STIG stralingsmeter nieuw wapen tegen boetes?

Auteur: , 49 Reacties

Zoals we weten zijn de radardetectoren bij wet verboden. Maar geldt dat ook voor een "generieke" stralingsmeter? Die is natuuuuurlijk niet bedoeld om onder verkeersboetes uit te komen, maar puur om te meten of je door een ongezond stralingsrijk gebied rijdt. Dat je ook gewaarschuwd wordt voor de straling die de politie tijdens snelheidscontroles op je afvuurt, dat is uiteraard toeval.

Zo ongeveer presenteert (lees: verdedigt) het bedrijf Schreuder Solutions hun nieuwe STIG apparaatje, wat staat voor “Strahlung Informations Gerät”. Gek genoeg wordt op de website van de fabrikant vooral benadrukt hoe handig de STIG is om verkeersboetes te voorkomen. De onschuldige 695 euro kostende STIG meet enkel straling en is nadrukkelijk geen radar- of lasterdetector. Om die reden mag het apparaat ook in Nederland verkocht en gebruikt worden, althans, volgens de makers.

Martijn Hurks, initiatiefnemer van Flitservice.nl, laat op BNR weten dat het wel degelijk een radardetector is, zo ziet het ding er ook zo uit. Volgens hem is de STIG dus net zo illegaal en gebruikers kunnen gewoon rekenen op een boete van 250 euro en inbeslagname van de apparatuur.

Wie van jullie durft het aan en gaat ‘m proberen? Volgens de makers is de STIG niet door de radardetector-detector van de politie te herkennen. Journalisten van Times Business Magazines hebben de STIG onlangs mogen testen in Nederland en zijn zeer onder de indruk. In het blad Ondernemend Nederland wordt het eerste testverslag gepubliceerd.

Met dank aan Remco voor de tip!49 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Ik wacht wel af, kan op dit moment helaas geen 695 euro en 250 euro uitgeven :D Is trouwens wel een hoog bedrag voor zon klein apparaatje, ook al heet ie: STIG
Nu is het wachten op de eerste de beste stoeplul van VVN die dit ding als bezwaarlijk aantekent, en dus laat verbieden !
@Jax: Als ‘ie niet al verboden is? De fabrikant kan wel roepen dat ‘ie legaal is, maar dat is dus de vraag.
Jah, tuurlijk roept de fabrikant dat die legaal is :P

Lijkt me nogal wiedes…
Hè, maar een boete van €250?
Ik dacht dat je het risico liep van inbeslagname van je auto bij het hebben/gebruiken van een radardetector? (althans in België)
kan niet wachten op een review van flitsservice :)
Zou het net zoon flop zijn als de echte “stig” ?
ff de site gelezen. het word wel heeeerlijk verteld :D

KWOOT
Dat hierbij de controles van de politie worden opgemerkt is een bijkomend voordeel. Uiteindelijk gaat het om uw gezondheid!
UNKWOOT
@Laue: inderdaad een fantastisch idee dit, een geweldige manier om je product in de markt te zetten. Ben erg benieuwd of het legaal is/blijft.
Als het wel legaal is is het heel handig want een gemiddelde boete kost al de helft van de aanschafprijs van de stig.
Een stig voor de stigs onder ons
Zou zeggen factureer de Proces kosten maar aan de beste makers. Als die in kort geding inderdaad aan kunnen tonen dat het als stralings meter gebruikt mag worden, dan hoezee, maar tot die tijd, Een spannend muziekje!
Ik snap het probleem niet? Als de fabrikant GARANDEERT dat het legaal is en het blijkt niet zo te zijn, voorzie ik een leuke wederclaim gericht aan de fabrikant…

Denk dat ze het niet zo zullen benadrukken, o.a. met de media-aandacht die het nu krijgt, als ze niet 100% zeker van hun zaak waren.

Gezien de Nederlandse wet zullen ze nu op zeer korte termijn wel een nieuwe wet er in gooien dat deze apparaten levensgevaarlijk zijn en daarom bij weten verboden zullen worden, maar dat is nu nog niet aan de orde!

Ik zeg, DOEN!
Dan koop je toch gewoon een normale stralingsmeter, die er niet zo, als een detector uitziet.. Dan is er totaal niks aan de hand. Huren die dingen en kijken welke het beste werkt.
Als de politie hem werkelijk niet opvangt dan bouw je hem gewoon ergens in en hoppa!
Nou, ik denk dat ze misschien gelijk hebben, de makers; als dit ding inderdaad ook bijvoorbeeld reageert op een gsm die zich in dezelfde auto bevindt, en als het ding ook afgaat als je langs een zendmast zoals die bij de RAI rijdt… dan is er gewoon niks tegenin te brengen!
Hmm ik zie een mooie kans voor een Autoblog video ;)
Bobby Orlando
Waarom zijn die hardrijders toch zo bang van boetes? Zijn ze dan toch niet zo stoer als ze laten uitschijnen?
Je zal ‘m aanvankelijk dan misschien moeten inleveren door inbeslagname, maar als je halsstarrig blijft weigeren en het tot een politierechtbank schopt, krijg je’m heus wel terug.
Geert Schoots
Misschien een stomme vraag maar als iemand een lasergun op je heeft gericht ben je dan niet al te laat?
Ik ga stealth vinyl over mijn auto plakken met radar deflectie patronen en anti laser shields.
boete voor het hebben van een rd in de auto staat inmiddels al enige tijd op 300euri.
autoblog video : TEST THE STIG!

Super goed idee ;-)
en test de mini-coyote ook maar die is bij flitsservice.be al bekend, alleen is het niet duidelijk hoeveel ‘members van de coyote community’ er reeds in belgie / nl zijn, en dit systeem werkt alleen maar als er voldoende kritische massa is.
En hoeveel zijn de boetes voor te snel te rijden (ong 30 teveel)? Inderdaad, maximaal 210€ en als je rapper rijdt, wat zelfs niet kan in BE, wordt je auto in beslag genomen.
Dus als je 3 maal geklist wordt, dan nog is die radardetector een heel pak duurder dan die bekeuringen…
@Scorso

Dat is de grootste bullshit die ik ooit gehoord heb. In België kan je om te beginnen tot 40km/u te snel rijden op wegen buiten de bebouwde kom en snelwegen zonder je rijbewijs te verliezen (max. 200 euro boete) en zelfs 50km/u te snel omdat de meeste wagens zelf een marge hebben op hun snelheidsmeter en de politie ook een marge aftrekt (meestal 6% boven de 100km/u).

Dus in principe kan je rustig 170km/u rijden op je teller en nog steeds maar 200 euro boete betalen.

Bovendien wordt je auto helemaal nooit in beslag genomen als je sneller rijdt, tenzij je bezwarende feiten pleegt zoals vluchtmisdrijf, dronken rijden, ongeval, roekeloos rijgedrag, gebruik van radardetector, …

Wat wel gebeurt bij overtredingen met meer dan 40km/u is een tijdelijke intrekking van je rijbewijs en het verschijnen voor de rechtbank waardoor de boetes een pak hoger worden.

Verder is het helemaal niet moeilijk om in België veel hogere snelheden te halen. Je kan op verschillende plaatsen makkelijk tot 250km/u gaan (sneller wordt lastig gezien de nogal slechte staat van de Belgische wegen). Of dat verantwoord is, is een heel andere zaak, maar mogelijk is het alleszins.

Oh, en ik rij zelf niet zo snel, ik wou maar even je standpunt weerleggen.
@Endlezz:

Sorry hoor, auto in beslag nemen was serieuze vergissing, ik bedoelde idd rijbewijs in beslag nemen :s

Maarreeuh.. Ik wil je nog wel eens meer as 50 per uur teveel zien rijden op de E40 om 5-6u ’s middags ;)
Sjouke Schotanus
De STIG heeft in de media veel aandacht gekregen, maar wij van Times hebben de STIG ook kunnen testen. Het is fenomenaal om te zien hoeveel Electro Smog er in de lucht hangt. Alle medewerkers van de Times-redactie hebben een STIG aangeschaft en hebben reeds veel geld kunnen besparen. Anderzijds kun je heel goed bepalen of je in een gezonde omgeving woont en werkt. Binnenkort schrijven we een artikel in ‘Ondernemend Nederland’ (www.times.nu), waar de volledige testen worden beschreven. In Duitsland loopt men voor op het gebied van Electro Smog en zijn diverse wetsvoorstellen in ontwikkeling om de ongezonde straling te beperken.
Het klopt, dat je in België op veel stukken snelweg, het gaspedaal diep kan intrappen. Ze zijn daar ook niet zo stiekem, zoals in Nederland, waar ze allemaal als slakken rijden en overgeleverd zijn, aan de mannen met blauwe pakken, die de gewone burger te grazen wil nemen.
Radargolven = elektromagnetische straling(niet heel gebruikelijk om dit straling te noemen, maar vooruit). Ergo: stralingmeter = radardetector. QED.
Ehm, tsja… Mag je dan ook een wietplantage een kruidentuintje noemen? Nee, het gaat uiteindelijk om het voorwerp. Welke wending je ook geeft aan het doel of de naam, het blijft een verboden ding…
is hij ook tegen flitspalen?
Sjouke Schotanus
Actieve flitspalen die worden tijdig gesignaleerd. Ook mobiele controles worden tijdig aangegeven. Ook hebben we getest met de lasergun en zelfs dat signaal wordt fenomenaal goed herkend. Ik ben zelf een ‘stevige’ rijder met de zware voet en heb al een hoop geld kunnen besparen. Dit is een absoluut TOP-product. Helaas heb je in Nederland altijd mensen die het negatief willen uitleggen, maar om kwaliteit kun je niet heen. Het mooie van dit product is dat je het 30 dagen kunt proberen. Zou het niet werken, dan gaat de fabrikant deze garantie ook niet geven.
@Sjouke Schotanus: Als ik het zo lees is het dus wel een aardig apparaat, maar is er al door een gerechtelijke instantie uitspraak gedaan over of het ding legaal of illegaal is? De fabrikant op z’n blauwe ogen geloven lijkt me wat naïef. Zelfs als ‘ie werkelijk legaal zou zijn, kun je je afvragen hoe lang nog.

Bij Flitsservice geloven ze er namelijk geen bal van: “Pas op voor de STIG
dan kan je beter een old-school stinger inbouwen als het net zo illegaal is:-D …stuk goedkoper dan 695,-
Martijn(Flitsservice)
Sjouke, zou je bereid zijn om hem door ons te laten testen? Volgens mij heb je mijn email wel. Ik heb een RDD tot mijn beschikking, heb ik dan in een week getest daarop. Want, er zijn maar 2 detector fabrikanten die de detector echt Radar Detector Detector proof hebben weten te krijgen, Beltronics en Stinger.
@: Waarom vraag je geen testapparaat bij de fabrikant of koop er een. Je kunt het terugsturen als het niet werkt. Maar je zult zien dat het een fijn apparaatje is. Past perfect in mijn handtas.
Ik zou zeggen vergeet de bekeuringen denk aan het volgende:
Vandaag de dag gaat er levensgevaarlijke straling door ons heen waar we vaak zelf nog voor gekozen omdat beweerd word dat het niet schadelijk is en er bakken met geld aan verdiend word en waar dus grote belangen mee gemoeid gaan.
Een ieder die op wat voor wijze dan ook flink verdient aan apparaten die straling uit zenden (denk aan UMTS, WLAN, Wi-Fi etc. etc.) zal ten aller tijden zijn gigantische inkomsten bewaken.
Het grootste deel van de bevolking is zich niet eens bewust van de gevaren van stralingen die denken namelijk dat enkel radioactieve straling gevaarlijk is.
groet van Fred
Fred Bruinsma
Heb een STIG gekocht en het werkt fantastisch. Op het apparaat staat ook, dat het een stralingsmeter is (in het Duits). Ga er vanuit dat een gemiddelde Nederlandse agent begrijpt wat er wordt bedoeld met: Stralung Informations Gerat. Het is een aanrader. Heb vernomend dat ie binnenkort duurder gaat worden.
Ik ken iemand die zich heeft laten vangen en dat toestel WERKT niet!
Dit apparaat is pure oplichting en geldverspilling. Als je zoiets zoekt investeer dan wat meer en neem een Stinger. Die werken namelijk wel!
@Six Dijkstra:

Stinger werkt niet zo als het moet zijn, meestal sta je op de bon (buiten de vaste flitspalen). Er is geen enkel toestel op de markt dat zelfs maar 60% werkt
Waardeloos apparaat:STIG van Schreuder Solutions

Ik heb vorig jaar een STIG gekocht. Binnen 14 dagen heb ik naar Schreuder gebeld en aangegeven met o.a een film dat de STIG op de alle matrix borden en vrachtwagens alarm geeft. Nou dan is het geen pretje in Nederland. Stig retour gestuurd want deze zou afgesteld moeten worden. Pas na 2 maanden een geheel nieuwe retour verkregen want er was een nieuw update voorhanden. Dat klinkt goed dus even gewacht. Meteen weer getest en weer exact dezelfde problemen. Op vakantie gegaan naar Oostenrijk maar ik ben gewoon geflitst op de autobahn en geen melding op mijn STIG! Toen aangegeven dat ik mijn geld retour wilde en het apparaat terug gestuurd. Nu na 2 maanden 1 reactie verkregen op mijn vele mails naar Schreuder Solutions. Er zou een nieuwe worden opgestuurd maar dat wil ik niet. Er wordt nu totaal niet meer gereageerd op mijn telefoons en mails. Wel als ik met iemand anders zijn mail een bestel wil plaatsen reageren ze binnen een dag!
Conclusie is duidelijk: Het is een onding dat verkocht wordt door oplichters!
Ik begrijp de negatieve feedback niet zo goed over de STINGER en de STIG. Ik heb zelf een STIG en het apparaat werkt perfect. Alleen moet je wel je volumeknop in de gaten houden van je muziekinstallatie en remmen als het apparaat signaleert dat er een controle is. Ik heb pas zelfs kosteloos een upgrade gekregen naar de nieuwe uitvoering. De foto op deze pagina is van een ouder model.
Ik heb ook zo een stig gekocht. Grootse miskoop. Bedrijf reageert niet! zeg dat ze het apparaat niet retour gehad hebben terwijl er een handtekening gezet is bij ontvangst. Ik ben inmiddels al 3 maanden bezig om mijn geld teug te krijgen, zouden het vorige week weer overmaken, elke keer nieuwe beloftes. Mensen trap er niet in is echt grote miskoop. Apparaat werkt niet en het zijn gewoon oplichters. Ik hoop dat iemand mij kan zeggen waar deze persoon woont dan ga ik MIJN geld inclusief alle gemaakte kosten wel ophalen.
Voor mij idem dito, geen contact te krijgen, oplichters!!!
Grote oplichterij!!!
Koop dit nooit.
Wie dan ook in de twijfel zit laat ik mijn mail verkeer tussen mij en de oplichter Sebastian van Dijk toekomen!
Ik heb deze persoon zelfs aan de telefoon gehad met alleen maar beloftes.
Hij heeft me een “nieuwe”generatie toe laten komen, hij gaf aan als deze niet werkt ik het geld retour kreeg na het opsturen van de twee Stigs!! Tot heden geen reactie meer!!!
Pakket aangetekend verstuurd en gevolgd via UPS met een bevestiging dat het pakket in ontvangst is genomen! Daarbij behoord bovengenoemd “Chantal”in het complot! Check facebook maar, daar staat de “Chantal”met precies dezelfde tekst!!! Daarbij heb ik foto’s dat de stig het niet doet naast een mobiele flitser vanuit mijn eigen auto! Ik zou zeggen koop een echte stinger of download de app flitsmeister, dat werkt wel!
Ik heb vorig jaar via de Duitse site een Stig gekocht en ben zeer goed geholpen en tevreden. Misschien dat het probleem in Nederland of Belgie zit?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).