Polen kunnen ongestraft te hard rijden in Nederland

Auteur: , 47 Reacties

Geen zin in boetes? Schroef dan gewoon een paar Poolse platen op je auto. Succes verzekerd! Al jarenlang kunnen Poolse automobilisten ongestraft te hard rijden en door het rode licht knallen. Hun kentekens worden uiteraard wel genoteerd, maar de Poolse politie doet er verder niks mee.

Met de ons omringende landen zijn inmiddels afspraken gemaakt over het uitwisselen van gegevens zodat Belgen, Duitsers, Fransen etc gewoon hun CJIB post ontvangen, maar omdat er in Polen geen centrale registratie is lukt het daar niet. Dat geldt trouwens ook voor andere Oost-Europese landen, waaronder de Baltische staten.

De politie heeft jarenlang geprobeerd om deze informatie onder de pet te houden omdat ze bang zijn dat al die Polen anders nog roekelozer gaan rijden. Pas de komende tijd dus maar goed op voor hard rijdende, door rood crossende Poolse drankorgels! Overigens hebben Polen wel meer voordelen in Nederland. Zo zagen we eerder al dat Poolse vrachtwagens een voorkeursbehandeling krijgen van de KLPD. (via: telegraaf.nl)47 reacties

Dacht altijd dat ze zo snel mogelijk weg wilden uit het Westland ;-)

Die bloemenvrachtwagens kunnen er trouwens ook wat van…
En als ze in de berm liggen?worden ze dan wel gehlopen?
Anders moeten we die polen gewoon van de weg douwen.
Carpoolen?
Lijkt me duidelijk: als dit een probleem wordt dan moet de politie actief handhaven als ze wangedrag van een Pool zien: raar gedrag op de weg = volgen. Immers zou het goed kunnen dat die persoon altijd zo rijdt. En direct cashen dus.

Op die manier kun je het wel nog een beetje afremmen…

Overigens zie ik niet vaak dat Polen zich misdragen in het verkeer. Wel vaker lijken hun auto’s zich in lichte staat van ontbinding te bevinden; van een huge-ass roetpluim achter een oude Poolse Audi kijk ik niet op :P
You jus got to love the system :)
@ Sorcerer : jamaar daarvoor heb je een echt politieapparaat nodig, geen VOPO bermflitsacceptgiroorganisatie.

Het ‘probleem’ waar dit ‘nieuwsitem’ over bericht gaat dan ook helemaal niet over polen maar over het niet automatisch kunnen innen van boetes.

En of het dan polen zijn of nederlanders, dat maakt niks uit.
Typisch Nederlands dit, de eigen inwoners worden op alle mogelijke manieren genaaid en het interesseert ze geen fuck.
Dat vrije verkeer van arbeid en mensen heeft zoveel voordelen *kuch*
En dat staat nu ineens in de krant en op elke nieuwssite, met een beetje voorstellingsvermogen wist je dat al lang, en zeker de polen, denk je niet dat die het door hebben dat als ze met 150 door de trajectcontrole knallen en niks op de mat krijgen?

wij kunnen toch ook in frankrijk, belgie, spanje, italie etc.. plankgas langs flitscontroles rijden zonder te hoeven betalen?
Bij mij achter in de straat parkeren een flink aantal Polen die ergens in een leegstaand bedrijfspand wonen. Elke paar weken staat er wel een fuik in de straat waarbij voornamelijk buitenlandse kentekens worden gecontroleerd.
Jurrian,

Nee hoor, die boetes komen gewoon aan! Via CJIB of via aangetekende brieven :). Bij die laatste trouwens niet aannemen en terug laten sturen, komt die een jaar later weer en dan nogmaals en dan is het over hehe.
:lol: @ john
Had eigenlijk ook niet anders verwacht. Allochtonen krijgen in dit land toch altijd een voorkeursbehandeling!
@tom: ????????????????????
dan toch maar wilders als verkeersminister???
lol @ sjazz :lol:
Maar andersom dan weer wel he! Want als je als Hollander in het oostblok ook maar 5km/u te hard rijdt zuigt de lokale veldwachter je op alle mogelijke manieren leeg. Zo van “Kijk, een Nederlander! Die kan wel een paar centen missen”. :evil:

Zo herriner ik me een stukje uit een Autovisie van een verslag over de Trans-Seberianrally. Auto’s worden aangehouden, politie en douane slopen waar je bij staat navigatie en dvd spelers en what not er uit, en als je dr iets van zegt wordt de boete hoger, of sluiten ze je op.
@Jesper: Dat was in Rusland, dat is wel even een ander geval, Corruptie is daar in ietwat hevige mate aanwezig, tenzij je hier en daar iemand kent die wel iets voor je kan regelen. ;) maar toch, polen kan je niet over dezelfde kam scheren.

@ Jur, bedoel je de poolse of de Franse italiaanse spaanse etc.. want van die laatste heb ik toch zeker de ervaring dat ze niet opgestuurt worden. * klopt even af ;)
@Jesper: oostblok wat is dat, dat bestaat al 20jr niet meer
Jaap BMW650 RRSportV8
Doe mij dan maar een Pools kenteken!
Vandaar dat er zoveel Poolse kentekens staan hier in Rotterdam op de bewaarparkeerplaatsen van de politie Rijmond.
Jaap BMW650 RRSportV8
Aha, gelijkheidsbeginsel: we hoeven dus geen boete meer te betalen!
In polen is het ook zo dat je als bestuurder 2 kentekenplaten voor je auto krijgt en die mag je op al je auto’s schroeven, dus heb je een Q7 en een Cayenne met 2 dezelfde platen, zeer krom, hoef je dan ook niet bang te zijn voor BPM aanslagen? :D
Nieuwswaarde is natuurlijk weer eens helemaal gezakt naar 0.

Waarom denk je anders dat die poolse hardrijders die gepakt worden bij wegmisbruikers of blik op de weg de boette direct contant moeten afrekenen ?

Typisch een stukje dat geschreven is door een inspiratieloze journalist.

Een algemeen bekend feit aanbieden als nieuws, en dan allemaal er nog intrappen ook nog.
@8: gelukkig ben ik geen journalist ;)
Waar kan ik die PL-platen kopen?
Weer een terechte constatering voor de website van de PVV

Het is kost dus niet alleen geld, het is ook nog een keer discriminerend

http://www.watkostdemassaimmigratie.nl/

Mijn stem heeft ie sowieso

@ 8

Bekrompen opmerking, wil dat direct zeggen dat ze daar allemaal mee gepakt zijn? De benadeling voor blijft nog steeds bestaan, bij ons is het én én, en bij de Polen alleen bij staande houding.
@ prop ,

Polen heeft toch ook getekend voor het verdrag van lisabon..
Tis een kwestie van tijd voor dit europees rechtgetrokken zal worden.
ik ga denk ik maar even via internet een pools kenteken bestellen :D
Niet zo goed van de hollandse flikkies… Maar eum is het geen 2zijdig verhaal? Als je in Polen geflitst wordt is de kans ook héél klein dat je een boete in de bus krijgt.
Ik snap niet dat dit nieuws is. Vroeger was het voor iedereen zo in het buitenland. En toen was het allemaal leuker volgens mij. Dat onze landen nu plots wat onderlinge info uitwisselen is ons probleem, niet dat van niet-betrokken landen.

Denk je dat Arabische kentekens een boete op de mat krijgen? Of Amerikaanse? Of Russische? Wees blij dat er nog landen zijn waar je zelf ook eens kan doorknallen zonder teveel kans op een boete (of dacht je dat Polen boetes stuurt naar Nederland?).
Hmmm… Je zult zien dat er over een tijdje steeds meer ‘polen’ over de Nederlandse snelweg crossen.
HaHA, die afbeelding doet het m ! haha
Nederlanders in Polen zijn op een hand te tellen .. waar Polen in Nederlanders daarentegen in duidelijk aanwezig zijn, hier geld verdienen en weer in Polen uitgeven.

Dus bijvoorbaat voor mij een niet gewenste situatie
Lekker belangrijk, Polen stuurt ons toch ook geen acceptgiro’s, dus eerlijk is eerlijk..
Oh, dat hebben ze in Ierland toch wat beter opgelost :P
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/northern_ireland/7899171.stm
ik snap niet waarom die Poolse arbeiders zo lang met hun Poolse karren hier mogen rondrijden zonder hun auto in te voeren terwijl mijn Duitse collega’s zich scheel hebben betaald om hun eigen auto in te voeren (verplicht bij vestiging!!)
In mijn oude “nette” buurt kwamen er steeds meer polen bij. Tegenwoordig is het een probleemwijk. Veel inbraken, vernielingen en intimidatie van mensen.
Oplossing is vrij simpel.
Loop op de grootste en engste van allemaal af en laat hem merken dat je vooral niet onder de indruk bent.
Nooit meer last van gehad. :)
Ruben, is that you? Of is dat mijn verbeelding? :mrgreen:
@Citrofiel:
My thoughts exactly :D
Maar het bleek een van de top-hits op google te zijn als je op ‘stucadoor‘ zoekt ;)
Het is ene Charlie…
De meeste polen weet het allang, zie zo vaak Poolse busjes met 110+ over de ring A10 crossen (waar trajectcontrole 80 is). Oja, en bumperkleven, zijn ze ook goed in !
Laatst zag ik een bedrijfs busjes op Pools kenteken, met Nederlandse bedrijfs bestickering …..

Het gaat helemaal de verkeerde kant op met hun….
Hahahaha ik vind het wel grappig die zatlappen in een volgepropte auto , altijd lachen die mensen. Er werkt trouwens bij ons ook een pool in het bedrijf die onze auto’s poetst maar die is heel sociaal spreekt ook duidelijk Nederlands en rijd ook heel voorzichtig met zn auto.
Regeringspartij CDA wil Oost-Europese wegpiraten die nu te makkelijk ontglippen harder aanpakken… Scanapparatuur langs alle grote wegen bij de grens, moet passerende Poolse auto’s eruit pikken met openstaande boetes. „Hit- en runteams van de politie kunnen die bekeuringen dan alsnog innen”, zegt het CDA-Kamerlid De Rouwe. Via http://www.telegraaf.nl/binnenland/5218097/__Poolse_wegpiraat_aan_de_ketting__.html?p=2,1
Polen ligt in centraal europa (midden europa)
En niet in oost-europa. bij de tijd blijven mensen.
Poolse truckers worden bijna nooit aangehouden omdat ze vaak geen geld op zak hebben, en alleen maar Pools praten. Dat kost de politie teveel tijd…
ik heb ook een auto met buitenlandse platen ..
nooit geen APK gezeik ..
nooit geen wegenbelasting ..
nooit geen boetes ..

werkt perfect ..
begrijp niet dat er nog mensen zijn die met NL platen rijden ..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).