Voor techies: Mercedes SLS AMG videos

Auteur: , 32 Reacties

Voor je überhaupt welkom bent bij de Mercedes dealer, zul je toch wat moeten afvallen. Of hebben de mannen van AMG zelf al genoeg gewicht bespaard bij het ontwerp van de SLS?

Dr. Frank Emhardt, hoofd van het Mercedes SLS AMG ontwikkelteam legt uit hoe, waar en waarom er gewicht is bespaard. Soms zijn zelfs een paar gram minder al bijzonder effectief om een auto veel beter te maken. De vraag is alleen: waar zitten die specifieke grammen en hoe haal ik ze weg?

Mocht je dat geen bal interesseren, dan zijn er ook nog een stapel andere videos’s, dus klik er maar op los! (via autoblog.it)32 reacties

Handtjesthuis
Wat een geweldige wagen is het toch ook!
1620 kg alsof t niks is
Lekkere saaie filmpjes over zo’n toffe wagen
Jaja daar zijn ze extremistisch in hoor! Maar dat is niet alleen zo bij een SLS, een auto waarbij je het eigenlijk eist.
Bij een MX-5 hebben ze zelfs 20gr. bespaard op het gewicht van de binnenspiegel, door die zover mogelijk uit te hollen, in een F40 heb je geen deurgrepen aan de binnenkant, maar touwtjes om de deur te openen, en ga zo nog maar even door. Daarom vind ik dit niet heel spannend.
Wat een geweldige auto is dit toch.En wat een geluid.TOP
Over die laatste filmpje stel je lich op zijn kop zoals in de video hoe kom je in hemelsnaam uit. Krijg ik toch weer die TopGear Ford GT beelden voor me.
een carbon cardanas, dat is best gewaagd als je het mij vraagt.
Lelijk ! Enige wat ik erover kan zeggen.
Mwah, leuk pr filmpje, maar het moet veel en veel lichter kunnen. Nu doen ze alsof het een verderlichte auto is van ” “maar” 1620kg :s ….
@GOD, Carbon voor de cardan as kan makkelijk, mits goed ontworpen natuurlijk.
Haha, hoor dat einde: “Is it still a car?”
mercedes doet gelukkig laatste tijd zijn wel zijn best om mooie auto’s te maken. mercedes sls amg is een hele mooie auto.
@ Henk

Inderdaad, wat dat betreft is dit filmpje wat gekleurd (MB-TV , he..). Vergelijkbare auto’s zijn ongeveer even zwaar of zelfs lichter, zeker als je nagaat dat het gros van de concurrentie 4WD heeft:

Ferrari 458 Italia: 1380kg
Lamborghini Gallardo LP560-4 E-Gear: 1410kg
Porsche 911 Turbo PDK: 1595kg
Audi R8 V10 R-Tronic: 1625kg

Dan toch maar wachten totdat ze overbodige luxe (zoals navigatie en een geluidssysteem, je kunt voldoende genieten van het geluid van die goddelijke V8! :D) eruit gooien. Ofwel, nog even wachten op de Black Series:

“Mornhinweg (hoofd MB-AMG) zegt dat het mogelijk moet zijn om de SLS 300 kg lichter te maken. De motor in de BS zal hetzelfde zijn als die er nu in ligt, maar met flink wat meer peekaa’s en Newtonmeters.”
-> http://www.autoblog.nl/archive/2009/09/24/binnenkort-komt-mercedes-met-de-sls-black-series

Kijk, dat klinkt al een stuk beter! ;)
Haha! :D Doen ze dat bij alle auto’s als crashtest, de auto op zijn kop hangen en laten vallen? Overigens wel een goed puntje van FuelMinded, als deze auto op zijn kop ligt kom je er niet meer uit… :o
Echt vederlicht is de SLS niet inderdaad met 1620 kilo. Het spaceframe-chassis van de nieuwe mclaren is maar een derde van het gewicht van dat van de SLS bijvoorbeeld. Innovatief kan je het dus niet noemen. Maar goed, premium kilo’s zijn natuurlijk wel de zwaarste kilo’s.

@ Citrofiel, Er zitten bij de SLS kleine explosieve ladingen die ontploffen als de auto op zijn dak komt te liggen waardoor de scharnieren los schieten en je dus gewoon de auto uit kunt komen. Dat is dan weer wel een vernuftig stukje techniek!
@Sander: Explosieve ladingen… Dat is zeer zeker een bijzonder stuk techniek in een automobiel! :o
@Fuel Minded: is al meerdere keren gezegd.

Door middel van een gasdruk systeem of zo kunnen de deuren bij een noodgeval van de auto worden gescheiden zodat je alsnog eruit kan.
1620 kilo’s. Toe maar hoor. echt een light weight. een auto van 20 jaar oud weegt ongeveer 1000 voor een kleine sedan, iets meer voor een grote auto. Hoe moeilijk is het dan om er echt iets lichts van te maken???
@ mrB

Best moeilijk aangezien je aan tal van veiligheids eisen moet voldoen en er ook nog eens aardig wat luxe in propt
@mrB: go ahead, verras me en doe jij het dan met deze luxe etc.
schitterende auto vind hem nu al beter dan zijn italiaanse en duitse collega´s
Ben benieuwd in wat voor een tijd-ie de Ring zal ronden. In ieder geval een waardig opvolger van de SLR Mclaren.. Een verassend (en gedurft) design gecombineerd met echte supercar-specs staat meestal wel garant voor een geslaagd geheel.
@Benz..: ik meen dat de tijd 7:40 was tot nu toe, maar dat wat geen echte ultieme poging om er alles uit te halen (voor zover ik weet)
Heb niks van de auto geleerd. Heb wel geleerd hoe je van iets spannends (de auto) iets saais kan maken…
wat een lelijke wagen zeg. een tijdje geleden lieten ze tekeningen zien van een tuner van de sls dat zag dr veel beter uit dan dit.
@wo0ody: Klopt.. Het was meer een testronde dan voor het echie, we zullen wel zien.

@Rick dos: Saai?? Leg uit.. :P
@Benz..:

Het geleuter von die Deutschers is nou niet iets waar ik wild van word. ;)
Leuk toch echt gave bak gezien in Frankfurt en was er weg van… gewicht is idd echt belangrijkste :-)
Fransdebakker
Ik vind het een geweldige auto, en het zou de mannen van BMW moeten aanzetten, om een vernieuwde versie van hun klassieker, de M1, te moeten maken!
^^

dat doet BMW ook wel. alleen elke keer is er maar 1 van, en die staat dan ook in het museum.
@Rick dos: :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).