Mitsubishi crossover wordt Outlander Sport

Auteur: , 28 Reacties

Zie hier een schets van een nieuwe crossover die Mitsubishi in februari volgend jaar op de Japanse markt introduceert. Deze auto is gebaseerd op de c-X concept die twee jaar geleden in Frankfurt werd gepresenteerd. De auto komt als Outlander Sport naar Europa.

Deze nieuwkomer is een directe concurrent voor de (eveneens Japanse) Nissan Qashqai, maar vist natuurlijk in dezelfde vijver als alle andere andere merken met modellen in dit segment. Onder de motorkap een 2-liter vierpitter die de voorwielen, of desgewenst alle wielen aandrijft. De auto maakt op komende autosalon van Genève (maart) z’n Europese debuut en staat in de tweede helft van 2010 bij de dealers. Wellicht dat we vanwege de samenwerking tussen Mitsubishi en PSA, op enig moment ook wat afgeleide Peugeot en Citroën modellen mogen verwachten.

Mitsubishi c-X concept
mitsubishi concept cx28 reacties

Kek ontwerpje, net iets te kek
Op de schets zou je zeggen dat hij in de klasse van o.a. een Q7 van Audi valt, maar op de impressie eronder is het een lelijk ding op hoge poten dat zich in de Suzuki Swift categorie laat onderbrengen… Bah, niet geslaagd!
De schets is echt een mooie volwaardige auto, het concept er onder mogen ze wat mij betreft gelijk afschrijven.
De schets ziet er erg consistent uit, heel gebalanceerd, maar ik vrees dat het echte ding meer op het onderstaande gaat lijken. Voor de auto op de schets zou ik nog willen tekenen, hoor! Het fotootje van de concept eronder doet me denken aan een Swift op hoge poten met een nieuwe Mitsubishi-neus. Niet echt een aantrekkelijk geheel!
Die CX ziet er goed uit!!! en op AW kan je de test wagen bekijken.

Lijkt mij dat de nieuw Mits een deel van de Qashqai klanten zal gaan afpakken, deze loopt immers al weer een aardig tijdje mee
Jammer dat de grille nu lijkt op die van de Hyundai iX35.

http://static.autoblog.nl/images/wp2009/hyundai-ix35-eindelijk.jpg
@robbie: Welke overeenkomsten zie je dan?
@Scirocco: smalle kleine grille met het logo erin. Ook lopen van de onderste lijn de hoeken omhoog. De ‘bek’ van de conceptcar spreekt mij keer aan.
Zoals ik in het vorige topic al zei: waarom overal dezelfde voorkant opplakken? Dat die neus op de lancer staat betekent niet dat hij op iedere willekeurige bak staat (colt, outlander en nu dit?) Bah!
Wat Foramen en BMW al zeggen, mooie tekening maar wat een gedrocht van een foto van die concept…
Waarom die Audi grille op zijn kop, vandaar dat de testversie van de volgende A8 een 180 graden gedraaide Mitsubishi logo had.
Hahah precies wat ik dacht toen ik de 1e foto zag … Schets ziet het er goed uit maar in het echt zal het allemaal reuze meevallen. Kijk ik naar de 2e foto moest ik al lachen :P
ik vind hem er wel stoer uit zien

En robbie volgens mij moet je een bril/stel lenzen kopen
boven een beest, onder een mietje
die schets ziet er veel dikker uit!
zoals op de schets ziet er beter uit
Schets ziet er niet verkeerd uit, hoop dat ze de voorkant straks dan wel wat puntiger houden, en niet zo plat afgesneden als die c-x concept..
Waar is Mitsubishi mee bezig !!! Concept schitterend en uitvoering …. zullen we het maar niet over hebben. Hetzelfde met de lancer sportback wat een concept was dat ! Uitvoering… weer hetzelfde verhaal.

Mitsubishi heeft prachtige techniek in huis voor een scherpe prijs, maar met zulke ontwerpen ga je alleen je echte fangroep aanspreken.
schets is een beetje/heel erg veel hyundai ix35
edit: hyundai is een beetje mitsubishi
Er is geen plaats meer voor PSA-varianten. Ze hebben toch al de C3 Picasso en de 3008? Die spelen in hetzelfde segment.

De modellen van Mitsu zijn ferm verlelijkt met die Lancer-neus. Op de Lancer zelf staat ie goed, omdat de auto ermee geboren is, er op afgestemd is. Maar de Colt is angstaanjagend lelijk, en van de Outlander word ook niemand vrolijk. Deze Outlander Sport zal waarschijnlijk wel wat beter zijn, om dezelfde reden als de Lancer.
ik vind de bovenste tekening de beste van de 2
@robbie: Knap dat je hierin een Hyundai iX35 kan zien :lol:
De schets? Vet! De foto er onder? Waardeloos!
best ok lijkt me zo

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).