Rijtest & video: Nissan GT-R

Auteur: , 144 Reacties

Soms kun je meteen afscheid nemen van je verwachtingen. Al na 300 meter wist ik dat mijn angsten kon loslaten.

[Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video hier!]

Video: Nissan GT-R

Ik rijd achter onze pacecar aan, die mij naar de juiste plek voor pitstop zal leiden. De Nissan GT-R is niet afgetankt, maar blieft graag Euro98 of beter. En dat is niet meer bij iedere pomp in Nederland te krijgen, vandaar de escorte naar de juiste pomp. Of de Nissan Qashqai voor mij voluit rijdt weet ik niet, maar duidelijk is wel dat er een wereld van verschil is tussen een relatief normale Nissan en het monster dat GTR heet.

Nissan GT-R

Godzilla leek me altijd een overdreven naam. Ok, de GT-R is groot en sterk, maar met alle gadgets aan boord misschien toch ook wel steriel en klinisch. Althans dat dacht ik, want ik lijk in een andere GT-R te zitten, sommige dingen zijn Japans doordacht maar anderen schreeuwen supercar. Geluiden vanuit de achteras maken duidelijk dat deze op heel wat krachten is berekend. De schakelacties van de bak zijn geraffineerd, maar er zit een rauw randje aan. Het voelt niet gekunsteld, maar gewoon alsof dat simpelweg de snelste manier is om te schakelen. Let wel, dit is een bak met twee koppelingen (DCT) die dus naadloos zou kunnen schakelen. Overigens is de schakeltijd een op papier vrij lange 0,2 seconden, maar in de praktijk is het gewoon snel genoeg.

Nissan GT-R

Het motorgeluid: dat is gaaf, vol potentie en met blazende turbo’s in het orkest. Toch zet ik de GT-R niet in de top 10 mooiste geluiden ooit, een R8 V10, 911 of Ferrari klinkt veel exotischer. Wat dat betreft gaat er niets boven een hoogtoerig, atmosferisch blok. Niet dat de GT-R saai klinkt overigens, een huis-tuin-en-keuken V6 is het absoluut niet. Mocht het motorgeluid je daar niet van overtuigen dan doet de brute kracht van de 3,8 liter grote V6 dat wel. Wat een beest. Het maximale vermogen van 485 pk komt vrij bij 6400 tpm, terwijl het maximum koppel van 588 Nm tussen 3200 en 5200 tpm beschikbaar is. In 3,5 seconden staat er 100 op de klok en de GT-R stoomt daarna door tot max 310 km/u.

Nissan GT-R

Er zijn bepaalde fysieke grenzen, dat weet jij en dat weet ik. Zo is er een grens aan wat een voorwielaandrijver op normaal wegdek netjes kwijt kan. Met hetzelfde aantal pk’s kan een auto met vierwielaandrijving saai zijn, simpelweg omdat je op vermogen nooit de tractie zal verbreken. Waar de grens ligt wanneer een vierwielaandrijver weer spannend wordt, durf ik nog niet te zeggen. Wel kan ik melden dat de 485 pk van de GT-R ruim genoeg zijn om het rijden weer spannend te maken. De ATTESA E-TS vierwielaandrijving stuurt in eerste instantie een ruime portie van het vermogen naar de achterwielen zodat die weldegelijk het grip verliezen als het gas er gedecideerd opgaat. Net zo makkelijk zet je de GT-R met een snelle stuurbeweging weer recht, met een beetje hulp van alle differentiëlen en/of elektronica.

Nissan GT-R

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kan de tijd goed doden met het doorlopen en verder rekenen met alle waarden in de boordcomputer. Aan de GT-R hebben we daarvoor een goede, want pontificaal midden op het dashboard huist een groot touchscreen. Vreemd genoeg bleek navigatie een optie (en verdwaalden we natuurlijk weer eens), maar verder is het scherm een super attractie als de 485 pk niet uitgelaten kunnen worden. Dat je brandstofverbruik (wil je niet weten) en gemiddelde snelheid kan tonen is niet bijzonder, maar daar houdt het dan ook niet bij op. Er zijn meerdere schermen die naar eigen believen kunnen worden ingericht met de meetwaarden die jij van belang acht. Zoals de olie-temperatuur en -druk van de motor. Of dezelfde twee waarden van de bak, mocht je daar belang bij hebben. De turbodruk of de verdeling van het koppel over voor- en achterwielen leken ons wel handig, hoewel bestuurder noch passagier in maximum-attack-modus de tijd hebben om er naar te kijken. De graphics zijn overigens ontworpen door dezelfde mensen die de graphics van Gran-Turismo op de Sony Playstation ontwierpen. En dat ziet er dus tof uit.

Nissan GT-R

Nissan GT-R

Het interieur is verder netjes, maar in Italië maken ze exotischere interieurs en de Duitse interieurs zijn wat meer premium. Highlight in de GT-R is de alu-strip met drie knoppen voor het instellen van transmissie, onderstel en ESP. In de testauto zat een lederen interieur met rood en zwart, wat het net een tikkie spannender maakt. Slecht is het zeker niet, maar een USP voor de GT-R is het ook weer niet.

Nissan GT-R

De buitenkant is dat wel. Het design is typisch Japans en ook typisch Nissan. Volgens de ontwerpers hebben ze vooral mannelijke, gespierde lijnen gekozen, waarmee de GT-R eerder als bruut dan als elegant te typeren valt. De achterzijde met vier ronde achterlichten is geen Ferrari ripoff, maar juist een typisch Skyline kenmerk. De knik in overgang voorruit naar dak is ook al typisch Nissan, de Z-modellen hebben dit ook. Zo in het black-on-black komt de GT-R het mooiste uit, een beetje sinistere kleuren completeren de lijnen het beste.

Nissan GT-R

Namens de zwerm van een paar honderd spreeuwen en mijzelf ben ik Nissan dankbaar dat zij uit het rek bij Brembo een heel dik setje remmen toverden. Snelheid maken gaat zo makkelijk (en relatief geluidloos) dat de belevings-snelheid en werkelijke snelheid nogal eens stevig uit elkaar lagen. Een echt minpuntje is de isolatie van de wielkasten, gekletter van steentjes lijkt me alleen racy als je daadwerkelijk meedoet aan een WRC rally.

Nissan GT-R

Nissan GT-R

Helemaal bijzonder wordt de GT-R als je de prijs in ogenschouw neemt: voor 122.200 staat er al een GT-R voor de deur. Gedoodverfde concurrenten zijn er simpelweg niet voor die prijs. Een instap Corvette is goedkoper en langzamer en een instap 911 begint ook bij die prijs. Alleen de GT-R kun je qua prestaties beter vergelijken met de ruim 2 ton kostende 911 Turbo. Kortom, de GT-R biedt ongelooflijk veel value-for-money. Van tevoren was ik bang dat de GT-R klinisch zou zijn en te playstation-achtig. Snel, maar zonder al te veel betrokkenheid. Daarin zat ik fout, de GT-R heeft karakter en biedt karrevrachten rijplezier. Toch heeft Godzilla iets gemeen met de slechtere racespellen: alles lijkt te snel te gaan, alsof alles op 1,5 keer fastforward staat. Alleen ditmaal is het echt. Ik mis Godzilla nog steeds, de kennismaking was te kort om de GT-R echt te leren kennen. En ook dat is weer een compliment: als koper zul je je ook niet zo snel vervelen in de snelle Nissan. Filmpje!144 reacties

haha, wist ik het toch
Ha! Ik wist het!
damn wat is het een cool maar lelijk ding :d

zwart staat hem mooi, toch liever in het wit :p
Fantastich! Autoblog met een GT-R. Ga gelijk kijken.
xD Dacht al, autoweek had de zelfde (kenteken) getest.
Echt een mooie auto, goede test!
GT-R haters, kom maar op ;)
@jdm:

kud bak ik wil een poorsh
Hier kunnen de duitsers nog wat van leren :)
leuk verslag….en ja wat een dikke auto!!!!

ook goed om te horen dat deze GTR wordt erkend als value for money en koning van de ring!!
Super vet,

Maar ik kan maar de halve test kijken? Daarna valtie gewoon uit ? Nog meer mensen met dit probleem ?
Wat een rotstreek. Hij is zwart..

Heel knap van de mensen die het wisten. Er waren er zelfs bij die met exact deze GTR kwamen.

nu maars kijken..
Zullen er nu weer mensen zijn die gaan zeuren over een eventuele Nissan-sponsoring, net zoals bij de nieuwe Astra van laatst..

OT: Nu Wouter heeft gezegd dat de GT-R écht goed is ben ik overtuigd ;) Nee, gewoon een heel efficiente wagen. En voor die prijs ga je idd niet slagen bij Porsche als je een vergelijkbaar model wilt. Bij alle performance-merken trouwens niet. Doet ‘ie goed dus!
Eindelijk 16 uur een nieuw filmpje, geweldig!!!!
Leuke wagen..

Alleen heeft de overbuurman @ de zaak er 1, dus hij is een beetje gewoontjes geworden voor mij.
Heerlijke wagen , ik heb m eens gezien in rhodos in het wit en wat een beest is dit!
Nu zijn de astonmartin mannetjes zeker stil he…. naja was duidelijk een Gtr… zeker allemaal pubertjes van 15 die denken alles beter te weten maar goed. De Gtr is en blijft een nissan. AL is het wel een hele goeie auto… en zeker voor het geld waar die voor tekoop staat.
@Joske:

imho niet met het nobele Aston Martin te vergelijken qua uitstraling en heritage. Aston doet daar zelf ook niet aan mee in tegenstelling tot bijv. Ferrari waar ieder nieuw model weer sneller moet zijn dan zijn voorganger.

Bij Aston Martin zeggen ze dat een AM en échte AM moet zijn, en of hij nu 280 of 300 loopt doet er niet zoveel toe. Daar ben ik het persoonlijk mee eens.

Alleen prestaties vergelijken is idd. iets voor de jongeren onder ons ;-) de goede niet te na gesproken uiteraard :-)
geen tunneltje??? met zo’n auto!??

maar wat een beest, en voor dat geld, is niet duur!
(niet dat ik het heb maar bij wijze van)
He een paar LM velgen onder mijn Prius en een zwaardere accu.. en dan wil ik wel tegen deze auto racen…………..
@toyota prius:
het is eigenlijk niet grappig meer. En als je het serieus bedoelt (wat ik ernstig betwijfel) dan is het triest.
@anniearno: Sorry, was een zeer slechte S2000 imitatie…
Visscher, weet het niet zeker, maar kan zijn dat dit precies de GT-R is die hier wel is in het dorp staat.
( Volgens bekende hier een medewerker van Visscher ) Die man neemt wel eens leuke auto’s mee:)

En hoe komt die ene scheur in het wegdek?? Flink geweld..!

Supervette bak!
@GH: Hahaha, ja dat is de dijk van Lelystad naar Almere en vv.. ook wel de “racebaan” of tegenwoordig de “flits en laser taliban route”..
De scheuren in de weg komt door belasting van het wegdek icm het verzakken van de grond. Omdat het land nog relatief nieuw is zal het nog meer inklinken dan andere delen van het land, met “oud land”…..
Hey deze GTR kwam ik vorige week tegen op de A16 richting Breda. Ik kon er maar niet over uit hoe plastic hij er uit zag en hoe lelijk de achterkan is. Alsof er een kaasschaaf gebruikt is om het ding vorm te geven.

Hij kan goed sneller zijn dan een 911 maar mist op alle fronten charisma!
In almere zijn weinig tunnels :P waarom hadden jullie niet ff gebelt? was ik ff gekomen :P wel leuk he de dijk in almere :P
haha morgen kan ik weer lekker in dat apparaat touren!
Waarom verschijnen er zoveel korte rijtesten?
– Porsche Panamera S rijtest: een halfuurtje te leen
– Ferrari 599 rijtest : een halfuurtje
– Aston Martin V12: een kwartiertje te leen

en nu weer deze GTR heel kort te leen. Die moeten jullie toch veel langer kunnen lenen? Jullie zijn autoblog!
@Stefan: we kregen ze allemaal wel wat langer mee hoor, het kost best veel tijd om een paar minuten video op te nemen. Maar goed, we zijn autoblog inderdaad. En we zijn altijd veel te kritisch ofzo, dus ze durven em niet langer uit te lenen;)
hoe zit het met de befaamde “launch-control” waarmee je pas die door jou vermeldde 3.zoveel op 100/h haalt? Mag die al gebruikt worden zonder je garantie te verliezen en, zeg er maar donder op, waarmee je je aandrijving in de puree draait…WEL? hoe zit het daarmee???
“hoe zit het met de befaamde “launch-control” waarmee je pas die door jou vermeldde 3.zoveel op 100/h haalt? Mag die al gebruikt worden zonder je garantie te verliezen en, zeg er maar donder op, waarmee je je aandrijving in de puree draait… WEL? hoe zit het daarmee?”

@Junkreader: Het eerste modeljaar (2008) van de GT-R had launch control en ja die ging nogal eens kapot. De launch control gooit het toerental naar 4500 rpm en klapt met een knal dat vermogen in de bak. En ja, dan gaat er nogal eens wat kapot. Zeker op een kleverige dragstrip. Nissan heeft dit onderkend en de huidige GT-R (modeljaar 2009) heeft géén launch control, dus ik denk het Autoblog exemplaar ook niet.. De nieuwe GT-R (modeljaar 2010) krijgt het weer wel, maar in een dik aangepaste versie. Het word nu gekoppeld aan het stabiliteitsprogramma VDC wat de tractie zal bewaken. Ook zal het starttoerental verlaagd worden, wat de kracht van de motor zal verminderen.
En tóch is het een Lexus LF-A!
Wel toegegeven dat ie in’t zwart minder lelijk is dan in andere kleuren…kan ik ook wel best m’n mening wat nuanceren hoor…
Beschonken Bestuurder
Jullie zouden er misschien goed aan doen om bij elke review een camera bij de uitlaten te monteren. En er dan na 20 reviews een soort van compilatie van vette sounds.
98 benzine wordt idd steeds meer een probleem om aan te komen, iemand tips?
Keizer van de Autobahn ! Met de M3 (GTS) als loco-keizer…;-)
De mooiste nissan ooit.En dat voor een klein prijsje.
@mb: Neehhh, dat is de nieuwe Nissan Micra…
IK zou deze verkiezen boven de 911.Daar rijdt elke boerenlul in!
Vandaag gezien in Rotterdam! Even het filmpje bekijken ;)
Nee wouter dat blok tem je niet met zo’n armtierig stokje
Jah wat moet je erover zeggen, fantastische auto en ontzettend knap werk van Nissan. Maar hij doet me niets, het is een playstation op wielen, hoe goed hij ook is.
http://cache.gawker.com/assets/images/jalopnik/2008/12/Nissan-GT-R-Hump.gif
@Flamingo: jouw filmpje is leuker hoor .. informatiever ook ..
Leuke auto, zou hem zeker overwegen als ik geld had.

Helaas stopt het filmpje ermee na 20 seconden, net als de versnellingsbak van de gtr..
Wouter ik begin jou met de dag meer te haten ;) nee serieus goeie rijtest en het is gewoon zo’n brute bak…al die 911jes die je zo vaak ziet rondrijden en deze zie je nooit…veel specialer dus
Ik had iets meer actie in de rijtest verwacht eigenlijk, zó’n beest van een auto en het filmpje was eerder flauw dan spannend.. Niet echt een prestatie dus..

Verder is het natuurlijk een brute auto, misschien over een paar jaar tweedehands..
Mensen die hem haten zijn gewoon jaloers.
Hij is prachtig en bloedsnel. Mocht ik het geld hebben zou ik ‘m zo kopen!
Willen jullie de volgende keer even melden als jullie wat leuks gaat testen in Almere… :P

Goede productie, gaat lekker!
Dat schermpje voor de versnellingspook = Stinger DSI? Lijkt me zeer praktisch in een dergelijke auto.
Die rode accenten in ’t interieur…..oogt goedkoop, beetje alsof ’t achteraf bij de Halfords is gekocht.
Knalrood staat de auto ook erg goed, in Middelburg heeft een Nissan dealer er eentje staan in die kleur, aangezien er geen chroom op zit, een beetje shadowline achtig a la BMW, de combinatie past. Zeer indrukwekkend.

Nul tot 100 zal eerder bij 4 seconden liggen, 3,5s heb ik in betrouwbare Duitse testen nog niet gezien. Toch het grote voordeel die 4WD, veel AMG producten kunnen al die trekkracht niet kwijt op alleen de achterwielen.
560nm koppel klopt niet.
is wel fabrieksopgave, maar in real life minimaal 700nm.
@GOD: droom van de tuners dan, astublieft, 140 NM, 1500 Euro. Is er een wet, die het Nissan verbiedt de waarheid te vermelden?
Schitterende wagen en een lekker geluidje.(Y)
Ik blijf het een lelijk hok vinden.
Geef mij maar deze ook al is die een beetje duurder.

http://www.youtube.com/watch?v=xkgD-Pepc1o
AAAAH IK wist het ook!
@ mb moet je nagaan, als dit het mooiste is ooit van een merk… dan is dat serieus om te huilen! Daarnaast vind ik de 240Z persoonlijk velen malen mooier!
Saai ding. Ik zie het wel liever als een porsche want porsche kom ik al vaak tegen elke dag. Verder leuk filmpje weer :D
240z?Was dat geen datsun?
@mb: Nissan was eerst Datsun
Mooie review van een beest van een auto !!

Keep on doing.
@ Laurens

Geen regel die dat verbied nee.
Elk ander merk geeft lagere waardes op. dit om te voorkomen dat je minder hebt dan de fabrieksopgave vermeld.
Alleen zijn die marges bij andere fabrikanten nihil tegenover de fabrieksopgaven.
Bij de GTR is het wel even 140NM! komt overeen met het totale koppel van een doorsnee a naar b auto.
Is dus wel het vermelden waard dat het verschil zo groot is vind je niet?
dikke 10/10 =) in belgië is die mr 80k :)
jammer… het is toch die oerlelijke GTR geworden
en ja hoor zoals ik al voorspelde, wat niet anders kan als GT-R fan :P,
de Nissan GT-R :D te horen aan zijn “sound”
Ben ik dan de enige die hem wel mooi vind? Snap trouwens ook niet dat er mensen zijn die liever een (kever) porsche nemen. Vergelijkbaar in prijs de non-turbo dus, doe ik al doei doei bij stoplicht met mijn vrijwel standaard impreza, neen doe mij maar een GT-R!
@2:14 Er vliegen neppe vogels weg!! :p
@ Search

HALLELUJAA
de gt-r plet al die stomme kevertjes
LOL @ mb, echte auto kenner dus ;)

@Search jouw standaard impreza is ook meer computer dan auto. Geboren achter de pc, gemaakt met de PC en bestuurd door een PC (net als de GT-R) trouwens. Daar zit geen ziel in.

Hard gaan is niet moeilijk, dat kan iedere boerenlul met veel pk en 4 wielaandrijving.

Herritage echter, dat kun je helaas niet ontwerpen dat zul je moeten verdienen.
Wat een vette bak! Wouter wat heb jij toch een leuke job man! :-) Ik denk dat er voor die prijs/prestaties inderdaad enkel een Corvette Z06 is en die nee geef mij maar die GT-R dan… Ik denk alleen dat je er niet veel vrienden mee gaat maken op de weg :-)
@ 911GT2

HAHAH meer computer dan auto?
We leven nu in 2009 alles gaat met de computer.
Jij zit zelf ook met een computer op autoblog te bloggen
dus met andere woordjes jou 911GT2 loopt technisch gezien zwaar achter.
Maarja dat toegeven is best moeilijk.
precies alles gaat al met de computer, rijden doe ik liever zelf! Dat onderschijd de mannen van de mietjes ;)
@911GT2: Jeetje, de porsche fans zijn er ook. Op de snelheid kunnen ze hem niet afkraken, de prijs niet, de rondetijden niet en ook de versnellingsbakken niet meer dus beginnen ze over heritage ed. Accepteer nu gewoon is dat de gtr een erg goede sportwagen is zoals de 911 turbo en dergelijke ook zijn en stel je niet zo aan.
@911GT2:en jij vindt dat porsches wel een ziel hebben, komaan zeg die bakken hebben toch totaal geen emotie: veel te burgerlijk,braaf te comfortabel geen schreew uit de uitlaat,te veel isolatie,geen typische “kuren” en dan ga jij als porscheliefhebber klagen over een gebrek aan zie.
porsches een ziel, mischien voor advocaten ja
@bpc:
hebben advocaten zielen dan?
Alsof Poorsches niet ook volzitten met computers, zucht ><
Dit rijdt echt Fantastisch met grote F! ik heb al een ritje gemaakt in deze, ook al was het maar een half uurtje, het is gewoonweg ongelooflijk! De kracht waarmee deze optrekt is fenomenaal maar de remmen zijn nog straffer, de remkracht is abnormaal, net alsof je gezicht er af gaat komen, that good ;) ga een beetje te snel in een bocht en je hebt onderstuur maar geef dan een flinke dot gas en hij slaagt direct om in overstuur, de schakeltijd is ook echt top, dit ding schakkeld onopmerkbaar. Alleen het geluid, dat mocht van mij beter te horen zijn in de auto zelf (zonder ruiten naar beneden). Nissan heeft bij deze echt een topwagen gecreërd. Nu het filmje kijken ;)
@ 911GT2

“Herritage echter, dat kun je helaas niet ontwerpen dat zul je moeten verdienen.”

nou bij deze dan…
Ik wil hem niet rijden, ik wil blijven dromen ;)
in de video klinkt ie als een rasechte stofzuiger

int echt heb ik em al gehoord en klinkt ie veel beter dan op video !!
Geslaagde test!
Het is mij opgevallen dat er de laatste test nooit meer een link staat onderaan te test om de video te zien, waardoor je telkens weer naar het begin van de pagina moet gaan als je eerst de test leest en das bekijkt. Deze er de volgende keer weer bijzetten?
@DTR:

ja, lijkt me een goed idee! Ik lees ook altijd voor ik ga kijken!
@DTR: je hebt helemaal gelijk, ik heb de link inmiddels toegevoegd!
Waar blijft Sacha? Hebben jullie alleen Wouter als testrijder?
*tests
*dan pas
Wouter THX, ik kan je zeggen dat er echt wel een Godzilla in zit…. en ik ga het testen met mijn GT-R op Le Mans aanstaande vrijdag 13-11-2009! Keep in touch.
ik weet dat wouter gelijk heeft, ik heb ook een weekend met deze auto gestuurd
Wouter was zo onder de indruk van de auto dat hij vergat leuk te presenteren. Ik heb hier leukere video’s gezien, en dan juist als er zo’n populaire auto getest wordt… Nou ja, slecht was het ook weer niet, leuk dat jullie de kans hebben gekregen de GT-R te testen!
Wat een rotte wagen is dat. Ik zat er voor 2 weekjes terug nog mee op spa-francorchamps. Dat ding ziet er en niet uit, komt niet vooruit en klinkt ook
nog eens nergens naar. Bah, bleude wagen.
Ik verwachtte veel van deze rijtest.
Toch heeft hij me teleurgesteld. Niet de auto, maar de rijtest.
Met zo een wagen verwachten we toch een spannendere test, een driftje, een burnout, een deftigere opname van het geluid, …

Ik herinner me nog goed de M3 test van een hele poos geleden. Die kwam veel professioneler over, en was gewoon veel cooler. Hopelijk maken jullie van de volgende rijtest weer een pareltje!
wow , dankjewel wouter :D
you just made my day!

ik beloof je als ik morgen de staatsloterij win mag je nog een ritje maken met de GTR <3
Hm, wat zal ik eens zeggen? Hij ziet eruit alsof hij in elkaar is gevouwen -> origami…
@ Ml Benz, jij rijdt in je dagelijks leven met een Veyron neem ik aan?
Tuurlijk dat dit ding vergeleken met een echte racewagen niet vooruitgaat…
Zolang het ding rapper is dan de meeste standaardwagens is ie wel ok zeker?
Leuk hoe die vogeltjes reageren bij 5.32 min…..
was een mooie rijtest ,en deze wagen mag er ook echt wel zijn :-p

wanneer testen julie eens een kassieker? lijkt me ook wel eens leuk, een diablo of zo

hebben julie eig al eens een lamborgini getest? niet he
Wel een leuke auto maar mist voor mij een stukje extra emotie. Techniek is prima voor elkaar en voor een nette prijs.
Ungh. Dat dashboard. De Datsun Cherry groet ons.
@ GallardoSE, dat remmen valt geloof ik wel mee.. Een corvette ZR1 die remt bijv al een stuk sneller dan de GTR.
Ben niet onder de indruk van het uiterlijk, vind hem zelfs best lelijk. Een 350Z heeft nog meer sportwagen uitstraling… Het interieur vind ik niet echt samenhangend, het is één grote brij. Het playstation schermpje is leuk bedacht, maar leidt vooral af en al die sensoren en elektronica voegen maar 2 dingen toe: gewicht en meer kans op kapotte onderdelen. Het geluid interesseert me ook al niet, klinkt voor geen meter. Wat wel dan? Nouja, hij is niet heel duur… Maar voor dat geld heb je ook een BMW M3, en die wil ik veeeel liever! Dan maar iets minder snel naar de 100;)
integralechubasco
zo zie je maar weer dat recordbrekende prestaties wat mij betreft niet de beslissende factor hoefen te zijn. voor 120000 euro vindt ik een instap 911 veel leuker.
Ik vind het een geweldige wagen. Jammer van het futloze filmpje.
najaa ik zat maar een beetje naast :P
Jammer dat er niet wat meer gezegd wordt over het weggedrag, de sensaties, hoe Wouter de auto beleeft heeft… Wel leuk om de auto een keer op “ons eigen” Autoblog, met beelden van Ruben (patrick?) te zien. Good job.
je moet maar zo denken
nu gaat porsche nog snellere auto’s maken voor minder geld!XD en dan gaat die Nissan er toch wel weer af ;p
Voor de fans…. Op mijn youtube account heb ik een afspeellijst gezet met de 12 vragen aan Kazutoshi Mizuno, de “vader” van de GT-R. Vooral interessant omdat zijn benadering een hele andere kijk geeft op autodesign dan je zou verwachten. Het gewicht van de GT-R is geen toevalligheid bijvoorbeeld…. enfin de man is een genie en wie de moeite neemt om de video’s te kijken zal beter dan ooit snappen wat er nou werkelijk zo bijzonder aan de GT-R is. Verder staan er ook nog beelden van ritjes met Dirk Schoysman in de GT-R op de Ring en beelden van het meerijden met Toshio Suzuki in de lijst. Daarbij valt vooral op dat Suzuki echt als een beest met de auto gooit en smijt.. he’s an animal!
Enfin voor de fans: Have fun!
Voor de haters: Misschien steek je nog wat op.

http://www.youtube.com/view_play_list?p=124C3C2C089E35AE
@w0o0dy

opeens een “v” teveel in je adres
@ evo 500 dat ontken ik ook niet. Maar Nissan heeft zelf de confrontatie opgezocht met prosche. En op performance winnen ze die. Dat geef ik ook meteen toe. Maar wat mijn punt is is dat juist dát het probleem is. Ik kan met de juiste middelen ook van scratch af aan een superwagen neerzetten. En daar heb ik respect voor hoor bij Nissan, dat maakt de prestatie niet minder.

Maar als je bouwt voor een merk als Porsche zul je moeten toegeven dat je bepaalden normen hebt aan te houden, motor achterin, boxer motor, contact slot links, herkenbare daklijn etc.

Iedereen herkent een 911 als een 911. Dat is juist de kracht van de 911.

Neemt niet weg dat de GT-R een goede auto is en momenteel hard op weg is een status op te bouwen. De vraag is alleen of je over 15 jaar van nu zonder schaamte een oude GT-R kan rijden.

Ik weet dat dat bij een 911 in ieder geval zo is.

En dat bedoel ik te zeggen. Credits voor de prestatie maar mij doet het gewoon niet zo veel.
nou ja zeg….. ik snap niet waarom die V er in voorkomt, de tekst die ik plak heeft em niet…
http://www.youtube.com/view_play_list?p=124C3C2C089E35AE
edit: bugje in de embed-functie
Wat een prachtige rijtest.
Hij laat precies zien waartoe de Nissan in staat is.
Als ik het geld had kocht ik deze direct, goedkope supercar, just like the ‘Vette.
haha dat is de demoauto van nissan visscher! met precies die auto heb ik 6 weken geleden nog gereden met mijn vader.
echt een fantastische wagen werkelijk waar, toch is pa nog steeds aan het twijfelen.
@bpc: sorry maar jij hebt zo weinig verstand van auto’s dat ik inhoudelijk niet eens ga reageren.

Ik zou zeggen rij eens een rondje met een standaard 911… dan praten we wel verder.
@911GT2: heb JIJ dan wel met een GT-R gereden?
@911GT2: rij jij eens een rondje met een 911 turbo fzo en dan met een gallardo of een f430 en je zal weten wat ik bedoel
Nope. Ik beweer ok niets over de GT-R behalve dan dat hij 1. er in mijn ogen niet uit ziet. En 2. geen herritage heeft.

Over emoties zoals beschreven door bpc heb ik me niet uitgelaten omdat ik dat niet kan :)
@911GT2: wat is herritage dan volgens jou?

P.s: bij 1:21 ongeveer….check it out
http://www.youtube.com/watch?v=_DswOHcvmIM
@911GT2:

ik denk dat de gt-r wel heritage heeft, als je kijkt naar wat voor een cult-auto de vorige generaties gt-r zijn geworden.. Die auto heeft zeker z’n geschiedenis en z’n cult-status al, even daargelaten of je het mooi vind en oftie z’n cult-status ook hier in ons Duitminded Nederland heeft..
Voor iedereen die het kan waarderen… check de video van Toshio Suzuki met de journalist van Pistonheads ernaas…. voor de bocht aan het einde van het “rechte stuk” doet de GT-R volgens Schoysman 280km/u maar zien we Suzuki remmen of lift hij alleen maar, zoals Schoysman zegt? Als hij niet remt… dan zal de snelheid op…..? 250 liggen of zo? Dan is een 4 wieldriftje natuurlijk geen enkel probleem toch? Geez wat kan die gast rijden… eng gewoon.
Yes! Heb het kenteken toch goed geraden! Een kort maar krachtig filmpje Autoblog. Ga zo door.
rond 7:30 is ook fijn…. en een rondje met passagier (en dus ook nogal wat marge) met in en uitrijden van de pits in 8 minuten….jikes, de dude is een beest.
de gt-r 310 km per uur ? mmm ff kijken bij de z06 ?heb ook veel filmpjes van de gt-r en de z06 http://www.youtube.com/watch?v=Pbqxixtt4lk
@corvettez06:

Prachtig met die head-up display: zoveel beter dan die trieste filmpjes waar de camera steeds omlaag moet om in te zoomen op de snelheidsmeter.
Haha al die poorsche fanboys hier, die nooit in een poorsche gereden hebben, als ze uberhaupt zelf al rijbewijs hebben!

Oordelen over een auto waar je zelf niet in hebt gereden…..
@jdm: Nou, zoveel zie ik er niet hoor. En ook ik ben een groot Porsche liefhebber, en heb er ook in gereden. Maar de talenten van de GT-R heb ik bijv. nooit ontkend. Niet zo zwart-wit denken.
“Oordelen over een auto waar je zelf niet in hebt gereden…..” Jaja, dus jij gaat me vertellen dat jij over elke auto waarover jij oordeelt gereden hebt…
StoplichtSprintertje
wat n auto is dat…
Ruben heeft zichzelf weer eens overtroffen. De beelden van die staande start zijn heel erg mooi, de hele lokatie sowieso is erg mooi gekozen. En ook wel een aardige auto ;)
@ Ferdinand1: Ik riep laatst over sponsoring bij de Astra, maar ik heb zelf ook met deze auto gereden en kan dus niet ontkennen dat hij zeer goed is. Binnenkort met de Astra rijden, misschien kan ik het dan intrekken.
Mooie wagen, knappe prestaties, prima prijs, leuk filmpje, punt.
Ik heb me ook eens de bedenking gemaakt ivm de versnellingsbak, maar uiteindelijk, die Nissan en alles daarrond is wel een uniek gebeuren in de autogeschiedenis, zoveel emoties errond, zoveel ophef is er bij mijn weten nog nooit over een ferrari gemaakt…

Anyway, zet dit ding maar voor mijn deur en ik rij er rechtreeks mee naar het circuit :p
@911GT2:

“En op performance winnen ze die”

Ik dacht dat Porsche een performance merk was?
Blijkbaar niet.
Een mietje ben je pas op je eigen ring word verslagen door de tegenstander!
woody, thanks voor die links met die vragen. zat wel interessant spul tussen, b.v. het idee van die 1700 kg’s. het is wel wat hersenworstelen om tegelijkertijd het principe wat ie probeert uit te leggen en zn gebrekkige engels te snappen, maar het is weer eens allemaal perfect Japans uitgekiend. Ook de motorkeuze. Alles draait om balans bij die lui.

Maar dat is ook altijd al het uitgangspunt van de GT-R geweest. Een supercar die onder alle omstandigheden uitstekend presteert. Ik denk ook dat dat de reden is dat de wagen het op een circuit zoals de Ring het zo goed doet. Juist omdat het zo lang is en allerhande situaties en parameters naar de auto gooit.
Woody, zeker interessant die playlist. Bedoel je nou het stukje op 1:21 of helemaal aan het eind van de video aan het eind van het echte rechte stuk, daar remt ie namelijk niet, en lift ie ook niet;)

Moet trouwens zeggen dat ik het 1700 kilogram verhaal merkwaardig vind. Ik snap dat het gewicht noodzakelijk is voor genoeg druk van de banden op het asfalt, maar die druk heb je, zoals hij zelf zegt, vooral nodig bij hoge-snelheidsbochten. Bij hoge snelheden maakt het dus niet uit of het gewicht ontstaat door massa of downforce. Bij lage snelheden is zo’n enorme druk van de banden op het asfalt niet nodig en is een lichtere auto dus sneller. Dat het een auto voor de openbare weg is en dat ze daarom geen spoilers kunnen monteren die een enorme hoeveelheid downforce creeren is logisch. Maar een aantal tientallen kilo’s lichter en ietwat grotere spoilers geeft toch het gewenste effect van veel gewicht bij hoge snelheid, maar minder massa bij de lagere snelheden? Zijn argument is stabiliteit, maar ik kan me niet voorstellen dat bijvoorbeeld 1600 kilogram een veel slechtere stabiliteit geeft terwijl een verschil van 100 kg wel zijn vruchten afwerpt bij ac- en decelleren en bochtenwerk. Kan iemand mij hierin verheldering geven?
@Sander: ik denk dat het totaalplaatje zo beter uitkomt. Lichter is moeilijker en vooral duurder. Daar komt bij dat de luchtweerstand hoger is met spoilers en dus het verbruik hoger, topsnelheid lager. De GT-R heeft korte versnellingen voor snelle acceleratie en snelle tijden op circuits en genoeg tractie om de power toch goed op het asfalt kwijt te kunnen. Dus sneller optrekken en redelijke topsnelheid bij een lagere kostprijs.. waarom zou je het moeilijker maken?
Prachtig om te lezen dat mensen blijven roepen dat een GT-R / Skyline geen Heritage heeft.. man hij stikt ervan :) alleen is die hier aan deze kant van de wereld gewoon niet bekend.

De eerste Skyline en eerste 911 zijn allebij in de jaren 60 gemaakt hoor ;) Op leeftijd loopt porsche een paar jaar voor dat wel.

De Godzilla heeft echt een legendarische status in japan. en de race series daar.

Dus 911GT2, voor je roept dat een GTR geen geschiednis heeft, ga eerst ff wat huiswerk doen ;)

Dar jou voorkeur een porsche is is niets mis mee verder hoor maar ga geen onzin roepen ;)
De GT-R staat zoals steeds garant voor verhitte e-discussies.

Ik vind’m indrukwekkend en onklopbaar is z’n prijsklasse. En ja hij heeft zeker Heritage. Maar ik zou’m nooit kopen. De looks zijn niet naar mijn smaak.

Ieder zijn mening.
weg met de gt-r en de porsche
kom eens met wat nieuws, dit begint me echt de keel uit te hangen

gtr: is snel, maar heeft een wachtlijst letterlijk van hier tot tokio
porsche: kom op, waarom zijn airbags en al dat soor goody’s nou verplicht.
corvette: probeer nou eens wat betere tijden neer te zetten.
@qauqi: Corvette richten op betere tijden? Man, onder welke steen kom jij weggekropen joh?! ZR-1 is King of the Ring, hoor.
Goede test van Wouter. Slaat de spijker wat mij betreft als GT-R eigenaar volledig op z’n kop. Een allround supercar die alles behalve emotie-loos is.

Nissan heeft in de US een rechtzaak verloren omtrent de befaamde launchcontrol. Iedereen die zijn auto stuk heeft zien gaan vanwegen de launchcontrol kan zich beroepen op garantie. De huidige versies hebben ook een launchcontrol die gaat tot 3000rpm en niet 4500rpm. Ook heeft Nissan vanaf modeljaar 2010 en uitschakelen van'”VDC” in haar garantie pakket opgenomen.
Eigenlijk is dit gewoon weer een hele mooie goede snelle coole auto voor veel te weinig geld.
Een Porsche is hartstikke grappig maar echt serieus wordt het met de GT-R.
Een veel minder voorkomende verschijning dan een 911, die GT-R. Zie de GT-R ook veel liever eigenlijk. Ik zal maar geen vergelijkingen maken, maar t.o.v. een aantal (duurdere) supercars is ‘ie veel beter als je kijkt naar wat je terugkrijgt voor wat je hebt betaald. Hoop deze auto nog een keer in het echt te mogen zien, mooie pics!
ik zeg Japanse efficiency: goedkoop, sneller dan de rest en het blijft nog heel ook. Het gaat ook niet om die paar tienden op de ring want dat is alleen voor de zeer ervaren coureurs, wij halen dat er als normale mensen toch nooit uit maar het feit is wel dat deze auto zelfs door een minder ervaren bestuurder zeer hard gereden kan worden in tegensteling tot tot een Porsche, Vette of Viper.
Ik vind zowel een Nissan GTR als een Porsche GT2, GT3 of Turbo leuk. Ik zal er echter pas echt over beginnen nadenken als ik geld genoeg heb om er één te kopen. Voorlopig vind ik het schitterend dat dergelijke auto’s gemaakt worden. De Nissan omdat het een technologisch wonder is, de Porsches omdat dit auto’s zijn die al 30 jaar lang en meer worden geprefecioneerd.
Die vogels in het filmpje schrikken zich dood als het gaat er op gaat.

Uber wagen!
Voor de fans… Gan San (wie?) reed een hele tijd geleden voor het eerst met de GT-R… maar dat is neit het interessante… de teksten van Mizuno (chief engineer) tikten mij van m’n stoel…. max cornering g (door de intelligente 4wd (en met name het torque-steering systeem) 2G op de Nurburgring! 2G! (een hele goede sportwagen haalt misschien 1,5 met alleen rwd)…
http://www.youtube.com/watch?v=7UaqdHoG0e8
De Nissan GT-R is een van de meest mooie, snelle, betrouwbare en legendarische supercars van de afgelopen jaren vind ik. Ik heb een ongelofelijk grote zwak voor de GT-R (R35), eens komt deze auto er. Wat een looks, wat een prestaties de GT-R maakt mij ontzettend hebberig.

In sinister zwart is deze powermachine nog bruter.
De Nissan GT-R is in zijn segment veruit de leukste en beste auto.
Samen met de LF-A is de Nissan GT-R mijn droomauto, ook nu nog kan ik intens genieten van deze video.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).