Voorlopig geen elektro-rommel voor Chrysler

Auteur: , 14 Reacties

Al dan niet geforceerd had Chrysler de afgelopen jaren ook gekeken naar de mogelijkheid tot elektrisch rijden. Het is echter nogal een omschakeling en Fiat CEO Sergio Marchionne heeft nu aangegeven dat deze omschakeling voorlopig niet door dochter Chrysler gemaakt wordt. Ook plannen voor een hybride zijn voorlopig van de baan.

Elektrische auto’s zijn flink terrein aan het winnen, maar het is nog steeds maar een klein deel van de totale markt. Reden genoeg voor Chrysler om zich voorlopig niet in die niche te storten. Wel gaat Chrysler flink de verbruikscijfers verbeteren. Sergio stelt dat er genoeg ruimte voor verbetering is in het huidige aanbod van motoren.

Onder leiding van Cerberus, de vorige eigenaar van Chrysler, had de fabrikant het ‘Envi’-project. Via dit project trachtten ze op zeer korte termijn elektrische auto’s beschikbaar te hebben voor het grote publiek. In 2013 hadden ze zelfs 500.000 elektrische auto’s op de weg willen hebben. De belangrijkste drijfveer was de financiële steun die de Amerikaanse overheid voor dergelijke projecten beschikbaar stelde. Verstandig als Fiat is, heeft zij dit rookgordijn nu opgeheven. (bron: Reuters)14 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
…definitie elektro-auto’s:

“een auto die onverwachts hardnekkig moest toezien hoe zijn heerlijke benzineblok door rasechte plantenkriebelaars vervangen zag worden in een stopcontact-aandrijving van Essent”….zoiets ?’;-)

Enne…gelet op bovenstaande auto MAG Crysler van MIJ al helemaal niet beginnen aan de bouw van zulke auto’s…
@ Megakix
haha idd ;)
Er bestaat een god!!!Hoera!
Eindelijk eens goed nieuws!
Lijkt me idd verstandig van Fiat, je kan iets in de richting van efficient dynamics zoals bmw dat op al z’n auto toepast hebben dan een elektromotor..
sebastianchubasco
in hoeverre kun je stellen dat een moderne motorblok op brandstof dan wel electriciteit loopt. als je nu al nagaat dat zolangzamerhand alle pompen in en rondom het blok electrisch aangedreven (kunnnen) worden. FGA zal met multi-air en (in de toekomst) met het volledig nokkenasloze uni-air nog een flinke extra duit in het zakje doen. met dat soort ontwikkelingen zal het percentage in een motorblok dat aangedreven wordt door conventionele brandstof steeds kleiner worden… misschien hebben we in de toekomst wel een motor die geen enkele snaar of ketting heeft die externe onderdelen aandrijven… wel een stuk efficienter…
@sebastianchubasco: lol, zit je nog met een knoepert van een dynamo onder je klep ;)
sebastianchubasco
@alwood
ja precies, direct op het vliegwiel. zou toch een goeie aftermarket produkt moeten zijn… twee van die grote ronde dingen onder je motorkap, een turbo en een dynamo.
@sebastianchubasco:

ja, alleen heeft een dynamo ook niet zo’n grote efficientie, en de electriciteit in een accu weer omzetten naar een mechanische beweging gaat ook niet zo heel erg efficient.. Dus dan zou alsnog wel het één en ander verbeterd moeten worden;)
sebastianchubasco
@EJS
in het geval van het multiair systeem levert het wel een lager verbruik en een hoger vermogen op. Ook de electrische stuurhuispomp, oliepomp en waterpomp leveren allemaal voordeel. straks hebben we KERS op het vliegwiel… nog een paar jaar en de verbrandingsmotor kun je geen verbrandingsmotor meer noemen maar electromtor met verbrandingselement als aanjager… LOL
De enige manier opdat Chrysler alsnog met elektrische auto’s komt, is een elektrische hype in Amerika. De wet van vraag en aanbod is steeds oppermachtig in de hoedanigheid dat het aanbod slaafs de vraag volgt.
Goed nieuws.

Want het eventuele budget voor het reduceren van CO2, kan beter besteed worden. Sterker nog, als Joe the Plummer alleen maar gemiddeld wat kleiner gaat rijden, houdt hij zonder meerkosten geld over! En komt men er snel achter, dat dat soort auto’s nog leuker rijden ook. Gewicht: dodelijk :-)
FIAT heeft natuurlijk gezien dat het Chrysler elektrische auto project een flutprojectje was.
Het is FF snel opgezet om de Amerikaanse staat de indruk te wekken dat ze toekomst gericht waren, dat ze werk maakten van het uitfaseren van de Gasguzlers.
De getoonde proto’s waren in een tijdsbestek van enkele weekjes in elkaar gefröbeld.
Het stoppen van dit ‘project’ is een terechte opschoonactie van FIAT geweest. Wat overigens niet uitsluit dat we binnen afzienbare tijd een serieus project voor elektrificatie van auto’s gaan zien…
Lijkt me inderdaad ook een megakost… ik denk dat er nog erg veel ruimte is om de verbrandingsmotor te verbeteren/optimaliseren…
Geen hybride’s en geen elektrotroep, Joehooee!! Nu hopen dat ze toch een lekker rijdend en stevig optrekkend karretje neerzetten met niet al te hoge verbruikscijfers…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).