Welke petrolheads staan in de Quote 500?

Auteur: , 52 Reacties

Gisteravond is de nieuwe Quote 500 gepresenteerd, maar welke personen zijn rijk geworden dankzij de autohandel? En op welke plek staan die?

We geven speciale aandacht aan de familie Pon, die staan zelfs in de top 10! Tevens zijn ze de enige in de top 10 wiens vermogen vorig jaar is gestegen… Yep, dat is redelijk bijzonder. De familie stijgt van plekje 12 naar 5, het vermogen nam volgens Quote toe tot €1,7 miljard (6,3% stijging).

Een andere aanwezige in de lijst is Frits Kroymans, de Ferrari-lover staat helemaal onderaan op nummer 500. Zijn vermogen wordt geschat op €45 miljoen, een daling van 88,9% en dat maakt hem dit jaar de grootste daler! Kroymans zegt over zijn notering in de 500: “Het bedrijf was voor de crisis minimaal een half miljard waard. Dat geld had ik er zeker voor kunnen krijgen. Nu is alles weg.”

Ook Evert Louwman staat in de lijst, net zoals Pon blijkt Louwman een auto-importeur die meer waard is geworden. Hij staat op nummer 31 met een vermogen van €650 miljoen, een stijging van 8,3%. Volumemerken zoals Volkswagen en Toyota blijven dus genoeg geld in het laatje brengen.

Andere automotive spelers uit de lijst zijn de familie Bos, die we kennen van Bosal (nr 76, 330 miljoen), Jacob Gelt Dekker, de oprichter van Budget Rent a Car (nr 123, 210 miljoen euro) en de familie Koning, die we kennen van Koni schokdempers (nr 322, 79 miljoen).52 reacties

Quote zit er heel erg vaak naast. Hun berekeningswijze is vaak gebaseerd op schattingen en informatie van jaren geleden. Ik kan zo een handvol mensen en families opnoemen die in de top 50 horen te staan.
@JPM: Laat me raden, je hoort zelf in de top 5 thuis? ;)
@JPM: Brand los…
@JPM Vertel…kom maar door met die vijf mensen en families!
De quote is voor mensen die graag de telegraaf lezen: spanning en sensatie maar weinig waarheden
@juniejr: Quote en de Televaag hebben 3 dingen gemeen; ze zijn uiterst speculatief, suggestief en vaag.
@ 406_v6

Nee helaas niet ;)
Precies. Ik hoor er ook in hoor !
Familie Pon,

zijn dat niet de huisvrienden van Wouter ;-)

geintje WoWtertje je doet t prima hoer

xx
@jpm

En wat zijn jouw bronnen dan wel?
Hoe zit het dan met Bernard?

Jullie Focus Rally coureur?
@JPM als je die families nou eens bij Quote zou doorgeven krijg je een fles CHampagne per familie die de 500 haalt. Scheelt hun ook weer wat zoeken!
Je vergeet er nog één: Dhr. Lauret van Autobinck. Goed voor €163 miljoen op nr. 166.
@ Peer

Ik ken mensen ;)
Haha nou ik kom uit een familie die al decennia met van die quote families optrekt en dan hoor en zie je nog eens wat.
Quote staat er ook om bekend om de schreeuwerige jongens met een garage vol Ferrari’s hoog in te schatten en de wat ingetogen dga te vergeten.
Quote is juist een zeer interessant tijdschrift: ijdele lieden die er regelmatig in staan komen jaren later erg vaak in de media wegens opgepakt/geliquideerd/FIOD op bezoek/fraudeschandalen etc etc.
Scheringa stond er ook al vaak in. Is geen verrassing hoe hij nu in de publiciteit is gekomen. Klopt, die 500 lijst is niet supernauwkeurig, maar wel een redelijke indicatie. En gewoon leuk entertainment! Quote is nooit saai gelukkig!
Ik denk dat Marcel Boekhoorn als autoliefhebber zeker niet mag ontbreken. Ik vermoed dat hij nog steeds top 20 is, maar heb de lijst van dit jaar nog niet gezien.
Ah, op 13 met 1,3 miljard dit jaar.
Ik weet wel wie er niet meer in voorkomt: Dirk S.
@ Valetparker

Waarom zou ik vrienden bij Quote tippen. Het is voor veel mensen een zege om niet in die lijst te staan.
@JPM, misschien best dat je mensen zou weten die er in zouden moeten staan. Maar top 50 geloof ik niks van, dat gedeelte van de lijst is bijna niks tussen te krijgen. Denk dat wanneer je een vermogen van de top 50 hebt je ook niet meer onder de radar blijft.
Ik mis die gasten van Palm invest!!!:)
Die hadden een behoorlijk rijtje speelgoed staan!:)
Maar die zijn rijk geworden door oplichting dus dat telt zeker niet?
Maar heel die lijst zal redlijk in de buurt komen maar zolang ze niet in de papieren kunnen kijken blijft het nat vinger werk.
Tevens heb ik het idee dat je je zelf in en uit de lijst kan kopen want ik kan me best voorstellen dat de echte rijke wel een paar ruggen over heeft om even geslagen te worden.
Tevens zullen er een groep wannabe’s zijn die wel een paar ruggen over hebben om de cijfers iets te positief te laten over komen.
@ JPM; daar ben ik het helemaal mee eens, in de Quote staan de schreeuwerds.. Ken er een paar uit de 500 maar ook mensen met ong hetzelfde vermogen die er niet in staan.. En nee, ik ga geen namen noemen!
Ze hebben m’n vader ook gevraagd maar die wou niet, toen ze m’n moeder vroegen zei die van vraag maar aan m’n zoon, en toen ze bij mij kwamen heb ik toch maar besloten om er niet in te willen staan! Volgend jaar misschien.
@ kuyl

Ik kan één familie noemen die er met zeker 1 miljard inhoort. Quote heeft hun al vaker onder de loep gehad maar ze stoppen met zoeken als ze stichtingen tegenkomen. Het is niet zo moeilijk om onder de radar te blijven. Overigens is het een familie die wel bekend staat om hun bedrijf maar van cijfers ontbreekt elk spoor.
Erg naief om te denken dat ze ineens bij stichtingen stoppen met zoeken. Kan allemaal gewoon opgezocht worden wat er allemaal naar een stichting gaat. Zullen altijd gevallen zijn die op de een of andere manier uit de quote blijven, maar 1 miljard moet er zeker in staan. volgens mij is iets van 40 miljoen de onder grens. is gewoon onlogisch dat ze van de 1000 miljoen er niet 40 kunnen vinden in de boeken ergens.
Gelukkig. sta ik dit jaar weer niet in de lijst. Al die aandacht…
@JPM, ik bied 6 ! Ik kan er zo 6 opnoemen !
@ Wilco faber; hahaha, dat denk ik ook niet nee ;)
@jpm
Geloof best dat de schreeuwerds hoger komen, al wordt dat wel door de nummer 1 ontkracht.

Ik snap alleen niet hoe jij zo op de hoogte bent van de vermogens van je vriendjes, als die zo onder de radar blijven. Hoe gaat dat bij een dinertje? “he JPM, wil je weer even in onze o zo geheime boeken kijken” of hebben ze drie Picasso’s uit zijn blauwe periode in de gang hangen?

Maar goed, de quote klopt geen zak van, ik geloof ook niet dat ze dat zelf heel erg beweren. Het blijft sowieso een leuke lijst.
Ik kan er ook nog wel 3 opnoemen:

Dagobert Duck
Govert Goudglans(of hoeheetie?)
Guus Geluk.
sommige mensen kiezen ervoor niet in de quote 500 genoteerd te worden idioten
Dus als ik JPM dan weer ken…
Ik ga 27,5 miljoen winnen deze maand, dan naar ’t casino, alles op ferrari rood en voila 55 miljoen in de pocket en dan sta ik er ook volgend jaar in. Appeltje eitje
Het enige leuke van de quote vindt ik zelf dat je meestal kunt lezen HOE de mensen geld hebben verdient.

En voor sommige daarvan, chapeau!

Hoe mensen rijk kunnen worden met een zo simpel iets, maar waar geen ander ooit aan gedacht had.
Quote klopt geen zak van man !!.

@ JPM kom je uit het gooi ofso. Of doe je je gewoon populair voor ?.
waar is bernhard ten brinke? Die stond er vorig jaar toch wel in? Ik sta er trouwens net niet in met mijn -18 €
ben je als autoblogger ook een “petrolhead” ??
en zo ja .. waarom sta ik er niet in ?? oplichters ..
+/- 90% Van je inkomen verliezen en dan nog multimiljonair zijn. FTW
@ Peer

Ik ben bij twee vriendjes lid van de stichting. Dan krijg je een heel goede indruk wat er allemaal in de boeken staat ;)
Zoals ik al zeg het zijn vrienden van onze familie, zelf heb ik er niet heel veel mee te maken en ga ik mijn eigen gang.
@john ik denk dat ik er ook nog een stuk of 10 kan noemen.
of dt denk ik niet dt weet ik zeker ;)
maar wtf :x waar gaat het hier eigenlijk om xd.
wie de meeste kan noeme? :P
ja weet het ik doe net zo hard mee :P
@James bond,

Ik ga er vanuit dat in jouw zin het woord “inkomen” vervangen moet worden door “vermogen”??
Waar sta ik? :P
Off topic

“Tevens zijn ze de enige in de top 10 wiens vermogen vorig jaar is gestegen”

de enige WIENS > de enige WIER (meervoud)
En Henk van der Kwast bouwt stilletjes zijn imperium uit, zonder dat iemand zijn vermogen kent. Ik weet zeker dat hij in de Quote hoort te staan qua vermogen. Hij is veel minder media-minded dan Frits Kroymans, dat is waarschijnlijk de reden. Voor degenen die Henk van der Kwast niet kennen: het is een soort Frits Kroymans, maar dan is hij bestuursvoorzitter bij Stern Groep N.V. (denk aan SternAuto, Budget Rent a Car, Merel Auto, Ardea Auto, Vireo Auto, etc.,etc.). Stern heeft o.a. Mercedes, Audi, Volkswagen, Alfa en nog meer.
@JPM: Stoer hoor dat jij al die mensen kent en dat je de Quote verbetert, hier doen wij hetzelfde met jou.
PLAM INVEST is inderdaad weg, opgedoekt.

ik ken iemand die de eigenaar kent. (de eigenaal zit nu in de bak)
@ Rob USA

Niks stoer. Ik reageer op een artikel. En ja ik ken toevallig wat mensen die de onjuistheden van het blad aantonen en daarmee mijn mening bekrachtigen. Jij kan niemand verbeteren want je maakt jezelf alom belachelijk met je USA redenaties. Dat weten we allemaal al ;)
Familie Bos represent!
nou wat leuk om die kakkers te kennen……
Ga ik toch maar verklappen dat de rijkste mensen er NIET instaan…. ga maar zelf na waarom !
Deze keer houd ik m’n mond maar……. :mrgreen:
Toch jammer hoe een artikel over geld de jaloerse persoon in veel personen naar boven brengt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).