Lada, Renault en Nissan gaan samen auto’s ontwikkelen

Auteur: , 34 Reacties

A match made in heaven? We hebben jullie al verteld dat het momenteel dramatisch gaat bij AvtoVAZ (beter bekend als Lada), maar er gloort licht aan het einde van de tunnel! Lada gaat namelijk samen met Renault en Nissan maar liefst 5 nieuwe modellen ontwikkelen. Dan moet het toch helemaal goed komen?

In totaal zal er 240 miljoen euro gestoken worden in de ontwikkeling van 5 nieuwe modellen (2x Renault, 2x Lada & 1x Nissan). AvtoVAZ zal 25% van de kosten betalen en Renault-Nissan mag opdraaien voor de overige 75%. Heel erg verrassend is deze samenwerking niet als je bedenkt dat Renault voor 25% eigenaar is van AvtoVAZ/Lada.

Op dit moment leidt AvtoVAZ zware verliezen en eigenlijk moet een kwart van het personeel op straat gezet worden. Maar in Rusland is dat not done. En daarom is besloten om het personeel toch maar aan te houden. Verder heeft AvtoVAZ berekend dat als ze volgend jaar in staat zijn om 445.000 auto’s te verkopen de boel in elk geval break-even draait. Dit jaar zal Lada naar verwachting zo’n 300.000 auto’s verkopen. Een verkoopstijging van bijna 50% lijkt mij persoonlijk wel een beetje aan de optimistische kant.

Renault heeft er in elk geval het volste vertrouwen in:

“Despite what I’m often hearing, we don’t want the Lada brand to disappear … We are transferring our technology to AvtoVAZ and I’m confident that new high-quality Russian cars will be leaving the assembly lines of AvtoVAZ starting from 2012”

Durft iemand al een voorspelling te doen over de kwaliteit van de auto’s die uit deze samenwerking zullen komen?

Via: autonews.com34 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
boejeuh !
renault is saai, lada is saai… wat gaan ze doen een supercar maken ofso ? trouwens wie koopt er nu nog lada ?
@JDM__Wotevajjjj:

http://www.youtube.com/watch?v=Hdt0DHKm5Uw
@RenesisHP:
en wat is er nog standaart aan die lada ?
standaart verliest die nog van een zitmaaier
en met al die verstrengende tuining wetgeving zal het denk ik redelijk zeldzaam zijn dat een street-legal lada dit doet
@JDM__Wotevajjjj:

Man, relax. Dit is gewoon droog. Niets meer, niets minder. ;)
Ik zou een Lada superkar eigenlijk wel grappig vinden. Met Nissan kwaliteit en een Lada prijs is dat gewoon humor en misschien wat bereikbaarder voor de gewone man.
Ondanks het label is daar best wel een markt voor te vinden.
Bobby Orlando
allemaal rommel
-edit: lekker inhoudelijk, NOT!-
Hopen dat er veel Nissan in zit. ;)
Nissan gaat met lada de nieuwe poorsche killer maken!
een lada met 5 ncap sterren :p vrij uitzonderlijk, maar misschien gaat het gebeuren.
Leuk dat het merk gered wordt maar ik vraag me af of de nieuwe lada’s met renaults techniek het lang volhouden in het russische klimaat…ik weet niet hoe ze dat altijd hebben gedaan maar de lada is echt wel de kalasjnikov onder de auto’s niet kapot te krijgen en start altijd, zelfs met -30
betrouwbaarheid van de renauld het saaie uiterlijk van een nissan en de prijs van een lada, worden echt top auto’s ”NOT”
Zelfde imago onder 1 dak
geef mij maar een premium BMW dus !
Lada niva, maar dan met een deftigere motor en wat aanpassingen is zo slecht nog niet hoor… is en blijft toch wel een 4X4 die door de jaren door is blijven bestaan….
“high-quality Russian cars”

“Protestant Popes”
Nog mindere kwaliteit, kan dat dan??
Volgens mij en volgens de ADAC en andere betrouwbaarheidsstatistieken staat Renault de laatste 3 jaar toch wel in de top 2-3 van MEEST betrouwbare ..
Uiteraard zien die onozelaars hier op autoblog.nl (of eerder alle in Holland) dit niet in en blijven ze maar roepen tegen beter weten in.
Hoe dom kan een mens dus zijn ;) en hoe kortzichtig :D
@Waxweazel: Tuurlijk weten ze dat, maar ze willen gewoon zulke reacties als die van jou!
OT: Dachten ze als we nou alle rotzooi bij elkaar gooien wordt het misschien ooit nog wat met ons :P ! Denk dat ze nog gelijk hebben ook ;)
Zegt iemand de term BRIC landen iets? Dat zijn landen, met een zeer groot potentieel.. Ja dat is Rusland ook.. Dus dit kan wel eens een meesterzet zijn. Zeer tactisch.

Je moet niet vergeten dat Lada, voornamelijk Oost Blok is. En ik weet niet wie er wel eens in zulke landen komen, maar er worden weer andere eisen aan een auto gesteld dan hier. En het model gamma is op de eigen markt gericht.. Tja laat deze nu erg in het slop zitten…
@waxweazel en Toyota prius,

Kijk, eindelijk mensen met een goed verstand. Ipv lekker kortzichtige reacties plaatsen.
@Le_Feber: Soms geef ik wel zinnige reacties.. soms…. Maar ik heb zakelijke belangen in het voormalig oost blok, plus mijn vriendin woont er. Dus ik ben wel van het eea op de hoogte..
Hmm.. kan me voorstellen dat Renault met de ervaring opgedaan met Dacia (wat volgens mij redelijk succesvol is) Lada zeker de juiste richting op kan helpen.
Ik kan niet wachten om te spugen van het misbaksel dat hieruit moet groeien!
Kan best een succes worden denk ik. Lada zal vast eerst stabiel willen liggen in de eigen markt (Rusland dus). Renault/Nissan hebben ervaring met het maken van kleine goedkope autootjes. Lijkt mij dus de ideale partner voor Lada.

Misschien dat Lada daarna gaat voor World Domination… ;)
@WinZ: Nou kijk niet gek op, de samenwerking komt er niet voor niks. Zoals ik al zei, BRIC landen… Rusland een land met heel veel kennis en potentie.. Nogmaals tactische meester zet..

Dus wie weet gaat Lada wel een concurrent voor de Prius maken… ;)
@ Toyota Prius
Renayult heeft een aantal jaren een miljard in AvtoVAZ gestopt en ook toen spraken velen over een meeesterzet. Zelfs in de booming markt van 2007-2008 hebben ze daar niets mee kunnen doen. Het is maar af te wachten of er met deze deal iets voor Renault aan de strijkstok blijft hangen of dat het alleen helpt voor het Kremlin.

Mensen met kennis en achtergrond weten dat Renault min of meer hiertoe gewongen is door Putin dus niet echt uit vrije wil tot deze meesterzet overgegaan… (anders verwatering van Renault aandeel tot minimale proporsies – weg investering en zeggenschap)
@Gummen: Ja dat is inderdaad het nadeel, corruptie tiert er nog welig. maar vergeet niet dat het land, pas 20 een soort van markt economie kent.. Men zal er moeten begrijpen dat protectie van de eigen markt op den duur alleen maar tegen gaat werken. Hiermee bereik op lange termijn niets. En hoe ver is er sprake van een democratie? Maar het feit is en blijft dat Rusland een groot potentieel heeft, alleen men zal er hun markt niet moeten dicht gooien..
AvtoVAZ draagt dus 25% bij aan de kosten, en daar zal het wel bij blijven. Ik mag niet hopen dat er Russische ingenieurs ingezet gaan worden om die Renaults en Nissan te bedenken… :roll:

@JDM__Wotevajjjj: Saai? Juist niet toch. Barrels zijn juist niet saai vergeleken met de goed functionerende rest! :P
Daci 370z en de Nissan Logan xD :D
@Ary: Lada Patrol en een Renault Niva…
@Ary: De Nissan Logan bestaat al, maar hij heet Aprio

http://www.autogreen.ro/wp-content/uploads/2008/11/nissan_aprio.jpg

Lada Logan en Sandero om mee te beginnen zou geen slecht idee zijn. Daarna een wat groter model erbij en een 4×4 (Patrol?) en ze staan weer op hun beentjes.
@Esprit_de_Flandre: Wel de russen hebben wel de know how voor jeeps.. en 4×4 voertuigen
@toyota prius: knowhow is er wel, maar om snel en goedkoop een nieuw model te lanceren neem je een bestaande (afgeschreven) productielijn van een ander merk over, en hang je een andere bumper op die auto.
de Lada Niva is toch wel dé cult-car van het Oosten! De oude Scénic 4×4 zou zo maar eens een nieuw leven kunnen krijgen.
skoda is toch ook zowat gelijk lada, en kijk wat volkswagen daarvan heeft kunnen maken….. Waarom zou renault niet hetzelfde kunnen doen met lada? Kijk wat ze met dacia hebben kunnen doen. En kijk hoe ze nissan van de ondergang hebben kunnen redden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).