Dit is de BMW M3 GTS [Video + Gallery]

Auteur: , 207 Reacties

Zojuist onthuld! De BMW M3 GTS. Een oranje gekleurd racemonster met een 4.4 liter V8 aan boord, zoals we al dachten.

Het wordt dus geen “M3 GT4 Street” of “M3 GT” maar gewoon M3 GTS. Het nieuwe juweeltje van de Motorsport afdeling legt 1490 kilogram in de schaal en weegt daarmee 165 kg minder dan een gewone M3. Achter het motorblok hangt een 7-speed M-bak met dubbele koppeling. Het nieuwe motorgeweld onder de motorkap levert maar liefst 456 pk op. Uiteraard is deze GTS extra sportief gemaakt. Het eerste wat opvalt is de oversized spoiler op de achterklep. Ook het remsysteem achter de nieuwe 19″ velgen is opgewaardeerd en aan de voor- en achterkant zijn carbon onderlippen bevestigd. De stock M3 einddemper heeft plaats moeten maken voor een titanium exemplaar waardoor er weer wat extra gewicht bespaard kon worden, en het schijnt beter te klinken. De vering is aangepast en zowel de compression als de rebound zijn nu instelbaar.

Om het allemaal hardcore te houden was er geen ruimte meer voor een achterbank. Ook de radio, navigatie en climatecontrol zijn er ver te zoeken. 6 punts gordels, racekuipjes en een in kleur gespoten rolkooi behoren wel tot de standaard uitrusting, evenals de meegeleverde brandblusser.

De nieuwe M zal in een redelijk beperkte opgave gebouwd worden dus liefhebbers moeten er snel bij zijn. Volgens BMW worden de eerste in de zomer van 2010 afgeleverd. Prijs? Zonder BPM kost ‘ie ongeveer €115.000. Check de video van de nieuwe BMW M3 GTS HIERRR.207 reacties

Ziet er best gaaf uit zo.
klinkt als een auto voor de échte liefhebber, een auto zoals de gewone M3 al had moeten zijn..
Dat is een fijne nurburgringcruiser!
Lekker kleurtje, lelijke vleugel, stomme naam. Kort samengevat.

Jammer dat ze de naam CSL niet gewoon door hebben gezet, de auto is namelijk prima te omschrijven als “Coupe, Sport und Leicht”. Bij de term GTS heb ik hele andere associaties.
Oeffff dat is waar ik op heb gewacht!
Wat zal dat ding wel niet op de Nurburgring halen?
Oke, maar 115.000 zonder BPM is wel erg veel geld. Waarom zou BMW dit creëren? Voelde ze zich bedreigt doordat de C 63 AMG toch wel erg dichtbij een M3 komt? Ik zeg, Mercedes verras ons met een C 63 AMG Black Series:D
@Pordon: Waar heb je het over??!! c63 is in een klasse van zichzelf, bmw komt daar niet eens in de tijdzone voor mbt de m3.
@amg: Oja, shit tuurlijk. Helemaal vergeten:P
Voor straatgebruik wat over de top getuned vergeleken de CSL.

Maar als Nurburgring of andere trackback, smullen! :D
456pk? Op de site van bmw staat “The car is fitted with a 7-speed M dual clutch transmission with adapted shift characteristics. But an absolute highlight is to be found under the bonnet. Exclusively for the BMW M3 GTS, the engine builders of BMW M – recent winners of the Engine of the Year Award once again – have developed a power unit based on the M high-performance engine of the current BMW M3: with a capacity of 4.4 litres and an output of some 450 bhp, it will catapult the light BMW M3 GTS into a whole new sphere”
@w0o0dy: 450 BHP = 465.02 PK. Verschil zit hem in Metrisch en Meganische krachtmeting
@w0o0dy: “Output of some 450 bhp” betekent zoveel als: “vermogen van zo’n 450 pk”. Dus 456 = ongeveer 450 pk ;)
Wat een gruwelijk heerlijk ding!
OMG!!! Deze staat nu met stip op 1 in mijn lijstje!
SEXY
Eindelijk, dit is pas een echte ///M. Hier gaat mijn hartje tenminste sneller van kloppen, inplaats van al die zware frikkandellen die net op vrachtwagens lijken.
@woody

http://www.statman.info/conversions/power.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Horsepower
@CS: BMW zegt volgens mij alleen maar dat de GTS ongeveer 250 (of 256) pk gaat krijgen. Officieel is deze auto ook nog een ‘concept’. De definitieve cijfers zullen later dus volgen.
@robbie:
leuk dat jij wel een edit-knopje hebt om je fouten te verbeteren..
een e30 had al ongeveer dat aantal pk’s
Mooi, ziet er erg strak uit.
De liefhebbers wachtten al een tijdje op iets zoals dit.
Zalige auto aan de specs te zien
alleen spijtig van die spoiler, ik had hem iets grote en hoger gemaakt maarja… er zijn al mensen die problemen hebben met dit mini-ding.

toch leuk dat er tijdens crisis en milieu-mieren-geneuk toch merken zijn zoals porsche,audi,lamborghini,toyota en bmw die toch met nieuwe sport-autos / streetlegal hardcore versies uitkomen
Wat een bruut ding, krijgt vast een hele brute prijs.


@W0o0o0o0o0dy

BHP en pk zijn verschillende eenheden, bhp is meestal iets van 7 of 6 pk minder dan Pk. In de vs zegt men bijv dat de bmw M5 500bhp produceert, en hier zeggen wij 507pk.
doe mij maar een mat witte met mat zwarte velgen,en een nog meer gestript interieur
Eindelijk nog eens wat lekkers exclusief van die Bayerische Motoren Wercke
de prijs zal erg dicht tegen die van een M6 coupé aan komen te liggen in NL… dus reken maar op 170.000 euro of meer.
Lijkt in typo op de site te staan: https://www.m-power.com/_open/b/editorial.jsp?id=2022&lang=en

Staat: “Exclusive 19-inch wheels with ample 225/35 tyres at the front and 285/30 at the rear catch your eye.”

Maar op het plaatje staat toch echt een 255 voorband. 225 285 leek mee ook al een erg scheve verhouding voor een bak met de motor voorin.
CSL was gewoon niet goed genoeg denk ik, deze is NOG hardcoreder dan de CSL
Trouwens, waarom word de aandacht zo van het dashboard gehouden? Zou daar soms wat speciaals te zien zijn? In het filmpje gebruiken ze ook een rare camera hoek waardoor je net niet meer ziet dan het stuur, en op de foto’s valt er ook niks van te zien.
@Desmosedici: wellicht niet het sterkste punt van een auto zonder airco, radio en navi….. kale boel..
Mooie auto. Lelijke spoiler. Ik had liever zo’n mooie gezien als op de E46 CSL.
oranje boven
Ja heel mooi allemaal. maar voor 170.000 euro heb je ook een 911 gt3. Deze mag dan wel 15 pk minder hebben maar is wel 95 kilo lichter. En de Spoiler is mooier :)

maar heftig is deze m3 wel…
Mooi maar totaal nutteloos ding.
Voor op de straat koop je een ‘normale’ M3 Coupe en voor op het circuit een oude 325i e30. Houd je waarschijnlijk nog geld over en rijd je a. comfortabel doch snel over de openbare weg en b. heb je een auto waarmee je lekker kan gummen en niet zo voorzichtig hoeft te zijn.
@Gert: ja dat is wel ee goed punt… en nog erger…. voor het geld kun je een nieuwe M3 coupé EN een E46 CSL uit Duitslang halen…..
Lijkt meer op een oude koe uitmelken project. Als de nieuwe 5 volgend jaar uitkomt, dan hoeven we niet lang meer te wachten op de nieuwe 3.
Hmmm, blijkbaar ben ik de enige die hier niet superenthousiast is. Ik vind de uitspraken van “dit had M3 moeten zijn” compleet de plank mis slaan. De kracht van de M3 is altijd zijn veelzijdigheid geweest, een supercar waarmee je in het weekend ook nog je boodschappen kon doen of op bezoek gaan bij de grootouders.

Er is ongetwijfeld een markt voor deze auto, maar mijn voorkeur zou uitgaan naar een normale M3. Nu nog ff een 10-tal jaar doorsparen haha
@Wouter Vonk:

De eerste generatie M3 was gewoon een homologatie-model, nogal hardcore en met relatief weinig luxe dus;) Wat mij betreft hadden ze de m3 altijd zo moeten houden, dat de m-divisie later gewoon snelle auto’s is gaan bouwen die veel minder verwantschap hebben met de racerij is mijns inziens zonde;)
wat een tikfouten… mijn excuses.
@EJS dat nam niet weg dat hij dagdagelijks bruikbaar was wat bij deze mss wat minder is. Ben wel zeker geïnteresseerd in de prestaties tov de nissan gtr.

Zelf zou ik eerder voor de gewone m3 kiezen en voor mij dan nog liefst in de (onbestaande) touring variant.
@peter:
die komt echt niet in de buurt van een gt-r hoor.
mss ergen 7.50 ofso maar beter niet
@peter:

Deze is net zo hard dagelijks bruikbaar, zeker aangezien ze bij de m-divisie ongetwijfeld bereid zijn 3puntsgordels voor je te monteren;) Maar zo ook al wel, er zijn ook mensen die dagelijks in veel minder bruikbare auto’s met minder ruimte rijden, en de hardheid van het onderstel is aan te passen, en daarmee ook het comfort;)
leuk orange camping stokken wel heel erg premium
Qua prestaties wordt deze auto totaal gecrushed door de Nissan GT-R en als ik zo naar het interieur kijk heb jewaarschijnlijk ook niet meer comfort.

Conclusie: Nissan wint.
yup heb collega in exige dus das zeker waar :-)
@peter:

dat is dan wel weer een heel erg extreem geval:) Maar dat soort dingen mag ik wel, persoonlijk:D
Oef, net even uitgerekend, inclusief BTW en BPM duik je nog net onder de 2 ton. En dan nog zonder CO2 taks.
Maar goed, daar krijg je ook wel wat voor terug.
Allemachtig wat een ding zeg.
Was de e46 CSL al hardcore, deze gaat er nog eens dik overheen! Enige jammere is dat het geen handbak is, maar dat vergeef ik BMW. Ben allang blij dat ze laten zien dat ze niet verleerd zijn hoe ze leuke autos moeten maken.
Nu is het wachten begonnen op geluidsfragmenten!
@RoT___: ik denk niet dat je berekening klopt… een m6 kost in duitsland 116mille en die komt in NL op 182 mille. maar de m3 GTS zal minder co2 heffing krijgen denk ik dan de M6… dus iets goedkoper. De prijs moet dus eigenlijk tussen 170.000 en 180.000 uitkomen.

@JDM__Wotevajjjj: ik denk (gezien de reputatie van de CSL en de pk/gewichtverhouding (niet ver van de 997 GT3 vandaan dat de tijd dichter bij 7:40 zal liggen, rond de 7:45 zou me niet verbazen.
@RoT___: Wat krijg je er voor terug? Een extreem dure auto met ten opzichte van de concurrentie zeer matige prestaties.
@W0o0dy: Wat ik had gedaan was: Aanschaf * 119% = Aanschaf+BTW, dat vervolgens keer 42% BPM = Concumentenprijs. Of klopt die berekening niet?
@KippieKnaus: Je gaat zelfs bij sportautos kijken naar het rationele aspect? Geef mij deze M3 maar, deze is 1000% leuker dan zo’n lompe container als een GTR.
@RoT___: de 115.000 in duitsland is incl 19% btw dus die moet er eerst uit. Dan moet je de bpm berekenen (en de co2 heffing is een onbekende maar meer dan 10 mille zal het wel zijn) dus ruwweg *1,42 +10mille, dan de btw eroverheen dus *1,19…. kom je op 175 mille.

Dat is redelijk in de buurt van de schatting die ik maakte op basis van de prijs van de M6 in duitsland. 116200 wordt 182915 (maar zoals gezegd zal deze gts minder co2 heffing krijgen (denk ik))
@RoT___: Ja, het enige probleem is dat de GT-R véél goedkoper en véél sneller is. Ik vind het een beetje een afgang voor een bedrijf als BMW.
@KippieKnaus: En een heel stuk emotielozer, dat is het grootste punt dat je vergeet. De GTR mag dan weliswaar qua techniek gehakt maken van de M3, het ziet er alleen niet uitdagend uit. En daar komt toch boven drijven waarop mensen dit soort auto’s kopen, namelijk de emotie die er bij komt. Heb je ooit iemand gehoord die bij het kopen van een sportauto er rationeel naar kijkt?
Lijkt het nou zo, of zijn ze vergeten de regensensor er uit te slopen? Op foto 1 lijkt deze er nog wel te zitten.
///Marketing…….
456.02 uiteraard
BMW claimed zelf volgens de geruchten 7.40., de CSL deed 7.50. Wordt interessant om te zien welke tijd Horst von Saurma van sport auto neerzet. http://en.wikipedia.org/wiki/Nordschleife_fastest_lap_times
“achter de NIEUWE 19″ velgen”

Hoe nieuw zijn ze eigenlijk? Zo nieuw dat ze ook op de e46 CSL zaten zonder het zwarte kleurtje?

Buiten dat is dit een enorme hardcore wagen!!
Zou hem eventueel wel in ontvangst willen nemen..
Dat is dus ruim de helft meer dan een normale M3…
Ofwel: voor op de weg geen optie qua prijs, komt op de prijs van een hele snelle Porsche 911.. En inderdaad: die verrekte Nissan hebben we ook nog, maar dan vind ik deze M3 GTS wel veel meer hard-core..dus meer een “Ring”-auto dan voor op de openbare weg
Het lijkt me een geweldige wagen, maar wat een belachelijke prijs…
even eerlijk… zouden de bmw fans niet liever een CSL EN een E90 (sedan) M3 hebben?
OF liever een C63 of RS4?

Tenminste, een echte BMW-fanboy haalt deze twee natuurlijk aan als de merken waar ze tegenop kijken ;)
Iemand al een wallpaper van de bovenste foto?
Voor 170k maak je met je BMWtje een Scuderia van 300k het leven zuur…
@Rick dos: Scuderia 1350kg en 510pk en VEEL downforce (groundeffect) tegenover 1490kg en 456pk… denk je het echt? Ik niet, los van de beleving die in de Scuderia totaal anders (en ik denk veel heftiger) zal zijn.
@w0o0dy:

De Scud op de Ring heeft tot nu toe een 7.39 genoteerd. Dit ding zou een 7.40 moeten rijden volgens BMW (geruchten). BMW understates nog weleens zijn specs. Kijk naar de gewone M3. BMW gaf een tijd van 8.12, uiteindelijk staat ie op een 8.05. De M3 CSL deed een 7.50 met 1420 kilo. Lijkt me sterk dat deze auto er niet ver onder duikt.
@Rick dos: Die tijd van de scud op de ring is onzin aangezien de 997rs meer weegt per pk, minder downforce heeft en minder pk’s. Op andere circuits met realistische tijden blijkt dat de scud minstens gt3-snel is. Deze is ondanks het strippen te zwaar en niet krachtig genoeg om met dat soort auto’s mee te komen.
@w0o0dy:

Tot nu toe is dat nog niet gebleken. Een GT-R heeft ook de genoemde manco’s en is ook sneller.

“Markus Schadow, BMW M aerodynamics development:

So we can expect some good lap times?

(laughs). You’re certainly in for a surprise!”

We wachten af.
I’d rather drive an second hand CLK Black Series! Dat is pas spul!!
OMFG Wat een dikke vette wagen zeg bom op wielen zoals hierboven gezegt een Scuderia Killer !
Zat et niet zo ?

basisprijs + (BPM en BTW) + C02 tax

100% + 61% (42+19) + C02 tax

Geen BTW over BPM en CO2 tax, maar BTW en BPM over het basisbedrag + Co2 tax.
Leuk kleurtje.
.
http://img503.imageshack.us/img503/3294/oranje.jpg
@sacha: Moest ook direct aan die CLK denken…Maar is de officiële benaming voor deze naam niet Tangelo?En voornamelijk gebruikt bij Amerikaanse Muscle cars?

Wel een beetje jammer dat er zo’n opvallende spoiler op staat.In vergelijking met de CSL…Maar hij zal wel goed rijden natuurlijk, en dan speelt schoonheid geen rol.

Vind het alleen een klein beetje fail van BMW ( klein beetje maar hoor ) dat deze nog steeds meer weegt dan een CSL die al een aantal jaren ouder is, terwijl deze duidelijk nog een graadje meer hardcore is.

Je kan het misschien verwijten aan de motor, aangezien het een V8 is vs een 6 in lijn, maar BWM riep al bij de introductie van de nieuwe M3 dat die V8 lichter was dan de oude 6 in lijn…
@SimonMc:

het hogere gewicht zal vooral in de carrosserie gevonden worden denk ik, hij is natuurlijk een aardig stukje forser als de CSL, en misschien heeft deze geen karton bodem in de kofferbak ;)
Beetje teveel van het goede hoor 2 b ahuum mw artikelen achter elkaar.
Leuk, maar zijn meerprijs niet waard. Als ik hardcore wil, neem ik een GT3 (RS). Die doet me eerlijk gezegd ook wat meer!
ZOOOOOOOO gaaf !!!! En helemaal leuk dat ze Merc prikkelen door precies 1 Pk onder de C63 AMG te blijven….ghi, het gaat nl. niet om alleen Pk’s beste Audi en Merc rijders…het gaat een auto met een ‘hart’ en dito prestaties!!!! BMW Rulezzzzz….
Zou deze uitvoering niet een homologatie model voor bv GT4?

Momenteel kan je in de GT4 niet met spoiler rijden
als deze niet standaard is. Op basis van de M3 GTS
kan er wel met spoiler gereden worden in de GT4.
Hierbij zullen er vast nog wat elementen in zitten
die voor bv. de GT4 wel handig zijn.
De M3 is helaas niet spectaculair genoeg que uiterlijk, de GTS doet het niet veel beter en moet het vooral van de opvallende kleur en spoiler hebben dus is naar mijn idee niet veel beter…
Waarom is dit niet de facelift? Als die in zomer 2010 komt zijn de gewone M3 coupe, cabrio en andere coupes al lang gefacelift en gaan ze dit ding nog leveren als pre facelift?
Tsja, CSL was in mijn ogen een betere typevoering geweest. Bij GTS denk ik eerder aan een Ferrari of Viper…. GTS staat bij BMW natuurlijk voor “Groß, Teuer und Schnell. ;)
@woody, voor je dingen met zulk een stelligheid beweert zou ik me eerst eens wat meer verdiepen in de techniek. Er komt meer kijken bij rondetijden dan alleen de vermogensgewichtverhouding, vooral op de Nordschleife.
Zie een stukje goedkoop interieur en schat, dat ze er zo’n 40.000 euro winst op maken $kling$.. Wagen is alleen leuk, als je geld teveel hebt en de rest koopt wel wat anders voor dat bedrag.
“MPW: Why don’t you use a diffuser?

Schadow: A diffuser which would meet the space requirements here would be far less effective than the rear wing. We would never be able to reach a level of downforce required for a reasonable aerodynamic balance. This is also why in every racing series which allows the use of a rear wing, the cars are fitted with one. The rear wing of the BMW M3 GTS generates a high level of downforce and therefore drive stability.”
@Rick dos: Een 1490 kilogram wegende 3-serie met 456 pk gaat het een Ferrari van 1350 KG met 510 pk met een middenmotor het echt niet moeilijk maken. Keep on dreamin’.

En by the way, de huidige ferrari is de 548 Italia. Daar wordt hij waarschijnlijk nog een stuk harder door gepowned maar die is dan ook een stukje duurder.

Vergelijk hem ééns voor de verandering met de GT-R, stukken goedkoper en stukken sneller.

Ik hoop niet dat ik je BMW bril heb beschadigd..
@KippieKnaus:

Neem je eigen advies eens in beschouwing…Zie je het gapend gat in je beredenering al zitten?
alleen wel lelijk hoe die moeren en boutjes eruit steken !!!
lekerrr :D
wachtend op vlamfilm…
tog jammer dat bmw zelf , geen mooiere spoiler op dat ding kon zette
Een echte BMW fan, maakt met zijn BMW, elke wagen het leven zuur, inc. Bugatti.. door er tegenaan te rijden.
Wil je goedkoop snel zijn, dan ga je voor de GTR, die zelfs een duurdere uitstraling heeft.
@Pordon: jij wil een C63 Black Series?

Das helaas hopen voor niets, Black Series behandeling is enkel voor 2-deurs modellen.
@Knippegaus

Ah daarom natuurlijk ook dat de M3 CSL sneller was dan de Challenge Stradale, dat kwam natuurlijk door de betere vermogensgewichtsverhouding (not). Nogmaals er komt meer kijken bij rondetijden dan alleen vermogensgewichtverhoudingen; gebruikte banden, onderstel geometrie, downforce (op de Nordschleife vooral ook stabiliteit) etc etc. De Scuderia en deze M3 GTS zullen elkaar niet ontzettend veel ontlopen verwacht ik.
wauw, ze kunnen het dus nog wel bij BMW M :) Waarom laten ze daar alleen zo weinig van zien?

Vind alleen de naam een beetje apart in dit geval. GTS is toch niks waard bij BMW? De geschiedenis kenmerkt genoeg andere typeringen, had dit wat mijn part M3 4.4 genoemd.
Prachtig, ze zijn dus tóch niet helemaal bekeerd… ;)
sebastianchubasco
@CS en rick dos
de achterstand op de nordschleife die ferrari altijd lijkt te hebben zijn vaak een voorsprong op andere circuits. wellicht heeft dat te maken met testwerk en afstelgegevens. het is algemeen bekend dat ferrari zelden testwerk doet op de nordschleife.
Nog steeds geen V6 turbo? Het is een sportieve M3, niet 1 of andere luie muscle-car. Weg met die grote V8 en snel terug de 6 cilinder!
@ “mashell”:

Schei toch uit man. Niks te luie V8, dit is race techniek in z’n meest pure vorm. Welke andere “luie V8” met individual throttle bodies en zo’n throttle response en zuigerssnelheid ken jij nog meer? En daarnaast, BMW maakt geen V6 motoren maar “straight-sixes”

En reken maar dat een biturbo 6-cilinder bij lange na niet de gaspedaalrespons en hoge toeren van deze V8 haalt.
@mashell: nooit gedacht aan atmosferisch ?
v6 turbo schei uit man bmw heeft nooit een v6 gemaakt maar zes-in lijn
en aan de rest ge zijt allemaal klein kinderen mensen van 30 jaar de ruzie maken over rondetijden man,man waar gaat het naartoe op autoblog.
@Plague: engelse Pk’s zijn afgeleid van 745 Kw en de europese van 736 Kw…dus 736/745 x 456 = ….

@Kippeknaus; jawel, het is namelijk de Ferrari 458…wel goed typen hè..en die is goed snel. Maar deze GTS gaat ‘ruiken’ aan de tijd van de GT-R (met 480 PK), let maar op ! Ik gok inderdaad op 7:30 tot 7:35
@sebastianchubasco

Dat is zeker waar. Het is ook niet mijn intentie om Ferrari af te kraken, ik hou er alleen niet van als mensen heel stellig dingen beweren zonder het te onderbouwen of veel verstand van te hebben. Hier is overigens een lijstje met de rondetijden op de Nordschleife EN korte omloop Hockenheim: http://www.sportauto-online.de/rundenzeiten-supertests-1062778.html?sort=HockenheimZeit&order=ASC Zoals je ziet is de Scuderia er verdomd snel, de GT3 er kort achter en de GT3 RS zal er net onder duiken waarschijnlijk.
@CS…ja, mis ! Die rondetijden zijn niet correct. 7:26:70 voor de GT-R en 7:39 voor de Scud…
Pos Make / Model Time Speed (km/h) Year Power (hp) / Weight (kg) Driven by
1. Radical SR8LM 6:48 182 ´ 455 / 650 Michael Vergers
2. Radical SR8 6:55 179 ´05 363 / 650 Michael Vergers
3. Gumpert Apollo Speed 7:11.57 172 ´09 700 / 1200 Florian Gruber
4. Donkervoort D8 RS 7:14.89 (IFC) 171 ´05 350 / 600 Michael Duechting
5. Radical SR3 Turbo 7:19 (IFC) 169 ´03 320 / 500 Phil Bennett
6. Dodge Viper SRT-10 ACR 7:22.1 (FC) 168 ´08 600 / 1536 Motor Trend
7. Gumpert Apollo Sport 7:24 (IT) 167 ´07 700 / 1200 sportauto
8. Maserati MC12 7:24.29 (IT) 167 ´04 632 / 1335 Marc Basseng
9. Pagani Zonda F Clubsport 7:24.65 (IT) 167 ´05 650 / 1230 Marc Basseng
10. Ferrari Enzo 7:25.21 167 ´02 660 / 1365 Marc Basseng
11. Chevrolet Corvette ZR1 7:26.4 (FC) 166 ´08 647 / 1530 Jim Mero
12. Nissan GT-R 7:26.70 166 ´08 479 / 1740 Toshio Suzuki
13. Porsche Carrera GT 7:28.71 (IT) 165 ´03 612 / 1380 Walther Röhrl
14. Porsche 997 GT2 7:31 (FC) 164 ´07 530 / 1440 Walter Röhrl
15. Pagani Zonda F 7:33 164 ´05 602 / 1371 Sport Auto
16. Koenigsegg CCX 7:33.55 164 ´06 806 / 1456 Marc Basseng
17. Koenigsegg CCR 7:34 163 ´04 806 / 1418 Sport Auto
18. Nissan GT-R Spec-V 7:34.46 163 ´09 492 / 1680 Best Motoring
19. RUF RT12 7:35 163 ´05 650 / 1573 Sport Auto
20. Porsche 997 Turbo 7:38 162 ´06 480 / 1585 Porsche
21. Ferrari 430 Scuderia 7:39 162 ´07 510 / 1402 sportauto
22. Lamborghini Murcielago LP640 7:40 161 ´06 640 / 1805 AutoBild sportscars 01/07
23. McLaren Mercedes SLR 7:40 161 ´03 626 / 1768 Klaus Ludwig
24. Porsche 997 GT3 (facelift) 7:40 161 ´09 435 / 1376 Walter Rhorl
25. Mercedes SLS AMG 7:40 161 ´10 571 / 1620 Christoph
26. Porsche 997 GT3 7:42 161 ´06 415 / 1395 Walter Rƶhrl
Die rondetijden zijn niet mis minkukkel, dit zijn de rondetijden door het Duitse blad sport auto neergezet door een en dezelfde rijder en geen recordtijden door fabrikanten met ex-F1 rijders en met oncontroleerbare voertuig specificaties.
@CS…gewoon beter je huiswerk doen kerel…;-)
sebastianchubasco
@CS
even voor de duidelijkheid, ik vind deze bmw een prachtauto, het is niet mijn bedoeling om hem hier af te kraken…
er is ook een lijstje van de italiaanse collga-tijdschrift quattroruote op balloco waar de scud van heel wat heilig huisjes gehakt maakt, een cgt, een 997 gt2, een nissan gt-r…

http://www.fastestlaps.com/track8.html
hier kan je zien dat zelfs de f430 sneller rond gaat dan de nissan gt-r…

ach ja, ergens tussen italie en duitsland zal de waarheid liggen… :)
Mix als je nou eens even dit zelfde topic leest zie je dat ik zelf al die lijst naar die tijden gepost hebt. Lezen is ook een kunst, over huiswerk gesproken. ;)
Denk ’t ook Seb. :)
Euh…”officiële benaming voor deze naam” moet natuurlijk “officiële benaming voor deze kleur” zijn.

*kruipt in bed*
Blijft een autostyle spoilert.
Alleen de prijs al, wat een giller.
De enige mensen die deze BMW willen hebben zijn BMW-fanboys.
Alle andere mensen kopen iets anders, een GT-R ofzo…
Ach, de Rick Dosjes van deze wereld staan niet bekend om hun intelligentie.
Waarmee ik niet wil beweren dat ik wel slim ben.

P.S. Hopelijk ben ik Rick voor zodat ie me niet dissed over mijn IQ.
let op mijn woorden, deze gaat een tijd neer zetten van rond de 7:38
Goed.. iedereen slaapt nu om morgen weer fris op de Nürburgring te kunnen gaan rijden of met beide voeten op de grond te staan en te denken: Eigenlijk is het wel klote rijden, met zo’n onderstel, om boodschappen mee te doen, dus daarom liever niet zo’n snelle ring tijd voor mijn wagen, om nog wat comfort te hebben.
Gezien de 100+ comments heb ik de hele boel niet doorgelezen, maar toch wil ik even zeggen dat zelfs als halve anti-BMW man (ik heb met BMW net zoiets als met Man Utd. Niks tegen het instituut, des te meer tegen de fanboys)ik hier heel enthousiast van raak. Men neme een M3, goeie rijdersauto, men propt er 50 (atmosferische) pk’s bij, men scherpt de motor aan, men schaaft er 165 (!) kilo’s vanaf, men kijkt nog eens kritisch naar de ophanging en aerodynamica.

Mijn lieve Heer die in de Hemelen zijt, laat me a.u.b. een rondje rijden.
Jongens, jongens, duimzuigende kleutertjes toch.
Don’t playa hate. Appreciate!
Lekkere wagen hoor, maar is airco wel als optie leverbaar?
jah, deze mag van mij wel op de oprit staan (of in de garage)!! Nu heb ik alleen meerdere problemen, heb geen oprit/garage en het geld zit ook niet echt mee!!

Maar misschien komt er een moment dat ik er een klein rondje in mag rijden!! ;-)
Tweede keer vandaag: Hebben!! :o
@autoblog,

Kunnen er van de foto’s geen wallpaper-formaat komen aub?
Dit is men nieuwe favoriete bmw de ware opvolger van de csl.
Echte racer. En dan bedoel ik ook echt, die spoiler en dergelijke horen alleen bij een echte racer.

En mensen die denken dat BMW V6en gebouwd hebben hebben duidelijk geen verstand van techniek. Want dat heeft BMW nog nooit gedaan.
Autoblog een tip: regel een vergelijking tussen de M3 GTS en de CLK 63 AMG Black Series. Allebij hardcorevarianten zonder stoeltjes achterin van twee concurrenten. Juist door hun verschillende kijk op hardcore een leuke vergelijking.
@Mr Hyde,

Lijkt me leuk vergelijk. Zou de gewone GT3 van Porsche er ook bij willen doen. En dan als outsider de GT-R van Nissan, om de nissan fanboys te laten zien hoeeel het verschil is met de M3 en dergelijke.

Die GT-R is snel, maar weegt ook wel wat. Als BMW hun huiswerk goed doet kon het voor de Nissan fanboys wel eens tegen gaan vallen.

En als je een atmosferisch blok bouwt met een groot vermogen ben je pas echt een sportwagenbouwer, hoogtoerige atmosferische blokken klinken het beste, zijn misschien niet de snelste, maar qua beleving wel de beste.

Ik denk dat de GT-R hier op voorhand al van verliest. De Black series van MB is ook een voorbeeld van hoe je een echt ruig apparaat bouwt. Mag ik ook graag hebben haha.
E36 geel erop, en je kan hem voor de deur zetten!
Wat moet BMW balen van die 1 pk dat ie minder levert dan de C63 AMG!
@Tinus:
Ofwel draait het daar net om?
BMW wil misschien duidelijk maken dat met ’n PK minder hij toch stukken sneller is? ;)
en voila, de ‘csl’ is er toch! *kwijl*
Ik word er stil van!
Super van BMW dat ze gewoon met een hardcore model komen!
Super!!!!!:D

Alleen zon spoiler is niet legaal in nederland toch? volgens mij mogen er geen uitstekende delen meer op een auto zitten.
@ Herke

spiegels steken toch ook uit ;)
@ GOD; ja maar die klappen in, als je er hard genoeg met je hoofd tegenaan komt, ik denk niet dat zon spoiler meegeeft als je er tegenaan komt!
Daarbij komt dat spiegels rond en niet scherp zijn, ik zou niet graag met een leuke snelheid met mijn hoofd op zon punt van een spoiler terecht komen.
Tja, wat moet ik hier nou over zeggen!!

Ik zei tcoh dat er een nieuwe CSL zou komen!!

Ontdanks dat gel*ul van de haters komt BMW met een bom op wielen.
De Audi R8 wordt zwaar naar huis gereden
R8 V10, 911 GT3 en al die andere soortelijke auto’s moeten nu goed uitkijken. Een C-klasse en een RS4 stelt natuurlijk al geen dr*l meer voor.

drooggewicht van 1555kg en ze halen ontdanks de rolkooi,spoilers, beveiligenen etc.. toch nog 165kg eraf!

Dus een drooggewicht van 1390kg en niet 1490 zoals dat in de tekst staat!

Naar mijn mening is hij gemaakt om GT3 RS op zijn kl*ten te geven. Terwijl de CSL was bedoeld om dat bij de GT3 te doen.

Als BMW met deze banden beweerd dat er makkelijk 7:40 op de ring te doen is. Dan weet ik dat de eerste beste circuit rijder met de PS2 cup bandjes(GT3 RS) onder 7:30 duiken.

Hij is lekker orange dat past bij de Gpower Supercharger kitje. Dan heb je meer dan 550pk en rij je iedereen naar huis. De CSL deed met 550pk tussen de 7:15 en 7:22. Kun je nagaan…
@CSL: “Een C-klasse en een RS4 stelt natuurlijk al geen dr*l meer voor.

En jij hebt de waarheid in pacht?
Zeg dat maar niet te hard.. :roll:

Tja, smaken verschillen.. Wil hem graag eens zien tegen de C63 AMG met Full AMG-package. (490 pk, 0-100: 4,3 sec)

OT: Stoere straatracer, heb de standaard M3 altijd al een mooie en sportieve sportsedan gevonden.. Jammer van die achtervleugel..,
@ Herke

die spoiler steekt niet uit en de randen zijn afgerond.
plus het is geen aftermarket spoiler. dus al met al mag het wel.
Ik vind em echt stoer, zeker in deze oranje kleur en zwarte velgen.. Hoop ook dat die alleen maar daarin leverbaar wordt zodat je ze gelijk herkent als je em tegenkomt.. Aan de andere kant zou je em natuurlijk ook gelijk herkennen aan de spoiler, die er van mij ook gewoon op mag blijven zitten, aangezien die bij deze auto wel degelijk dienst doet..
jongens… (en dames) ben ik nou de enigste die vind dat ford met de mustang gt-r moet komen dan heb bmw ook een mooi cuncurentje voor dit bakkie :D maja zou mooi zal het wel niet worden ..
@Benz
Ja de waarheid is hard he?
Dit is een 911 killer niet een lompe Benz killer.
De standaard M3 is al sneller dan een 6.2liter c Amg’tje

Ik wed je nog dat GTS zelfs sneller is dan de CLK black serie.
@CSL: je hebt op alle fronten gelijk .. en MB is kut ..
@Benz .. kijk .. zo makkelijk kan het zijn ..
@CSL: Welke waarheid?

Een 911 killer? Tja, een “gewone” 911 Carrera (S) met nét 300 pk’s maybe.. De standaard M3 zal het nooit redden tegen de 435 pk van de 911 (RS). De 911 Turbo maakt hem af.. Over de GT2 zal ik het niet eens hebben dan.

“De standaard M3 is al sneller dan een 6.2liter c Amg’tje”

Weet je dat of denk je dat? Complete bullshit dus. Die 6.2 liter C63 AMG is vanuit stilstand al een stuk sneller, op het circuit maakt de M3 dat wel goed, maar in vele tests blijkt de C AMG een stuk sneller. De M3 is een geweldige wagen, heb alleen een hekel aan sommige Fanboys welke hun favoriete merk met onzin en “zogenaamde feiten” verheerlijken en bijv. Mercedes en Audi afdoen als ondergeschikt.

“Ik wed je nog dat GTS zelfs sneller is dan de CLK black serie.”

Wed jij maar, ik weet wel beter.. en met mij een hoop anderen! :roll:

Tja, daar ga je dan met je uitspraken hier..
Ik kan vele merken waarderen, ondanks mijn voorliefde voor het merk Mercedes-Benz..

Jij daarintegen kraakt alles en iedereen af, die iets naars (in jouw ogen) zegt over BMW.

Kom eens met feiten, inplaats van zelfverzonnen nonsens.
@lincoln: Nu stel je met echt teleur.. :(

:)
Ben ik nou de enige die hem op die “Halloween” M3 vind lijken?
Beetje realistisch blijven! Een C klasse AMG is een klasse hoger dan een M3. Ook gezien de cijfertjes, bestaat er geen BMW die sneller is dan een Benz.
@ Benz..

op het circuit is de E92 M3 sneller dan de C63 AMG.
http://www.fastestlaps.com/index.php?page_id=compare&car1=46f388b437911&car2=47377fa80ea8e
@GOD:

En de Nissan GTR is nog sneller voor een stuk minder geld en kan je ook nog 3 passagiers meenemen. Rarara waar ik me geld aan zou uitgeven :)
@GOD: Op de Ring is de Bimmer inderdaad sneller, ontken ik ook niet aangezien dat een feit is. Op het rechte stuk wordt de M3 geklopt, is ook een feit.

Het gaat mij er trouwens helemaal niet om wie nou beter, sneller is. De M3 staat nog altijd garant voor goede rijeigenschappen en met de C63 AMG heeft Mercedes laten zien dat men dat ook kan laten zien. En aangezien je met dergelijk sportsedans bijna nooit het circuit zal opzoeken maar veelal de snelweg (autobahn bijv.) denk ik dat je met een AMG meer lol kunt hebben. Mijn voorkeur ligt dan ook niet bij hoogtoerige motoren maar bij laagtoerige blokken.
Ieder z’n keuze..

En je gaat een 2-deurs met een 4-deurs vergelijken.. :)

Heb nogmaals geen hekel aan het merk BMW, heb een hekel aan sommige bimmer-fanboys..

That’s al.
@ Iedere jankerd

Jongens , wat een discussie … ja maar die is daar sneller en die daar , maar die is daar en zus en zo …

Stelletje pubers … en of hij nu wel of niet sneller is dan welke auto dan ook … WIJ zijn autofreaks , geen kleuters !!!


On-topic

BMW is weer terug hoor en hoe !!!
Op de Nordschleife, kan de man in een CLK Black, 20 sec. koffie drinken, voordat er een m3 over de streep gaat. Die ring tijden zijn ook allemaal onzin. Je zit er mee op de openbare weg en daar gelden andere feiten.
Gruwelijk mooi !!
Ben benieuwd naar de sound, de gewone klinkt al meer dan behoorlijk en ik wil best aannemen dat deze er nog een schepje bovenop doet.
En eindelijk….deftige remmen !!
dat is toch echt een merde aan bmw, een m5 of m6 met een gewicht ruim 1800 kilo,deze hebben dus nog steeds simpele zwevende remklauwen…
maar blij te zien dat daar verandering in komt….
@ken-GTI: Zeg, kleuter… hou jij gemak eens. Mocht je mij bedoelen: Ik ben een autoliefhebber pur sang, vooral het merk Mercedes-Benz kan mij bekoren..

Fanboys kan ik missen als kiespijn: Oftewel, hun eigen merk met allerlei onzin ophemelen en de rest de grond in boren.

Beetje triest.. :roll:
@Henk: precies.. :)
@CSL: begin je nou weer met je geraaskal? Ik heb nog NIETS onaardigs gezegd (integendeel zelfs) over deze auto, maar na jouw geklets moet er toch weer een correctie komen….
“Dus een drooggewicht van 1390kg en niet 1490 zoals dat in de tekst staat!”

Ja hoor, daarom heeft BMW het zelf over 1490kg, omdat ie eigenlijk 1390kg weegt…..
Het geraas van een….
Zozo, populair autotje zeker? Gezien de reacties. :D

OT: Hele vette bak, alles klopt en de spoiler staat’m goed moet ik zeggen, prachtig! Eb een lekkere dikke V8 zoals het hoort!
@ benz..

“uit vele tests blijkt de c amg sneller”

ik dacht dat je bedoelde dat de amg ook sneller was op het circuit. mijn fout.
voor de rest ben ik het wel met je eens.
behalve het 2 en 4 deurs verhaal, de 4 deurs M3 is net zo snel als de gewone M3.

@ Henk
5 seconde.

@ Mao
wie ben jij en waar heb jij het over? heb ik iets gemist?
@GOD: Nou…

BMW M3 E90
0-100km/h: 4,9 sec.

BMW M3 E92
0-100km/h: 4,8 sec.

Of zullen dat vooral “papieren waarden” zijn? :)
@ Benz..

snel is op meerder manieren te interpreteren.
bij Mercedes zijn het 0-100 tijden bij BMW zijn het de ronde tijden. ik had het dus over ronde tijden ;)
@GOD: Alsof Benzen niet snel kunnen zijn op het circuit?
@ Benz..

:lol: haha ;)
@w0o0dy
Dat jij zo d*m bent dat je geen onderscheid kan maken tussen curb weight en drooggewicht als het op BMW aankomt weten we allemaal ondertussen wel!!
En was ta 165kg eraf van het droog gewicht? jawel hoor!!
En ga nu gauw met je panda speelgoed spelen.

@Benz
Aan jou bullsh*t komt ook geen iend he?

Ten eerste de juiste waardes, aangezien jij alleen naar 0-100 waardes kijkt!
C63 Amg automaat: 0-100 > 4.5 sec!
M3 coupe automaat:0-100 > 4.6 sec!
M3 sedan automaat:0-100 > 4.7 sec!
Om mijn God 37pk meer 2.2liter meer en nog eens dikke 200nm bovenop de M3 en maar 0.1sec sneller naar de 100 en geklopt worden op elke circuit!!
Je hoeft mij hier niet uit te leggen wie de beter auto heeft gebouwd!

De M3 GTS is dus droog al zo’n 260 kg lichter dan de c63amg en heeft evenveel power! dus 3kg/pk!!
Dus de C AMG moet alleen al minimaal 552pk hebben om überhaupt op de zelfde pk en gewichtverhouding te komen.
En de CLK 63 AMG Black Series zelfs met zijn 1760kg als ik me niet vergis moet minstens 587 pk hebben!!!
Laat maar staan de circuit eigenschappen!!

De huidige 911 GT3 RS weegt droog 5kg meer dan de M3 GTS en heeft 40pk minder en is nog leverbaar in NL voor 195.000 euro:

PK gewichtverdeling (drooggewicht):
M3 GTS: 3kg/pk
911 GT3 RS: 3.36kg/pk
911 GT3 zonder rolkooi e.d.: 3.36kg/pk

De alle nieuwste 911 GT3 RS (20-30kg extra dieet) komt als drooggewicht ook alsnog op 3.16kg/pk!!

De auto die dicht in de buurt van de pk/kg verhouding komt is de Audi R8 V10!!

Dus als het aan de pk/gewichtverhoudingen zit is de M3 GTS nu al sneller dan de circuit monsters van Porsche!!

BMW slaat met de GTS wel heel veel vliegen met 1 klap als het op performance komt!

Ik denk dat deze M3 GTS op de ring zeker wel zo’n 20sec van de E46 CSL eraf moet krijgen, hoe goed de CSL ook al is!!

Ik snap die Orange kleur nu ook wel :)

En nu is de buurt aan de haters…….
Trouwens ik hoorde dat de M3 ook met Carbonnen remmen te krijgen was?
Samen met een carbonneen kofferdeksel en motorkap scheelt het weer heel wat kilo’s!!
@csl: Din gewicht moet je vergelijken met Din en dus niet het drooggewicht vergelijken met Din zoals jij probeert..

En dan mij dom noemen, tuurlijk jongen droom lekker verder….
Freude_am_Fahren
wooooooooooooooooooooooooooow!!!
zooooo lekkerrrrrrrrr!!
Hier zat ik echt op te wachten! Echt knap werk van bmw!
@CSL:
Kan maar beter een GTR kopen, dan moet er niet zo gerekend worden en heb je ook meteen een normaal interieur. Van het geld wat je over hebt, zou ik een miniatuur BMW museum bouwen.
@Henk: Zoals altijd heeft hij een enorme grote mond en roept ie dat iedereen dom en/of gek is of een “hater” maar als dan zijn verhaal met feiten wordt weerlegd dan hoor je hem niet meer. Klassiek voorbeeld dat laat zien hoe vervelend dat soort fanboys zijn …
Junior (BMW Liefhebber)
@w0o0dy: Dat jij je uberhaupt nog verlaagd tot dat niveau joh? Juist jij iemand die verstand heeft van auto’s!
Junior (BMW Liefhebber)
Beste autobloggers,

Erg jammer de reacties die ik hier moet lezen. Kunnen we niet gewoon elkaars mening respecteren i.p.v gelijk een bepaalde auto die gelanseerd word te bashen door te zeggen dat deze auto bijvoorbeeld langzamer is dan bijvoorbeeld een nissan gt-r of een bepaalde amg en als dat zo is ”wat dan nog” laten we eerlijk zijn dit is gewoon een sterk staaltje motorsport op z’n best want een atmospherische motor die dit vermogen levert in combinatie met het gewichtsreductie is toch gewoon super? Dat een stel ”volwassen” kerels nog zulke onbenullige reacties en vergelijkingen gaat plegen is gewoon te triest voor woorden. Ik denk niet dat er altijd gekeken moet worden naar wat sneller is maar eerder naar de manier waarop iets gebouwd is en ontwikkeld en de daarbij behorende top prestaties. Elk auto producent kan een snelle auto produceren maar dat is niet de insteek denk ik, wat er eerder bedoeld word is om te laten zien waar een merk voor staat. De motorsport divisie van BMW staat nog altijd voor een hoogwaardige kwaliteit in combinatie met geweldige rij eigenschappen en simpel weg laten ze dat met deze GTS dat overduidelijk zien.

OT: De M-divisie is weer goed op weg! Deze M3 laat mijn liefhebbers hart toch weer sneller kloppen. En andere mooie speciaaltjes van andere merken mag ik ook graag zien en respecteer de manier waarop bijvoorbeeld nissan zijn gt-r heeft ontwikkeld en gebouwd en hoe AMG zijn motoren nogsteeds met de hand bouwt dat is toch gewoon geweldig jongens? En natuurlijk snap ik dat performance auto’s altijd met elkaar vergeleken worden dat zal in lengte van dagen zo zijn maar laten we er niet al te kinderachtig over doen door te zeggen van ”MIJN MERK IS LEKKER BETER” pure onzin wees blij als je in de financiële positie bent om nog zo’n auto te kunnen aanschaffen.
@Woody:
Heb je dan niet door dat dit geen gewone m 3 is met wat meer pk’tjes?
Dit is een raceauto die ook op de weg mag. Simpel zat, lijkt me toch.
Maar goed, je zult er vanzelf wel achter komen dat deze auto op het circuit alleen zijn 4 uitlaten zal laten zien aan Ferrari.
@ Ard

“raceauto voor op straat” overdrijven is ook een vak.
De M3 GTS doet er volgens BMW 7:40 over.
De E46 M3 GTR (echte race auto) doet er 6:35 over.
Dat is dus een minuut sneller.
Nu ni voor het één of het ander, maar die kleur oranje is de klassieke AMG-kleur
@CSL: Zeg jongen.. Ff dimmen. Je kunt wel gaan blaten door direct je gelijk te willen halen door jouw zogenaamde “meetbare” feiten. Mijn feiten bullshit noemen terwijl jezelf alleen maar onzin uitkraamt. En mij een “hater” noemen terwijl ik toch heel duidelijk naar voren heb gebracht dat ik niks tegen BMW heb, meer tegen irritante “BMW-uber-alles” fanjochies die ondanks alles hun gelijk moeten hebben, hun eigen merk de hemel in prijzen met zogenaamde “meetbare” feiten en de rest afkraakt. Nogmaals, ik kan meerdere merken waarderen. Of het nu BMW, Ford, Mercedes of Ferrari is. De Chinese merken dan totaal weer niet, aangezien daar alle creativiteit ontbreekt en men daarom maar lekker er op los kopieert..

Maargoed, de M3 is een geweldige rijdersauto/sportsedan welke z’n mannetje kan staan tegenover de RS4/C63/IS-F.
De M3 op elk circuit sneller dan de C63? Bewijs maar, inplaats van dat nutteloos gezever. En als dat zo is.. Zal Mercedes daar wakker van liggen? De C63 is een ware verkooptopper en als strakjes de Black Series komt is deze miss weer sneller dan de M3 Cupversie. Tja, wie zal het zeggen..

“De M3 GTS is dus droog al zo’n 260 kg lichter dan de c63amg en heeft evenveel power! dus 3kg/pk!!”

“Dus de C AMG moet alleen al minimaal 552pk hebben om überhaupt op de zelfde pk en gewichtverhouding te komen.
En de CLK 63 AMG Black Series zelfs met zijn 1760kg als ik me niet vergis moet minstens 587 pk hebben!!!”

Bedenk wel even dat je nu de Cup-M3 vergelijkt met een normale C63. Deze is ook nog eens iets zwaarder en is beter uitgerust. Zegt meer over jouw kennis dan over de mijne lijkt me..

C63 AMG:
457 pk
600 Nm
0-100km/h: 4,5 sec.

M3 Coupé:
420 pk
400 Nm
0-100km/h: 4,7 sec.

En ook boven de 100 km/h is de C63 een stuk sneller..
Nu weer de beurt aan ons fanjochie.. :)

@wo0ody: Tss.. vertel mij wat! ;)
@Ard: “Maar goed, je zult er vanzelf wel achter komen dat deze auto op het circuit alleen zijn 4 uitlaten zal laten zien aan Ferrari.”

Ja hoor, welke Ferrari dan?

Een 430 Scuderia bijv. zal het ten alle tijde winnen. Om het maar niet te hebben over een 599 of Enzo.. :roll:
@junior: Ik schaam me diep.. :(

:)
Gesloopte M’s zijn nog steeds niet leuk :(
@ Benjamin

als je niks zinnigs te zeggen hebt rot dan op.
@ benjamin

Waar slaat dat nou weer op?
En daaronder ook nog een versnelde fiat tonen?
Junior (BMW Liefhebber)
@ Benjamin1: Leuk hoor die foto’s ”NOT”! Ooit weleens erbij nagedacht dat bij dit soort plaatjes van gecrashte auto’s mensen levens bij in het spel zijn geweest en misschien wel hele gezinnen bij omgekomen zijn!

Think twice
@Herke: “versnelde fiat”?

Waar slaat dat nou weer op? ;)
Junior (BMW Liefhebber)
@ Allemaal:

Als we dan toch een echt boeiende en spannende vergelijking willen zien laten we dan de BMW Brabham BT92 vs BMW M3 GTS een rondje over de Ring doen. En daar eerder conclusies uit gaan trekken want dan heb je twee auto’s van hetzelfde merk maar dan uit verschillende renstallen. I.p.v steeds vergelijkingen doen die erg irrationeel zijn ”althans in mijn optiek”. Al die opmerkingen hiero ”tja deze heeft een extra spoilertje dat is meer gewicht en dat houd in dat die zeker wel 0.001 seconden langzamer naar de 100 is haha. Kom even op allemaal wat een discussies zeg op zo’n mooie site zoals deze. Laten we deze site zo mooi houden a.u.b
@Junior: Regel jij de Bimmers, dan zorg ik voor coureurs..
@Junior:
Ik vind dat je gelijk hebt, laten we allemaal even weer redelijk worden, en gewoon ophouden over deze eindeloze discussie?
Voor wie het weten wil: De 997 gt3 weegt 1395kg volgens DIN-norm! en de 1470kg die hier wordt genoemd zou ook volgens de DIN moeten zijn. Dus is de GTS 85kg zwaarder dan de GT3.

Gewicht per pk is dan dus: 3,21kg/pk voor de GT3 (of 312pk/ton) en een zeer respectabele 3,27kg/pk voor deze GTS (of 306pk/ton). De GT3 RS komt dankzij 1370kg (DIN) op 3,04kg/pk oftwel 328 pk/ton.
Oh ja en als ik toch bezig ben…een Scuderia komt dankzij 510pk en 1350kg DIN op 2,67kg/pk oftwel 377pk/ton. Dat is toch nog wel een fors verschil.
Nee, laten we vooral geen “zinloze” discussie hebben, maar lekker “mooi”of “lelijk” roepen en anders elkaar wel afzeiken. Dan zijn we pas nuttig bezig.

@wOoOdy

Als je dan toch bezig bent…
Doe die hocus pocus nu eens met een GT-R
@Rick dos: nou vooruit omdat je het zo lief vraagt.

GT-R 1740kg en 485pk… kom je op 3,59kg/pk oftewel 278pk/ton. Maar vanwege de turbo’s kun je het vermogen van een GT-R niet zo goed vergelijken met dat van een atmosferische motor (bij 3500 toeren heeft een twin turbo VEEL meer vermogen dan een atmosferische motor met hetzelfde piekvermogen) en de GT-R is de enige met het de computergestuurde 4wd in dat rijtje… dus meer versnelling de bochten uit na een (in principe) lagere bochtsnelheid. Het karakter van de auto is eigenlijk onvergelijkbaar met deze NA-track-tools (gt3(rs), Scuderia en M3 GTS)
loaded M3 CSL 2,67kg/pk ring tijd 7:22
F430 Scuderia 2,67kg/pk ring tijd: 7:39

you were saying!!!!

trouwens de curb weight van de Scuderia is 1402kg!
@CSL: lees …. die tijd op de ring door von Saurma is onzin. De scuderia heeft op alle circuits tijden neergezet die vrijwel gelijk of sneller zijn dan de 997GT2 en sneller dan De gt3 (rs) dan valt het trage rijden van von Saurma wel erg uitde toon. Die loaded auto heeft niets met standaard auto’s te maken en dat jij die erbij haalt komt alleen maar omdat je fictieve wereldje dreigt in te storten als er geen Bmw het snelst is. Je berekeningen klopten van geen meter en het Din gewicht van de scud is 1350kg volgens alle bij mij bekende enigzins betrouwbare bronnen.

@all: why do i bother?
@CSL:

Een M3 CSL Loaded met ruim 600 pk welke volledige geprepareerd is voor het racen heeft totaal niets te maken met een standaard auto.. Jaja, nu stort je fictieve wereldje in of niet?
@Benz, Wooody
“Een M3 CSL Loaded met ruim 600 pk welke volledige geprepareerd is voor het racen”

lol, dat was maar een voorbeeld van pk/kg.
Als je een race auto hebt dan rijdt een 320Diesel 99% van de supercars al zoek op het circuit.
Wat is een Maserati MC12, 632 PS/1335 kg die heeft ook altijd nog 2sec extra voor nodig. En dat is zeker geen raceauto!!!


@Benz..
“Jaja, nu stort je fictieve wereldje in of niet?”

Grapjas, je moet minstens 6ton neerleggen bij Benz om de M3 GTS naar huis te kunnen rijden. Endan moet je nog gluk hebben! Dus wie ziet zijn fictieve wereldje in elkaar storten?
De C AMG / CLK wordt zwaar naar huis gereden!
En nu hopen dat je met 3ton een e coupe krijgt die dit ding ooit bij kan houden! En nu mag je in een hoek gaan huilen :)
Voor mensen die beweren dat hun bronnen wel kloppen en de jounwne niet en dat Saurma de 7:39 uit zijn duimpje heeft gezogen als het op Fiat producten aankomt!! :)

short transcription:

Nurburgring Nordschleife in 7:39 mins, 10 pts.

the F430 SC is one of the very few supercars, the 6th fatests of all (serial production) cars ever tested there with a lap time below 7:40 and so score full points. The F430 doesn´t just sound like race car, it also baheves and feels as one…………………..


Hockenheim short track in 1:10.3 mins.

a perfect suspension, a rear axle with nearly no oversteer and a front axle with nearly no understeer, makes it very safe. The handling is absolutely perfect, the ceramic disk brakes extremely chargeable, the subjective driving impression let you feel not just driving fast, you are driving really fast, the perfect traction is just a part of the whole masterpiece of art.


0-200-0 km/h in 11.4 secs.

the power-to-weight ratio of 370 bhp per ton in comjunction with the SuperFast 2 F1 gear box allows outstanding acceleration times, 0-200 in 11.4 secs. The brakes really bite, it takes only 125.7 meters to come to halt at that speed. Traction porfist also from the F1-Trac traction control and the electronically managed E-Diff limited slip differential


max. lat. accelleration of 1.4g

thanks to the Pirelli P Tero Corsa tyres


specs as tested:

V8, 4.308 liters
bore x stroke: 92.0 x 81.0 mms
compresison: 11.9:1
510 PS at 8,500 rpm
470 Nm at 5,250 rpm
118.4 PS/liter

6-speed semi-automatic transmission

gear ratios:
1st 3.29
2nd 2.16
3rd 1.56
4th 1.22
5th 0.97
6th 0.78
rear axle 4.30

tyres:
Pirelli P Zero Corsa
235/35 ZR 19 in front, 285/35 ZR 19 in rear

length/width/height: 4512 / 1923 / 1199 mm
track: 1669 mm in front, 16161 mm in rear
wheel base: 2600 mm

MSRP: 206,300 EUR

224,220 ER with options like rool cage, 4-point harnesses, adj. diver´s seat, racing stripe, golden 19″ rims, carbon steering wheel with LEDs

kerb weight: 1402 kg !!!!!

acceleration:
0-100 km/h 3.6 s
0-160 km/h 7.6 s
0-200 km/h 11.4 s

Vmax: 320 km/h

18m slalom: 71.1 km/h
36m slalom: 136 km/h
110m evasion test: 148 km/h

wet handling: 1:30.1 mins. (CST off)

extremely high grip niveau of the Pirelli P Zero Corsa tyres in the wet

verdict:

comapred to the standard F430, the F430 Scuderia weighs about 100 kgs less, te result is sensational. With 78/80 pts. it is. like the Porsche 997 GT2, one of the fastest and best sports cars in the World. It doesn´t even charge the driver more than the standard version but is much faster. The 4.3l V8 is a dream of an engine withan explosive character, always demanding and loud. In combination with the F1 transmission, it is pretty much like a racing car. If it is true that Michael Schumahcer has worked on the set-up of the F430 430, he did a fantastic job.


Wat staat bij kerb weight jawel hoor 1402 kg !!
Droog zal het wel 1280kg zijn.
Dit laatste was voor mensen die het verschil tussen droog en kerb weight wel begrijpen.
@csl: de Sls heeft 7:40 gereden en er is nog geen officiële tijd voor de GTS. Of die sneller is dat moeten we dus nog maar zien. Het gewicht dat ik heb gebruikt is het vergelijkbare gewicht. De Din norm levert 1350kg op en NEE dat is niet het droge gewicht. Mogelijk is het gewicht van SportAuto van een scuderia inclusief airconditioning en of navigatie maar het is in ieder geval Niet het DIN-gewicht. Dat is wat ik voor alle auto’s, voor alle berekeningen heb gebruikt. Nogmaals: niet drooggewicht, niet eec-gewicht maar DIN dus. Zou het nu eindelijk doordringen?
@CSL: “Wat is een Maserati MC12, 632 PS/1335 kg die heeft ook altijd nog 2sec extra voor nodig. En dat is zeker geen raceauto!!!”

Serieus.. Een MC12 geen raceauto? Wat doe jij hier, amateur!

“Als je een race auto hebt dan rijdt een 320Diesel 99% van de supercars al zoek op het circuit.”

Ja? Bewijs maar eens, inplaats van dergelijk bullshit verkondigen! Wat versta jij onder supercars?! Wees eens duidelijk man! Een geprepareerde 320Diesel zal het nevernooit winnen van een F430, Gallardo, 911 Turbo/GT2/GT3 (RS), of C AMG, RS4 and so on, and so on..!
In jouw fictieve wereldje misschien wel ja.,

Nog maar even een nogal kortzichtig/domme opmerking van jouw kant:

“En nu hopen dat je met 3ton een e coupe krijgt die dit ding ooit bij kan houden!”

Teneerste is er geen E-coupé voor 3 ton (bevestigd het feit maar weer dat je zoals gewoonlijk zwaar uit je nek kletst.) en ten tweede heeft Mercedes bevestigd dat er geen AMG (Black Series) versie van de E-coupé zal komen.

“De C AMG / CLK wordt zwaar naar huis gereden!”

Ach, wat is “zwaar”.. Als Benz met haar C-klasse Black Series komt is Mercedes weer aan zet.

De M3 daarintegen beschikt over geweldige rijeigenschappen en kan het de concurrentie heel moeilijk maken. Ja, ik ben heel positief over de M3 (GTS) en dat is niet, omdat ik nou toevallig onder de indruk ben van jouw fanboy-praatje..

Begrijp je het? Of is alles al in elkaar gestort? (je eigen wereldje weet je wel…) ;) :roll:
@wo0ody: Ach, bespaar je de moeite.. :roll:
En denk jij werkelijk dat de M3 GTS onder de tijd van een Scuderia zal duiken??

Ben heel benieuwd naar je relaas..
Ik had het tegen @CSL: by the way..
Junior (BMW liefhebber)
De BMW M3 e46 gtr street ‘google hem maar’ vs BMW M3 e92 gts. Dat zou echt een hete vergelijking zijn voor BMW fans. En voor de niet kenners de M3 gtr street was alleen in de VS te verkrijgen tevens met een v8 krachtbron.
ik word helemaal gek van die merken haat van veel bloggers.
kan daar niet een plaats voor worden gezocht,waar ze elkaar naar harte lust kunnen proberen te overtroeven.
zit meer te wachten op extra info en wetenwaardig heden over de auto.
Wat boeit een dashboard nou, of uebrhaupt kleur. Het gaat om prestaties, nothing more nothing less…
@Rick dos

23. Ferrari 458 Italia 7:38 162 ’09 570 / 1540 sport auto
24. Lexus LF-A 7:38 162 ’10 560 / 1609 Sportauto
25. Ferrari 430 Scuderia 7:39 162 ’07 510 / 1402 sportauto
26. Lamborghini Murcielago LP640 7:40 161 ’06 640 / 1805 AutoBild sportscars
27. McLaren Mercedes SLR 7:40 161 ’03 626 / 1768 Klaus Ludwig
28. Porsche 997 GT3 (facelift) 7:40 161 ’09 435 / 1376 Walter Rhorl
29. Mercedes SLS AMG 7:40 161 ’10 571 / 1620 Christoph
30. Porsche 997 GT3 7:42 161 ’06 415 / 1395 Walter Rƶhrl
31. Lamborghini Murciélago LP 670-4 SuperVeloce 7:42 161 ’09 670 / 1664 Horst von Saurma
32. Radical SR3 7:42.00 161 ’02 205 / 495
33. Chevrolet Corvette Z06 7:42.9 160 ’05 513 / 1437.3 Jan Magnussen
34. Porsche 996 GT3 RS 7:43 160 ’03 381 / 1360 “Motor” magazine
35. Pagani Zonda C12 S 7:44 160 ’02 555 / 1250 Sport Auto
36. Audi R8 V10 5.2 FSI 7:44.0 160 ’09 525 / 1620 sportauto
37. Mercedes CLK 63 Black Series 7:45 159 ’07 507 / 1745 berndt schneider
38. Porsche 996 GT2 7:46 159 ’00 460 / 1430 Sport Auto
39. Lamborghini Gallardo Superleggera 7:46 159 ’07 530 / 1520 Auto (Italy)
40. Jaguar XJ220 7:46.37 159 ’92 549 / 1555 John Nielsen
41. Ferrari 599 GTB Fiorano 7:47 159 ’06 620 / 1748 Sport Auto
42. Wiesmann GT MF5 7:47 159 ’08 507 / 1380 sportauto
43. Porsche 997 GT3 RS 7:48 158 ’06 415 / 1375 Sport Auto
44. BMW M3 GTS 7:48 158 ’10 450 / 1546 sportauto

Kortom, Fail.
Langzamer dan een CLK Black Series hahahahaa
@KippieKnaus: +1, lol :)
kleur is wel geinig, maar doe mij toch maar een sedan! ;)
Toch wel zielig, dat een zogenaamd supersportief premiummerk als BMW geen enkele straatauto heeft die van 0-100 gaat in minder dan 4 sec, ondanks alle pk’s.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).