Zuid-Koreaanse slaagt na 949 keer voor theorie

Auteur: , 45 Reacties

Woehaha. Of is respect voor zoveel doorzettingsvermogen hier wel op zijn plaats?

De 68 jarige Zuid-Koreaanse Cha Sa-soon besloot in 2005 haar rijbewijs te halen en ging in april 2005 voor het eerst op voor het theorie-examen. Eerder dit jaar berichtten we al dat ze er 771 mislukte pogingen op had zitten. Blijkbaar kost het doen van een theorie-examen in Zuid Korea niet zo veel, want vervolgens ging ze iedere (!) werkdag een nieuwe poging doen. Na 949 pogingen was het eindelijk zover: Cha Sa-soon beantwoordde 60 van de 100 vragen goed. Dat is precies voldoende om te slagen. Statistisch gezien zou het best wel eens puur geluk kunnen zijn geweest, ooit gok je natuurlijk genoeg vragen goed om zonder enige kennis te slagen.

Cha Sa-soon zal nu alleen nog het praktijkexamen moeten afleggen. Laten we voor haar hopen dat ze dat wel in een keer haalt. In ieder geval krijgt ze nu wel een mooie herinneringsplaquette die haar beloofd was als ze wel zou slagen.45 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
mag je hier bij ons wel zo vaak je examen afleggen? iets zegt me van niet…
ze kon zich beter van al dat geld een C6 of 607 hebben gekocht met een chauffeur dan was ze goedkoper afgeweest!
Hoe kan je nou 949 keer niet 60 van de 100 vragen goed hebben gegokt… dat is pas vreemd.
dan heb ik 947 pogingen minder gehad
het grappige was wel dat ik 2x dezelfde toets had
1ste keer 7 fouten (GVD)
2de keer 1 fout
één??

OT: Zoiets mag toch nooit de weg op..
Dat dit mag..? Geeft toch aan dat het gewoon een IQ heeft van een aap. Zoiets mag nooit de weg op.
Bedenk ook eens dat van die 949 pogingen ook een HUGE aantal gewoon de zelfde toetsen/vragen zijn! wel vet :P hier kost het 30 euro (toch?) daar kun je wat leuks mee doen!
Statistisch gezien zal dit inderdaad ‘de keer’ zijn geweest dat ze genoeg geluk heeft gehad (60 v/d 100 gok je niet zomaar allemaal goed :P)
Hij had liever een ticket naar Indonesië kunnen boeken en daar een rijbewijs gekocht, dan was hij denk veel goedkoper. En als je toch 949 keer bent gezakt zorg dan dat je hem bij de duizend wel haalt. Heb je meteen een record.
Eigenlijk zie je maar hoe streng er in Nederland gekeken word
En dat je in percentage veel meer vragen goed moet hebben 60% tegen 88%
gelukkig maar goed ook, maar sommige hier maken er een potje van en hadden ze nooit een rijbewijs mogen geven
De ned. nat. verkeersquiz geeft aan dat slechts 23 % van de rijbewijsbezitters zal slagen……
Haha, zal wel goed zijn voor de verkeersveiligheid, zo iemand.. niet dat er hier in Nederland niet ook al behoorlijke idioten hun rijbewijs krijgen, maar toch..
Ik ben geen specialist, maar ik weet 100% zeker dat zijgeen verkeersregels kent! Hoe dom kun je zijn? Hoe slecht kun je leren? Zij zou van mij pas na 949keer een pass krijgen als je 5 examens foutloos weet af te leggen!!
Geert Schoots
Dit is statistisch gezien vrijwel onmogelijk, er zijn een beperkt aantal vragen beschikbaar, als je te horen krijgt welke je fout hebt dan kun je niet meer dan een tiental keren nodig hebben om ze nagenoeg foutloos te kunnen maken. De enige manier om hier zo vaak over te doen is als je er letterlijk nooit iets van leert.

Kortom, een absoluut gevaar op de weg.
en dan heeft ze der eerste praktijk examen een jaar na het halen van der theorie…mag ze weer opnieuw beginnen :O
Die heeft het gewoon expres 948 keer fout gedaan, anders kan het echt niet. Volgens mij zou je door het zo vaak te herhalen nog makkelijk een chimpansee kunnen leren.
Met de inschrijvingsgelden had ze een Bentley Brooklands kunnen kopen!!! Hoewel, naar het schijnt is die in stadsverkeer niet het meest handig dus in dit gevalletje… :lol:
@Jo-zef:

ik had het wel geweten, doe mij maar een Continental en dan voor het geld wat nog rest kan ze een paar jaar een chauffeur betalen!
Das altijd nog 1 keer minder dan autoblogger :lol:
maar nu eens een serieuze vraag: mag je hier bij ons in België en Nederland zo vaak je examen afleggen? mag je na je 949e keer de weg op?
948 x zakken voor een theorie examen is echt een kunst,
Maar zo te zien is rekenen ook een kunst… Een examen kost 32.45 (http://www.cbr.nl/1219.pp). 32.45 x 949= 30795,05!
Nou is dit wel heel veel geld om te betalen voor je theorie certificaat, maar het komt niet echt in de buurt van de aanschafprijs van een Bentley Continental GT/Brooklands…
De rijschool zal niet blij zijn geweest als ze een zeker slagen pakketje had aangeschaft.. Risico van het vak!
Ik hoorde het op de radio :D dacht wtf?!
Dit is in Nederland, BTM. In Zuid Korea zal het wel gratis zijn, anders laat je het wel. En ze deed er 948 keer vaker over dan ik.
En nu nog de praktijk!
Ten eerste was die dame in 2005 een 64 jaar. Dus alle tijd om te sparen voor haar theorie-examens en om elke dag examen te doen… :D

Ten tweede heeft (blijkbaar) niemand tegen haar gezegd dat er boeken te koop zijn waarin de verkeerstheorie wordt uitgelegd… :roll:
Of mevrouw is eigenwijs/dyslectisch/aandachttrekster.

i.i.g. heeft het haar $4200 gekost. Dus dat is $4.42 dollar per examen!!!!

Zie het volgende bericht….
SEOUL, South Korea — A woman in South Korea who tried to pass the written exam for a driver’s license with near-daily attempts since April 2005 has finally succeeded on her 950th time.

The aspiring driver spent more than 5 million won ($4,200) in application fees, but until now had failed to score the minimum 60 out of a possible 100 points needed to get behind the wheel for a driving test.

Cha Sa-soon, 68, finally passed the written exam with a score of 60 on Wednesday, said Choi Young-chul, a police official at the drivers’ license agency in Jeonju, 130 miles (210 kilometers) south of Seoul.

Police said Cha took the test hundreds of times, but had no specific total. Local media said she took the test 950 times.

Now she must pass a driving test before getting her license, Choi said.

Repeated calls to Cha seeking comment went unanswered. She told the Korea Times newspaper she needed the license for her vegetable-selling business.


Weer eens een bevestiging dat we afgeperst worden in Nederland…$4.40 per examen, WTF!
@FrankypankyV8: CBR is geprivatiseerd he
Wat jammer, daar gaat haar leuke hobby.
Wat gaat ze nu elke dag doen dan?
Zou ze niet gewoon analfabeet zijn? Dan zou het nog enigszins logisch zijn dat ze het zovaak moest doen en er niets bijleerde
@brutus , praktijk doen :D
Ik dacht dat het knap was om meteen na 1x te slagen, maar dat heeft nu een heel andere wending gekregen. Blijkbaar is 949x nu veel bijzonderder. Ook een prestatie op zich..
NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOIT de weg op laten zeg ik je…
Als je zelfs de theorie al niet onder de knie krijgt, dan is dat echt levens gevaarlijk.


(Ps. Iedere dag examen doen… heb je wel een leven ofzo?!)
bij mij was het 3 maal scheepsrecht (brommer dan hè ;) ) wat kunnen we hier van maken? 949x is scheepsrecht? :mrgreen:
@Ikke ferrari,

Zoals eerder gemeld was de dame in kwestie 68 jaar (64 toen ze voor het eerst examen deed).
Wel lezen, jongen. Anders blijft de ‘Ferrari’ altijd een droom voor je… :roll:
Als ze nu net zo slecht is in de praktijk als met de theorie, zou het nog wel kunnen dat het theoretisch examen dat ze nu eindelijk gehaald heeft, weer verlopen is voordat ze haar praktisch examen gehaald heeft! Kan ze weer opnieuw beginnen!!!! :-) :-)
Alleen al door 64 jaar lang in het verkeer deel te nemen moet je toch wel een groot deel van de vragen goed hebben. :roll: Ik vond de theorie heel simpel in ieder geval. Vandaar 0 fout bij de theorie en 2 fout bij gevarenherkenning. :D
Held(in)! :P

Nee, even serieus.
Dan ben je gewoon stom.
gelijkwaardige kruispunt!
1. tram
2. motor/bromfiets
3. tractor
Misschien is ze wel theorie-dement. :P
wat een domme rik
vandaag lekker Geslaagd :D
is het niet zo dat ’n blinde zijn gehoor beter ontwikkeld?
dan moet zij bij gebrek aan kennis een ongelofelijk grote rijvaardigheid hebben, toch?
Ze is gewoon BLOND!!
Man 92 keer gezakt voor het theorie-examen! |
[…] niet uit Groot-Brittannië, maar uit Zuid-Korea. Daar woont namelijk Cha Sa-soon en zij moest 950 keer theorie-examen doen en daarna nog eens 10 keer praktijkexamen. Als beloning kreeg ze daarna wel een gratis Kia Soul. […]

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).