Filedruk daalt met 18% in oktober

Auteur: , 14 Reacties

Merk jij er iets van?

Persoonlijk heb ik er weinig van gemerkt, maar als we bejaardenvereniging ANWB mogen geloven was de filedruk (= lengte file x duur file) de afgelopen maand maar liefst 18% lager dan in oktober 2008. En in de ochtendspits was de druk zelfs 25% lager. Hoe dat kwam? Heel simpel, het is crisis (dus mensen zitten werkloos thuis) en het was droog (dus rijden mensen wel door?). We zien de trend van dalende filedruk al een tijdje, maar helaas lijkt het binnenkort alweer voorbij te zijn.

Op werkdagen stond er minder file, maar in het weekeinde namen de files juist enorm toe. Hoe dat komt? Onze favoriete Limbo is namelijk druk bezig om in sneltreinvaart alle snelwegen te bouwen en te verbreden die zijn voorgangsters (idd bijna alleen maar vrouwen) niet durfen/konden/wilden bouwen*. Volgend jaar schijnt het helemaal een ramp te gaan worden qua files. Geniet er dus nog maar even van zolang het kan! (via: zibb.nl)

PS Op bovenstaande foto zie je de eerste file die er ooit in Nederland was. Dat was op 29 mei 1955 (Eerste Pinksterdag) bij knooppunt Oudenrijn. Weten we dat ook weer.

* = Doorhalen wat niet van toepassing is14 reacties

F1 begint….ff geen reactie nu… ;-)
1500 meter mannen zit er op, het kan weer. Ik rijd niet doordeweeks dus ik heb geen idee of hij gedaald is :)
ik heb niks gemerkt hoor vooral door al die werkzaamheden en er is altijd ergens file.
Wat flauw om vrouwen te schuld te geven, zo populistisch. AutoBlog zakt af naar GeenStijl niveau. Ga maar eens uitkijken naar een goede autowebsite.
Laat het weer nou ook toevallig 18% beter zijn.
Wacht maar op de eerste regen/sneeuw dan word het weer lachen (ik woon 2 min van mijn werk).
@ jan: wanne wener
@Jan: Eens.
Bejaardenvereniging ANWB? gaan we nu geenstijl napraten? Beetje stijlloos imo.
@Initial_D: Helemaal mee eens. Het is wel teleurstellent de laatste tijd hier. Vooral dat rechtse toontje word ik niet goed van.
@Initial_D: Mee eens, ANWB lekker makkelijk slachtoffer.. Begint Geenstijl vat op AB te krijgen? Bepaalde toon aan de berichtgeving, beetje jammer…
MGMIDGETMKIII
@ initial D
idd de anwb afzeiken is wel heel zielig.
Ik ben al vaak genoeg ongelooflijk blij geweest dat ze me langs de kant van de snelweg/provinciale weg zijn komen helpen. praise ANWB
November:
Begint weer te stijgen. Fuk wat is het weer lekker druk overal
Ja ben vrijdag tegen avond van den haag naar limburg gereden zonder stil te staan!
Inderdaad, zondagavond is het nog steeds waardeloos. Toegenomen filedruk in het weekend is te merken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).