Einde in zicht voor de Dodge Viper (2010)

Auteur: , 35 Reacties

Chrysler heeft gesproken: de Dodge Viper vliegt er in 2010 uit. Gelukkig komt er alweer een nieuwe in 2012.

Vandaag heeft Dodge CEO Ralph Gilles dit nieuws bekend gemaakt. De eerste Vipers stammen alweer uit ’92 en daarom is het volgens Gilles noodzakelijk om eens met iets nieuws te komen. Maar u, oplettende Autoblog bezoeker, weet natuurlijk allang dat dit dikke bullshit is. De echte reden is natuurlijk het feit dat het noodlijdende Chrysler er vuistdiep bij Fiat inzit. We kunnen dus de huidige V10 met 488 kubieke inch (ongeveer 8 liter) vaarwel zeggen en er een Italiaanse V8/V10 voor terugverwachten.

Overigens worden er op de valreep nog wel 500 stuks van de “oude” Dodge gemaakt. Deze laatste riedel aan Vipers worden volgens Ralph Gilles onnodig duur gemaakt extra speciale uitvoeringen. Wat daar precies zo speciaal aan gaat worden is nog niet bekend. Dit was vandaag overigens niet het enige BREAKING NEWS omtrent Dodge. Zojuist is namelijk bekend geworden dat het Dodge Viper-logo een uiterst lijkende omgekeerde Daffy Duck is. Kwaak! (via Jalopnik)

Daffy Dodge35 reacties

Dat Daffy Duck nu pas is ontdekt dat is ook wat.
Ik snap ook weer niet waarom ze speciale edities van dit soort dingen uitgeven. Allemaal leuk en aardig maar het is meestal troep zonder emotie. Toen ze van de M3 een CSL en van de CLK de CLK DTM AMG maakte. Dat was pas speciaal.
Mwa, leuk van die duck, maar wat een zonde. Voor mij is de Viper echt een icoon van rauwe detroit power. Ik heb helemaal niets met amerikaanse wagens, alleen met die verdomde Viper. Een wagen met meer kracht (uit een vrachtwagenblok!) dan goed voor hem is, gemaakt verder van plastic, en een wegligging van een kanaalboot. Maar wat heerlijk!
man .. dat ding is nog ontworpen door F.Flintstone ..
o,nee .. krokodillentranen natuurlijk ..

zonde hoor .. ik wilde er net 1 in 2013 aanschaffen ..
@lincoln: dat kan, want in 2012 is de nieuwe Viper er :D
vond hem eigenlijk altijd al lelijk,corvette ziet en is naar mijn mening ook beter

vroeger toen dodge nog echte autos maakte zoals een charger of challenger, dat waren pas tijden, alhoewel ik er nooit in geleefd heb =p
Jammer, het bleef een vette bak. Maar inderdaad, om er nu special editions van te maken.. Dat gaat toch wel wat ver.
*ziet er beter uit en is ook beter naar mijn mening*
viper is een leuke auto.. maar ik denk niet dat het ons straatbeeld drastisch gaat veranderen nu de viper er uit gaat.. de 1 á 2 keer dat ik zon ding in t echt zie in een jaar.. jammer dat hij nooit is aangeslagen in europa..

blijft een brute bak :D

betekent dit overigens ook dat de dodge ram eruit gaat?
aangezien zowiesow (bij mij weten) de SRT variant een viper blok aan boord heeft?

gr. japp
@lamdi:
De srt versie van de ram wordt al een tijdje niet meer gemaakt, de productiejaren waren 2004-2006.
De laatste nieuwe rams hun zwaarste motor is een 5.7 hemi.
hahahah daffy duck fantastisch, ik zou zeggen gewoon omgekeerd laten
Het nieuwe ontwerp zal nóg wel een grotere motorkap gaan krijgen ??? Ik bedoel, een 7.8 liter V23….die Amerikanen zijn daarin echt lijp !
Wat een beest hea die auto! echt bizar, wel apart dat er weer een nieuwe komt ivm met de vergroening van de auto industrie?!
Kan het niet zijn, dat het Viper blokje in een Iveco truck gaat? Of is dat geen Fiat merk meer?
sebastianchubasco
best okee, zo’n alfarode viper (oeps, mond voorbij gepraat…)
De huidige V10 heeft ook al Italiaanse kruiden, aangezien Lamborghini geholpen heeft bij de ontwikkeling (dwz, geholpen om de vrachtwagen motor geschikt te maken voor een sportwagen).
Moeha, die eend was me nooit opgevallen. Is net zoiets als het Dodge-logo dat op een baarmoeder met eierstokken lijkt.

Die Amerikanen toch…..
Vond de vorige generatie veel mooier eigenlijk. Voornamelijk de GTS.
Gaat de nieuwe VIPER er komen net zoals de 159 GTA er ging komen?
maakt me eiglijk niet zo uit , de egte eerste viper was egt een prachtje , weet nog datk voor de tv zat naar het tv programma Viper als kleine pottotter alleen voor die auto ^^
Is niet het Dodgelogo, want dat is een ram, maar dit dat is het Viperlogo
dit dat? Hahaha, wanneer komt die edit knop?
Hoe iconisch ook, het verdwijnt allemaal. Een icoon opbouwen duurt erg lang, maar het schrappen ervan duurt bij wijze van spreken enkele minuten als er even geen geld meer is. Dat is het verhaal dat steeds terugkomt!
Natuurlijk komen er speciale edities, zag ik net niet een M3 GTS voorbij komen? blabla? persoonlijk is het waar Amerikaans icoon waar ik vroeg de posters boven mijn bed had hangen.


De Viper is altijd een statement geweest, als er werd geroepen dat de Corvette zoveel sec sneller is en beter in de bochten, enz enz dan kreeg die gene als antwoord: 8 Liter V10… nog vragen?
Dit is inderdaad het Viper logo, niet Dodge. Dodge is een ram, Viper is een slang (adder enzo).

Wel jammer dat de Viper eruit gaat. Lomp uit de fabriek, in potentie fantastisch apparaat. Chassis is prima, breng hem naar de specialist en de ophanging ook.
haha, dat niemand het nog gezegd heeft ook, in de typische daffy duck slis:

“you’re disssspicable”
next-gen Viper moet een Veyron killer worden, vind ik.

laat me raden die laatste 500 Vipers worden vast ‘LIMITED’

net als al die Cherokee barrels
De Viper V10 komt niet uit een truck. Het is een zeer hardnekkige mythe. Dodge had rond hetzelfde moment als de Viper een kompleet andere V10 gelanceerd, en journalisten hebben zomaar aangenomen dat dit dezelfde was. Om te beginnen, de ene blok is van staal, de andere van aluminium. Dathet Viper blok mede door Lamborghini is ontwikkeld is dan wel weer waar.
Jammer dat de huidige Viper er uit gaat. vond het een erg stoere bak. Weet nog dat ik speciaal voor de Viper de 1e Need for Speed heb gekocht. Het geluid uit die auto was zo gaaf. Heb hem ook al een paar keer in het echt voorbij horen komen, en die V10 klinkt fenomenabel.
De viper is juist leuk omdat ie fout is. En zo fout dat ie goed is. Ik heb zelf ook niet superveel met amerikanen. Corvette en Viper zijn positieve uitzondering.
Blij dat wij nog een SRT-10 in de schuur hebben staan! Machtig apparaat.
Begrijpelijk actie, maar zolang ze met iets nieuws komen kan het eigenlijk alleen maar een verbetering worden, hoe lullig dat ook klinkt..
dodge viper was een van de bekendste auto waarom doen ze hem uit de productie kaule bullers
Dat logo, hilarisch!
Die logo is inderdaad beter als Daffy :-D
Herinnert mij hetzelfde als met de laatste TGV(frans HST)logo die, als je die omdraait, op een slak lijkt!
Ironie zeker? ;-)

http://www.my-os.net/blog/images/2008_novembre/logoTGV.jpg
Ik vind het een machtig mooie bak, en ik kan er over oordelen, want ik heb hem meer dan eens IRL gezien aangezien een verre kennis van mij er ééntje heeft (uit 92′). Die komt trouwens alleen maar naar buiten met mooi weer…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).