Dealer crasht met Koenigsegg CCX van klant

Auteur: , 68 Reacties

Dealers vertellen vaak schitterende verhalen en horen zichzelf graag praten. Dat komt goed uit, want dit is nu weer zo'n momentje waarop een dealer aan zijn klant behoorlijk wat uit te leggen heeft.

Een medewerker van een Amerikaanse dealer besloot in de Koenigsegg van zijn klant even een blokje te gaan cruisen. Het feit dat er jaarlijks slechts 25 CCX exemplaren worden gebouwd en daarvan 10 stuks een eigenaar vinden in de VS, maakt het een redelijk zeldzame verschijning. Zo’n kans krijg ik nooit meer, moet de medewerker hebben gedacht. De verleiding van de CCX met ruim 800 pk, een acceleratie naar 100 km in 3,2 seconden en een top van 395 km/u, was simpelweg te groot om ‘m netjes te laten staan.

De brute Koenigsegg CCX is nog best lastig te temmen wanneer je onvoldoende ervaring hebt met zoveel vermogen onder je rechtervoet. De medewerker ramde de CCX in de vangrail en nam daarbij een Porsche GT2 mee. Wat zeggen we dan: “Oei, gelukkig alleen maar blikschade”. (via: wreckedexotics)

Het schijnt overigens heel gewoon te zijn dat medewerkers van dealers af en toe een rondje rijden in auto’s van klanten. Kort geleden kregen wij nog het verzoek of we met enorme spoed een filmpje van Autojunk wilde verwijderen. In dat filmpje reed een medewerker van een dealer in een (niet nader te noemen) dikke auto van een klant. Dit zonder dat de klant het wist of daarvoor toestemming had gegeven. De medewerker had grote problemen gekregen met zijn baas en wist nog niet of hij ontslagen zou worden. Zijn baas was daarover nog in beraad. We weten niet hoe het is afgelopen.68 reacties

Heeft hij hem nog verkocht? :)
@Gnermo: Graag eerst lezen voordat je reageert. De CCX was van een klant.
@Dennis:
En de klant kan hem niet verkopeen aan de dealer? Eerst nadenken voordat je iets schrijft, snuggere Harrie!!
mooi kleur, dat blauw-zwart ;-)
Zucht, altijd die ‘autoverkopertjes weer’, lees je vaak genoeg ook op autoblog dat die 18/19 jarige gastjes die bij de dealer werken in die auto’s gaan rijden.
Mail dan degene nog eens die vroeg of je het filmpje wilde verwijderen of hij zijn baan nog heeft!
Oeps, dit is een duur rondje geworden !
Die laatste alinea komt me heel bekend voor (oud collega van me in Hilversum…. o o o !)
Geert Schoots
“Kort geleden kregen wij nog het verzoek of we met enorme spoed een filmpje van Autojunk wilde verwijderen. In dat filmpje reed een medewerker van een dealer in een (niet nader te noemen) dikke auto van een klant. Dit zonder dat de klant het wist of daarvoor toestemming had gegeven. De medewerker had grote problemen gekregen met zijn baas en wist nog niet of hij ontslagen zou worden. Zijn baas was daarover nog in beraad. We weten niet hoe het is afgelopen.”

Heel stijlvol…
Ik zie hier niet staan dat het om “autoverkopertjes” meestal dienen de heren van de werkplaats een proefrit te maken na een reparatie welke de wegligging kan beinvloeden,

ondanks dat, vreselijk zonda van een mooie en zeldzame bolide, ondanks dat dit nog wel te repareren lijkt.
[ ] geschikt
[X] ongeschikt
en… en hebben jullie toen het filmpje verwijderd?
Tja lullig maar gewoon een verzekeringskwestie lijkt me (ja en een beetje gezichts -en vertrouwensverlies) Resulteert in baanverlies, inkomsteverlies maar wel een leuk verhaal tijdens een verjaardag.
Ik zou ook wel willen weten om welk filmpje het gaat, ik mag hopen dat autoblog het filmpje niet heeft verwijderd?
op dezelfde manier is ook de bugatti van emiel ratelband gecrasht.

http://www.autoblog.nl/archive/2006/01/19/bugatti_van_ratelband_gecrasht
@Hubert: Jazeker. We zouden niet willen dat mensen in serieuze problemen raken door filmpjes op onze site.
ach .. bedrijfs ongeluk .. dat doet niemand met kwade opzet ..
mag degene die nog nooit zijn werk verklooit heeft de eerste steen werpen ..

@Dennis .. opvallend leuk geschreven ..
Ik denk dat de meesten hier als ze zo’n kans kregen ook wel ff een blokje om hadden gedaan ;)
@pizzakoerier; helemaal met je eens, de verleiding wordt heel erg groot! Vooral voor ons auto-liefhebbers!
Oef wat een geluk heb ik dan, als ik mijn auto terug krijg zit er alleen een andere cd in of op een andere radiozender. maarja ik heb maar een dieseltje.
Ik ben wel benieuwd wat voor auto dat nou was die erafgehaald moest worden.

Aan de andere kant is het voor de klant ook niet prettig om z’n auto afgeragd terug te krijgen…
Was dat niet dat kereltje met die Porsche die hij aan zijn vrienden kwam showen?
Erg zonde van zo’n bloedmooie auto.
Mijn vader heeft ook wel een keer meegemaakt dat zijn auto ”even” gebruikt is. De A8 V8 diesel rijdt namelijk op bio diesel zonder dat ie omgebouwd is. De auto stond voor een onderhoudsbeurt bij de dealer. Dealer belt netjes op of ze even een klein stukje mogen rijden. Geen probleem natuurlijk. Alleen schrokken we even toen we hem terug kregen. De tank zat zo goed als vol voor de onderhoudbeurt, na die tijd bijna helemaal leeg…. Toch niet een ”klein” stukje geweest lijkt mij zo. Ik heb het vermoeden dat ze even duitsland zijn in geweest op prestaties te checken.
@Rob:
Heeft je pa er nog wat van gezegt dan?
@Laue: Niet echt, het is niet netjes maar om er nou problemen over te maken. Ze hebben bij Audi in iedergeval een pleziertje gehad lijkt mij zo.
Ik ben 24 jaar en werkplaatsverantwoordelijke en maak erg veel ritjes met auto’s van klanten! Heb al redelijk wat dikke wagens onder mijn kont gekregen (zonder deze te crashen)
Techniekers hebben bij ons geen toestemming om buiten garage rond te rijden
Ik gok dat de mailende dealer(mbt verwijderen filmpje) een deal heeft gesloten met AB om wat vlamfilm proefwagens te leveren :P
@Laue: En dan? Dan zegt de dealer dat ze het netjes hebben gevraagd. Hij zal niet de eerste klant zijn die klaagt dat zijn tank bijna leeg is, terwijl ie zo goed als vol zat toen ie hem bracht.

Ik heb wel eens achter iemand gestaan die toen hij zijn auto (een Corolla uit het jaar 0) op kwam halen bij hoog en laag beweerde dat zijn tank nog helemaal vol zat toen hij hem bracht. Nou hadden ze met mijn auto ook een stukje gereden, en hebben ze de paar gebruikte liters benzine netjes weer getankt. Maar die meneer wilde er onder het mom van “Niet geschoten is altijd mis” toch even een slaatje uit slaan.
@_Eend_:

Mijn garage rijd ook wel eens een rondje zonder te vragen o.i.d. maar ze rijden niet mijn hele tank leeg. Gaat om het princiepe.

Het is natuurlijk maar net hoe je met je dealer om gaat. Ik heb laats mijn collega uitgelachen. hij moest betalen om ff het oliepeil aan te vullen (0,7l)
@Laue: Jouw auto(waar je het elke keer over hebt) is dan ook een ongelooflijk saaie burgerbak. Waarom zouden ze daarmee willen toeren? Een Koenigsegg of AM neem je omdat het hard gaat, mooi uitziet en pimpin’ is. Jouw dieseltje daarentegen….
@Michael:
Ik weet dat ik het steeds over mijn auto hebt, maar ik vind hem zo ondergewaardeerd :mrgreen: en ik heb hem natuurlijk net pas dus ik ben nog steeds enthausiast :P
En weer een exoot minder.

Waarom werken jullie mee aan het verwijderen van filmpjes?
Toch z’n eigen keuze om te gaan rijden.
Moet de baas van die garage z’n personeel maar beter opvoeden!

Hij kan ook zeggen dat hij een rammeltje hoorde en dat hij ging rijden om te luisteren of het weg was! ;-)
@lincoln: Dank je, zulke complimenten doen we het voor. ;)
ik heb de heren van men audi garage toch al eens zwaar op hun donder gegeven toen men tts terugkwam met meer dan 100 km meer op de teller… was al de tweede keer, dus had ik foto’s genomen van de kilometer teller.. is niet zo aangenaam als je iemand anders met je wagen ziet vertrekken “like he stole it”.. spijtig genoeg denken veel werknemers van garages blijkbaar dat dat zo maar kan…
Wat zeurt ie nou, hij is toch goed droog gereden na het wassen?
@tt

Zou ze ook de huid vol schelden als me dat zou gebeuren. Blijf gewoon met je poten van andermans auto af. Onderhoud plegen en verder oprotten. De brutaliteit van dit soort mannetjes verbaast me echt enorm.

@ Bart M
Wat maak jij misbruik van je functie, vervelend ventje. De onvermijdelijke vraag is dan ook wat je er zelf van zou vinden als dit met je eigen auto gebeurt? Als ik erachter kwam zou ik ervoor zorgen dat je voortaan niet meer als “technieker” aan de slag kan.
Klojo’s zijn het. Ik heb hetzelfde meegemaakt met een Donkervoort. Monteur neemt hem even mee en eindigt in de vangrail.
Heb ik ook gehad in mijn Kombat T98 aleen reden ze de vangrail kapot en niet me auto dus alles kwam goed…
@Bajesklant:
U heeft echt een Kombat? Fotos :mrgreen:
Verschrikkelijk dit… Dit is (naast de CCX-R) gewoon DE droomauto voor mij, verschrikkelijk dat hij gecrashed is:( Maarja… welke josti neemt hem ook mee zonder ervaring, een Koenigsegg is geen Veyron die even makkelijk is als een kart!
Ik heb al regelmatig verkopers van de lokale Audi garage als gekken zien rijden op de autostrade met gloednieuwe machines. Natuurlijk telkens met de betere modellen …
Moest ik zo een wagen hebben, dan zeg ik expliciet tegen de garage, niemand mag met mijn wagen rijden! Dit op papier laten zetten en voilà. Want euh, dat wil je niet meemaken..
Het kan nodig zijn om even proef te rijden voor en/of na een reparatie. Maar het is slim om even de km. stand te noteren (of idd fotograferen) voordat je je auto afgeeft. Dan sta je sterk als je irreëel gebruik vermoed.
Het was de bekende dealer in H’sum (AstM V12)… volgens mij
Huh ? Die staat er toch nog op… het verhaal leek me zo duidelijk,hahaha. Sorry medebloggers ! Het was dan waarschijnlijk toch een ander
Ach, zelfs met toestemming van de klant vindt de baas het niet altijd even leuk.

Heb wel eens op mijn donder gehad omdat ik met de Ferrari van een klant heb gereden, ondanks dat de eigenaar zelf de sleutels in mijn handen drukte en me wegbonjourde.

Het is alleen zo jammer dat al die IVA kereltjes het zo verneuken hier in Nederland. Ken er te veel, en ze zijn allemaal hetzelfde.
Personen met “schitterende” verhalen en/of welke zichzelf graag horen praten kom ik overigens alleen maar tegen op autoblog.nl……………………
@ XK ik doen niet zomaar ritjes in de wagens he… Ik doe controle van uitgevoerde werken! Iedere klant is op de hoogte van een proefrit, tenzij de klant dit niet wenst!
Als ze zich met de wagen normaal gedragen zou ik daar geen probleem van maken
Hoe krijg je het voor elkaar. Met zo’n auto gaan rijden en crashen, oke, dat kan iedereen. Maar dan ook nog eens een Porsche GT2 meenemen in je slip, dat is verdomd goed getimed! :roll: Of hij was natuurlijk een race aan het doen, en dan kan je wel eens met elkaar in contact komen…
Ik weet nog heel goed dat wij een opel astra Sedan hadden uit begin jaren 90, waar we gigantisch veel problemen mee hadden. (RDW zegt dat de auto niet meer bestaat) We brachten de auto naar een dealer, kregen een andere auto mee en gingen een paar dagen later naar het tuincentrum om wat plantjes in te slaan. wij rijden terug naar huis en zien onze Astra ons tegemoet komen. mijn vader knippert met de lichten, en we zetten ze aan de kant. en waarempel, ze hadden de auto als vervangende auto meegekregen van de dealer. die opeldealer zit 1 km verderop, maar we hebben daar nooit weer een auto gekocht/onderhouden, we rijden nu ongeveer 20km voor een “betrouwbare” Opeldealer.
@NLBUURMAN:

wauw, mooi genaaid. wat had de dealer hier op te zeggen?
jee-oekeloeres
ik heb wel eens in de auto van m’n buurman gereden…
Zelf heb ik toch echt wel een paar ongevallen gehad, van klein tot groter. Tijdens onderhoud bij de garage nooit. Toch was het af en toe noodzakelijk voor de monteur(s), om een proefrit te maken.

OT: wat is het probleem?
Niet dat ik iets zo doen, maar als mij dat zou overkomen dan zou ik hem wel ff goed bij de kraag pakken en goed bang maken.

Zo ken ik ook die zijn RS4 B5 ooit eens ergens had gestald, en toen hij er hem weer kwam ophalen stond er opeens 150km meer op de teller in nog geen 2 dagen! En aangezien dat ze er onrechtmatig veel kilometers mee maken zullen ze er ongetwijfelt ook wel niet enorm voorzichtig mee omspringen, iets wat je van een garage (audi dealer nota bene) toch wel mag verwachten….
@NLBUURMAN,

Ze hadden JULLIE auto dus uitgeleend aan iemand anders? Dat is echt het toppunt van genaaid worden :?
@Windhoos: yep
@Laue, ik was toen nog jong, maar het enige wat ik weet is dat we voor onderhoud van die wagen (en voor aanschaf van een nieuwe) niet meer naar die Opeldealer gingen, maar 20 kilometer verderop ;) m’n vader was laaiend..
wordt door Koenigsegg weer opnieuw opgebouwd
als je het doet, neem dan gelijk een gt2 mee xD
@NLBUURMAN,

ik heb veel gekke dingen gehoord, maar dit slaat toch echt alles hoor.. Dan sta je volgens mij wel even raar te kijken.. Ik heb ook wel eens ergens gelezen dat er een dealer een auto aan het onderhouden was, en zo aan iemand anders heeft verkocht, zonder dat de eigenaar er mee akkoord ging (was ergens in het buitenland). Eigenaar kreeg wel zijn geld of de kans om een andere auto te kopen bij die dealer, maar ik zou helemaal gek worden al zou dat bij mij gebeuren.
Autoblog,

ging dat om dat spyker filmpje?
Bij de garage waar ik onderhoud laat plegen zien ze ons graag aankomen. Die rijden altijd een check up rondje met de laptop aangeplugd.

Kwestie van fouten opsporen.
super feo!!!!
Heb mijn auto ook eens binnengedaan voor een contact van de cruise control te herstellen.Toch niet echt iets waarvan je zegt dat je daarvoor km’s moet gaan rijden om te zien of dit werkt he?

Wel, bij het nakijken bleek gewoon 1/4 van de tank opgereden!(tank van 70 liter)

En dit heb ik nóg eens gehad een hele tijd ervoor toen ik mijn versnellingsbakolie liet verversen.Toen heb ik het wel door de vingers gezien omdat de olie van de versnellingsbak warm moet staan om goed te schakelen.Maar dan nog.
@SimonMc:

Bij mij rijden ze een blokje. Soms verplicht volgas.

Dan hoor ik ze door de buurt heen rijden. :D

Dat blokje om kost genoeg met 1 op 3 tijdens volgas. :?
Het is echter noodzakelijk om bepaalde zaken goed uit te kunnen lezen.
Die gast was aan het racen, GT2’s rijden zo dik bezaaid niet rond.
De aardigste autodealer ooit. Die man zet gewoon zijn leven op het spel om dat van de eigenaar te redden.
Gewoon met een erg lege tank afleveren, dan wordt ie niet gebruikt om ‘even iets te halen’ (‘pakken wel een andere’) en een controle rondje zal dan ook niet lang duren, tenzij er echt iets is (of je een echt vette bak hebt !).

Je kan ook gewoon tegen de dealer vertellen dat je er slechte ervaringen mee hebt en dat je dus geen gedonder wilt.

Heb zelf ook eens een lease bakkie teruggekregen met bijna 120km meer op de teller en een kwart tank weg (= stukken meer dan gemiddeld verbruik), inclusief een schijnheilige blik van de dealer :( Nooit meer teruggeweest bij de @#$%^ …
@Dog: same here ;) geen volle tank in de garage zenne :p .

heb wel een gehad een paar weken geleden dat er een string ( ne vuile nog wel ) in men auto lage nada hij 2 weke voor een olielek bij de garage had gestaan … vriendin vond hem dan de 1ste dag dat ik hem trug had …
gelukkig geloofde ze mij da die ni van mij kwam . maar twas tog geen pretje kan ik je vertelle !
@renesis…
heb je zeker een diesel,dan moeten ze idd effe volgas rijden om de uitlaat schoon te blazen voor apk norm ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).