Gamers zijn een gevaar op de weg!

Auteur: , 95 Reacties

Gamertjes, jullie zijn een gevaar op de weg! En dat heb ik niet zelf bedacht, maar daar is 'uitgebreid' onderzoek naar gedaan. Communicatie-expert Kathleen Beullens van de Katholieke Universiteit Leuven heeft 2.200 jongeren onderzocht en daar kwam het volgende uit naar voren.

Speel jij spelletjes zoals Gran Turismo, Ridge Racer of Need for Speed? Dan is de kans heel groot dat jij een roekeloze rijder bent en vaak te hard rijdt. Ook het kijken naar en genieten van actiefilms schijnt er iets mee te maken hebben.

De onderzoekster benadrukt dat spelletjes en actiefilms niet de oorzaak zijn van het gevaarlijke weggedrag, maar wel dat er een verband is.

“Het is niet zo dat iemand agressief gaat rijden als hij vlak daarvoor een racegame heeft gespeeld, maar er is een effect op lange termijn. Via dit onderzoek kunnen we dus een specifieke doelgroep samenstellen. Op die mensen moeten we preventiecampagnes afstemmen.”

Wat denken wij hiervan? Ben jij zo iemand die denkt: Crashen maakt niet uit? Ik ben een goede coureur want ik ben goed in spelletjes? Mij lijkt het sterk dat iemand met gezond verstand daadwerkelijk zo denkt. Maar aan de andere kant is van boomklevertjes bekend dat die vaak niet beschikken over gezond verstand. (via: nieuwsblad.be)

PS Nu maar hopen dat dit onderzoek de politiek niet op rare gedachten gaat brengen. Eerder werd GTA IV namelijk al eens uit de schappen gehaald na de moord op en taxichauffeur.95 reacties

Aaaah, religieus moralistische KUL.

Dit is elke generatie hetzelfde verhaal. Alleen de zondebok is anders.
Eens raden wie de onderzoekers zijn – juist, kinderen die hun hele jonge leven nooit spelletjes gespeeld hebben.
Ik herken mezelf hier totaal niet in……

(plankt na het werk snel als een malloot naar huis met een Escort XR3i en start zsm Need For Speed Undercover op om een potje tikkertje te doen met politie en een Shelby GT500KR)
nounou, als ik dat zo lees denk ik niet dat ik mij ooit nog onbegeleid in het openbaar moet vertonen… levenschgevaarrrlijk!

Brengt me trouwens wel op het volgende vraagstuk, maken simulatie-spellen je tot een betere chauffeur? :P
@Alwood:
JA! Ik nam eens een bocht veel te snel, en dankzij racesims weet ik dat je bij een voorwielaandrijver overstuur kan genereren door van het gas af te komen en het gewicht naar de voorwielen over te brengen. Anders: onderstuur en spiegeltjes afgereden.
@Alwood:

Andersom wel een beetje. Na een dagje real life Zandvoort gingen mijn rondetijden in GTRevolution echt een stuk omlaag.
Trouwens, ik speel de autospelletjes (de goeie en de minder goeie) die ik gratis kan vinden ( ;) ) en werken op mijn pc, liefst doe ik het échte werk, dus echte racesims en op de straat rijd ik netjes…
Weet je wat ik denk? Tijd voor een onderzoek naar die onderzoekers. En een zien welk onderzoek stelselmatig het meest irritant is.
Serieus, wie heeft bij hun de ballen afgesneden? Of nee wacht, niet alleen afgesneden, maar ook nog eens helemaal tegengewerkt met een goeie spuit oestrogeen.
Kinderachtige reactie zal je zeggen, maar dit onderzoek op zich trekt op niets, wat gaan ze doen, ons verbieden te doen wat we graag doen? FOK DAT.
Het is niet omdat je race-games speelt dat je snel rijdt, het is waarsschijnlijk omdat je graag snel rijdt dat je race-games speelt :D
@alwood:
Ik ben regelmatig op echte circuits en op virtuele circuits te vinden, maar ik zie geen enkele overeenkomst tussen games en realiteit, behalve de loop van de baan. Ik snap niet dat er mensen zijn die denken (op wat voor manier ook) dat een spel iets met realiteit te maken heeft.
Daan is correct.

@Barracuda_82:
Als je heel lang hetzelfde spel speelt, begin je de auto aan te voelen (vb BMW M3 Challenge). Dat is zeer toepasbaar op de realiteit. Ook moet je je een beetje afvragen wat er precies met de auto gebeurt en waarom het gebeurt, maw geïnteresseerd zijn in racen/racetechnieken.
En dat nu volgende week vrijdag Forza 3 uitkomt :(
Games verpesten onze kindertjes boehoehoe. Voed je kinderen eens normaal op!
Btw nog één ding (zoals je kan raden word ik hierdoor erg boos – boze vla is loslippige vla): dit is waarom anarchie beter is. Weg met het betuttelende vingertje. Maar ik zeg niet dat je hem moet wegbijten ofzo natuurlijk. ;)
Ik vond die rijlessen in grand tourismo altijd handig, maar ik zie nooit de ideale lijnen uitgetekend op de weg staan… Dus dan maar de middenlijn.. best lastig met tegenliggers..
Mijn ervaring met rijles is dat ik vrij aggressief ben, en niet altijd zin/geduld heb heel langzaam te gaan rijden voor zijstraten. De bediening (sturen, schakelen pedaalbediening) gaat wel snel/goed/soepel, en ik denk dat het wel te maken heeft met het regelmatig spelen van racespellen/-simulaties, (In mijn geval een Simbin-game en Forza Motorsport) ondanks dat mijn verstand prima is.

Maar ik denk dat de oorzaak in de spellen ligt, ze versterken het hooguit. Als je het van jezelf weet moet je er extra op letten, goed op veiligheid letten.
ik ben zo slecht in die games, waardoor ik mezelf nu uiterst goed vindt rijden :D

En ja, ik rijd standaard 20 te hard
ik denk dat je door die spellen leert, sneller te reageren. als jij met je 207 als gamer denkt bij een zijstraat en er komt een auto vanop de hoofdbaan: ” hmm, daar geraak ik nog wel voor” dan ga je er ook voor geraken, maar staat iemand die niet gamed bij het volgende scenario staat, gaat die niet vlug optrekken in zijn 207, daar zit het verschil, denk ik! en af en toe, kan dat verkeerd afdraaien…
Het zal eerder andersom werken denk ik ;)

Iemand die van hard rijden houd heeft ook al snel een link gelegd met actie films en racegames.. gewoon iets dat jou als persoon typeerd of waar jij een kick van krijgt.

Iemand die de hele dag patience kan spelen heeft waarschijnlijk ook veel geduld.. geduld had ie al van te voren en niet door patience gekregen ofzo, bij wijze van.

Beetje bullshit onderzoeken als dit. Net zoals iemand die op school met een pistool paar leerlingen neermaait.. waarschijnlijk heeft 95% op een school al eens een shooter gespeeld, die persoon is ziek in het hoofd en wordt niet aangezet om op school te gana lopen schieten door een game,..
@Joshua

AMEN!!
Ik speel regelmatig racegames, maar in het echte leven moet ik toch zeggen dat ik een nette bestuurder ben.

Denk dat je juist eerder rustiger zou gaan rijden omdat je in zulke games ook kan zien hoe hard het fout kan gaan. Plus als je het verschil tussen een virtuele wereld en de realiteit niet meer ziet dan heb je toch andere problemen.

@sven2
Ja, daar moet je gamer voor zijn om inschattingsvermogen te krijgen :S
Uhhm…de Katholieke Universiteit Leuven .. BLijven we even wakker!!..Gaapp.
uit 3 van de 4 onderzoeken blijkt dat onderzoekers teveel tijd hebben. Daarnaast blijkt dat 2 van de 3 onderzoeken statistisch niet kloppen. Ook zijn er kanttekingen geplaatst bij diverse bronnen, maar die waren niet te lezen…

dit alles heb ik uit betrouwbaar bronwater.

is het alweer vrijdag?
@Simpson: Bij het CBS gewerkt??? :D
Ja ik speel regelmatig spellen als gta iv en daarom houd ik er ook van om in het echt met 100 over de stoep te gaan en wat mensen op mn motorkap te leggen
Oh god, daar gaan we weer. Het gamesbashen is weer begonnen. Krijgen ‘killergames’ niet de schuld van een schietpartij op een Duitse school, dan zijn ze nog verslavender dan heroine, crystal meth en cocaine bij elkaar. En de politiek loopt er maar als een kip zonder kop achteraan. Kunnen die onderzoekers niet eens iets nuttigs gaan onderzoeken?
@Joshua

Inderdaad je slaat de spijker op zijn kop, ik was net zolang aan het lezen tot dat iemand het zo als mij dacht maar je was me net voor!!

als je interesse ergens voor is gewekt bekijk of doe je dat, idem met te hard rijden of spelletje.
“Bestond niet in mijn jeugd, rij toch als een imbeciel.” Observatie, van mij?
ik speel af en toe Need for Speed en vroegah ook Carmageddon. Tegenwoordig rij ik af en toe te hard maar ik rij iig geen mensen (opzettelijk) dood. Heb net een snelheidsboete (sinds 2 jaar) binnen dus volgens mij valt het met mijn rijstijl wel mee.
Het enige wat ik nog kan verzinnen wat w.b. game invloed heeft op mijn rijstijl is dat ik bij het begin van mn lessen bochten nogal volgens de racenormen pakte. Als er een ruimte bocht naar links kwam sneed ik hem nog wel eens wat scherp af. Maar ik heb niet het gevoel gehad dat ik in mijn Toyota Auris eens goed volgas over de snelweg kon gaan omdat als ik zou verongelukken ik de rewind-knop ik kon drukken.
als dit zo zou zijn (let op ALS!), dan zou het voor 50-80% van de jongens onveilig zijn om ze over straat te laten gaan, zelfs op de fiets (waarom niet meer procenten? er zijn ook jongens die auto’s geen moer kunnen schelen). owkee, ik fiets graag wat harder dan de gemiddelde mens, maar dat betekent NIET dat ik niet stop voor iemand bij het zebrapad, om een voorbeeld te geven. ik weet waar ik mee bezig ben, en anticipeer mij daarop. Het rijbewijs heb ik nog niet, maar als fietser (en soms op de schakelbrommer van vriend) probeer ik altijd elke situatie zo goed mogelijk in te schatten, van zo ver mogelijke afstand. want auto’s gaan harder dan fietsen (duhuh), en leggen dus ook meer afstand af in dezelfde seconde die soms bepalend is. tevens test ik regelmatig mijn reactiesnelheid, en (niet om op te scheppen) die is gewoon goed vergeleken bij mensen in mijn klas. Naast het fietsen rijd ik ook wel eens mee met mijn vader op de motor, en ook daar kijk ik zo ver mogelijk vooruit, en dat niet alleen, ik probeer ook mee te denken met mijn vader (wanneer koppelen, schakelen, remmen etc.).
Ik denk dat je racegames gaat spelen omdat je auto’s leuk vind en/of omdat je je even wilt uitleven. In Duitsland heb je de Autobahn, dat heb je hier niet, dus neemt met de Computer (XboX, PS3 zo je wilt). Racegames helpen je om inzicht te krijgen in je eigen reactievermogen, en het leren “kennen” van een auto: wat gebeurt er als ik ineens volgas geef in een auto met RWD? owke, overstuur etc.
Racegames zijn niet verkeerd, tenzij je het gaat uitvoeren op de straat, maar dat begrijp ik niet. Ik zie hier door Drachten regelmatig opgevoerde Golfjes, Civics en E36’s rijden, meestal met knalpot, die dan proberen ‘stoer’ te zijn door zo hard mogelijk te rijden. ik lach ze gewoon uit omdat ze zo stom bezig zijn! als je je auto 5 micrometer boven het asfalt wilt laten, prima! maar dan in NFS oid. ik zou hier veel te verstandig voor zijn, of beter gezegd, zij zijn niet verstandig genoeg. einde verhaal
AAAAAAAAAAAAAAARGH DIT IS OMGEKEERDE REDENATIE!
Mensen die in het echt hard willen rijden en achterlijk doen zullen eerder een race spel opzoeken!

Dat wil niet zeggen dat het racespel mensen achterlijk laat rijden. Het gaat om interesses!

Ik speel vanaf m’n tweede levensjaar al games op de PC (serieus.. erg he) en ik ben vandaag de dag een regelmatig gehaat persoon op deze blog omdat ik altijd maar ‘de moraal ridder’ uithang.

Het gaat om affiniteit en interesses… niet snel omgekeerd gaan redeneren stelltje onderzoekers.
klopt totaal niet gamen verbeterd je concentratie mogelijkheden en je inschattingsvermogen.
ik rij zelf nog geen auto maar bv in de karting ben ik vaak verschillende seconden per ronde sneller dan leeftijdsgenoten die ook nog eens veel lichter zijn.
dit is gewoon weer eens het proberen boycotten van racegames.
p.s.
nog 7 dagen en Forza Motorsport 3 is er mensen !
@JDM
probeer eens komma’s te zetten in je eerste zin, nu zijn er 2 combinaties mogelijk:
1. klopt, totaal niet gamen verbeterd etc… (klopt niet bij rest van je verhaal)
2. klopt totaal niet, gamen verbeterd etc…
@NLBUURMAN:
Ok,ik zal er op lette.Ik vind punctuatie namelijk ook zeer belangrijk.
koreantaxiproductions
zowiezo, de meerderheid van de mensen die racegames spelen weten ook wel iets van auto’s af. En als die in een spelletje crashen met 300, en vervolgens gewoon doorracen, zullen ze slim genoeg zijn om te weten dat dat in het echt dus niet kan…
Vrouwen zijn dus gamers.
HAHAHAHAHA!

Hadden ze mij mee moeten rekenen in’t onderzoek. Speel graag een spelletje maar op de weg rij ik zo relaxed en rustig als maar kan :D en nee ik hang niet in de stoel
Nou, die onderzoekers hebben wel een punt: als je gewoon mensen vraagt hoe goed ze kunnen rijden, zullen gamers vaak iets hogers invullen… tja, dan is het toch echt zo.

Maar het kan natuurlijk ook een omgekeerde relatie zijn: juist omdat je wel houdt van wat racen speel je ook graag spelletjes. Dan komt het dus niet door de spelletjes.

Zelf wil ik ook nog wel eens te hard rijden hoor, en ja, ik speel ook graag Forza! :D

35i: je rijdt een auto met een 35i-motor? Waarom geloof ik je dan niet? :P
@Sorcerer: Gaat niet om de motorinhoud maar een type aanduiding ;) Waarvan mag je zelf uitzoeken :p
Maar heren (en wellicht dames), dit is toch geen nieuws? Sinds de jaren 90 proberen moraalridder onderzoekers de game-industrie de schuld te geven van mafketels die op welke manier dan ook flippen.

Tiener schiet school overhoop? Schuld van Doom.

Tieners maken brokken in ’t verkeer? Schuld van NFS.


Dit soort studies zijn al vaak genoeg ontkracht. Neem ze niet meer serieus.
@bozewolf: Je vergeet GTA.
Klinkt als weer zo n fout onderzoek. In mijn geval is het gewoon gel*l, ik rijdt vrij rustig, ik race alleen in de spellen zelf. Ik erger me aan dat stereotypematige stickers op mensen plakken. Gaat vervelen.
Onderzoek gesponsord door de Nederlandse politieke partijen: “CDA, CU”… Rouvoet kwam persoonlijk het rapport ophalen….
@bozewolf

Religieus? Laat jezelf is nakijken man…
Ik ervaar het eigenlijk andersom.
Als je ziet wat voor een doodklappers ik af en toe maak omdat je op de grens zit(GTR2-GTRevolution) en net een hobbeltje verkeerd pakt of je eigen verremd, dan wil je in real life niet zo rijden. Zo’n klapper is al snel dodelijk.

Als je dan het grip en ruimteverschil tussen een echt circuit en een straatcircuit bekijkt, denk je ook wel extra na.

Als je dan ziet dat het gripverschil tussen een straatauto en een raceauto ook behoorlijk groot is, rij je eerder een stuk langzamer dan harder door bochten heen.

Tenminste, als je een beetje nadenkt. ;)
heb destijds in need for speed underground leren driften… en de techniek daarna in praktijk omgezet toen ik een auto had. :p

ontopic: bullshit, zonder die game had iedereen net hetzelfde gereden als dat hij nu ook doet!
@RenesisHP
Het valt me ook op dat het in een racegame vaak lijkt dat je echt alle ruimte hebt op het circuit, maar dat is is real-life echt niet zo :O

Je moet toch echt goed weten waar je heen wilt rijden op het circuit, want het corrigeren gaat een stuk minder makkelijk dan in een racegame.

Op de weg kun je je zulke toeren trouwens al helemaal niet veroorloven want je bent A. Niet alleen op de weg en B. Je bent niet alleen op de weg, dus er kan zo maar iemand met 60 in een 30km zone van rechtskomen…..
Wel eens gezien hoe sommige mensen na een heatje karten rijden?
Ik speel regelmatig PGR 4, maar kan absoluut niet zien dat ik hier nou echt anders van ga rijden. Ik heb laatst een week in een Mini gereden(heerlijke bak!), en sindsdien ben ik wel anders(denk wel dat het tijdelijk is) gaan rijden in de Passat van mijn ouders(sportiever:P). Dus de realiteit heeft in dit geval meer invloed.
Heb jaren lang GTA gespeeld en nooit klachten gehad over m’n rijstijl…

Het is maar net hoe je er zelf mee omgaat, sommige gasten geloven dat games echt zijn en kunnen het niet van de werkelijkheid onderscheiden mischien.
het liefst rijd ik in een getunede viper… Maar ja aangezien die niet voor mijn deur staat kan ik niet met 300 door een haarspeldbocht zoals in NFS.

Als racegames echt mensen kunnen beinvloeden dan moeten we alle bejaardenhuizen volgooien met racegames. Misschien dat die bejaarden dan nog een beetje doorrijden… en misschien moeten in vrouwen auto’s de binnenspiegel worden verboden, die gebruiken ze toch alleen om hun make up te checken.
Hahaha.. Ongelofelijk.. Onzinnige onderzoeken toch :roll:
Al jaag ik een Porsche GT3 in 7:42 over de ring in NFS Shift weet ik dondersgoed dat ik dat niet ga doen in real life :roll:…
@RenesisHP
Een kart is van een ander formaat dan een 850R Sedan op Zandvoort :S
@ZwerverRoodbaard:

Dat weet ik ook maar al te goed. ;)
Sommige anderen echter niet. :roll:
sterk bevooroordeeld onderzoek lijkt me zo…
er zijn namelijk ook meer dan genoeg mensen die geen spelletjes spelen, en zelfs nog beroerder rijden.

je kan er ook op een andere manier naar kijken:

er zijn de afgelopen jaren meer mensen spelletjes gaan spelen, en het aantal verkeersdoden is gedaald, niet dat dat een zak met elkaar te maken heeft, maar het is maar net hoe je de cijfers bekijkt…
bart_V via HTC touch PRO
ik herken me wel :P ik geef toe ik rij wel eens te snel maar ook op plaatsen waar het gaat bv 100 rijden waar je 80 mag maar ook geen kruispunten zijn

ik denk dat er wel een verband is tusssen gamers en real life
Net zoals bij die Moord op die Taxi Chauffeur. Dat soort dingen gebeuren DAGELIJKS. Mensen moeten altijd iets of iemand de schuld geven voor zo’n dergelijk gebeuren. Als het er niet is, dan word de dader onderzocht en wat blijkt? Hij speelt een videospel. Ja dus? Iedereen kijkt ook actie films waarin dezelfde dingen gebeuren. Maarja, de mensen die beschouwen zijn zelf er niet beter op dus net als bij vorige berichten zeg ik:
Keep your head up and fuck the rest.
Dit soort zaken moet je niet serieus nemen.
Dit zijn van die krantenkoppen-onderzoeken.
Puur manipulatief marketing onderzoek op aanvraag (van krant/instantie etc) zodat de uitkomst eigenlijk al vooraf vast staat.

Zelfs al zou de uitslag zo zijn dat is de kans groot dat het om een onjuist verband gaat heel groot.
Voor mij is een gedeelte van dat onderzoek gewoon waar, ik rij in race spelletjes en karts natuurlijk zo snel mogelijk.
En met een fatsoenlijke auto haal ik op de snelweg ook wel eens 150/160, echter ik maar ik kijk dan wel weer goed uit voor andere (maniakken) op de weg en wissel b.v niet zomaar van rechterbaan naar linkerbaan met 80, en dat zie ik sommige diflatsu cuore rijders wel doen.
Verder vraag ik me af of ze in dat onderzoek ook iets aan reactie snelheid gemeten hebben, ik denk namelijk dat mensen die veel karten, GT-pro-en enz sneller bepaalde situaties in kunnen schatten.
Tis maar welke nummertjes je belangrijk vind.
mijn prof wiskunde zei ooit: ‘there are 3 kind of lies: lies, damn lies and statistics’
met statistiek kan je alles bewijzen, je moet alleen de gegevens zodanig bewerken dat ze je de juiste uitkomst geven
Oooh jawel, ik ben het perfecte voorbeeld voor het onderzoek. Ik heb te veel ‘Carmageddon’ gespeeld en ik probeer ook zoveel mensen aan te rijden :S
Dit onderzoek zegt niets. Tegenwoordig krijg je van alles kanker en de volgende dag is alles weer goed voor 5 jaar langer leven, bovendien werd een tijd terug nog beweert dat gamers een verbeterd reactievermogen ehbben door de snellere reflexen.

Into the cowpie with this story.
En toch blijft het leuk,zo een hoertje in uw wagen meenemen voor dergelijke diensten,en dan toch wel uw eigen geld trug aftroggelen (liefst met geweld)… natuurlijk bedoel ik in GTA :p
@Password:JDM: Oh dacht de Beneluxbaan in Utrecht….
Er zijn altijd achterijke die denken dat het in het echte leven zo is. En dat is dan zo’n minderheid. soms in E36 en getunede golfkes, maar het is dom om iedereen over 1 kam te scheren.
ach ze moeten altijd de gamers hebben, die onderzoekers
net als dat de overheid altijd de automobilisten moet hebben!
@Rotary1: Inderdaad ze zullen nooit de golvende ligfietsers aanpakken…
weer’zo’n religieus moraal::S daar ga ik niet serieus op in.
okee???
ook toepaselijk in europa http://i37.tinypic.com/2qxlqpc.jpg)
Ik speel al racegames sinds ik zes was. Ik ben er nu 27. Ik heb nog nooit een snelheidsovertreding in de bus gekregen. Ik sta zelfs in mijn vriendenkring bekend om mijn rustige rijstijl. In een spel kan je crashen met meer dan 200 km/u, je drukt op reset en begint op nieuw. In real life is het een heel ander verhaal. Wat je doet in een game, moet daar ook blijven.
@iTsMeNi: Moet zeggen speel GTA sinds de eerste uitgave, maar nu krijg ik wel de drang om mijn buren wat aan te doen, niet om hun auto te stelen, ze rijden daewoo…
Nu snap ik waarom ik geen Mario meer mocht spelen toen ik vroeger 2 schildpadjes kreeg…
Wat ik wel heb meegemaakt is dat ik na 5 uur achter elkaar gamen (need for speed) met zo’n racestuurtje en daarna in de auto van mijn vriendin ben gestapt dat ik wel net zo reed als 2 minuten daarvoor en dus wat stoepjes meenam en een minirotonde vierkant voorbij hoekte.
Moest weer ff wennen aan de real world zeg maar. :)
@Rob USA: Er zit niks voor niks een veiligheid omschrijving bij een game.. ;) Hoewel niemand er iets mee doet….
@Toyota prius: Ik heb toch geen tijd om te lezen als ik het spel in 1 keer wil uitspelen! :)
@Rob USA: haha….. inderdaad! hey een game is om mee te spelen, als we willen lezen pakken we een boek.. sloffen en een pijp.. ;)
Ik geloof niet dat ik met 100 km/h door een bocht durf zoals ik bij sommige games wel eens doe…
Die spelletje doen zeker wat met je. Ze geven mensen het gevoel dat ze de wereld aankunnen en dan kan soms wat problemen opleveren..
Bedenk het maar eens. Bij het echte leven lopen dingen vaak niet zo makkelijk. Met zo’n spelletje gaat alles heel soepel. Is niet de realiteit.
Geldt hetzelfde voor bepaalde films. Films als “Scarface” en “The Godfather”.
De boost die van zo’n spel of film krijgt is wel goed voor je eigen gezondheid (zelfvertrouwen enz). Je hebt er weer zin in! voor pubers misschien wel lekker met het gebrek aan zelfvertrouwen
http://pcmedia.ign.com/pc/image/article/925/925105/grand-theft-auto-iv-20081030095310789_640w.jpg
Bullcrap allemaal..
Als je soms van die politieachtervolgingen op tv ziet die zich in de VS afspelen, als weer een een tiener de auto van zijn ouders gestolen heeft en zich zigzaggend tussen het verkeer door beweegt, zou je kunnen denken dat dat te maken heeft met de ideeën die hij heeft opgedaan via spelletjes. Zelf kan ik echter het onderscheid tussen virtueel en realiteit prima maken, en pas ik mijn rijstijl gewoon aan… :roll:
Wat een onzin zeg.
ach, niet druk in maken, de boomklevers sorteren zichzelf er wel uit met tijd :)
na de moord op en taxichauffeur. moet zijn na de moord op een taxichauffeur. ;)
OT: vind het wel onzin… maarja ik mag ook nog niet rijden he xd
Zucht. Wat een kul onderzoek weer. Het grootste gehalte fanatiekste gamers zijn uiteraard te vinden in de leeftijdsgroep die altijd al beschouwd worden als de ‘gevaarlijkste’ automobilisten. Typisch geval van het omdraaien van ‘oorzaak’ en ‘gevolg’.
Ik word zo ondertussen ZO schijtziek van al die ‘onderzoekers’ die OF uitzijn op het binnenslepen van een subsidie, OF betaald worden door een belanghebbende organisatie.
Benadrukt de onderzoekster nadrukkelijk dat causaliteit niet aangetoond is, kom je met zó’n titel…

Zucht.
ik denk dat het trutje dat dit onderzoek heeft gedaan samenwoont met haar vriend die hele dag racegames zit te spelen en niets doet wat te maken heeft met het nieuwe man gemeuk. en daarom dit onderzoeken even heeft bovengehaald
ach ze moeten niet zeuren. ik bedoel maar zo Katholieke
gaan toch ook niet elke zondag naar de kerk.
en wij Gamertjes veroorzaken ook niet elke dag ongelukken
behalve dan in een race spel

p.s trouwens mijn Gamertags voor de xbox 360 zijn : oddtester, en DBMsubNova. de race spellen die ik daar op speel zijn forza2 binnenkort ook forza3,
needforspeed: Carbon , most wanted , undercover
dit wilden ik gewoon effe melden
@MathMadd:

Kerkgangers zijn toch die mensen die op zondagochtend in de kerk zitten na te stuiteren van de post uit madurodam van de avond/nacht ervoor?
Ik ben nu Wolfenstein op de Xbox360 aan het spelen de afgelopen dagen, en ik moet je zeggen ik haat de duitsers nog steeds niet. Mischien moet ik maar naar een psycholoog! Want dit is natuurlijk niet het resultaat wat de programmeurs wilden hebben natuurlijk!
Ik ben behoorlijk NFS fan, en heb hier ook (bijna) alle versies liggen! Alleen ik vind van mezelf dat ik behoorlijk netjes rijd hoor! Maarja… wie vind dat nou niet?
@cantago

de meeste nederlanders vinden dat ze goed rijden.
maar wat ik me nou afvraag. kunnen ze wel rijeden
bvb een rijd veels te langzaam de ander te snel
en weer een ander zit tekens te bumper kleven.
bij die laatste heb ik een goeie tip : ga 30/km rijden als je er een 8ter je hebt zitten. dat is echt lachen
Worden we allemaal plots wetenschapsdeskundigen en professoren statistiek als een onderzoek uitpakt met een resultaat dat ons niét bevalt? Of beter nog, op de man/vrouw spelen. Flauw hoor.

Dit onderzoek is wetenschappelijk correct. Er is een statistische correlatie (niet een causaliteit!) vastgesteld tussen gedrag/attitude A en gedrag/attitude B. Da’s alles. Daardoor kan je betere campagnes maken zodat minder mensen zich rond een boom krullen tegen hoge snelheid.

Probleem is dat de brede pers meestal geen hol snapt van zo’n rapport en maar een pakkende titel & conclusies fabriceert.

NB: dat ‘katholieke’ in ‘katholieke universiteit Leuven’ is compleet irrelevant. Dit is geen levensbeschouwelijke universiteit. Is puur geschiedenis en een vleugje rest-symbolie.
Tuurlijk, het zal ook weer eens niet! Ik rijd nu 5 jaar auto en genoeg kilometers per jaar. Ik rijd ook meestal te snel (10 á 20km te hard) en houdt van stevig doorrijden.
Daarnaast ben ik een groot fan van racegames op de consoles, regelmatig ben ik te vinden op de virtuele circuits. Maar ik zal nooit in mijn hoofd halen om het op de echte weg te doen, je brengt jezelf en andere gebruikers in gevaar daardoor.
Ik rijd soms op het circuit en vind karten ook super. Door de racegames leer ik veel beter hoe ik mij daarbij beter over het circuit kan verplaatsen.
Misschien moeten ze daar eens onderzoek naar doen ;-)
@treff: daar ben ik het eens mee
want ik ben benieuwd wat dan het reseltaat is


p.s sorry voor foute spelling ik heb dislechtie

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).