Italiaanse politie laat replica Ferrari vernietigen

Auteur: , 100 Reacties

We roepen voor de grap wel eens dat Ferrari heilig is in Italië, maar onlangs heeft de Italiaanse politie bewezen dat het geen grapje is. Toen de politie van Ostuni een Toyota MR2 vond die vermomd was als Ferrari F355 (Berlinetta) waren ze onverbiddelijk: In de crusher met dat ding!

Deze in Engeland gebouwde replica werd gevonden in een garage. Hoewel het in eerste instantie redelijk lijkt op een F355 zal iedereen die dichtbij komt zien dat het een neppert is. De politie was dan ook woest toen ze dit zagen:

“It was a good fake but just a fake, Ferrari is one of Italy’s crown jewels. We can’t allow cheap copies”

Het is wel te hopen dat Italiaanse agenten nooit op vakantie gaan naar China of Engeland, want daar hebben we al meerdere Ferrari replica’s gezien. (via: austriantimes.at)

Replica Ferrari F355 crushen

Replica Ferrari F355 crushen

Replica Ferrari F355 crushen

Replica Ferrari F355 crushen100 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
En terecht, wat een afschuwelijke auto is dit. Zouden ze in Nederland ook moeten doen. Om direct een auto aan te dragen die vernietigd mag worden. De multipla voor mij aub.
wel terecht, maar dat doen ze toch ook niet zomaar
He? Het kan toch niet strafbaar zijn om een replica van een auto in je bezit te hebben?
-edit: nutteloze bijdrage-
Meesterlijk :D
Dit zouden ze vaker moeten doen.

@sprite: Ik denk dat ze in Italië nogal genoeg hebben van namaak producten, of het nou Gucci tassen zijn of Ferrari’s.
Belachelijk! :o
Omdat een of andere smeris die kickt op machtsmisbruik zich een beetje op zijn pik getrapt voelt omdat iemand uit respect een Ferrari probeerde na te bouwen (met succes), gooien ze zomaar een meesterwerk in de shredder waar iemand misschien zonder enige kwade bedoelingen jarenlang zijn bloed zweet en tranen in gestopt heeft! Ik zeg gooi die smeris d’r zelf in! :evil:

Moeten we nu ook alle met plastic behangen Golfjes, Corrado’s, Astra’s, Cayenne’s, Aston Martins, Hummers, ehh… fout voorbeeld, in de shredder gooien omdat ze hun originele vorm geen eer aan doen?

Moet dit meesterwerk dan ook in de crusher? Ik zie de beste man al zelfmoord plegen :?
http://www.autoblog.nl/archive/2008/10/22/man-bouwt-zelf-lamborghini-countach
@Jesper: Nee maar een ferrari mag je niet zo maar kopieren.. Merk bescherming.. en terecht.. Dan ook nog een van de mooiere types van ferrari zo slecht kopieren.. Hups in de shredder..
@Jesper:
Een meesterwerk?
Die gast heeft op elk open plekje een Ferrari sticker geplakt. Dat ding ziet er toch niet uit.

Weet je hoeveel moeite het kost om een handtas na te maken? Moeten ze die dan maar toestaan omdat het moeite gekost heeft om te maken?
“IK vind het niet mooi dus het moet kapot.”
Geniaal…
Volgens mij wordt hierdoor maar een ding duidelijk: Elke Italiaanse politieagent kickt enorm op machtsmisbruik.
Waarschijnlijk is dit bericht een beetje overtrokken en zal het wel zo zijn dat er ook aanpassing zijn uitgevoerd op het onderstel. En hoogstwaarschijnlijk geen goedkeuring gekregen van een soort van italiaanse RDW.


Wel jammer overigens…
@jack: denk het niet hoor. Wat denk je van copyright issues & IPR problemen.
Ik neem aan dta hier wel een rechtzaak aan vooraf gegaan is? Politie heeft niet deze bevoegdheden alhoewel in het land waar de president eigenlijk een dictator is zou me dit niet geheel verbazen..
Hoop ook dat ze al die auto’s met M-stickers, RS, GTI en AMG stickers in de shredder gooien

HAAT DAT SOORT GASTEN DIE EEN 520I HEBBEN, EN DAN EEN M5 VOORBUMPER, M5 ROOSTERS ETC. PLAKKEN OM ZOGENAAMD EEN M5 TE HEBBEN!!!! :@
@jan: 27 October 2009 om 16:21
HAAT DAT SOORT GASTEN DIE EEN 520I HEBBEN, EN DAN EEN M5 VOORBUMPER, M5 ROOSTERS ETC. PLAKKEN OM ZOGENAAMD EEN M5 TE HEBBEN!!!! :@

Bij mij is het net andersom, 3.5L motor maar je ziet het nergens aan :)
pff wat een onzin, stel je voor dat we hier een razia houden op alle BMW’s met M sticker. Dan verliezen toch heel wat petjes hun karretje.
Dat zouden ze bij alle Chinezen moeten doen!
OT: En terecht!!!

@ Jan; ik ben het roerend met je eens!!!
Ik kan het niet meer met jan eens zijn. Dat is zo verschrikkelijk debiel en kansloos.. die roosters op een 316.. en dan “m3” er op … ik vind dit een volledig juist besluit! Opruimen die troep
“But as they took a closer look they realised the pedigree supercar had far humbler British origins and confiscated it under Italy’s copyright laws.”


Persoonlijk vind ik deze actie erg zielig.
Terecht, je fake merkkledij wordt ook in beslag genomen op de luchthaven. Wie maalt nu om een oude MR2 met een mislukt jasje.
Het is wel degelijk een legale actie, gezien het een vastgelegd merk betreft, die je niet zonder toestemming mag kopieren. Geloof dat coachbuilders dat probleem ook wel hebben dat ze na de build er geen bv ferrari logo meer op mogen plakken..Je mag merktekens niet zomaar gebruiken. Dus in theorie zouden wij hier ook alle foute bmw M3 etc ook moeten aanpakken, of op z’n minst dat de duitsers dat zouden doen (hun trots, net als ferrari italie)
Een sticker op je motorblok… daar zakt je broek toch van af of niet dan.
Mijn maatschappijleraar maakte ooit de grap: in een democratie is helaas geen verbod op slechte smaak.. die vind ik hier wel bij passen ;)
Wat?! Wie weet hoeveel geld die man in deze conversie heeft gestoken? Dat kan toch niet zomaar?
Ik vind het een goeie actie, al was het maar als voorbeeld. Er is al genoeg nep in deze wereld…
Mja… dit kan wel eens onder namaak vallen en dan schrijft de wet vernietiging van goederen voor. Dat het een Ferrari is in Italië maakt het wat emotioneler.
Mooi!

ook gelijk al die niet m3’s met m3 spiegels en stickers de pers in!
EINDELIJK!
Klasse! Volgens mij had de eigenaar een stickervelletje over…. of dacht dat als hij maar genoeg ferrari-logo’s op de middentunnel zou plakken het vanzelf een ferrari werd. Stumper…. afvoeren die hap!
ineens krijg ik na amerika’s C4C actie ook italie-haat..zo maar autootjes pletten! hoe kunnen ze! pak de eigenaar dan op en geef m een boete. trouwens..als die logo’s zo illegaal zijn om op je auto te hebben..hoe kom je er dan aan? ik ga er van uit dat dat stelletje (censuur) daar blijer van wordt als het , na een jaar niet gezien te hebben, terugzien van hun gezin (wat een hollander gekidnapt heeft na een sloop-de-mr2 actie (evil
@jan1666 ..
behalve de Britten dan he ..
want als de top-gear clan klassiekers sloopt dan is het “typisch Engelse humor” ..
Ferrari of niet, zolang men de regels niet naleeft…
Een Ferrari is iets heiligs, niet alleen in Italie, maar ook daarbuiten….aan een Ferrari moet je niet zitten, en je moet ook niet proberen iets op een Ferrari te maken

Toen we allemaal nog klein waren tekenden we al genoeg Ferrari’s met onze kleurpotloden etc.
Wat een onzin.

Alle golfjes hebben Lexus-lichte, M3-spiegels, A8-velgen, BMW Angel-eyes, DTM-uitlaat, Subaru WRC-luchthappert en M3-roosters.

Als mensen voor lul willen rijden, laat ze lekker! Des te meer heb ik om te lachen.
@ berry86

Groot gelijk!! Al die gasten vergeten ook (bij een M3 E46 bijv.) de bult op de motorkap, dus ze hebben de zij-roosters, voorbumper, 4 uitlaatjes, maar vergeten bijna altijd de powerbulge

Trouwens, als je heel goed luistert naar al die fake M3’tjes, M5’jes en AMG’tjes hoor je heel vaak een dieselgeluid vanuit de motorblok komen hahahahahaahha (Ik weet wel dat er ooit een ECHTE C-klasse AMG diesel was)
P.S.

zijn jullie nou AUTOliefhebbers of niet? afvoeren die sjonnie-auto’s is jullie stopwoordje he! HEB RESPECT VOOR DE AUTO! die kan er niks aan doen dat de eigenaar een of andere broodmongool is die stoer wil doen! een AUTOliefhebber heeft AUTO’s lief, jullie willen ze alleen maar slopen! 2 woorden en 1 teken heb ik voor de sloop-de-sjonnie-bakken mensen over

AUTO = AUTO

omdat iemand zn hond niet knipt, is het dan ineens een hondensoort die veel haar heeft? nee! is een immigrant anders als een emigrant? nee! waarom hebben jullie dan wel rascisme tegen de gewone auto? jullie zelf kunnen waarschijnlek geen ferrari betalen, net als hij! hij vond dit leuk, maar als jij iets op je auto doet ga ik toch ook niet zegge weg ermee?

sjongejonge zeg..kleuters..
wat voor een politie is dat dan ??
de mode-politie .. de trend-politie ..

zijn iig net zulke mietjes als in nederland ..
@lincoln: Hee maar rijden ze wel in een Lamborghini. Hier komen ze niet verder dan een Volvo V70.. Dan zijn ze daar mietjes met stijl…. ;)
@toyota prius ..
die clowns worden alleen nog maar ingezet voor dit soort symbool-politiek ..

geloof dat de Italiaanse justitie wel wat structurelers te doen heeft betreffende namaak-producten ..
@lincoln: Je hebt een punt, het land ligt aardig op zijn gat. maar wat wil je als de president van je land, de naam Berlusconi draagt… Alleen heb je wel met merkrecht en dergelijke te maken. Je kan niet zomaar iets kopieren. Maar het zit je wel hoog he?? ;)
@toyota prius ..
tuurlijk .. van knutselaars blijf je gewoon af ..
dat zijn de uitvinders van morgen ..
die moet je niet stagneren ..

ventje is hooguit 25 jaar oud .. heeft er 100den man/uren in gestoken ..
dan ga je toch niet zijn spullen slopen ..
dat doe je gewoon niet .. punt uit ..
@lincoln: hoewel ik eerst had over merkrecht ed.. heb je daar ook wel een punt. De hobbyisten. Die gewoon hun liefde en tijd insteken om iets van hun dromen waar te maken. Ja dat is en blijft altijd een heikel punt.. in de ogen van instanties en fabrikanten. Een altijd doorlopende discussie..
@toyota prius: en een gelegenheid om de pigs te bashen laat ik ook niet zomaar aan me voorbij gaan natuurlijk ..
Hoezo zegt iedereen terecht? Niks terecht! Als hij graag een replica wil make omdat ie tog nooit een echt exemplaar kan kopen, laat hem dan lekker! Belachelijk gewoon!
Zielig dat een merk als Ferrari zo’n kloon niet kan hebben, zegt meer over Ferrari dan deze knutselaar !
En zo hoort het, hoe durft die!!
Wat een reacties! De mensen die het niet begrijpen; hoe zou jij het vinden als men je met zorg en hard werken opgebouwde naam te grabbel zou gooien door slechte aftreksels van je product te maken? Ik denk overigens dat men veel minder sterk zou staan als de eigenaar geen ferrari logo’s had gebruikt. Dan kun je nog zeggen dat de auto er “toevallig” op lijkt.
@Brum: durf te wedden dat ie kwalitatief 10X beter is dan welke Ferrari ooit ..
ja sjonnie, stap maar snel in je VAG 1.4 met GTI sticker.

Gewoon terecht, wanstaltig ding. Als je geen geld hebt en het toch probeert dan moet je per definitie Duits rijden.
Dus hup aan de VAG of zo’n hoerige BMW of Audi.
….en; M3 spiegels, Lexus achterlichten etc. (de autostyle catalogus)mogen ze van mij ook verbieden. Vaak prut spul en/of slecht gemonteerd en het past meestal ook niet bij de rest van de auto!
@licoln
Soms krijg heb ik het zwaar als die mafkezen van Top Gear een leuke klassieker slopen!
ze waren gewoon jaloers dat die mr2 niet elke 1000 km een beurt nodig heeft :D
Bij mijn weten geldt merkenrecht enkel voor commerciële activiteiten: je zou geen geld mogen verdienen met ombouwen van MR2’s tot 355 lookalikes, maar alles wat je voor jezelf bouwt is ok
Hetzelfde gebeurt heel terecht overal met neppe handtasjes, zonnebrillen en kleding.
Waarom niet met neppe auto’s?

Knap trouwens dat mensen hier lopen te huilen over het vernietigen van een Toyota, dan is toch eindelijk eens gebleken dat het niet geheel emotieloze wagens zijn.
@G_deGroot .. ja overal .. behalve in Italie ..
kan jij vertellen waarom .. zonder het woord corruptie te gebruiken ??
@G_deGroot:

Een MR2 is van oorsprong best leuk speelgoed. Daar kun je veel fun mee hebben. Dus wat nou gebrek aan emotie? :P
@G_deGroot:

Misschien moet je ff de reply van Grote Smurf bekijken. Waarom is het wel terecht bij bijvoorbeeld handtassen? Omdat die dus massaal verkocht/gekocht worden. Dus economisch belang. Niemand die dit ding in serieproductie gaat bouwen hoor.
@brum
omdat jij het niet mooi vindt moet het maar verboden worden? Laat ze toch doen. Ik lach er ook mee als er een golf 3 diesel voorbij komt gereden met allemaal spoilers etc maar als die gast het mooi vindt, goed voor hem dan.
Zeker als het nog deftig gedaan is. echte styling zoals je ziet op beurzen heb ik nog respect voor.
Die m3 rooster, badges etc op een 316 is gewoon zielig. Zeker als ze dan zeggen dat de wagen full M3 is tot je naar de motor vraagt of het onderstel. :)
Maar lexuslichten, spoilers dat is een kwestie van smaak

En nee ik heb die dingen niet op mijn wagen. die is volledig origineel
@Steve:
Nee, goed lezen; voornamelijk omdat ik het (over het algemeen) prut spul vind. Goedkoop plastic, slechte pasvorm etc.
Goede tuning, met stijl en vakmanschap gerealiseerd kan ik zeker waarderen. Maar het naar Chinese fabriek ruikende spul heb ik een hekel aan.
En verder heb ik liever een “minder betrouwbare” maar echte ferrari dan een neppe op basis van een MR2 (Licoln)
Zonde van de MR2 zijn best leuke auto’s.
De laatste en de eerste versie dan.
en om op het artikel te reageren
Ik ben tegen namaak dus ook tegen dit. Wel mooi dat je zoiets kan maken maar kunnen ze er dan geen origineel koetswerk opzetten? Je moet toch redelijk handig zijn om zoiets te maken dus lijkt het me een kleine moeite om iets origineel te maken
giuliettalover
Ik begrijp de rechtsgronden niet waarom dit mormel in beslag is genomen. De wagen is in UK geregistreerd en daarom toegelaten op de weg. (we zijn in Europa!)
Verder is dit ding niet als ferrari verkocht of als product aangeboden. Dus waar gaat dit over?
Het gebruik van emblemen op je auto is volgens mij ook een privezaak.
Zolang er geen uitdrukkelijk commercieel gewin wordt gemaakt van het ferrari-zijn lijkt me dit verre van strafbaar. Merkrecht is dan denk ik niet van toepassing.
[email protected] Heeft niets te maken met en M5 te hebben ,sommige mensen vinden het mooier om M3 bumpers onder je 3 serie te hebben ,geld ook voor 5 serie . En wat met die M-Sport pakketen dan ? Je bent gewoon jaloers ,ge kunt er nie tegen ,geef toe.
Nou, volledig terecht. Valse imago-oppepperij is not done!
Van dit soort dingen word ik dus echt boos! Laat die gast lekker zelf bepalen wat hij met zn auto doet, hebben die k*tsmerissen van die k*tberlusconi niets beters te doen? Mafiosos arresteren zal er wel niet inzitten, want hun premier is dikke vriendjes met ze….
@lincoln

ik ben het emt je eens. de knutselaars van nu knutselen wel mooi de toekomst in elkaar.

en over wetten, ik weet het niet, maar italie is een gek land, als je daar met een verkeerde blik kijkt wordt je al t gevang in gegooid dus ja…ik noem het een stalin-fan die zn idooltje nadoet
Sinds wanneer beslist de politie zoiets? Zal ff lekker worden.

Een politie kan bij redelijke verdenking een auto in beslag nemen. Dan kan het het openbaar ministerie een schikking voorstellen aan de eigenaar. Gaat deze niet akkoord komt het tot een rechtszaak, en beslist de rechter.

Even er vanuit gaande dat deze man gewoon normaal zich aan de verkeers regels hield, dan kunnen ze niks doen, want deze auto heeft een brits kenteken en als deze auto in engeland voldoet aan de engelse wet dan mag hij gewoon aan het verkeer deelnemen in Italië.

Als je als Nederlander met een verlopen apk in het buitenland rijdt, dan doet de politie niets, is een zaak van Nederland. Weet ik uit eigen ervaring, ik heb namelijk een bekeuring in Duitsland gehad met een verlopen apk, en er is geen woord over gezegd. (ik heb wel netjes betaald anders krijg ik misschien in Nederland er alsnog een bekeuring voor)

Net zoals een Duitser op zijn duitse brommer in nederland mag rijden, ook als is diezelfde brommer hoogst illegaal in nederlandse handen.
@Lincoln,

Ook in Italië hoor, daar blijven de verkoopimmigranten altijd mobiel voor het geval de polizia aankomt, oongelooflijk om te zien hoe snel die hun kraampjes kunnen opzetten en afbreken.
Dan moeten ze ook Berlusconi vernietigen want dat is een nep Playboy. :)
Broodje aap verhaal jongens, waarschijnlijk is die auto ergens gepikt en wordt nu door de politie naar het depot afgevoerd.
Op auto’s zitten patenten dus aan de ene kant is het terecht dat de eigenaar voor het repliceren van een auto wordt beboet. Vernietiging van de auto lijkt mij in dit geval ver gaan, aanpassing van de auto zou een optie kunnen zijn en natuurlijk een fikse boete.

Maar ik vraag me twee dingen, ten eerste: moet Ferrari de persoon in kwestie niet aanklagen i.p.v. de Politie en moet de zaak dan niet voor de rechter verschijnen? Ten tweede: hoe zit het dan met de zogenoemde kitcars zoals de Cobra van Shelby?
Je moet nie alles geloven wat je leest…
Inbeslagname en vernietiging is inderdaad de standaard bij namaak producten. Of het nou een Rolex, een flesje Het& Sjoolders of een Ferrari is. Dat is ook precies waarom al die Fiero baksels niet vernietigd worden, dat is geen namaak dat is “geïnspireerd op”. Eigenlijk best jammer.
@mashell: Ik snap het nog niet. Waarom zijn bouwsels op basis van een Fiero wel gedoogd? Dat is toch net zo goed namaken?
Vind het wel bij Italie passen. Dat land is een replica van een echte democratie. Van een afstandje lijkt het net echt, maar van dichtbij…
doe dat maar met alle replica’s
zo zie je maar dat het een prestige zaak is , en dat ferrari geen ballen en klasse heeft om dit naast zich neer te leggen , wat een zielig kind de mannen van ferrari zeker vaak gepest op school.en als je z,n opgefokte fiat een kroonjuweel vind dan mag beatrix wel een andere aut aanschaffen .maar ach wat wil je met berlusconi als leider .
Dit is echt puur honderd procent gelul.. en het zoveelste bewijs dat websites gewoon klakkeloos alles overnemen.

Denk toch eens na mensen?
Jullie denken echt dat een agent ‘zomaar even een auto kan laten crushen omdat hij het een cheape replica vindt’? De politie is zwaar gebonden aan de wet. Ook in Italie.

Doe toch normaal.

En voor een kopie is dat ding trouwens best netjes. Als dat ding snel voorbij komt rijden zou ik, afgezien van het geluid waarschijnlijk, nou niet snel kunnen zien wat het nou wel is.
Deze man had gewoon waarschijnlijk een hoop openstaande boetes of had mischien links met de maffia.

Bij beiden van deze acties kunnen auto’s verbeurd verklaard worden in Italië waarna ze WEL gecrushed kunnen worden.

Het is absoluut onmogelijk dat deze auto gecrushed wordt OMDAT het een replica is.
Wel rare acties van die Mafia Politie…
HOAX!!!
@Jelle:
Goed onderbouwd…
Je ziet aan het lijnenspel meteen dat geen echte is. Het is inderdaad wel heiligschennis. Persoonlijk vind ik de F355 GTB nog steeds de mooiste auto ooit…
Maar dan nog vind ik niet dat de politie hierover moet kunnen beslissen. Ik bedoel, waar ligt dan de grens? Dan moet je helemaal een verbod op wansmaak invoeren. En aangezien Berlusconi het toonbeeld van wansmaak is…
Vind ik terecht, zo’n replica’s verneuken de naam. Je zal maar geloven dat het een echte Ferrari is met een rotgeluid en onkloppende proporties. Zelfde met fake m3 stickers en dergelijke, denken de mensen dat ze een bmw m3 hebben verslagen aan een rood licht maar eigelijk zit er gewoon een stumptert in een bmw 318i in.
@Michael:
Quote: “Zelfde met fake m3 stickers en dergelijke, denken de mensen dat ze een bmw m3 hebben verslagen aan een rood licht maar eigelijk zit er gewoon een stumptert in een bmw 318i in.”

Hahahahahaha, sorry hoor. Maar de meeste mensen die aan stoplichtraces doen weten doorgaans wel wat hun eigen auto kan. Dan weten ze vaak dus ook wel of dat een match is voor een m3 of niet. En als je van je eigen auto weet dat die dat niet trekt, ben je wel een enorme oetlul als je dan toch met je blije hoofd de conclusie trekt, dat je een “m3” hebt “verslagen”.

Als je aan de andere kant een auto hebt die wél sneller is dan een m3, dan zal je er niet verbaasd over zijn dat je ook echt een m3 er uit rijdt (of die nou echt of nep is).
ik snap niet dat zovelen hier zo negatief reageren op replica’s. Wat getuigt er immers meer van een passie voor auto’s dan zelf een sportwagen (na)bouwen in je schuurtje. Ik geef toe dat niet elk exemplaar even geslaagd is maar dan nog, alle respect voor iedereen die zo’n project start en er ongetwijfeld een hele hoop vrije tijd en middelen in investeert. Letterlijk en figuurlijk heel wat constructiever dan dingen afbreken op een blog! Ik denk trouwens dat de overgrote meerderheid van de bouwers van replica’s niet pretendeert met het orgineel rond te rijden, ze zijn hoogstwaarschijnlijk veel te trots op hun noeste arbeid en zullen niet nalaten dit te vertellen.
De republicca Bari (het lokale krantje)is duidelijk:

Eigenaar en maker moeten zich bij Ferrari, Toyota en de procureur van Brindisi verantwoorden.

“Proprietario e carrozziere ora risponderanno tanto a Toyota quanto a Ferrari, nonché alla procura brindisina”

Er wordt dus niks gecrushed
@RenesisHP

Als zo’n Toyo echt zo leuk was had ie er vast geen ferarri van willen proberen te maken :p
@G. de Groot: Stel je voor, een betrouwbare Ferrari….
Terecht! Weg met die nep-Ferrari!!
Best wel mooi gedaan nog, het interieur etc trekt wel op de baalen, maar kom. 3/4 ziet het verschil niet met een echte :p
**Gaat googlen hoe een echte F335 eruit ziet**
@ INF3RN040

Ten eerste, ik ben niet jaloers. Ik vind het gewoon schande dat mensen afbreuk doen aan merken, door zogenaamd een High-Performance model te hebben door er stickers op te plakken.

Ten tweede, ja je hebt van die M-pakketten, dat weet ik heel goed. Daarbij heb je dan andere velgen, andere bumpers etc…..maar GEEN M3/M5/M6 STICKER OP DE ACHTERKANT EN ZIJKANTEN!!

Ik heb zoiets van, je mag van mij die M3-bumpers etc. plaatsen op je 320, maar zet er dan geen M3-sticker op!

@ Yellomello

Kijk, daar heb ik respect voor…..een sleeper ;)
@ TehKill3r

Wist niet dat je op zoek was naar een Yamaha gitaar ;)

Of ga je googlen hoe een echte F355 eruit ziet……hahahahah ;)
In de basis ging het al fout. Waarom zou je in godsnaam een geweldige MR2 turbo willen verbouwen tot iets afschuwelijks als een arri. Degene die dit op zijn geweten heeft moeten ze ….
Nu hebben ze eens een betrouwbare Ferrari, gaan ze hem slopen!! Raar volkje daar ze ;)
Dit slaat echt nergens op! :( Deze 355 replica op basis van een MR2 is zeer goed gelukt vind ik. En als de eigenaar daar blij mee is waarom zou je die auto dan afnemen??
Ik ga er vanuit dat de bouw van replica’s in grotere schaal (want dat is bij deze 355 kit het geval!) ook gewoon bekend is bij Ferrari zelf? En anders nog: het namaken van iets is volgens mij nog steeds niet verboden als er geen commercieel doel mee gemoeid gaat. Wil dus zeggen puur voor prive gebruik en stel dat de eigenaar de MR2 (want dat is het nog steeds) wil verkopen, KAN hij hem niet eens als Ferrari verkopen…
En ik blijf er ook bij dat de politie niet eens het recht heeft om op deze gronden een auto te vernietigen!
eeuwig zonde…. heb het te doen met de maker, hij heeft er veel tijd in gestoken, laat hem dan de logo’s ofzo eraf halen dat had ook gekunt had hij zijn “Ferrari”nog gehad.

Ik denk persoonlijk dat al deze domme reactie’s hier van kereltjes komen die zelf nog nooit een sleutel hebben aangeraakt. Die zelf twee linker handen hebben.

En ga zelf al helemaal in een zielig hoekje zitten als je iemand zijn hobby afkraakt, laat iedereen doen wat ze willen met hun auto, laat ze er dikke bumpers op zetten, laat ze van een gewone bmw een M maken. Ieder zijn ding, anders zou de wereld er ook maar saai uitzien, Iemand die creatief wil zijn laat hem lekker, Als Enzo niet creatief zou zijn geweest zou er immers geen 1 Ferrari bestaan ;)denk daar maar eens over na…..
ik durf ervoor te wedden dat bijna niemand dat negatieve commentaar geeft ooit een ferrari van dichtbij heeft gezien laat staan het verschil te zien :p
Eerst en vooral respect voor de man dat hij daar wss ongelooflijk lang mee bezig geweest is! ten tweede zal er wel een hoop geld in gestoken hebben (maar koop dan in godsnaam iets fatsoenlijkers dan het aan een mr2 op te smossen)
Alle namaak zou moete vernietigd worden! ookal zitten er 20 jaren werk in!
@ wilmer..
Enzo had het voor elkaar!! deze man duidelijk niet! Ge ziet toch met uw ogen dicht dat da een flauw afkooksel is van het origineel??!! Respect voor iedereen zijn hobby en of creativiteit, maar wie echt creatief is die doet geen poging iets na te maken! Die maakt toch gewoon zelf een sportwagen.. of waar heeft enzo zich op geinspireerd?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).