Ontario Canada introduceert groene kentekenplaten

Auteur: , 19 Reacties

Ieder land heeft zichzelf zo onderhand realistische en minder realistische doelen gesteld als het gaat om elektrisch rijden. Zo wil Canada dat in 2020 één op de tien auto's elektrisch is. Om het groene rijden te stimuleren, introduceert de Canadese provincie Ontario vanaf volgend jaar groene kentekens die de milieubewuste rijder extra privileges verschaft.

De groene kentekens zijn bedoeld voor plug-in hybride en elektrische auto’s. Met deze groene platen mag in de gehele provincie over de carpoolstroken worden gereden, zelfs wanneer er maar één persoon in de auto zit. Daarnaast mogen de bestuurders gebruik maken van diverse oplaadpunten. Tevens zijn er door overheid en bedrijven op diverse plaatsen speciale parkeerplaatsen ingericht voor auto’s met een groen kenteken. Inwoners van Ontario mochten via een online poll kiezen uit vier ontwerpen voor het kenteken.

Afhankelijk van de hoeveelheid carpoolstroken, zou een dergelijke maatregel nog best een goede stimulans kunnen zijn. We willen allemaal wel over de carpoolstrook langs de file rijden, maar niet iedereen heeft behoefte aan een praatgrage collega op de bijrijdersstoel wanneer je net wakker bent. (via: cbc)19 reacties

leuk idee. en de gasguzzlers een zwarte plaat met rode letters!
(no pun intended naar onze belgische vrienden).

en een taxi op electriciteit (mocht het zo ver komen)?
een blauwe plaat met groene letters?
@Simpson: In Amsterdam heeft een tijdje een taxi op elektriciteit rondgekachelt. Vandaar stond toevallig in de krant dat hij er mee ophield omdat er te weinig laadstations waren en vrij weinig behoefte aan zo’n ding.
Daarnaast is rood op zwart echt heel slecht te lezen ;) Je bedoelt vast rood op wit.
Het is wel een goede manier om te zien wat voor auto het is. Een simpeler manier dan kentekenscanapparaatjes bijvoorbeeld.
eigelijk moeten ze dat overal invoeren
kan je gelijk de auto’s van de klpd eruit vissen in die Golf R32 met tdi trim :P
Wat een onzin en polarisatie allemaal. Als het zo slecht is om een auto te hebben die veel verbruikt verbied ze dan!

Als er een manier is om minder uitstoot te promoten is het doormiddel van de benzine prijs. Dat is tenminste eerlijk. Een ferrari die perjaar 500 liter verbruikt wordt bij de huidige regels zwaarder belast dan een prius die 1000 liter verstookt. Het is veel te duur geworden om een hobby auto te hebben, gewoon een auto waar je weinig mee rijd en misschien niet zuinig is.

Daarnaast wordt er met de huidige regels niets aan het rijgedrag gedaan. Een X6M is als je rustig rijd net zo zuinig als een prius waar je continu volgas mee rijd. Er wordt alleen gekeken naar de cijfers van de testen die onder milde omstandigheden gebeuren. Nooit is er eens aandacht voor de daadwerkelijke cijfers.

Slurptax moet zijn voor de auto’s/bestuurders die ook daadwerkelijk slurpen en niet voor auto’s die KUNNEN slurpen. Das net zoiets als een boete geven omdat je auto harder KAN dan de max snelheid.
@RDS: Zo man sla jij daar ff de spijker op z’n kop!!
Helaas is gebleken dat de regelbedenkers niet zo helder van geest zijn.
Ik rij relatief weinig kilometers met een S6 (V8)maar ben wel bang dat ik me dalijk de pokken ga betalen aan allerlei milieubelastingen.
Grunn FTW ;)
Daarmee heb je het grote probleem in Den Haag. Er zit enkel volk zonder enig verstand van hun gebied.
@RDS: “Slurptax moet zijn voor de auto’s/bestuurders die ook daadwerkelijk slurpen en niet voor auto’s die KUNNEN slurpen. Das net zoiets als een boete geven omdat je auto harder KAN dan de max snelheid.”
.
Beter had ik het niet kunnen verwoorden. Hulde!
.
@toyota prius: Doh!
Ik dacht dat het een kentekenplaat was voor fans van fc groningen. dat het dus voor Grunn’ staat. Komt ook door de kleuren wit en groen
Hey Wouter, is dit ook al reclame voor Maalox of zo? 8)
Groningen unite jezelluuuff!
Oftewel auto’s met een groen kenteken die daadwerkelijk over de carpool gaat gewoon niet ertussen laten :P
Leuk idee maar ik ga daarom nog niet met zo een debielenvoiture rondbollen…
Geldt zo’n kenteken ook voor de Cadillac Escalade Hybrid?
(ik geloof 1 op 4).

;)
Jongens, ga de volgende keer gewoon wel stemmen. Het heeft zin, echt!
autobandventieldopje
Let maar op..binnen no time kan je deze discriminerende miljufasjistoide politiek hier ook gaan verwachten…in Adam zijn ze er al druk mee bezig…helaas Nederland is niet als braafste jongetje v.d klas de 1e..Canada was ons voor…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).