Ken Block gaat WRC rijden in een Ford Focus WRC

Auteur: , 38 Reacties

Heel leuk natuurlijk al die Gymkhana trucjes, maar echt rallyrijden doe je natuurlijk pas in het World Rally Championship. En als de geruchten kloppen zal Ken Block volgend jaar zijn kunsten gaan vertonen in het WRC.

Op dit moment laat Ken Block zijn kunsten al zien in het Rally America kampioenschap, maar veel aanzien heeft dat niet. Er zouden nu plannen zijn om een Monster Energy Drink World Rally Team op te richten waar Ken Block en Chris Atkinson zouden gaan rijden met een Ford Focus WRC uit 2009.

Het zou gaan om een contract voor 3 jaar, in 2010 zouden ze slechts meedoen aan de helft van het seizoen om daarna alle wedstijden mee te pakken. Dit houdt natuurlijk wel in dat Ken zijn ouwe trouwe Subaru aan de wilgen moet hangen en over moet stappen op de Focus (en daarna de Fiesta?).

Denken jullie dat Ken Block een potje kan breken als hij het op moet nemen teggen rallykanonen als Mikko Hirvonen en Sebastien Loeb? (via: autosport.com)38 reacties

Bestaat er niet een mogelijkheid dat hij in een Subaru blijft rijden?
Hij kan zeker rijden, maar ik denk dat hij in het WRC net te kort komt, Maar de auto is natuurlijk ook belangrijk en daar hebben fabrieksteams altijd net een beetje voor, maargoed, wie weet, Ik hoop dat hij er wat van maakt.
Die finnen kunnen het hoofd altijd redelijk koel houden en Loeb is gewoon de buitencategorie.. Op een vliegveldje spelen is leuk en ziet er indrukwekkend uit, maar ben echt benieuwd of hij ook effectief en gewoon snel kan rijden! Wel altijd goed om de concurrentie te laten zweten, dus laat maar komen.
Die fordjes zijn tenminste mooier dan die laatste impreza waar ie in reed nou es kijken of ze ook vlugger zijn
Het was te verwachten, vroeg me alleen af voor welk team hij zou gaan rijden. De ford zal hem en zijn rijstijl wel passen denk ik. Ben benieuwd hoe de nieuwe Ford WRC auto, de Fiesta, het zal gaan doen. Of zou dat een hoax zijn?

Iig, hij zal het zeker moeilijk gaan krijgen. Hij is goed, maar het WRC kan wel eens te hoog gegrepen zijn voor hem. Time will tell.
goede berichten! Zeker een aanwinst voor het wrc. Of ‘ie met de top mee kan draaien zal de tijd uitwijzen.
Ik denk dat dit idee niet zozeer voort komt uit de hersens van Ken Block. Ik denk dat dit gedaan wordt om meer interesse te krijgen voor het WRC. Het WRC is niet meer wat het geweest is qua “media attention” en het feit dat het een soort one men show van Loeb is geweest de afgelopen jaren. Zo’n showman, die erg populair is bij het web 2.0 publiek via Youtube, is natuurlijk goed voor de aandacht. Niet voor niets promoot Ken Block de Colin Mccrae games tegenwoordig. Extra aandacht genereren voor de sport. Logische stap van de FIA en de organisatie achter de WRC!
@twan303: dat gok ik idd ook. Ik vraag me alleen af of Ken Block een beetje kan rallyrijden. Hij is goed in stunts en trucjes, maar kan hij ook echt rallyrijden?

Het is natuurlijk een beetje jammer als hij met veel tamtam wordt binnengehaald en vervolgens nog geen deuk in een pakje boter kan rijden.
@robbie:

Je zou in ieder geval mogen verwachten dat zijn wagenbeheersing goed is. Anders gaan die trucjes ook niet lukken.

Dus rallyrijden zal best lukken. Rallyrijden op WRC niveau is nog af te wachten.
@robbie: Hij begint ook niet zomaar een eigen rally school.
Dus hij kan wel degelijk auto rijden.
Maar heeft hij zijn naam hoog te houden als je zijn filmpjes oordeelt.
Da’s een goed teken, heeft hij eindelijk een waardige auto onder de kont!
Van Loeb zal hij geen last hebben die wil F1 gaan rijden.
Maar als daalijk het WRC in Fiesta’s en DS3 rijden is het WK group-N niet veel leuker?
Maar Ken Block kan wel rijden en heeft ook wat extra hulp gehad van Collin toen hij nog leefde dus dat komt wel goed.
Mijn vraag alleen waarom nu pas?Ik snap niet dat Subaru hem niet in een WRC auto heeft gezet toen ze nog mee deden.
Door Block in de Subaru te zetten had hij makkelijk meer sponsors kunnen brengen en DC natuurlijk!!! dat is zijn eigen merk die veel poen uitgeeft aan dit soort dingen.
DC
Jochempie;…hmmmm nooby opmerking,…..hij rijdt de beste performance auto op dit moment,….. 500 + pk/ 600 + nm awd sti prodrive
opzich wel een hele leuke gedachte, dat die gozer pas vanaf 2005 rallye rijdt.
Ik vind het mooi hoe die man te werk gaat, doordat hij met het door hem opgerichte DC shoes als sponsor op z’n Subaru mede zijn merk zo groot heeft gemaakt is echt netjes, mooie cirkeling krijg je dan :)
Hij zou trouw moeten blijven aan het boxergeluid van ze’n Subaru’s!
Denk dat ie peren gaat zien in de WRC. Het is opvallend hoe de flamboyantere rallystijl geen potten meer breekt in de wrc, itt 10 jaar geleden (denk gewoon al aan de gravel rally’s met colin mcrae). Tegenwoordig wint het strakkere stuurwerk het praktisch altijd (loeb). En als ken block rijdt zoals zijn gymkhana zal er niet veel winnen bij zijn
@ Boostah, jah… Hij gaat natuurlijk driften en rondjes draaien… :-S Laten we dit avontuur maar eens afwachten. Is moeilijk te voorspellen hoe dit gaat lopen.
yess,
dan is er teminste weer wat spectakel in de wrc.:D
Waarom niet in een Subaru?! ….Maar we zien wel hoe het gaat en of hij toch een Subaru wil rijden!
Als de auto en het team goed is, dan zal Ken Block best wel mee kunnen komen met de rallykanonnen.

Ik denk niet dat Ken een uitblinker zal zijn, maar ben wel benieuwd hoe goed hij met het echte rally werk is.
NEEEEEEEheeeeheee!

niet bij ford, hou het bij subaru, anders hoor je daar al helemaal niks meer over.

zou echt zonde zijn!
Dat gaat geen Focus worden maar een Fiesta.
@Matthijs
@rienk

Eeuhm, misschien omdat Subaru al een tijdje uit WRC gestapt is?
Groot gelijk, de Subaru WRC S14 is ook een lelijk hok. Wel wat spectaculairder op de proeven, een Ford WRC rijdt echt superstrak en zonder drama.

Maarja, in de nieuwste Soeb WRC’s is het boxergeluid ook compleet verdwenen. Gewoon een oude S7, dat is het echte werk.
@ dr.no

Prodrive? Hij rijdt een Impreza gebouwd door Crawford Performance.
Nou, ik heb mijn twijfels. Hij zal inderdaad wel vooral komen voor de aandacht. Truukjes uithalen op een verlaten terrein is toch heel wat anders dan WRC rijden. Maar hij kan natuurlijk altijd verrassen. Ik ben benieuwd.
Hij kan best wel rally rijden, want hij is immers al eens Rookie of The Year geweest (dacht in het Amerikaanse rally kampioenschap) en er zijn ook wel wat filmpjes van te vinden.
Hij kan best rijden, maar in hoeverre hij kans maakt tussen de huidige Europese rijders, is afwachten natuurlijk.

Talent alleen is ook niets, het is talent en goed materiaal.

Lijkt me idd wel een soort van promotie, want het WRC heeft zijn glans verloren. Ik volg het niet speciaal, maar Abarth laat het WRC voor wat het is en gaat over naar het IRC, wat mogelijk zelf weer een soort WRC wordt.
Hij zal echt wel vooruit gaan in de ford WRC, die heeft toch wel wat meer geschiedenis dan subaru (no offence) We zullen het zien.
Misschien is het meer een man van de shows, en iets leuks laten zien ipv dat er echt snelle tijden moeten worden gehaald. Zoals Hirvonen en Loeb doen.
Gigi Galli kan hij misschien nog hebben maar dan houdt ’t wel op denk ik. Atkinson is i.i.g. sneller ;)
Mooi dat het een Ford Focus wordt, trouwens @ dr. no 500 pk is ook niet standaard, dus wat dat betreft kan zo’n focus ook wel getuned worden naar 500 pk, en dan nog, hij komt niet met 500 pk aan de start van een WK Rally, die auto’s mogen toch echt niet meer dan een pk’tje of 300 bezitten, in die klasse.
Achja er is een groot verschil tussen de geintjes van Block en het WRC! Kijk maar: http://videos.streetfire.net/video/Gymkhana-21-Ken-Block-Vs_705604.htm
Het echte rallywerk is natuurlijk wel een stapje hoger dan rondjes rijden op een bekend terrein… Maar ik geef hem een goeie kans!
die truckjes op het vliegveld zijn allemaal wel leuk maar dat is zijn eigen prive sti,

iedereen vergeet dat die ook gewoon in rally team U.S.A heeft gereden en dat die mee heeft gedaan aan de x-games(waar die colin mcrea toen heeft verslagen) dus ik denk dat Ken wel kan rijden hoor, als je colin mcrea kan verslaan in de x-games
in het begin zal het taai worden maar als hij alles kent wordt ie kampioen zeker wel

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).