Spyvideo Toyota FT-86 / Subaru 086a test mule

Auteur: , 33 Reacties

Betaalbaar, lekker sturend en aansprekende prestaties. Gaat het dan toch gebeuren dat Toyota weer eens een leuke auto bouwt?

De FT-86 ontwikkelt Toyota samen met Subaru, die uiteraard ook met een eigen versie van deze sportcoupe gaat komen. Onder de motorkap zal vermoedelijk ook een 2.0 liter grote boxermotor te vinden zijn. Het interieur lijkt sporen van de Impreza te hebben en zo zullen er ongetwijfeld meer standaard componenten worden gebruikt. Dit hevig gecamoufleerde exemplaar is niet direct moeders mooiste, hoewel de achterzijde mij direct deed denken aan de Lancia Delta van de jaren negentig. (via ft86club.com)33 reacties

klinkt cool
Ik zie deze echt helemaal zitten jongens! :D
Maar wat moet dat met die ‘L’ op de achterruit?
/Is het een hybride ofzo/
@ vla

Lesauto.
Misschien dat de L voor Lefthanddrive staat? Ik heb verder ook geen idee..

Hopelijk wordt dit net zo’n cult-auto als de AE86!
@TJR: Kan, maar ik denk het niet. De AE86 is namelijk een cult-auto geworden door de kopers en niet als een cult-auto in de markt gezet zoals deze. Desalniettemin sluit ik me bij vla aan. Laat maar komen!
leuk ding als ie nou ook nog vooruit wil?
Toyota gaat herboren worden, maar ze hebben nu ook een oud japans GT coureur als baas.
Hij heeft eerst bij Lexus de boel sportief gemaakt en nu is Toyota aan de beurt.
Hij zal het F1 team in leven houden en er moet volgens mij ook een opvolger van de Supra komen om Nissan het toch wat moeilijker te maken.
Nissan gaat met een nieuwe Silvia(200SX) komen dus daar kan deze Toyota/Subaru mooi mee concureren.
Alleen is de vraag laat Honda dit zo maar gebeuren want die hebben alleen nog maar de Civic type-r wat als sport auto moet doorgaan, die lopen daalijk hopeloos achter als die opvolger van de NSX niet komt.
De strategie om het meest groene merk ter wereld te zijn, werkt niet als je min of meer maar een model hebt, dat er in theorie misschien aan zou kunnen voldoen. Dat zal dan ook gelden voor dit geval?

OT: noem het Subaru, en maak daar je sport divisie van.
heerlijke bak wordt het, maar ik heb toch echt liever een trueno! en laat ze gelijk ook ff een opvolger van de supra, celica, mr2en de 2000gt maken
@paulusrx7: en waarom een trueno en geen levin?
Och ja het ziet er niet onaardig uit op de schetsen althans:
http://photocarsonline.com/blog/wp-content/uploads/2008/06/subaru_impreza_coupe.jpg
Het zou me eigenlijk niks verbazen als Toyota met een gewone 4cylinder komt en Subaru met een Boxer, om de auto’s toch nog echt onderschijdend te maken. Dat zou overigens wel betekenen dat de boxer de interessantere auto wordt; dat klinkt véél beter!
@ alle dreamers die denken dat Toyota ff 3 sportwagens uit de grond gaat rammen:
Wake-up call! Toyota’s #1 strategie is ’s wereld meest ecologisch ontwikkelde merk blijven. Dat lukt ze tot op heden uitstekend, maar dat betekend ook dat ze niet het budget hebben om eventjes een GT-R killer in mekaar te sleutelen. En zie deze FT86 maar als Celica/MR2 opvolger. Voorlopig geniet ik eventjes van deze, ook als toekomstige 370Z concurrent, want er komt vast wel een iets pittigere.
@Jesper:
De niewe leidinggevende daar bij Toyota heeft toch echt een race geschiedenis en vond het eigenlijk niet kunnen dat Toyota niks meer aan sportwagens heeft en gaat daar verandering inbrengen.
Hij is ook een van de kleinzoons van de oprichter gefool ik en hij heeft eerst heel lang bij Lexus gewertk en kon het niet aanzien wat er met Toyota gebeurt.
Dus dat geeft wel reden tot dromen ;)
Toyota mag inderdaad wel wat spannender auto’s gaan maken.
De achterkant doet mij vooral denken aan de Toyota Paseo, maar goed, dat doet er toch niet toe aangezien het wordt veroorzaakt door tijdelijke camouflage. Ik zie een leuke coupé van Toyota iig helemaal zitten!
@ Merry:
Dromen mag altijd, ben ik zelf ook een groot fan van ;) Maar ik zou denken dat Toyota de prioriteiten na het ontwikkelen van de FT86 weer legt op het groene gedeelte. Ze trappen er binnenkort een Auris HSD uit, een Plug&Play Prius, en meer van dat spul. Hoe graag ik ook zou willen, ik denk niet dat Toyota dan nog het budget heeft om vanuit ‘scratch’ een GT-R concurrent neer te zetten. Laten we wel wezen, Nissan heeft dergelijke auto’s altijd gehad met de Skyline en de Z, maar voor Toyota is de Supra ancient history, en zullen ze dus alles nieuw moeten ontwikkelen, dan zijn we velen jaren en velen miljoenen euro’s (die hebben ze daar het liefst) verder, en staat ie zeker niet voor 2017 in de showroom – als het doorgaat. Maar tegen die tijd is benzine natuurlijk not-done, dus heb je dan alsnog een hybride of zelfs elektrische Supra.
God wat is speculeren toch lekker :P
@Jesper, je hebt gelijk over de Supra. In 2006 werd er aangekondig dat Toyota een hybride supra zou uitbrengen in 2010, op het einde van 2008 werd de melding gebracht dat ze de Supra hebben geschrapt omdat het verbruik te hoog zou zijn. Heb het just nog maar een paar dagen geleden opgezocht.
MAAR toch hoop ik dat volgende week de supra te zien zal zijn op Tokyo motor show :D, het was een kinderdroom dat ik ooit een supra zou hebben, nu ik de centen heb wil ik nog even blijven dromen :D
@Prisma:

Op het moment dat ze een hybride supra uit zouden brengen zou ook de lol eraf zijn. Hij zou vermoedelijk niet zo belachelijk snel zijn voor z’n tijd als de vorige, en al helemaal niet zo makkelijk te tunen;) Als je een supra wil hebben: zoek een goed tweedehands exemplaar en customize ‘m naar je eigen wensen;)
Net gelezen in een andere topic, “de Lexus GS450h! 3.5L V6 met ook een sterke elektromotor (net als de prius). 0-100 in 5.9. In een hybride! Net geen 300 pk en 7.6L/100km trouwens”. Er moet toch wel iets te doen zijn om die hybride techniek in een sportwagen te steken.
Het werd tijd dat toyota met wat meer gepeperde auto’s kwam, leuk coupetje hopelijk rwd en hell miss nog een hybride aandrijflijntje erbij voor de treehuggers…dan rest alleen nog de hoop op idd een lekkere hardcore supra
Ik hoop dat ze hiermee doorgaan, 1 lullig sportwagentje als die Type R wat ze nu hebben voor zo’n groot merk kan echt niet..
@troublesome88:

briljante opmerking! tip: de naam type R heeft iets met Honda te maken, niet met Toyota of Subaru.. Die hadden zoiets als een supra, MR2, Impreza WRX STI etc.;)
Het lijkt alsof er een turbo op de motor gemonteerd is, rond 1.06 (bij het oprijden van de kruising) hoor je een afblaasgeluid tussen de eerste en tweede versnelling.
Op de beelden lijkt ‘ie niet heel hard de Ring rond te gaan, maar misschien geeft de video een verkeerd beeld van de snelheid…
@Fiat Coupe:

zou goed kunnen, er wordt tot nu toe gesproken over een pktje of 200, het is niet onrealistisch dat daarvoor het motorblok van de Subaru wrx wordt gebruikt.. En dan maar hopen dat ze nog een snellere variant gana bouwen met het blok uit de wrx sti, dan wordt het tenminste echt leuk..
*gana=gaan
@EJS & Jesper: Excuseer mij!! Ik zat met mijn gedachten totaal ergens anders, ik bedoelde natuurlijk MR2 ipv Type R in mijn reactie.. Maar heb een kennis die een MR2 en een Civic Type R bezit, dus daar ergens is het fout gegaan met typen ;) Maar alsnog hoop ik dat Toyota dit doorzet, denk dat het dan wel een succesje wordt..
@troublesome88:

haha, okee, kan gebeuren!
@ Prisma:
In automotiveland worden iedere dag optimistische plannen in en uit de koelkast gestoken, dus van wat Toyota in 2006 zei, is nu al geen steek meer waar. De FT86 is de sportwagen waar ze toen over roddelden, maar die is allerminst een Supra opvolger. Nogmaals, denk 2015-2020.
Máár, als Toyota in het grootste geheim er toch een ontwikkeld heeft (wat onmogelijk is, want dan hadden we hem wel op de ‘ring gezien) gaat bij mij de Toyota-vlag uit – ja ik heb een Toyota vlag, shoot me :P

@ troublesome:
Een Toyota Type-R? Wat weet jij dat wij niet weten? ;)
achterkant van die cammo wagen doet me denken aan een BMW o.o
als ie net iets volwassener wordt dan een MR2 en een kleine Supra is, zie ik het probleem niet.

waarom vette pk’s als je ze niet kan gebruiken, met een laag gewicht, de motor vooraan en aandrijving achteraan… denk ik dat het iets plezants kan worden.

Laat subaru er een turbo opvijzen, soms is less more.
@Osca: mij aan een CLC…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).