Microsoft doet wat nuttigs: routebeschrijving op video

Auteur: , 26 Reacties

Zou het kunnen dat Microsoft toch eindelijk iets gemaakt heeft wat echt werkt? Iets waar we mee kunnen werken? Is er eindelijk wat serieuze concurrentie voor Google? Het lijkt er wel op, met de nieuwe route/navigatietool van Microsoft zou het populaire GMaps wel eens een flinke klap kunnen krijgen. Want waarom zou je een bepaalde route nog steeds bekijken via een lijntje op het scherm of een stuk (uitgeprint) papier, terwijl het ook via een video kan?

Je wil echter niet een halfuur lang een video kijken, over een route die een halfuur duurt. Daarom worden alle rechte stukken in fast-forward getoond, de bochten/afslagen zijn immers het belangrijkst. Die bochten worden zelfs extra breed getoond, zodat je de omgeving beter kan herinneren. Tevens is het mogelijk om alleen bepaalde delen te bekijken, zoals het laatste stukje bij de eindbestemming.

De technologie is ontwikkeld door Microsoft, in samenwerking met de universiteit van Konstanz (Duitsland). De video’s worden gegenereerd door middel van aan elkaar geplakte snapshots, zoals je die ook kunt zien met Google streetview. Lastig om je voor te stellen, dus lees meer bij research.microsoft.com of bekijk gewoon de video op autojunk.

Video-navigatie demo26 reacties

Sorry hoor ik vraag me echt af wat het nut hiervan is…google maps kun je nog mobiel gebruiken dit waarschijnlijk niet…
man, wat ben jij [dom]. de hele maatschappij werk [in]direct met ms produkten,….zelfs google kan niet zonder! ….werkt dus…duhhhh
@dr. no: gebruik je ook de spellingschecker van MS?
@autoblogger

Misschien werkt hij met firefox met een firefox spelchecker. You never know ;)
Dit idee had ik een jaar of 4 geleden al in simpele vorm. Uiteindelijk niets mee gedaan omdat het ontzettende maatwerk-meuk was die óf te duur is voor de klant óf te weinig opbrengt… het ging dus om het opnemen van losse route-video’s vanaf verschillende grote snelwegen naar het doel toe.

Maar als je het inderdaad kunt automatiseren (ze zéggen dat ze dat hier hebben gedaan) dan is het vast wel winstgevend te maken en zelfs gratis aan te bieden…

Echter, het gaat wel heel erg vloeiend in de demo. Als dit inderdaad het uiteindelijke resultaat is dan is dat erg mooi. :)
Juist ja, zijn ze vergeten dat zo’n beetje iedereen tegenwoordig een navigatiesysteem heeft die het uitprinten/memoriseren van routes totaal overbodig maakt?
Leuke gimmick, meer niet…
Dit is natuurlijk absoluut dé toekomst. Enige wat je nog extra nodig hebt is een internetverbinding met je auto. Kun je deze beelden gewoon downloaden naar je navigatiesysteem. Als je dan nog fout rijdt…
maak het mobiel nieuwe auto hebben al schermen in de auto en tom of iest download de mappen in en rijden of van te voren 1 of 2 routes inladen en klaar online iedereen heeft internet speel de bochten iets van te voren af om voor te bereiden op een bocht en klaar
@M3: interpunctie?
Bij Google Earth en Google Maps vond iedereen het ook maar onzin dat ze tijd investeerden in hobbyprojectjes…
Ik denk dat dit de volgende stap wordt in navigatiesystemen. Geen stomme kaartjes meer waarbij je niet weet of je deze afslag moet nemen of de afslag 10 meter verderop maar duidelijke videoplaatjes van waar je moet zijn.
@DTW & M3:
Beetje onveilig om dit tijden het rijden af te spelen, vinden jullie niet? Men vindt de normale schermpjes van de TomToms al een te grote afleiding…
@dr. No
Grappig…mn google g1 telefoon gebruikt helemaal niets van ms en zo kan ik nog heel wat andere telefoons opnoemen die niets met ms doen maar waar gmaps wel op werkt
@RA999 Nee, is weinig reden om op het scherm te kijken behalve om de route te bepalen. Dit kijken naar je scherm hoef je nu alleen korter te doen omdat je het scherm niet hoeft te interpreteren, maar gewoon 1 op 1 ziet wat je buiten ziet. Nog wat nacht en regeneffecten toevoegen en je bent klaar.
@DTW:
Je zou überhaupt niet al te veel naar de plaatjes/kaartjes op het scherm moeten kijken, dat ding praat niks voor niks tegen je. Het is de bedoeling dat je je ogen zo min mogelijk van de weg haalt, en als je navi ook nog eens real-life plaatjes liet zien zou dat de afleiding voor de bestuurder alleen maar groter maken dan ie al is.
Hoe minder je oplet hoe erger je een gevaar op de weg bent…
Gelukkig werkt mac ook prima zonder ms producten en dat wilde ik graag zo houden, leuk idee maar iedereen heeft tegenwoordig een tomtom of een telefoon met tomtom dus hoef je niet van te voren de route te bekijken. en voor onderweg is dat inderdaad levengevaarlijk!
Ik denk dat dit zeker wel een succes word. Hierbij denk ik niet aan mobiel gebruik als tomtom en telefoon, maar aan bedrijven die het gebruiken als vervanging van hun huidige routebeschrijving. Kan je van te voren thuis even bekijken hoe de straten precies lopen en, niet onbelangrijk, weet je ook waar je precies moet zijn.

Met of zonder MS producten, lekker belangrijk
Ik zie het al voor me.. Uitstapje naar Parijs..
Na 20 minuten komt je vriendin zeuren: “Schat, gaan we nog?”
Waarop jij antwoord: “Nog maar 33 minuten.. dan ben ik in Parijs..”
Het idee is leuk.. maar je gaat me niet vertellen dat je een reis van zo’n afstand (Breda -> Parijs) gaat onthouden omdat je toevallig wel 53 minuten naar een filmpje hebt zitten kijken..

Word al moe als ik er aan denk.. en dan zou ik daarna (vermoeid en wel) nog moeten vertrekken..
Nee dank je..

*druk zijn TomTom nog even goed in de oplader*
Misschien moet de schrijver van dit stukje het saldo op zijn bankrekening vergelijken met de winstgetallen die in je jaarcijfers van Microsoft voorkomen, en dan nog een keer de wijsneus gaan uithangen over het wel of niet goed werken van Microsoft producten.
@Andrea: volgens mij gaat de laatste jaren juist alles van Microsoft achteruit qua marktaandeel. OS, Game Consoles, Mp3 spelers, Telefoons, etc. Het gebruik van Microsoft IE daalt constant, en zelfs hun Xbox spelcomputer heeft de meeste klachten van alle gameconsoles…
Vooral in steden, waar kaarte niet altijd een even goede weerspiegeling van de werkelijkheid zijn, kan dit erg handig zijn!
kaarte -> kaarten dus… Mijn ‘n’ wil niet zo vandaag.
Kijk, dit is nou nog eens makkelijk!
Scheelt je een hoop omrijden, is weer beter voor het milieu;) haha
En daar komt Google:
http://www.youtube.com/watch?v=7SYoBHbt8NY
Niet echt in een filmpje, maar wel met plaatjes…
@RA999: Cool!
Hier nog een uitgebreide video: http://www.autojunk.nl/2009/10/google-maps-navigatie-beta

Het einde van TomTom?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).