Wederom geruchten over een nieuwe Porsche 928

Auteur: , 30 Reacties

Porsche moet dat Panamera platform natuurlijk wel terugverdienen, dus daar gaan we weer...

Met de mogelijkheid voor achterwielaandrijving en vierwielaandrijving is het platform breed te gebruiken. Een nieuwe supercar zal Porsche er helaas niet mee maken, maar een snelle GT lijkt er, net als een cabrio, wel te komen. Porsche kan natuurlijk niet achterblijven bij de SLS AMG, R8 V10. Beiden auto’s die de 911 op veel fronten ontstijgen. Ze zijn sneller, bieden meer bagageruimte (de SLS althans) en zien er niet uit als een kever. Kijk je vervolgens buiten Duitsland dan zijn daar ook nog de GranTurismo, Continental GT en Porsche wil zelfs potentiele 599 GTB kopers voor zich winnen.

Kijk je zo’n 20 jaar terug dan zie je daar een Porsche die het deze auto’s een stuk moeilijker zou kunnen maken, althans een spirituele opvolger daarvan. Deze nieuwe 928 aka Panamera Coupe/GT staat op de planning voor 2012. Er zal een V8, V8 turbo en hybride variant verschijnen. Deze laatste lijkt Audi’s zescilinder met supercharger te gaan gebruiken. Van de Cayenne en Panamera zullen er al eerder hybride-versies met deze techniek verschijnen. AutoExpress heeft een impressie gemaakt van de coupe-versie.

Met dank aan iedereen voor de tips!30 reacties

Goed plan, die 928 was geweldig, super degelijk en misschien zelfs wel mooi..
@Maarten SLR:

Degelijk wil ik niet helemaal zeggen.
Die impressie ziet er goed uit! Waarom het plaatje niet hier posten?
Die impressie is super mooi, alleen doet hij me wel heel erg denken aan de v8/v12 vantage… Die lijn is precies hetzelfde!
ze roesten wel idd maar ze rijden vrijwel altijd….
Heel mloi, maar er hadden van mij wel meer 928 trekjes in gemogen. Ik vind dat een prachtige wagen!
http://www.autoexpress.co.uk/images/front_picture_library_UK/dir_679/car_photo_339610_25.jpg)

http://www.autoexpress.co.uk/images/front_picture_library_UK/dir_679/car_photo_339607_25.jpg)

niet slecht. Ik stond gister nog naast de oude 928, mooie auto’s klinken ook erg lekker!
@jurrian:
Als hij zo wordt, dan mogen ze hem van mijn part bouwen! Die achterkant is schitterend!
Al denk ik ten opzichte van de impressie dat de motorkap wat langer word om de motor achter de voorwielen te kunnen houden en de achterkant ziet dan wat korter. als is dit natuurlijk een impressie, dus waarschijnlijk lijkt een eventuele uiteindelijke 928 er heel niet op.
Ik vind het idee leuk.

Alleen de impressie is een beetje bijelkaar geraapt zootje… Niet heel creatief… Van voren hebben ze een 599 gepakt en van achteren een DBS/XK…. Niet heel orgineel…
die achterkant van die impressie is mooi! maar is die daklijn niet hetzelfde als van een Aston? en die achterlichten, zijn die net bijna XK? en volgens mij is die diffuser ook wel redelijk standaard. hij is niet lelijk , en begrijp me niet verkeerd: ik zie hem graag op de weg denk ik! maar ik twijfel of hij aan gaat slaan, Aston staat in mijn ogen hoger dan Porsche, en Ferrari idem. dat ze Mercedes en audi beconcurreren is wel duidelijk, maar die andere 2 zijn een stapje te hoog.
Als ie zo’n Peugeotvoorkant krijgt als die impressie hoeft het van mij niet… Achterkant is wel mooi trouwens, maar lijkt mij weer wat te veel op die van een Mondeo.
Ben ik heel brutaal als ik zeg dat ik het een fotosoep van een Panamera en een Jag XK vind? Neemt niet weg dat ie bloedmooi is!
De 928 was de opvolger van de 911 die dat nooit waargemaakt heeft. Te veel GT en te weinig hardcore sportwagen. Toch vind ik de 928 een icoon die men onderschat. Een 5,4 liter 928 GTS in goede staat is een terechte investering voor de echte liefhebber. Een nieuwe Porsche coupé met de motor voorin zal interesse in de oer 928 doen herleven. Wat een absoluut kanon is de 928 en de Panamera Coupé zal daar nu ruim 30 jaar later ontwikkeld zeker niet voor onderdoen.
Toch wel een zeer mooie Porsche die 928. Op de een of andere manier vind ik de oude Porsches toch mooier dan de nieuwere. Trouwens leuk dat mijn foto’s in het artikel staan :D
Een geheel nieuw gezicht voor Porsche zou wel leuk zijn, maar dat is dag dromen want zo mooi als de nieuwe 911 is zo lelijk is de rest.
Ik ken ook helemaal niemand die graag een Panamera of Cayene wil.
Een beetje sportive man wil een 911, alleen 50+ zit te wachten auto met hoge instap en veel kofferbak ruimte.
Of vrouwen…en vrouwen en auto’s dat ga nie he!
Ik had het hier laatst nog over. Zou echt mooi zijn als er zoiets binnenkort op de markt komt. Maar of het de échte 928 gaat verslaan weet ik nog niet, want die blijft gewoon heel mooi..
@ Merry

Aangenaam, ik zou liever met een Cayenne rondrijden dan met een X5, ML of Q7. Ook de Panamera vind ik zeer mooi(niet op foto, maar in het echt zeker wel). Ben trouwens geen 50+, maar 27 :-).
@jurian voorkant gaaf… als hij maar niet te veel een direct afkooksel wordt van de Panamera
@Jurian, inderdaad heel gaaf, maar nog net niet zeg maar… :D
Als 928 liefhebber zeg ik top. Zal een serieuze concurrent worden voor de 911, of Porsche dat nou wil…. maar voor haar belangrijke USA markt een voltreffer.
Haalt het niet bij het origineel, naar mijn mening.
Vooral de typische vorm van de B- en C-stijl en de vorm van de achterste zijruiten, zijn erg bepalend voor de herkenbare vorm van de 928.
En de liggende koplampen natuurlijk.
Daar is in de “nieuwe” helemaal niets van terug te vinden….
Ze mogen de nieuwe morgen bij me voor de deur neerzetten hoor, maar het is geen 928.
Wow, wat een gave bak. Heel geslaagd, als dit wordt uitgebracht heeft men een volwaardige opvolger voor de 928.
Ik zeg doen!!
@911GT2: leuke Porsche XK-Coupe…

Van mij mag ie terugkomen, maar doe het dan ALSJEBLIEFT GOED, BITTE. Die Panamera is een brok lelijkheid.
-edit: nutteloze bijdrage-
Tsja, het is wel echt een aangepaste Panamera zeg. Maar ja, Porsche wil ook graag dat alle auto’s het Porsche-DNA dragen, oftewel verschrikkelijk op elkaar lijken. Dat niet iedereen dat leuk vindt, onder wie ik, dat kan hen niets schelen zolang het verkoopt. Kan men weinig tegenin brengen.
Die 928 was een prachtauto, vooral het eerste originele model, dat nog vrij was van randjes en spoilers. De schets van AutoExpress is ook heel mooi, maar wel iets te weinig Porsche en te veel het resultaat van een triootje Panamera, DBS en F612. Beetje bijwerken en dan uitbrengen graag dat ding. Niks hybride, gewoon lekker ronken met die V8!
Ik hoop dat ze hem gaan bouwen. Maar iets meer gebruiken van het oude ontwerp lijkt me wel een goed idee!

Ik hoop toch dat ze met al die nieuwe modellen eindelijk die kever van de lijst halen. Die ben ik zolangzamerhand ook wel eens zat. Hij heeft idd wel iets weg van XK en AMV8 maar het britse imago zal ie nooit behalen
Die impressie is echt geniaal! Ik vind hem echt prachtig!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).