Nieuwe elektrische BMW’s worden meer dan premium

Auteur: , 31 Reacties

BMW gaat het anders doen. Associëren wij het merk nu nog met vette zescilinders, over een aantal jaar kennen wij het merk uit München alleen nog als elektro-fabrikant. De elektromotor moet de luxe en de uitstraling van het merk gaan herdefiniëren. Of dat een goede zaak is, tsja...

Op twee, drie en vier wielen gaat BMW nieuwe elektrische voertuigen lanceren. Onder de noemer Project-i is BMW al even met onderzoeken bezig. De Simple en Clever zijn daar voorbeelden van. Qua design moeten de nieuwe EV-s echter radicaal anders worden. Het hoekige uiterlijk van de Simple was slechts functioneel en het concept is alleen ontwikkeld om nieuwe technieken uit te proberen.

Om de (rijke) kopers naar deze nieuwe markt toe te trekken gaat BMW haar elektro-mobielen volstoppen met nieuwe snufjes. Ze noemen head-up displays(oud), grote TFT-schermen (oud) en een uniek vormgegeven interieur (oud?). Dit alles zal alleen pas in 2014/2015 op de markt komen. Er is dus nog een hoop werk te verzetten. Premium en elektrisch rijden kan nu alleen nog in Amerika, in de Mini. Of in een Tesla natuurlijk. (bron: autocar)31 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Ik ben NIET fan van zoemers!
ohja eerst zou het alleen maar 6 cilinders bouwen zonder turbo”s
nu zijn ze er gewoon met turbo’s en nu gaat de motor helemaal weg?
Mja, als je jezelf toch zo premium opstelt, moet je de nadelen er zonder morren bijnemen, waaronder het risico dat een radicale herdefiniering vreemd onthaald wordt…
tja, je moet ergens een voorsprong nemen. Een beetje manager wil uiteindelijk ook naar behoren groen rijden…BMW is al een tijd bezig en dit is natuurlijk een interessante strategiekeuze.
Hoop blabla.. tegen die tijd zien we wel wat er van terecht gekomen is.
De tesla rijder schijnt tevreden te zijn over de actieradius van zeg 200 km, als je een beetje doorrijdt.

Maar dat ding rijdt rondjes rond de kerk. Ga dan fietsen…
Als ze dat doen is BMW over een paar jaar helemaal morsdood.

Als ze slim zijn introduceren ze een appart submerk voor elektrowaggies en schaden ze hun eigen imago iig wat minder..
toppunt van premium = ultimum ??
@Tommy2: ik ben er ook niet mee eens dat er elektromotoren in BMW’s worden gestopt, maar imago of niet, een fabrikant denkt meer aan afzet en omzet dan aan hun imago. Zonder die omzet kunnen zij niet voortbestaan en zijn zij dus genoodzaakt om nieuwe dingen neer te zetten die een voorsprong nemen op de concurrentie. Persoonlijk denk ik dus niet dat BMW morsdood zal zijn. Eerder trekt het gewoon een nieuwe doelgroep aan.
The end is near…..
@jzaero: Helaas helemaal waar maar blijft de vreugde…? Dat is notabene de ziel van het bedrijf…

Jammer dat de huidige wereld en dieven van de CO2 oplichterij dergelijke mooie bedrijven als BMW hun ziel kunnen ontnemen puur vanuit een noodzakelijk economisch oogpunt…

Ik hoop met heel me hart dat BMW zijn best blijft doen om plezier bovenaan de prioriteiten lijst te laten en een mooie combinatie weet te maken tussen niet alleen: plezier, snelheid en puurheid, maar dan ook dus iets dat te maken heeft het met iets dat ik niet meer kan horen en uitspreken!!
@Timmie: De Bangle-producten waren ook radicaal, maar het gaat zeer, zeeeer goed met BMW. Ik vind het design en concept van sommige modellen niet echt je dat, en velen met mij, maar het verkoopt blijkbaar.

Of om het met de woorden van pepe zaliger te zeggen: “de bèèrkarre stingkt mo jis zn gewichte in goed wèèrd!”
(iemand van NL verstaan? Nee? Volg een cursus! http://nl.wikibooks.org/wiki/West-Vlaams

@Tommy2: zie bovenstaande + een apart submerk is moeilijk jong, moeilijk! Uiteindelijk sterft de verbrandingsmotor toch uit, en als BMW geen pionier was, dan zijn ze conservatief, ouderwets en gewoonweg laat. En dat past niet voor een ‘premium’merk. De eerste zijn is ook gewoon het beste. Toyota is ook de hybridepionier en als je hybride zegt denkt iedereen aan Prius, ook al zijn er al een tiental concurrenten.
De verbrandingsmotor is de stoommachine van de 21ste eeuw.
Ik zag het al aankomen… en op zich is het niet erg! Elektropower wordt echt bruut :)
“pas in 2014/2015” voor autofabrikanten is dit best wel snel zeker voor zo’n totale elektrische lijn.

Vind het een gaaf concept, hoop er veel van te horen. BMW heeft dé toekomst gevonden :)
“De verbrandingsmotor is de stoommachine van de 21ste eeuw.”

Zeer mooi opgemerkt.

Denk ook eens hoe de machten opnieuw verdeeld worden als we binnen 5 jaar elektrisch rijden. Het Midden-Oosten verandert terug in een woestijn. Behalve een paar slimmeriken in Dubai die nu al zich serieus aan het inkopen zijn met aandelen.

De elektrische wagen zal het einde inluiden van de oorlogen in het Midden-Oosten. Het is te zeggen, er zal nog wel gevochten zijn, maar geen enkele westerling zal er nog aanwezig zijn en niemand zal er zich iets van aantrekken want er is geen enkel belang daar te zijn.

Om maar te zeggen dat de impact van elektrische wagens niet te onderschatten valt en je natuurlijk mee moet zijn met de pionierstrein.
Eens met DafMaf en Trango.
Het is helemaal geen vraag of het een goede zaak is of niet: fabrikanten die te laat zijn wanneer de fossiele brandstoffen op zijn (lees: onbetaalbaar geworden, over 20-30 jaar) zijn ten dode opgeschreven. De Shells, BP’s etcetera van deze wereld, eigenlijk alles en iedereen die van fossiele brandstoffen afhankelijk is. Tot die tijd draag ik wel mijn steentje bij door mijn deel fossiele brandstoffen op te stoken.
@JeroenTPC: we zullen zien. Iedereen die hier roept, we gaan electrisch, zullen als het puntje bij het paaltje komt, de dingen toch niet kopen omdat ze nog heel lang heel duur blijven.

Milieutechnisch kunnen we, zowel als overheid en als consument, ons geld beter besteden aan bijvoorbeeld het extra isoleren van onze huizen.
ik ben benieuw! hoop wel dat ze zo’n systeem erin gaan stoppen voor het geluid van een V8 of V12 erin gaan stoppen…
Als ik alleen al naar de reacties hier kijk denk ik dat BMW erg blij is met deze marketing stunt!

Dit is nu marketing, radicale dingen roepen!!
Volgend jaar is die hele milieu-gekte weer voorbij en roept BMW weer dat ze dikke (benzine/diesel)motoren gaan maken in de toekomst.. POLITIEK jongens, POLITIEK!
Kinders, kinders! Wanneer begrijpen jullie nu eens dat verbrandingsmotoren tot de geschiedenis zullen behoren. Elektrische wagens met aan boord een MP3 speler met super geile 8 cylinder geluiden als je het gaspedaal intrapt….dat is wat het wordt. Een soort van ringtone maar dan voor je auto….
Als ze maar vet hard gaan!
Mensen die het over een gemis aan fun hebben associëren elektrisch nog steeds met Japanse boodschappenautotjes. Als je video’s van de Tesla of zelfs de eMini bekijkt zie je dat dat echt wel snor kán zitten. De topsnelheid is niet extreem maar daar heb je in NL toch niet zoveel aan.aak je niet zo druk, als je in 2014 in je BMW je rijbewijs op de snelweg wil kwijtraken dan kan dat nog steeds. Maar wat een elektromotor vooral zo interessant maakt is het feit dat je vanaf 0 toeren al je vermogen beschikbaar hebt, dus stoplichtsprintjes win je gewoon van auto’s met veel meer Pk omdat je zoveer koppel hebt, als je veel koppel in een premium auto als en BMW legt heb je automatisch plezier en de vijf jaar vanaf nu kunnen mooi gebruikt worden om de techniek te verfijnen. Ik zie het wel zitten.
Als er maar wel een trekhaak kan op zo’n elektrische auto…
Ik ben benieuwd! Zolang ze er maar niet uitzien als die lelijke hybride-hokken van nu!!!! :-)
daar gaat het mooie 6 in lijn geluid :(
hopen dat dit maar een wilde gok is, en het finaal mislukt :)
neqschot voor de bedenker, bitte!
Zolang er geen serieus elektrisch alternatief is voor een V8… en dan heb ik het niet alleen over efficiency, acceleratie, actieradius, maar ook over het gevoel en het geluid…
old paradigms wil eventually get inoperable as their avocats and masters die out,bravo bmw ik rijd al 35 jaar beamer het is tijd om de bakens te verzetten voor de generation next.
Aan alle petrol heads wacht maar op de full electric z2 cabrio met rangeextender eat your heart out i will buy one!!
Bosch Motorkraft Werke het nieuwe BMW….
voordat ik de nieuwe top gear(nr. 53) kreeg had ik een hekel aan bmw`s maar toen ik het artikel over de vision had gelezen was het weg, oke eigenlijk moest ik ook de andere BMW artikellen lezen voor het gebeurt was maar toch. ik wil ff zeggen dat de vision echt supermooi is, het design aan de buitenkant is geweldig, en de binnenkant ook. als je het geld hebt moet je hem kopen (zodra die er is)
ik hou helemaal niet van hybride(absoluut niet) mar deze was wel mooi geweest al wast het een benzine of diesel en mooiere velgen erop dan is die wel mooi!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).