Petitie: red Spa-Francorchamps van de ondergang

Auteur: , 106 Reacties

Het supercircuit in de Ardennen heeft het moeilijk. Wereldvreemde omwonende hebben daar onlangs steen en been geklaagd tegen uitbreiding, en niet geheel zonder succes. Maar gelukkig zijn er buren van het circuit die juist wél uitbreiding willen en daarmee het legendarische Spa-Francorchamps behouden. Daarom deze Autoblog Oproep: teken de petitie en doe eens wat terug!

Door alle commotie rondom het wel/niet intrekken van Spa’s vergunning ontstond er een beeld dat bijna iedere omwonende vreselijk veel last heeft van het circuit. Maar zoals zo vaak het geval is bij linksdraaiende milieumensen ging het hier om een select clubje dat er alles aan deed om het circuit daar weg te krijgen. Het grootste deel van de omwonenden is dan ook zeer blij met Spa-Francorchamps als buurman en wil juist niet dat het verdwijnt. En die mensen werden bij alle berichtgeving onlangs wel mooi overgeslagen.

Zij laten nu van zich horen en zijn een petitie gestart die digitaal te ondertekenen is. Mooie kans om dat hippiegepeupel de mond te snoeren en het voortbestaan van Spa te garanderen, mits er genoeg ge-ondertekend wordt natuurlijk. Dus bekijk even ons Spa-Francorchamps archief en hierrr nog wat foto’s en onderteken die PETITIE.

Met dank aan iedereen voor de tip!106 reacties

Is gebeurd.
heeft getekend :D
Nou al twee Nederlandse zielen die getekend hebben. Dat is ongeveer de helft van het aantal Belgische omwonenden dus dit zet zoden aan de dijk.
dat volk dat daar zit te klagen moest er maar niet gaan wonen want het circuit is er al langer dan zij er zijn
de bedervers!
‘zoals zo vaak het geval is bij linksdraaiende mileumensen’

Dus… ik stem bij verkiezingen links…maar ga de petitie toch tekenen…
Mja, ik zie de knip-oog…
Done.
Getekend
meteen getekend
Tuurlijk teken ik
getekend. Belachelijk, die mileumensen die niet stoppen voor alle jeeps en quads uit de wereld zijn, de circuits en offroadevenementen weg en weet ik nog veel wat.
Getekend.
Heb als Belg getekend om onze nationale trots, toch wel ja, te steunen !
Die herrie rond het circuit moet maar eens afgelopen zijn!
@sacha: LOL!
ook ik heb uiteraard getekend ;)
hier doe ik graag aan mee! ben al vaak op het circuit geweest en t zou echt gemist worden zou t weg moeten :(

dus tekenen! :D

gr. japp
getekend met veel plezier. If u can’t stand the heat, get out of the kitchen is het gezegde. Net zoals mensen die klagen van geluidsoverlast nadat ze naast het vliegveld komen wonen.
@bartholomeo: het is soms ook zo dat hetgeen wat de overlast veroorzaakt er pasa gebouwd word nadat je er bent komen wonen.. is bij mij het geval.. toen ik al 9 jaar woonde in veldhoven werd Eindhoven Airport verplaatst, nu heb ik er veel overlast van. meer als toen op de oude locatie

on-topic ik vind ook dat dat stukje auto hemel in belige bewaard meot blijven
gedaan! zo’n groots circuit mag niet worden weggevaagd door de geitenwollensokken
Done, of course :D
Vindt Spa een prachtige race. Toontje van deze blog bevalt me echter niet. Hou eens op met dat zwart-wit geklets: “Of je bent voor auto’s of tegen”, hoe komen jullie daar toch bij?
@pomoek: Iets met powned/geenstijl… allemaal van die rechtse zeikerds.
@Bobel:
Onzin. Waar het hier om gaat is dat een relatief kleine groep krijgt het voor elkaar krijgt om iets te frustreren waar een grote groep mensen al tientallen jaren plezier van heeft, dat grote historische waarde heeft en dat behouden zou moeten blijven voor het nageslacht. Ironisch genoeg net zo als historische binnensteden of natuurgebieden die diezelfde clubjes dan wel weer willen steunen. Dat dat toevallig vaak hetzelfde soort mensen is waar geenstijl (m.i. terecht) over heen plast, heeft hier geen zak mee te maken. Als je geenstijl zo goed denkt te kennen weet je ook dat ze net zo goed rechts te kakken zetten als daar aanleiding toe is…
tuurlijk getekend
Kleine moeite ;)
Mooiste natuurlijke circuit van de Benelux.
Teken direct
heb ook even getekend dit circuit mag nooit verdwijnen
we gaan er al jaren f1 kijken het is er altijd super gezellig en de omgeving is ook erg mooi.
die foto bij mijn reactie kan wel weg als het stoort hij was verkeerd :P
ik heb getekent hoor
al…
@ pomoek
Dat is nu eenmaal de sfeer die er overal in de maatschappij hangt. Links of rechts…
De dag van vandaag kunnen enkelingen een project voor een gans land stoppen. Ze hoeven er enkel een milieu of gezondheidsdraai aan te geven… Das al… In China kan men miljoenen mensen laten verhuizen voor de aanleg van een dam. Bij ons kan de inplanting van een windmolen gestopt worden als er 1 omwoner last van de schaduw van de wieken heeft… Nog voorbeelden: roken op café, dieselmisdaad, racetracks, snelheden op de weg,…
BTW als de toon van een blog je niet bevalt, hoef je hem niet te lezen, laat staan een post maken…
Signed
Welke vage vertaalmachine heeft die pagina vertaald?
Het klinkt nogal krom… :P
@Bananaflip; hahahaha, jij hebt het nog gelezen ook ? ;-)
Getekend,

Lol in een paar minuten van 8152 handtekeningen naar 8202 gegaan!
uiteraard getekend
DONE!
Signe!

De steek van “linksdraaiend” slaat beetje nergens op, trouwens. Nog afgezien van politieke standpunten in het algemeen is er niks links of rechts aan mekkeren over een circuit.
Leuk en aardig natuurlijk een paar hippies dwarsbomen, maar waarom hebben ze daarvoor mijn adres nodig :+ maw niet getekend
Bij deze. Misschien een hybride race organiseren, dan zijn die hippie’s tevreden.
Ook Smoke heeft zijn steentje bijgedragen, wil altijd nog eens volle bak door Eau Rouge knallen. Zolder is ook niet alles :) (no offense)
Klassiekerrally
Idem. Een paar dagen geleden dus al getekend.
Verheug me nu al weer op de F1 Historic & Spa Six Hours van volgend jaar!
-edit: check!-

PS.
Ik heb de petitie ingevuld en ondertekend!
Zonde als een circuit verloren gaat.
voor wie de situatie niet kent. Dit komt allemaal door de PS.
die hun corruptie zuigt de boel daar al jaren leeg. Net zoals ze met de rest van belgie al jaren doen…
Hoe kan je dit als autoliefhebber negeren? Direct ondertekend! Voeg ook toe op Facebook!
klaar, heb getekend.
getekend :D
Signed, sealed, delivered…
net gedaan
done…
Waar komt die foto uit 1965 aan het begin van het topic van? Wil wel meer soortgelijke foto’s, is geweldig om te zien..
@Win:
Mee eens. In RTL GP magazine vind je ook vaak van die fantastische foto’s, maar dat is helaas niet digitaal. Wel een aanrader!
Done! En toegevoegd op facebook :-)
Kan je ook ergens de voor en tegens lezen ?

Ik ga niet klakkeloos een petitie tekenen omdat ze toevallig daar met auto’s rijden.
Ik heb het getipt. Dus al een aantal dagen geleden getekend.

Dit circuit moet functioneren. Erg mooi en erg historisch.
Ik ben er vorige zomer geweest en ik rijd er bijna dagelijks rondjes op in games. Dit circuit is legendarisch, daar mogen omwonende mensen niks aan veranderen. Ze verhuizen maar, er zijn zat mensen die er met alle plezier gaan wonen. Of stokdove oudjes, die hebben er geen last van.

Ik heb getekend!
getekend!!! graag zelfs!
Getekend :)
Done :-)
Hoppa! Tekenen;) Dat circuit verdomme behouden, zo mooi als het is! De linkse mensen willen ook niet dat we hun bossen kappen bla blabla, dan behouden de rechtse hun circuit:P (rechts en links is wel wat overdreven hier, dat snappen jullie he;))
Ik ben de 8667 persoon die het ondertekent heeft :D Lang leve Francorchamps!
@Neluz:

En dat zijn er nog lang niet genoeg.
getekend natuurlijk (;
Done. Mijn vader heeft zelf thuis ook getekend! :D
2x dus!
# 8667 – 2009-10-25
# Kroneman
# Patrick
# Nunspeet
# Nederland
signed sealed and delivered
Vorig jaar in Stavelot geweest (prachtig museum over spa in de oude abbey in de kelder, zeker het bekijken waard), deel van het oude stratencircuit, http://en.wikipedia.org/wiki/Stavelot dat pal naast Spa ligt op Race day en ik heb helemaal niks gehoord van het gerace.
Ik ga voor een geluidswand..
getekend.
Ben er nog nooit geweest maar als ze de boel sluiten kan ik er in de toekomst ook niet heen dus maar snel even getekend ;)
Bijna iedereen heeft getekend, en zo’n 90% van de reacties hier geeft dat ook aan.
Beetje saai.
Maar ik heb dus ook getekend ;)
Ga lekker mee met de meute.
Getekend
Ik ben een vrij linksdraaiende Nederbelg…Maar ik onderteken deze petitie van harte. Afgezien van de schoonheid en historie van het circuit, is het van enorme economische waarde, en een toeristisch hoogtepunt. Als het verdwijnt verdwijnt dit (overigens zeer fraaie) stuk van België van de internationale kaart.

Ik ben overigens niet hoopvol over het behoud ervan op de lange termijn. Bernie kan er waarschijnlijk niet genoeg geld wegslepen omdat het niet op de meest commerciële wijze wordt geëxploiteerd. Wat ik bijvoorbeeld typerend vind…Ga naar de Nürburgring, en je vindt er restaurants van het circuit, een museum, een kartbaan, ik geloof zelfs een rollercoaster tegenwoordig. En een winkel vol met Nurburgring petjes, paraplus, shirtjes, boeken, sleutelhangers, en god weet wat nog meer. Het is daar Disneyland, en je kunt er van houden of niet maar het houdt de boel draaiend.
Spa-Francorchamps op een weekdag- er is geloof ik een kantine bij de kartbaan. Er is een museumpje weggestopt in een kelder in Stavelot. En meer is er niet. Ik zocht een leuke sticker voor achter op mijn auto. Niet gevonden. Ze missen kansen daar.
Ik vrees dat het nationale minderwaardigheidscomplex is. De Belgen hebben prachtige dingen maar ze weten ze zelden op waarde te schatten, en nog minder te “verkopen”.
En in dit geval is dat jammer.
Klassiekerrally
@ Elwing: Ik hoop dat je ongelijk hebt. Wat mij betreft maakt die hele commercie de magie van ’t circuit kapot. Alleen de Nordschleife is nog ok.
Het GP circuit vind ik echt tien keer niks. Sfeerloos, je zit overal veel te ver van de baan, alles is hermetisch afgesloten. Echt waardeloos.
Dan maar geen sticker van Spa (heb er wel een uiteraard ;) ), maar dat circuit staat echt tien stappen hoger op de wereldranglijst dan de GP Strecke van de Nürburgring.
@Klassiekerrally: Zo’n soort ding heb ik ook van de laatste GP daar, maar wat ik graag zou zien is zo’n subtiel wat bol stickertje achter op mijn “bolide;)” met een outline van het circuit zoals ze je wel ziet van de Nordschleife. Zodat alleen de insiders weten wat het voorstelt…I can only dream.
En ja, Nürburgring is in toenemende mate circus. Een rollercoaster? Wat heeft dat nog met motorsport te maken? Maar ja, als dat betekent dat ze de Nordschleife op lange termijn kunnen onderhouden mogen ze van mij. Het probleem is, dat zo’n circuit waanzinnig veel geld kost om een heel jaar door te onderhouden. Natuurlijk zijn er het hele jaar door events en races, maar de grote publiekstrekker is de Grand Prix. Om het hele jaar door geld binnen te halen moet men meer doen om het hele jaar door publiek te trekken. In Nürburg maken ze er een compleet en deprimerend pretpark van, en in Spa missen ze de boot volledig, hoewel ze daar uiteindelijk een veel aantrekkelijker circuit hebben. Ik weet ook niet helemaal wat ik er van denken moet, het is heerlijk hoe sereen het er is door de week en ik hoop dat er niet veel verandert, maar ik hoop wel dat het kan overleven.
Ik hoop echt dat het circuit blijft. Dit is van alle circuits waar ik heb gereden veruit de leukste! Ik wil er graag nog vaker heen!
Natuurlijk ook getekend !! Hopelijk helpt het want zo een mooi en oud circuit mag niet verloren gaan, al helemaal niet aan schuld van een groep kudtactivisten
done ;)

Hopen dat het circuit blijft ;)
/getekend
+1 – #9191
Lekker dichtbij en zoooo mooi. Hoe moet ik mijn kleine anders een fatsoenlijke opvoeding kunnen geven?
(stomme hippies….) Ook ik heb getekend! Kan je ook tekenen voor meer circuits ;)?
Getekend!
De pot op met die hippies :D
Getekend !!
Done.
Er mag niet enkel gefocust worden op het milieu-aspect. Het is ook zo dat het circuit elk jaar handenvol geld kost. En we zitten met een groot gat in de begroting, mede door de affaire met GDF Suez. Als we terug uit het slop willen geraken, moet Spa-Francorchamps eraan geloven. We moeten immers een begrotingsevenwicht hebben tegen 2015…
@ Timmie: Ik hoor liever andere berichten. Zoiets als: ‘Het is mogelijk om Spa Francorchamps met behoud van het huidige karakter winstgevend te maken’ ;)
@Klassiekerrally:

En hoe ga jij dat tekort van 4 miljoen per jaar (!) wegwerken? Zie het onder ogen: een uitdoofscenario is onvermijdelijk. Economische belangen zijn altijd prioritair.
@Timmie:
Wordt er dan geen onderzoek gedaaan naar de werkgelegenheid die het circuit oplevert, de middenstand in de directe omgeving, de algemene meerwaarde van het circuit.
Ik ben van mening dat Ecclestone en zijn 40 rovers die ieder jaar neerstrijken voor een groot deel van het verlies zorgen ! Een iets socialere opstelling van het F1 circus ou hier op zijn plaats zijn !
Ik heb getekend!!!!!!!!
ingevuld en ondertekend
Helemaal mee eens dat het circuit moet blijven en uiteraard getekend.
ingevuld
@ Timmie: Ik kan helaas geen tekorten van Spa wegwerken. Wel ben ik van mening dat € 4.000.000,- op zich niet een onoverkomelijk bedrag is. Maar ik ken de cijfertjes en omstandigheden (gelukkig) niet.
Ik hoop alleen op wat constructievere oplossingen dan ‘sluiten die hap’.
Het sluiten van het circuit heeft inderdaad wel een reuze-impact op de omgeving. Hotels, B&B, restaurants, een groot deel van het toerisme komt op z’n gat te liggen.
Check. Zonde dat het zo ver heeft moeten komen…
kleine moeite en zeker de moeite meer dan waard!!
Getekend.

Ben er nog niet geweest, maar daar gaat zeker verandering in komen. Een van de mooiste circuits ter wereld mag niet verloren gaan omdat een stel gasten niet verder kijkt dan het milieu.
Net als hier in Assen met de TT baan, levert Spa een grote bijdrage aan de economie in die omgeving. K wens alle mensen daar veel succes met het vinden van een nieuwe baan als het circuit moet sluiten.
En dan moet je die ”links-hippies” eens horen over het feit dat er geen werk(-gelegenheid) meer is.
Wel, ik moet mezelf corrigeren: er is blijkbaar wel degelijk merchandising. http://www.boutique-spa-francorchamps.be/products_main.asp?lang=NLD&cat=A&subcat=0&prod=0
Maar om nou te zeggen dat ik hier echt blij van word…
Is niet echt om over naar huis te schrijven. Maar ik denk ook niet dat merchandising een circuit kan redden…
Getekend (en 11200 anderen met mij)… ;)
Het mooiste circuit van de wereld moet blijven
Getekend
Meteen getekend natuurlijk. De linkse milieumaffia moet maar eens begrijpen dat hun spel over is zo langzamerhand.
Allemaal mooi en wel, hoeveel hebben er ondertussen de petitie getekend 8 a 9000 man?

Dat is lang niet genoeg, hoeveel dagelijkse bezoekers heeft autobog trouwens?

Met 9000 man gaan we er niets aan veranderen, er moeten minstens 100 000 en nog stemmen zijn.
Ondertussen hebben 20.606 mensen getekend.

De gemeente waar het circuit ligt telt 6.794 inwoners…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).