 in de blender en dan eens zien waar we uitkomen…
@w0o0dy:
Ja, dat zullen ze speciaal voor jou gaan doen jongen…! (oh nee, je spreekt natuurlijk namens een grotere groep…)Blijf maar dromen, want DIT is gewoon niet waar Porsche voor staat. Misschien over 30 jaar, maar binnenkort zeker niet.
@SimonMC exotische materialen en uiterlijk.
Bedoel je dan gemaakt van palmbomen en kokosnoten in een rieten rokje :-)
@Supra1981: hehe

Goeie ! :)
Ik droom nooit zo slecht…
… er komt nog eerder een electrische Porsche dan zo’n American lookalike!
Als dit een nieuwe porsche word val ik van me stoel dat ze eindelijk een ander design hebben :O maarja dit word toch geen porsche eerst word de 911 nog 100 jaar verder uitgemolken…
Dames en heren, stop de persen.. net vers nieuws… het gaat niet om een supercar. Nee Porsche gaat een nieuw segment aanboren… de MPV.. Dus de kans bestaat dat je over een aantal jaar op maandag ochtend om 7:30 uur in de regen en in de file, naast een Porsche Leucothea 2.0 TDI Carrera staat…
Hier is de schets.. Gevonden na speurwerk, dankzij een tip..

http://media.photobucket.com/image/porsche%20mpv/FocusRob1990/100_3320.jpg
Nieuwe Carrera GT zou wel nice zijn of toch iets in dat genre :D
Dromen? Dit lijkt mee op een nachtmerrie!
Wat een hok.. Ik denk niet dat de GT ooit overtroffen word, tijdloos wat mij betreft. Ik hoop dat Porsche op een dag het licht ziet en weer echte monsters gaat creeëren. Zo’n GT3 RS bijvoorbeeld, er zit zoveel meer in.
Als er een nieuwe Porsche supercar komt, wordt hij vast elektrisch. :P
@Citrofiel: Inderdaad… Maar moet ik zeggen, dat ik die Ruf targa Porsche wel errrug mooi vind….

http://reviews.cnet.com/i/bto/20090304/RufGreenster-3_610x360.jpg


Die is electrisch..
@toyota prius: Ik kan niet anders dan dat beamen. De Ruf Targa is heel erg geslaagd!
@Citrofiel: Ja, het is een moderne RUF Porsche met een klassieke uitstraling. Ik zag deze auto, wellicht op een filmpje van Ab of iets anders. En hoewel ik geen porsche fan ben (ok, ik geef toe, de Panamera, ga ik langzaam waarderen) zag ik deze en was ik gelijk om..
BMW 5-copy velgen en iets wat niet op een Porsche lijkt… en dingen roepen over een model waar nog niemand iets van af weet en dat voorlopig ook nog niet komt….
Gat-ver-damme nee zeg :-o
Yeah right, nou als die er komt zal die er in ieder geval nooit zo uitzien..
bwaaaaa veel te veel “Bugatti-style”, heel de zij-achterkant is gekopieerd
Vind zijn ontwerp niet geslaagd. Een nieuwe gezicht zou goed zijn voor Porsche. Onlangs nog een rode GT gezien in Antwerpen tijdens een rondrit. Prachtige auto! Maar Porsche zou inderdaad een nieuwe supercar mogen ontwikkelen.
Dit is uit de knutselhoek voor Italiaans gepruts, geen degelijk Duits design…
Van de zijkant lijkt het meer op een Veyron. Als een auto daarop lijkt is het geen Porsche!
OntwikkelT!

Vind het wel een leuk ontwerp, maar absoluut geen Porsche! Porsche gebruikt altijd ronde vormen op plekken waar andere fabrikanten dat niet doen, en dat onderscheidt Porsche o.a…. en dit voldoet daar niet aan.
haha wat een gedrocht. Het is niet voor niks dat ze geen nieuwe modellen uitbrengen he. Ze kunnen het niet, alleen Ferrari kan mooie EN snelle auto’s maken.
De rest is bijzaak.
-edit: check & tnx ;) –

Maar dit heeft de ziekte van alle moderne auto’s: mooie neus, maar de kont trekt op geen reet… (Heeft u’m? :P)
Voor de rest nog wat dingetjes die moeten bijgewerkt worden, maar voor een Peugeot Supercar kan ie er zo mee door.
Die Emil moet nog even blijven oefenen met zijn 3d-software want dit lijkt nergens op..
Hmm… mixed feelings. De neus en kont is toch wel mooi. Maar de zijkant, veel te gedrongen of zo… kan er niet echt de vinger op leggen. Misschien wat de rest zegt.. te Bugatti, Veyron-achtig rond of zo..

Afijn lekker belangrijk, het is maar een vingeroefening van een designer, Porsche zelf heeft hier niks mee van doen.
De RUF targa porsche heb ik in het echt gezien; niet om aan te zien! Dat dakje kan zo van een mg midget gejat zijn en er zat geen lijn in. Ze waren ook een uur aan het prutsen voordat ie het deed :)
Het ziet er leuk uit, maar absoluut niet mijn smaak, ik zou hem echt niet willen!
Achter kant is een inspiratie op de Alfa Brera, zie je zo..
Leuke poging, maar niet om met een Porsche-label de showroom uit te rijden. Dit lijkt totaal in niets op Porsche…
Aardig mixje, beetje van Koenigsegg, Lambo en Bugatti. Weinig Porsche-achtigs aan naar mijn mening!
Man wat een dom uitziende wagen.
Carrera GT maar dan gesmolten
Die emil baddal toch… een auto ontwerpen en dan het logo en de lampen een beetje veranderen. Nee sorry hij heeft het niet.
Porsche’s antwoord op de SLS AMG en GranTurismo.

hmmm de 911 is dat al!?
zal nog wel even duren voordat porsche eindelijk weer eens komt met een model dat er wél uit ziet. ze moeten eerst weer een designafdeling op poten zetten. de laatste designers hebben namelijk 40 jaar geleden het pand verlaten. vanaf die tijd hebben ze het design uitbesteed aan de josti band.
Wat een gedrocht…
Ik hoop niet dat ik die in mijn dromen tegen moet komen..
Wow! Dit is de eerste porsche waarvan ik zeg: Wow!
wat een bananenvlaai,,… blah
ziet er niet slecht uit!! Maar om de carrera Gt te verbeteren, daar moet nog goed hun best op gedaan worden!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).