BMW’s lekkerste: E39 M5 touring

Auteur: , 41 Reacties

Verrek, weer een M5? Laten het er maar op houden dat je maar één keer 25 wordt. Zo ook de BMW M5, en deze E39 is eigenlijk nog lekkerder dan de E34 cabrio. Tijd voor een kleine terugblik.

Hij is net niet zo bijzonder als de E34 cabrio, of E60 CSL. Net niet, want hoewel er origineel ook maar één E39 M5 touring is gemaakt, rijden er inmiddels best een aantal van rond. Dat rondrijden is nog steeds geen straf, met 400pk en 500Nm. De V8 doet nauwelijks onder voor de huidige M5. Ik durf zelfs te stellen dat de E39 prettiger is bij dagelijks gebruik.

Helaas zag BMW een kleine 10 jaar geleden geen markt voor dit model. Toch moet je alles een keer geprobeerd hebben, dus bouwde de Motorsport afdeling voor haar toenmalig directeur deze zilvergrijze touring. Omdat een paar mensen zo’n M5 touring moesten hebben zijn er her en der door de jaren heen nog een aantal vervaardigd. Eén is niet al te lang geleden nog gemaakt door het samensmelten van een gecrashte M5 en een 540i touring. Het blijft immers een 5-serie in basis, en al dat leuke M-speelgoed kan je best overzetten op een auto mét ruimte voor de hond.

De potentiële afzetmarkt was overigens niet het enige probleem. BMW M stelde indertijd zeer hoge eisen aan wegligging en rijgedrag. Ze konden simpelweg niet dezelfde kwaliteit garanderen voor de touring, als voor de sedan. De achteras zou niet zo goed presteren in de grotere constructie. (via bmwblog.com)41 reacties

mooi auto!

Ik heb alleen (misschien een domme) vraag:

Wanneer komt de BMW M3 Station? Of komt die helemaal niet?
Wat een ding… ik vind dit uberhaupt een heel mooi model.. Het is alleen zo jammer, dat het hierna met BMW zo fout is gegaan..
Ja, dit vind ik ook de mooiste generatie beamers!
Idd erg lekker deze touring.

Lijkt me ook een redelijk laat model op de e39 ladder. Zeker als je kijkt naar het stuurtje en de klokken in het dashboard.
Dit is inderdaad nog een mooie BMW. Een van de laatste als je het mij vraagt. Jammer dat ze dat nu niet meer doen.
Het heeft altijd was, zo’n tegenstrijdige auto.
…zucht…
…mijmer…

Dat was de tijd dat de M nog op BMW’s kwam die hem echt waardig waren…
@AM: Is die er nóg niet dan? Zou idd wel is tijd worden.

Logisch dat ze er geen markt in zagen, hij is ook lang zo mooi niet als de sedan! :D Geloof best dat zo’n slee toch net ff wat minder de bocht om gaat…
Stationwagens (Tourings, Estates, Avants, …) hebben al-tijd een zwaartepunt dat hoger ligt dan bij hun sedan-zusjes. Hoewel de vraag zich in de meeste gevallen niet stelt of het dan zó onaardig rijdt, die stationcar, even lekker als hun zusjes zullen ze het nooit doen!
*Was? Wat voor was? Ik bedoelde dus ‘wat’… :roll:
@ Donstil:

Dit is juist een “vroeg” model op de e39 ladder. Deze is namelijk van voor de facelift (zie de lampen) en het scherm is ook van voor de facelift. Na de facelift zit er een scherm over de hele breedte van de middenconsole, heb ik ook in mijn e46 van na de facelift. En dit stuur heb ik ook (alleen dan zonder alcantara) maar dat stuur ken ik de exacte jaren niet van..
Mooiste 5-serie in mijn ogen (H)
@35i
inderdaad!

Wanneer komt de nieuwe 5 eigenlijk uit?
Ai.. zo gauw nog mooier dan de E34..
Prachtige auto, jammer dat ze deze nooit doorontwikkeld hebben. Alleen dat hout in het interieur vind ik op de een of andere manier minder in een M-versie passen.
Wow, erg mooi. Stations zijn vrijwel altijd ook mooier dan de sedan versie, in dit geval ook. Vreemd dat men er toen geen markt in zag.
@lodewijk: Wat dacht je van binnenkort? :D BMW test de wagens alleen nog met wat tape hier en daar dus hij is goed zichtbaar en ziet er stukken beter uit dan de E60.

@Ice: Nuh.. Ik vind stations maar logge sleeën, veel liever een mooie strakke sedan. Achterkant oogt veel mooier in verhouding.
Mijn neef heeft er 1! Tenminste, telt het als hij een E39 touring met een, door BMW M zelf ingezette, M3 motorblok heeft? Hoe dan ook, ik vind het prachtig, een station met zo’n power en wegligging..
En je kunt er nog cassettes in spelen ook
Toen waren de Bie Em Double U’s nog wagens waarvoor ook ik zo zou kiezen. Maar die tijd is achterhaald, de enige bak die er tegenwoordig nog lichtelijk bij in de buurt komt is de 7 serie, die heeft op de vééls te grote nieren na wel weer de juiste proporties….
Gaaf machien! :-)
prachtig model..
daarom rijd ik zelf ook E39 5serie, helaas geen M5..
wat een lelijke auto, dit wordt een oude auto en nooit een klasieker
2 juweeltjes naast elkaar!
Maatje van mij heeft nog een originele E39 M5 Touring te koop staan :)
@Bishop: Ye right :roll:
Deze svp voor mijn deur afleveren. Ik tank hem zelf wel af…
Tja de E39 serie vind ik de mooiste BMW ooit.
Ganz geil und ubertoll!
E39 <3 Prachtige wagen.. De E39 M5 is tijdloos
Ja, ik ben het met jullie eens. Dit is waarschijnlijk een van de mooiste “normale” BMW modellen ooit gemaakt. Zo’n E39 is een stuk tijdlozer dan een E60.

@Bishop,

en jij bent zeker de leukste thuis?
@jzaero,

haha, ik had je reactie nog niet gelezen, maar we denken overduidelijk hetzelfde!
@AMG Powerrr: Hahah inderdaad, de E39 vind ik nog steeds mee kunnen qua design (wel het facelift model), terwijl de E60 al verouderd begint te raken. Hoe het komt? ik weet het niet, maar de E39 M5 blijft mijn droomauto, ooit wil ik er 1 in een mooie blauw kleurtje.
Vreemde is dat de E34 M5 touring wel bestaat, evenals de E60 M5 touring..

Gewoon een missertje van BMW ;)
@GeoBem007: Wel is de E34 Touring heel zeldzaam ;)
Ik kan er ook nog steeds niet bij waarom de RS station’s van Audi zo veel meer gewild zijn dan de sedans???
BMW heeft op moment een M5 touring en die idd erg zeldzaam
De E39 zou nog prima kunnen inderdaad. De E60 is al bijna verouderd (en zeer lelijk, vooral met standaard velgen). Zelfs binnen de designvisie van BMW is de E60 gewoon een mislukt ontwerp.
haha, ik zie het, mijn excuses, moest inderdaad een e34 zijn. excuses
Heerlijke wagens, die E39’s. Nog steeds een van de mooiste BMW’s ooit gemaakt. Ik geniet nog steeds elke dag.
gelukkig gaat de nieuwe fünfer weer lijken op de E39
Heb zelf een E39 touring (een D10) maar vind e E60 toch ook erg mooi hoor! Wel ben ik het eens dat de modernere bmw’s in afnemende mate mijn hart kunnen stelen.
bmw sloper/killer
blijft een mislukt ding,slechte kwaliteit,veel kapot,duur in onderhoud,dus zo krijg je een slechte naam,dumpen dit merk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).