Video: Panamera Turbo vs E 63 AMG

Auteur: , 37 Reacties

Als het Duits, snel, ruim en duur mag zijn heb je het tegenwoordig voor het uitzoeken. Neem nou de Porsche Panamera, een vreemde hatchback maar in de Turbo-uitvoering wel bijzonder snel. En de Mercedes E 63 AMG, een auto met het voorkomen van Willem-Alexander maar met de herrie en het geweld van zijn schoonvader. Kiezen is moeilijk.

Tenminste, ik vind van niet, want ik zou meteen tekenen voor die denderende Mercedes. Maar omdat er ook mensen zijn die de Panamera er niet uit vinden zien als een ingezakt puddingbroodje, heeft AMS de twee beulen even naast elkaar gezet. Duits gebrabbel doorspekt met V8-geroffel, daar krijgen we nooit genoeg van.

Met dank aan Chickenapollo voor de tip!37 reacties

Doe mij maar een 2e hands Qauttroporte :lol:
@ Ruben: kon het eerst niet helemaal plaatsen, maar een puddingbroodje maakt alles duidelijk! Mmm nu heb ik wel gelijk honger :) Wat de test betreft; toch maar de Mercedes!
toch de amg!! vind de panamera maar niks zo ! schetsen en tekeningen in het begin waren mooi maar de achterkant in realiteit trekt op niks !
Ja, misschien de brabus versie dan is het helemaal af!

Dat spoilertje is trouwens wel gaaf
-edit: nutteloze bijdrage-
Je kan deze twee auto’s toch vrij moeilijk vergelijken… een Panamera zit toch echt veel dichter tegen een CLS AMG aan dan tegen een E-klasse AMG. Wel opvallend dat de Merc korter remt dan de panamera!
En die conclusie ook aan het einde: de merc is confortabeler, en meer allround, daar waar de panamera meer gevoel van sportiviteit geeft. No shit sherlock?!
De Benz any day any time!
btw, Panemera zit na 3.9 sec aan de 100… Ik vind het nog altijd gek!
*Panamera
Het lijkt wel ( op 0.47 van het filmpje ) dat de Panamera zijn kont meesleept. In de Panamera klasse kan je liever een CLS als vergelijkbare concurrent testen. Wel raar dat een E63 AMG zo goedkoop in aanschaf is.
@Majinstar:
Het lijkt wel ( op 0.47 van het filmpje ) dat de Panamera zijn kont meesleept.

De enige die wat meesleept is die presentator….zijn been! ;-)
Zijn 2 verschillende auto’s , dus niet vergelijkbaar ;)
Dat is geen stuur in de Merc, maar het roer van een schip!
Leuk gevonden dat ingezakt puddingbroodje.
Maar ik zou toch voor de Panamera gaan.
Die Benz is zo gewoontjes.
Daar zie je niets bijzonders aan.
En straks weer allemaal van die volkszanger-types in die auto. Bah. Die benaming blijft toch dom aan doen. 6.3AMG en er een 6.2 in hebben liggen.
Die Porsche is niet de mooiste maar wel een headturner.
Verder een mooi in elkaar gezette auto met hoge restwaarde.
De Maserati QP is mooier om te zien, maar blijft qua kwaliteit teveel achter. Over restwaarde maar niet te spreken.
Persoonlijk vind ik de Aston Martin Rapide het mooist, maar daar komt natuurlijk wel een heel ander prijskaartje aan te hangen!
Ook benieuwd naar de nieuwe Audi S8. Maar of ze die nog heel erg gaan opfokken zal blijken. De geruchten gaan wel, maar in deze milieu tijden is niets zeker.
Zijn de CLS/S klasse niet beter vergelijkbaar met een Merc E?
Ik houd wel van een wolf in schaapskleren. Scheelt ook een hoop petjesgezeik. Blauwe petjes…
PANAMERA zonder twijfel !

Mercedes heeft AMG nodig om van de bouwvakkersauto een beetje sturende auto te maken.
Wel slap punt dat de E 63 AMG € 30.000 goedkoper is. Wie kijkt daar nou naar op zulke bedragen. Ik zou gewoon de Panamera kiezen, desnoods een (4)S. Waarom? Omdat die in de speciale klasse hoort van Quattroporte, Rapide, XF-R. Dat doet mij dus gewoon wat meer dan een taxi. ;)
LOL Panamera in de speicale klasse van de Quattroporte. Je bedoelt dat je die onzin van Porsche gelooft. LOL!!
@Relief:
Ik vind dat de Panamera in die klasse hoort ja. Vind je dat zo gek?
Ik zou gewoon wachten tot de nieuwe cls amg uitkomt en gewoon die bestellen :D
@circlestorm69; die afkorting 6.3 houdt verband met de vroegere 300 SEL 6.3…het is dus (alweer) een vernoeming naar het verleden (beetje zielig, oké dat wel…).

Panamera is overigens oeverloos lelijker dan die Benz (hoewel ik geen Benz-fan ben..). Die Benz in matzwart mogen ze zomaar fout parkeren op mijn oprit !
Leuke video.ZOu voor de benz gaan.Mooi model .Bij porsche kunnen ze buiten de 911 geen mooie autos voortbrengen.Dit vehikel heeft een achterwerk van een kakkende hond.
De Porsche zonder twijfel.
Ik heb liever een ster in mn voorruit dan 1 op de motorkap.
@Dennis:
Beter een ster in mijn glas dan een glas in mijn ster :D Die vind ik beter.
Kweetnie hoor, maar de Panamera moet je toch echt met de S-Klasse (kort) vergelijken, en niet met de E-Klasse.
Geef mij maar een Quattroporte.
“liever een ster op mijn voorruit dan op de motorkap”

Echt een geweldige opmerking, die heb ik nog nooit eerder gehoord. #Sarcasme modus uit#

OT: Ik zou toch voor de MB gaan.
Deze Porsche kan mij, in tegenstelling tot de verdere Porsche familie niet bekoren.

Het mooi aan deze E63 is het hoge ‘Wolf in schaapskleren’ gehalte..
Hierboven beginnen ze zich ook al te moeien. Zet maar eens stil op exact 4’55”
@Dennis: ik zou hier een leuke opmerking kunnen maken betreffende een ster, een spreker en zijn hoofd, maar da tkun je nu ook zelf invullen.


Wat betreft de test, natuurlijk de E. Alleen al vanwege de looks, en het geluid natuurlijk.
Ik hoef gelukkig niet te kiezen maar wat is het toch een K*T taal, daarom alleen al zal ik geen Duitse auto meer kopen.
Zeker de Porsche voor mij! Hij ziet er gewoon sneller uit, en alles klinkt mechanischer, terwijl de Merc klinkt als een speelgoedauto bij de rem test. De Porsche vind ik ook een veel mooier uiterlijk hebben, die onderscheidt zich veel meer dan die standaard Mercedes uitstraling! En dan is hij ook nog eens sneller weg bij het stoplicht;)
@Rob USA: Niemand verplicht het je ook om naar dat filmpje te kijken en te luisteren.. :roll:

OT: Voor mij de E 63 AMG.. Een stuk mooier en toch subtieler. Al is de vergelijking een tikkie vreemd aangezien de AMG meer in het RS6/M5 segment zit terwijl de Panamera meer in de S-klasse/7-serie hoek zit. Maar ach, 2 geweldige auto’s welke toch behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn..

@Dennis: Gaaap, die kenden we nog niet.. :roll:

Is nu toch wel clichématig.

@john: Bouwvakkersauto? Een gemiddelde bouwvakker kan deze AMG-powerbenz denk ik niet betalen.. Ik ook niet overigens. ;)
Wat is dat Duits toch een verschrikkelijke kut taal, ik ga voor de Benz..
Ik ga overduidelijk voor de Porsche alhoewel ik de Mercedes ook best smakelijk vind. Het uiterlijk van Willem Alexander met deze AMG vergelijken vind ik toch een beetje teveel eer voor Prins Pils.
stop ze allebij maar in mijn garage ook al moet ik dan vehuizen.
panamera in het zwart is echt das über-car
Mijn naam verwijst naar de (huis)tuner van Mercedes, maar sinds de panamera uit is ben ik een een echte Porsche Panamera fan geworden. Prestatie, sportiviteit tegelijk ook zakelijk, uitstraling, comfort, uitrusting. Wat wil je nog meer. Panamera is van een zeer aparte klasse sublieme auto gewoon!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).