Balkie goes electric

Auteur: , 28 Reacties

Weg met die 760li, electric is the way to go!

Vandaar dat autoliefhebber (en minister-president) Jan-Peter Balkenende zich in Japan door President Masuko van Mitsubishi Motors liet voorlichten over deze affengeile oranje i-Miev. De betrokken i-Miev is in september aan de Nederlandse ambassade in Japan geleverd en dat was de eerste keer dat dat gebeurde (jep, feesie!). Hij was er natuurlijk niet alleen voor de lol, maar ook om het elektrische stimuleringsprogramma van de Nederlandse overheid met Mitsubishi te bespreken. Straks gaat het E-Team ons namelijk allemaal in elektro-auto’s duwen, er moeten tenslotte nog twee miljoen units komen voor 2020.

Voor alle ambtenaren, CDA-carrière-tijgers, GroenLinks stemmers en alle andere Balkenende fans is de foto (doe er maar op klikken) nog bijgevoegd als wallpaper in een milieuvriendelijk, energiebesparende resolutie. Grote monitoren zijn alleen voor mensen die nooit bomen knuffelen.28 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Oranje boven zullen we dan maar zeggen…
en dan rijd ie in een 760li? lol ! (zou ik ook doen trouwens maar toch)
@matthisl: Volgens mij LAAT jp zich rijden ;-)
Sommigen denken dat dat autootje in Nederland geproduceerd zou kunnen worden, bij Nedcar.

Binnenkort een foto van de Belgische regeringsleider, die een fabriek in Antwerpen aanbiedt?

Het moet niet gekker worden, met dat nepotisme. CDA weer de grootste in Limburg…
Al Gore, wat het ik een hekel aan die vent. Hoe ze die ooit de Nobelprijs voor de Vrede hebben kunnen geven is me nog steeds een raadsel. Wat een hypocriet. Zelf verbruikt ie in zijn huizen/ranches meer dan een Nederlands dorp voor elkaar krijgt, en dan loopt ie te zeuren dat jij spaarlampen ipv gloeilampen moet gebruiken. En daar zit ie dan achter zijn 3 schermpjes, terwijl de tv ook nog leuk aan staat.

Zo’n i-Miev lijkt me wel interessant als 2e auto, als de aanschafprijs ook leuk is. Maar een Tesla Model S staat nog hoger in me verlanglijstje.
Jaap BMW650 RRSportV8
Hij kijkt alsof hij net een drol in zijn depends laat vallen.
Wat is die JP milieuvriendelijk zeg! Ipv een telefoontje naar die bobo van mitsubishi gaat ie helemaal per vliegtuig naar japan om te praten met die gast
Is 800×600 tegenwoordig ook al een wallpaper? Je hebt geen grote monitor nodig (15,4″) voor een hoge resolutie (1920×1200). Had ik nou net graag Balkie op mijn achtergrond gehad zeg…
Die Jap kijkt heel hoopvol maar de Balk iets minder… alsof Pearl Harbor vorige week op Texel plaats heeft gevonden.
Bah, ben net waker en dan zie ik dat ei hoofd van JP.. Bedankt he… daar gaat mijn ochtend…
even een goede bepantsering er op en het wagentje komt niet meer van zijn plek..
Die li van 760li staat hopelijk voor Lithium Ion. Van welk merk is dat eigelijk een model? Klinkt Russisch
Hij was er natuurlijk niet alleen voor de lol, maar ook om het elektrische stimuleringsprogramma van de Nederlandse overheid met Mitsubishi te bespreken.

Oftewel: hoeveel bakken belastinggeld Balkie naar Mitsubishi gaat overmaken… Was het Honda gisteren die de winstverwachting van 300 miljoen naar 1,1 miljard bij stelde vanwege alle subsidies? Voor zulke bedragen had meneer Misjebishi ook wel even naar NL kunnen komen fietsen of niet?
Altijd goed voor het electroraat
@jemoeder: Electroraat! :lol:
LOL @ Markus :lol:
Peugeot Driver
Zie hoe smal de voorband is van dat wagentje? ik zeg onderstuur de gekste! ;-)
Sowieso mogen ze wel snel beginnen met een paar kerncentrales bijbouwen, als in 2020 inderdaad zo’n 25% van het wagenpark electrisch is.

Het energieverbruik in benzine voor transport is volgens CBS nu ongeveer 500 PJ per jaar, daarvan zou dus zo’n 125 PJ electrisch moeten worden, ipv benzine.
Ter vergelijking, het totale Nederlandse electriciteitsverbruik, inclusief industrie, ligt zo rond de 330 PJ. Een moderne kernreactor kan zo’n 50 PJ per jaar ophoesten. Een windmolen doet 0.0067 PJ. Oftewel we hebben drie extra kerncentrales nodig, of dik 18000 windmolens.
lol @markus: jij hebt bij deze wat mij betreft de caption contest gewonnen.
@Zaffo , hoe weet jij dadt o.o
Aan de ambassade geleverd dus… Waarvoor gebruiken ze dat ding? Als dienstauto van de ambassadeur? Lijkt me een leuk gezicht. Paar grote zwarte bepantserde beveiligingsauto’s er omheen, en dan de daadwerkelijke auto van de ambassadeur: Een oranje kleine i-Miev. :D
@Osca

In augustus 2006 verbruikte de familie Gore 22.619 kilowattuur, meer dan tweemaal wat een modaal gezin verbruikt in een jaar.
Last August alone, Gore burned through 22,619 kWh—guzzling more than twice the electricity in one month than an average American family uses in an entire year. As a result of his energy consumption, Gore’s average monthly electric bill topped $1,359.
Naar cijfers van de Nashville Electric Service

Een gemiddeld Amerikaans gezin verbruikt jaarlijks tussen de 10.000 kWh en 12.000 kWh aan energie, ter een gemiddeld Nederlands gezin ongeveer 3.500 kWh per jaar verbruikt.

Gore verbruikt dus 6.5 keer meer elektrische energie in een maand dan een gemiddeld Nederlands gezin in een jaar.

In total, Gore paid nearly $30,000 in combined electricity and natural gas bills for his Nashville estate in 2006.
$30 duizend aan energiekosten voor een huis.

Since the release of An Inconvenient Truth, Gore’s energy consumption has increased from an average of 16,200 kWh per month in 2005, to 18,400 kWh per month in 2006.

Dat terwijl hij het tegen iedereen heeft over CO2 en energiebesparing.
At the end of Gore’s movie, “An Inconvenient Truth,” viewers are asked, “Are you ready to change the way you live”? Following this line of thinking, the movie’s web site suggests many ways that you can “reduce your impact at home,” including using less heating and air conditioning, buying expensive fluorescent light bulbs, using less hot water, using a clothesline rather than a dryer, carpooling, flying less and buying cost-inefficient hybrid cars.

Ik heb zijn film trouwens zelf 2 keer gezien. En om Al Gore dan zelf zo bezig te zien in hypocriet.

Zoek het internet nog even af als je meer wilt lezen.
zo .. die gast is dom joh ..
als die kwibus ergens hoopvol “zaken” gaat doen kost het ons altijd geld ..

en aan die foto te zien is ie ook te dom om optijd naar de wc te gaan ..
@lincoln: Ahh joh, nog een paar weken en dan zit ie in Brussel als president van Europa… Daar moeten we blij mee zijn..
Kan hij geen eervolle functie aannemen, voor de rest van zijn leven in, Timboektoe?
@toyota prius ..
dat kunnen we de timboektoeianse gemeenschap niet aandoen ..
dan is alle ontwikkelings-hulp voor nix geweest ..
Als er zo’n must is voor elektrische auto’s…moet het Nederlandse bedrijfsleven (autoindustrie) deze kans niet laten liggen…doe er dan alsjeblieft iets mee, verdorie!!!
Diep in zijn hart zit JP de MP liever in een grommende V8 van Ferrari of Aston. Zijn voorliefde voor fraaie sportwagens is in ieder geval te prijzen…
Ik vond die gast altijd al een doetje…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).