Stopt Fifth Gear?

Auteur: , 99 Reacties

Wat gaat Vicki dan doen? En het is erg als Fifth Gear niet meer op TV is?

Waar Top Gear filmische comedies maakt waarin toevallig soms wat auto’ s voorbij komen doet Fifth Gear het totaal anders. In Fifth Gear staan de auto en de prestaties ervan centraal. Het geheel wordt wat op smaak gebracht met een toefje Engelse humor zonder dat dat ooit het niveau van Top Gear haalt. In 2002 werd het programma gelanceerd op Channel Five omdat Top Gear op sterven na dood leek. Diverse oud-presentatoren van Top Gear, waaronder Vicki Butler-Henderson maakten deel uit van het team van Fifth Gear.

Nu lijkt er na zeven jaar Fifth Gear een einde te komen aan de serie. Volgens de Dailymail slaagde Fifth Gear er niet in om de Top 30 van meest bekeken programma’s te halen op Five. Daarmee zou het moeilijker zijn om adverteerders te werven, ondanks de 1 miljoen kijkers die de serie trekt. Via de twitter pagina van één van de presentatoren wordt wel duidelijk dat het einde van Fifth Gear nog niet 100% definitief is.

Met dank aan Sven voor de tip!99 reacties

Moooi zo!! ze testen alleen maar fords ka’s enzo
ik keek nooit naar fifth gear…
niet erg ze proberen enkel maar beter te zijn dan TOP GEAR maar dat lukt helemaal niet !!!
Er is ook geen zak aan. Elk programma is voor 80% hetzelfde als de vorige.
Die stomme tests op dat circuit van ze. Elke keer krek hetzelfde liedje.
Tiff is irritant, Vicky is als enige leuk en de rest kan me gestolen worden.

Kortom, boehoeee wat errug (not!)
nee, ze zijn fuckin saai opzich
erg jammer, vooral de tests tussen tiff en die andere racer zijn tof.
Jammer. Keek er altijd naar… Niet als vervanging voor goeie ouwe Top Gear, maar als aanvulling. Die kleine Fifth Gear uurtjes waren best vermakelijke dus spijtig dat het mogelijk stopt. Ach, dan hebben we http://www.bestmotoringvideo.com nog :P
Wat een autoliefhebbers van niks zijn jullie zeg… Wie wil nou niet Tiff of Jason gruwelijk dwars zien gaan in de nieuwste supercars?? De tests van een Kia of wat dan ook skip je toch gewoon snel door als het je niet boeit?
jammer, als je een serieuze test wilde zien was dit toch het beste programma!
Nou, ik denk dat ze gewoon plezier hebben in wat ze doen, en zich niets van top gear aantrekken. Het is een totaal ander programma! Top gear is voor mensen die van auto’s houden en van Engelse Humor en 5th gear als je van mooie powerslides houdt en van auto’s. ookal zijn het soms goedkope modellen. 5th Gear vind ik persoonlijk beter. Dit gewoonweg omdat ik liever kijk naar een fatsoenlijke coureur zoals Tiff die een poweslide maakt, dan een in scene gezet rondje.
Vicky maar weer naar Top Gear. Hoe zij in een auto kan krijzen van plezier, lekker geil hoor.
Alleen Jason, Vicki en Tiff waren leuk om te kijken. Die anderen waren echt 3x niks. Vooral die dikke aap, wat is dat een irritant ventje.
jammer, was een leuk programma om te kijken!
Vicki zal vast nog meer k*treclames voor Toyota gaan opnemen.
I keek altijd beiden. Daar waar TG meer voor de humor en mooie camerabeelden was, was FG juist voor het serieuze testen van allerhande auto’s.

Het zou jammer zijn als een van beide zou verdwijnen…
Jason Plato en Tiff Needell rijden de gemiddelde hoog begaafde AB criticus het snot voor de ogen en het bloed uit de hersenen, zou het jaloezie zijn ?
De fout die jullie allemaal maken is de vergelijking met Top Gear. Ik begrijp waarom jullie het doen, maar zie 5th gear als een aanvulling op bestaande autoprogrammas. Als je 5th Gear in het rijtje stopt: Top Gear, Fifth Gear, Top Gear Australia, RTL autowereld, Gek op Wielen, Best Motoring… Is toch jammer mocht het doek vallen. Want een echte petrolhead kan er nooit genoeg van krijgen… Zeker niet van Tiff en Plato head to head…
Dus de meesten die 5th gear zonder pardon of twijfel wegschuiven zijn voor mij geen echte petrolheads. :P
bovenstaade post @ de eerste 5 reacties
Sinds Vicky in elke mogelijke Toyota reclame op de Nederlandse tv te zien is, is Fifth Gear z’n objectiviteit kwijt. Overigens vind ik Tiff en die dikke ontzettend irritant.
Ze gaan ook niet met de tijd mee. Titel moet “Sixt Gear” worden.
Programma blijft natuurlijk lastig omdat het voor cmmerciele zenders gemaakt wordt en wie betaalt bepaald. Niet voor niet dat hier ter lande enkel zoutloze tenenkrommende infomercials de TV halen. Termen als: keurig, netjes, soepel, modern en prima vliegen je om de oren. Meer kritiek dan dit soort temen zul je niet aantreffen. Wel heerlijk ergeren trouwens aan die Michael Dikzakcheck en Allard Kalf die met hun pens de boel besturen en de gehele rit achterom kijken naar de cameraman. Op beurzen kijken ze overigens de hele tijd naar de beursbabes.
ze geven niet zoveel show weg als topgear maar ze zijn toch een stuk objectiever dan TG en er komt vaker een betaalbare auto voorbij.
Fifth Gear vind ik persoonlijk een beetje saai. Ze testen niet echt vaak wat bijzonders en er zit dan zo’n lap tetst bij dat je er haast bij in slaap valt… Vond het nooit echt al te boeiend.
Die Vicki is maar irritant met al dat gegil als ze weer eens snel gaat. Tiff en Plato kunnen echt wel een potje sturen en hebben meestal ook wel iets zinnigs te melden.
Voor de echte autoliefhebber was fifth gear véééééél interessanter om naar te kijken. Persoonlijk vind ik top gear een programma met zwakke (en bovendien voorgekauwde) humor dat vaak veel te langdradig is, en waarbij de auto niet centraal staat opdat ook vrouwen naar het programma zouden willen kijken. Bovendien kijk ik liever naar een vrouw dan naar één van die drie gasten van top gear!Ik word al ziek als Jeremy weer afkomt met zijn STIG-quote ‘some say…’.
Mocht wel is tijd worden. Vond FifthGear sowieso helemaal niks…
Fifth Gear…wasda…? :|
EDIT: Fifth Gear? Nooit van gehoord…
walgelijk programma..
Autoblog = Top Gear
Autoweek = 5th Gear
@FiXeR:
“Autoblog = Top Gear
Autoweek = 5th Gear”


Autoblog = Top Gear
Autoweek = DSG

:P
’t werd alleen maar discovery channel uitgezonden, als ze nou eens een betere zender hadden. Dan was het misschien wel gelukt.
Auto’s zijn voor ons vermaak, Top Gear houdt dat zo. Fifth Gear weet ons vermaak saai te maken. Ga ze niet echt missen.
Voor degene die dat nog niet wisten, alle torrents van Top Gear en Fifth Gear kan je vinden op finalgear.com
Fifth gear is soms wel leuk hoor, mits ze de juiste auto’s testen, helaas testen ze bijna alleen maar jan modaal bakken. boring dus.
Maar de battles tussen tiff en plato waren wel leuk…wat kunnen die gasten rijden zeg, maar Tiff en Vicky met hun kakaccent zal ik niet missen nee !
Tiff is top! De enige die serieus geracet heeft, en dat nog steeds kan :-)
@Laurens: En Plato is geen autocoureur wil je zeggen?
@Fixer

Wat probeer je te zeggen? dat autoweek beter is dan autoblog?
Op welk net komt Fifth gear dan ? Ik ken Top Gear alleen van Veronica.
@Majinstar:
Discovery Channel

@Roy
Wat probeer jij te zeggen ?
Dat 5th Gear beter is dan Top Gear…?
ik hield op bij “volgens de daily mail”
Fifth Gear is opzich een goed idee, alleen de presentatoren zijn echt waardeloos.

Dat wijf kan alleen dom praten, schreeuwen en lachen (oh oh wat is zij vreselijk).
En dan hebben we nog Tiff ‘wat-ben-ik-toch-goed’ Nedel ofzo. Hij kan toch nooit hetero zijn?
Misschien een Nederlandse doorstart? Komt er eindelijk eens een kwaliteitsprogramma met auto’s in de hoofdrol van Nederlandse bodem
Klassiekerrally
Ik kijk eigenlijk best graag naar Tiff en Jason die al driftend elkaar treiteren.
En natuurlijk naar de veiligheidsgordel die tussen de borsten van Vicky door loopt…
Er is ooit eens een Nederlandse versie op de Avro geweest: De Hoogste versnelling. Gijs van Lennep en Ruud ter Weijden waren de presentatoren.
@Alex:
Heette dat progamma niet de Vijfde versnelling ?
@Roy
5th Gear is een stuk serieuzer zonder echte mening, zonder humor. (allemansvriend)(autoweek)
Top Gear heeft een echte mening over auto’s, met humor. (kan niet iedereen in vinden)(autoblog)
Top Gear begint wat mij betreft een beetje triest te worden. Je ziet de grappen van een kilometer of 2 aankomen en ze blijven nogal in de herhaling vallen.
Tuurlijk zijn de beelden mooi en weten ze vette auto’s op vette locaties te krijgen, maar we weten nu wel dat Clarkson 2 koppen groter is dan Hammond en dat May alleen woont.
Bij fifth gear worden (bijna net zo dikke) auto’s bestuurd door mensen die ook echt auto’s kunnen besturen op een écht circuit en hoeven de presentatoren niet zo nodig enorm grappig te zijn.

Maar goed ieder z’n ding!
Er is ook geen reet aan. Vooral de presentatoren idd. Die Needell met zijn vreselijke nichtenstem en dito maniertjes, die semi-hippe Plato, die bolle nerd Ford en vooral die Vicky: een mollige vrouw van ergens in de 40 die kirt en piept als een 14-jarige bakvis.
Ik zie nu op de foto dat er nog 2 bij zitten. Van hen weet ik niet zoveel, maar die ene met dat plukje schaamhaar op zijn onderlip is bij voorbaat al gediskwalificeerd.
Nu alleen RTL Autowereld nog!
Zonde de presentatoren van dit prog zijn namelijk bijna allemaal goede coureurs, je moet top gear ook niet vergelijken met 5th gear de één is entertainment de ander is meer informatief. Tiff en Vicky heb 10x liever dan captain slow en een dwerg die alleen maar over porsche`s kan praten. Mooiste setje zou zijn Clarkson Needell en Butler. En niet vergeten dat Plato een echte race coureur is, nou noem me gek maar ik zie liever zo iemand in een auto hard gaan dan de 2 bovengenoemden van top gear.
Tiff, Vicky, Quentin Wilson, Tony Mason en, niet te vergeten, de heerlijke Kate Humble. Wat moet ik ineens terugdenken aan het oude Top Gear (vroege jaren ’90). O ja, die jongen van Clarckson deed op een gegeven moment als broekeman ook mee… Zoek maar eens terug op YouTube, smullen! Ook van nu ineens niet meer zo sexy auto’s.
Misschien kan Top Gear weer een stukje meer richting Fifth Gear gaan en Fifth Gear een stukje richting Top Gear.

Geen gortdroge reviews zoals vaak bij Fifth Gear, maar ook geen hersenloze races, rondrijden met tanks etc. etc. zoals bij Top Gear…

Dat zou ideaal zijn. Maarja…
Klassiekerrally
@ Mavada: inderdaad zeg, Kate Humble… Mooie vrouw, maar toch helemaal vergeten! En die gezellige Tony Mason. Lekker Brits allemaal.
Ik herinner me nog een stukje van Jeremy in een Honda S800 geloof ik… Was wel grappig.
@Klassiekerrally: Ik was er destijds helemaal weg van. En zoals de betere auto’s: “She aged well” ;-). Wat zeg ik, ben potdorie drie jaar ouder dan zij. My God, we worden oud.
Niet om het een of ander hoor, maar volgens mij was Vicky er in het laatste seizoen helemaal niet meer bij…

Programma was ook niet leuk; verkeerde presentatoren, oninteressante items, en het racen gebeurde niet meer door de presentatoren, maar door ongemotiveerde en ongeïntereseerde ‘sterren’van het C-genre. De zender waar het op zat duikelde ook helemaal in mekaar, dus een genadeschot zou helemaal niet verkeerd zijn…
Jammer van Fifth Gear. TG is grandioos maar eigenlijk een entertainment show. FG is een autoprogramma. Beiden vind ik leuk om naar te kijken.
Zoals Tiff, Vicky en Jason een auto beheersen daar kunnen de gasten van TG echt niet tegenop.
ik vond top gear twee á drie haar geleden heel erg sterk. er zaten afleveringen in een seizoen waar serieus gereden werd in mooie sportauto’s/supercars, en af en toe bizarre humor en challenges. tegenwoordig is iedere aflevering bizar en raar en over de top en is daardoor niets meer speciaal. en dan heb je verder ook amper nog serieuze autotests… ik vermaak me zeker als ik top gear kijk, maar niet meer om de auto’s maar om het entertainmentprogramma. en of fifth gear gaat stoppen, uit dit stukje maar ik geen conclusies op, er staan namelijk de ongeloofwaardigheids-slopende woorden: “volgens de dailymail…”
*staat

(smeekt om een edit-knop)
-Fifth gear gaat nooit sixth gear heten omdat het door channel five (UK zender) gemaakt wordt (vandaar de naam dus)
-VBH is idd niet meer op TV te zien, alleen nog op hun website. Web-TV is ontzettend hip in de UK momenteel.
-Zoals boven al vaker gezecht, Tiff en Jason kunnen best wel sturen. Jason rijd momenteel nog touringcars als ik me niet vergis. Tiff moet haast wel Japanse roots hebben aangezien hij alles driftend een bocht door kan krijgen.
-James May woont samen / is getrouwd met een cultuur recensente voor een groot Engels dagblad.
-Top gear is een beetje de weg kwijt. Steeds meer ‘wij zijn zo gaaf’ geneuzel en steeds minder auto. Duurt niet lang meer voordat ze of van de buis moeten of de formule omgooien.
@ arim6:

Bedankt. Ik zal het vanaf nu even volgen. Ben zeer benieuwd.
@Majinstar:
Als het goed is zenden ze het ergens laat in de middag uit.
Alleen ik weet niet het exacte tijdstip.
enige reden waarom ik er naar keek waren de auto’s, bij topgear kijk ik toch ook om de humor en de challenges en het kapotmaken van caravans campers en andere troep
Het is wel jammer, als je een keer een serieuze én goede autotest wou zien was het altijd een prachtig programma.. Top gear is daarmee vergeleken echt maar plat vermaak hoe vermakelijk ook^^
Het is elke keer hetzelfde riedeltje. Twee auto’s tegen elkaar op het circuit, wat auto’s serieus testen, that’s it. Ben ik snel op uitgekeken… Daarbij kan ik de presentatoren en hun kinderlijke interactie ook niet uitstaan…
fifth gear gaat over autos, top gear gaat over jeremy clarkson’s politiek incorrecte meningen.
Erg jammer, tis geen programma waar ik voor thuis blijf maar was altijd het kijken waard.

En Vicky, och geil wijf!
@Wouter: dan is het dus ‘maken’ in plaats van ‘maakten’. Even je tijden in de gaten houden he?! ;-)
” En het is erg als Fifth Gear niet meer op TV is? ”

Moet het niet zijn:

En is het erg als Fifth Gear niet meer op TV is?

OT: Was/Ben niet echt een fan van Fifth Gear. Dus doet me weinig.
Ik kijk iedere zaterdagavond fift-gear, totdat koefnoen begint :), en vind het een leuk programma, niks mis mee. Niet te lang l”llen, maar de auto’s staan centraal.

Beter dan de Nederlande autotelevisie: dat wordt gesponserd door autofabrikanten om hun auto’s zo veel mogelijk omhoog te halen. Is het jullie ooit opgevallen dat ze in Gek op Wielen van RTL bevoorbeeld altijd helemaal positief zijn over de geteste auto? Zit totáál geen nieuwswaarde aan. Maar dat is met de meeste kleine RTL programmetjes zo :mrgreen:
@ Mavada: Ze is slechts drie maanden ouder dan ik. En inderdaad, she aged very well!

JC was niet altijd zo obnoxious. Deze aflevering was waanzinnig (afgezien van ’t permanentje). Super auto met ‘Welcome to the Machine’ van Pink Floyd. Goose bumps all over!
Wie zijn al die presentatoren? Ik dacht altijd dat er drie ofzo van waren…naja…ik keek eigenlijk nooit echt bewust.
Oh ja… Embedden werkt niet :)
http://www.youtube.com/watch?v=C11sS5gk8EY
1X gekeken,dan liever de nederlandse programma,s en natuurlijk topgear
Ik zal het zeker niet missen. Ik vind/vond Fifth Gear altijd al saai.
1 miljoen kijkers is heel weinig in een land met meer inwoners dan Nederland.
jammer, Fifth Gear is een kwalitatief hoog staand progamma, Top gear alleen een stel (auto) freaks die snelle, onbetaalbare auto’s aftrapt en het liefst de grond in trapt, (bedoel ik met name jeremy Clarkson, hoewel hij best gevoel voor humor heeft)

Fift geat TEST de auto echt op een manier dat je er iets aan hebt én dat het leuk is om naar te kijken. (daar mee zeg ik NIET dat top gear niet leuk is om naar te kijken, alleen ik vind het vaak wat gemaakt, als ze je niet mogen trappen ze je als fabrikant de grond in, want ze kunnen over alles zeiken!
PantheraLeo205
Top Gear is een briljante formule want die afleveringen kun je weer kijken zonder dat ’t verveelt. ’t Is méér dan nuchtere autotests die over een bepaalde tijd toch weer outdated zijn. En supercars komen er echt wel aan bod.
eindelijk
Prima zolang Top Gear maar blijft doorgaan zoals het nu is!
God bless Top Gear
In tegenstelling tot iedereen blijkbaar, vind ik het jammer. Ik vond Fifth Gear wel aardig om te zien, tis dat het uitgezonden wordt op herhalingskampioen Discovery Channel.
bullshit fith gear is zkr niet net als top gear en das maar goed ook want top gear is niet een echt informatief programma de laatste paar jaren,en 5th gear is niet echt bijzonder maar toch vermakelijk om naar te kijken.
Fifth Gear stoppen?
**organiseert gelijk een feestje**
vond het een heel saai programma…
Toch spijtig … Top Gear wel beter maar daar zie ik momenteel alleen nog maar herhalingen van op BBC…
De Heilige Koe was vroeger ook een nederlands autoprogramma was ook wel tof opzich
Ik vind het persoonlijk wel jammer. Is toch nog altijd beter dan die nederlandse programma’s. Het is veel meer informatief dan TopGear, dat is gewoon amusement.

Bij fifth gear moet je wel de nieuwe series kijken, niet die herhalingen op discovery channel. Die lopen een paar seizoenen achter. Het programma is zeker ontwikkeld tot een aardig programma, maar dat is mijn mening.
altijd nog beter dan die nederlandse crappie crap zooi,
rtl autowereld bah:F
Ik moet zeggen, de 5th gear uitzendingen op Discovery zijn mij te langdradig. Meestal val ik in slaap. Daarentegen hebben ze wel leuke webtv op joetjoebe; kort maar krachtig. Daar mag ik graag naar kijken. Het zou jammer zijn als dat zou verdwijnen.
Ik vind Fifth Gear best te pruimen, maar de presentatoren zijn bijna allemaal irritant. Het ergste is wel dat verafgoden van Tiff Naald (oid) omdat ie eens een trackday tijdens een F1 weekend heeft gedaan. En dan dat spraakgebrek van hem dat blijkbaar besmettelijk is, want die toch wel vlotte meid (op vier wielen dan) heeft er ook last van.

Maar ja, beter af en toe eens Fifth Gear kunnen kijken, bijvoorbeeld als die week er geen Top Gear wordt uitgezonden, dan helemaal niks.

Dus toch wel jammer als het stopt. Maar alsjeblieft, laat Jason Plato die Tiff een keer een greppel in rijden.
@ Klassiekerrally

Welke borsten?
Pfff dat het zo lang had mogen bestaan…
wat een gezeik over dit auto programma, ik weet zeker dat als dit op televisie is iedereen van dit forum er wel naar kijkt. wij autofielen kijken namelijk altijd autoprogrammas op televisie welke dat ook mogen zijn als die in de lucht zijn.
@aa:

En jij rijdt dagelijks is Ferrari’s en Lamborghini’s?
kap maar met die autoprogramma`s en maak een nieuwe. Ik kijk veel liever naar een test met Chris Harris(autocar / drivers republic), deze gozer is grappig EN kan rijden.
Alhoewel ze af en toe leuke onderwerpen hebben irriteren me de een-tweetjes tussen de ‘kijk mij eens hip op een bank zitten’ presentatoren in de studio enorm. En dan nog de overkill aan SMS A, B of C om een auto te winnen. Met 1 miljoen kijkers lijkt me dat ook niet rendabel meer.
beter jerrie klakson onder z’n cojones schoppen en dan een fusie tss fifth en top gaar…
Verschil tussen acteurs (Tgear) en coureurs (Fgear)
@ klassieke rally: masterlijke opmerking

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).