Video: Bugatti Veyron belandt in Texaans meer

Auteur: , 48 Reacties

Michel Perridon heeft vandaag als eerste en vooralsnog enige Nederlander zijn Bugatti Veyron Grand Sport in ontvangst mogen nemen. Het was gelukkig een witte, want in de kleurstelling grijs-zwart gaat er bijna altijd wat mis. Je kunt het toeval noemen, maar ik koop persoonlijk dus nooit meer een grijs-zwarte Bugatti Veyron, want het begint op te vallen.

We zagen hier een keer grijs-zwarte Veyron de bandenstapel in duiken. De eveneens grijs-zwarte Veyron van Perridon zagen we ook een keer grind happen op Zandvoort. En opnieuw is een grijs-zwarte Veyron de pineut.

De Veyron in onderstaande video heeft simpelweg de pech dat hij in de kleuren grijs-zwart de fabriek verliet. De eigenaar kon er dus op wachten tot er iets mis ging. Wat precies de toedracht is geweest, dat weten we niet. Wat we wel weten is dat het niet heel bevorderlijk is om je Veyron tot z’n middel onder zout water te parkeren. Volgens degene die de video maakte, was het al de derde of vierde Veyron crash in het Amerikaanse Galveston County, Texas. De allereerste Veyron crash ooit was overigens een rood-zwarte.

Bugatti Veyron te water in Texaans meer48 reacties

mooi mooi
of is het een bugatti amfibie voertuig mule ?
Autch!

Dit zal wel wat meer gaan kosten dan de ruime ton die Perridon voor zijn avontuurtje heeft moeten neerleggen.
Hier moet ie tegen kunnen. Hij heeft toch luchthappers aan de bovenkant? Dat is je snorkel :)
nou alweer iets wat met bugatti te maken heeft, knappe auto maar heb nu wel een keer genoeg gezien van die grote volkswagen
Wat dacht ie: ‘ff offroaden?’
Sinds wanneer is meerwater zout, Dennis?


Wel jammer van de Veyron. Zal een fijn prijskaartje aan de reperatie hangen, dat zeker.
@bozewolf: Is wel zout water. Galveston ligt op een eiland in de Golf van Mexico voor de kust van Texas. ;) Waar hij in was gereden was ook geen echt meer, maar een zoutwater lagune.
@Wessee: Dat vernam ik later ook uit het stukje dat Jorn had gepost ;) Maar het bericht heeft het nog steeds over een meer. Dat kan natuurlijk niet, he, met de tv-aspiraties van autoblog. Fatsoenlijk journalisme ftw, ik ben de kwaliteitsbewaker ;)
UPDATE: From the Galveston Daily News:

The two-seater, with 16 cylinders and four turbo chargers, can reach speeds of more than 250 mph. New models sell for about $2 million.

The man, who refused to give his name, was looking at real estate in Galveston.

About 3 p.m. a low-flying pelican distracted him as he traveled north on Interstate 45 just south of the hurricane levee near Omega Bay.

The man jerked the wheel, dropped his cell phone, and the car’s front tire left the frontage road and entered a muddy patch, which foiled his attempt to maneuver away from the lagoon.

The Veyron’s powerful engine gurgled like an outboard motor for about 15 minutes before it died.
jammer
Ziezo, die meneer is evenveel kwijt dan ik in m’n hele leven zal verdienen. Als je ’t zo bekijkt vind ik het niet eens zo erg.
“The Veyron’s powerful engine gurgled like an outboard motor for about 15 minutes before it died.”:( Had ie Fuklul em niet even uit kunnen zetten ofzo?

En tis dus een baai, geen meer.
@ Jorn

Wat een idioot dat ´ie z´n motor aan laat staan :O zet ´m uit, laat ´m goed leeglopen, en dan is er motorisch niets aan de hand. De rest van de electronica + bekleding is een ander punt, maar goed, ze zullen ´m vast wel willen opbouwen bij de fabriek
@Tombnolz
Dus als we van jou alles wat je ooit zal verdienen van je afpakken vind je dat niet erg?

Ik vind het zonde van dat iets met zo’n waarde crasht, niet zozeer dat het een Veyron is want wat dat betreft rijden ze een hele vrachtwagen van die dingen dat water in.
Een normale auto is in zo’n geval total-loss. Deze zal dat ook wel zijn…

Afschrijven en even de verzekeringsmaatschappij bellen.
Lekker veel veyron nieuws weer.
nog geluk dat het zo ondiep is
zo veel bugatti vandaag op de voorpagina. xD
Btw.. diep treurig dat een zo’n pracht van een auto zo word mishandelt door de eigenaar..:(
het blijft jammer…
maar zou het niet te maken zijn? als het nu een Range Rover was, zat je maar tot aan de wielen in het water :p
@ford,

kan jij lezen? Die auto wordt niet mishandeld, de eigenaar werd afgeleid.
Dit soort lui moeten het bij een mercedes AMG houden ofzo. waarom zon auto rijden als je jezelf en de auto niet onder controle kan houden.
Dus even een leer momentje: ook in je Bugatti kun je beter niet bellen achter het stuur en pelikanen kun je beter kapot rijden dan ineens aan je stuur te trekken.
@MRStephan: een pelikaan is iets groter dan een huismus hoor, dus als je die met flinke vaart aanrijdt dan moeten ze hem wellicht van je voorhoofd schrapen. Niet zo gek dus dat hij uitweek.
@Markus: Daar heb je een punt ;) Dan zou ik erbij bukken en keihard remmen :D Neem aan dat die voorruit wel wat kan hebben als die 400+ km/u ook houdt.
@MRStephan: Precies! Wel verschrikkelijk zonde van zo’n waardevol stuk techniek… Hopelijk valt hij nog te redden! En leg mij even uit hoe een W16 met 4 turbo’s nog 15min. lang kan naborrelen als hij onder water staat?
Dit is de ‘Held van het jaar’ voor bomenknuffelaars. Niet alleen redde hij een beestje door uit te wijken, daarbij zorgde hij ook nog eens voor een grote vervuiler minder op de weg. ;)
buggatti doet test voor s’ wereld snelste amfibi :p
@ Foramen: Zo interpreteer je het verkeerd :)

Mislukte belegging als je ’t mij vraagt.
Het zoveelste Veyron nieuws… die wagen stelt niets meer voor. Blijkbaar ontgaat het dat het record van die wagen word verpulverd. Er is een nieuwe straatlegale wagen die het snelheidsrecord heeft verbroken en de Veyron en de SSC (Ultimate Areo) ver achter zich laat.

http://www.autofans.be/sites/default/files/imce3/TKR-snelste-auto-ter-wereld-1.jpg

Link: http://www.worldcarfans.com/109110922963/keating-tkr-seeks-fastest-car-in-the-world-title
@Buyck:
oppassen met zulke repleis, de fanboys komen dan weer posten en beginnen te zeveren over dat je het hiermee niet in luxe kan doen…
slaagt natuurlijk nergens op, straks gaan ze nog over speedboten en cruise-schepen beginnen ook
@Buyck: Prachtige stukje dit uit het artikel wat je vermeldt;

According to Tony Keating, founder of Keating Supercars based in Manchester, “The Keating TKR realizes our ambition to take on the world’s finest supercars and win. This car rivals them all for looks, handling, performance and exclusivity. And best of all, it’s British.”
Texas, het land van het lassoën, mooie spoiler als mikpunt…ik had het wel geweten als berger zijnde.
Ik zou dus niet tot mijn knieën in het water gaan staan omdat een eikel zonodig wilde gaan zwemmen.
en nog wat extra takelschade
De bestuurder moet de volgende keer een mooi stuwmeer opzoeken… zie je tenminste niets terug van dat gedrocht.

@vla
Van die Bugatti is het wel zonde dat ze onder water heeft gelegen.
Audi Avus was de een betere snorkelmobiel geweest voor deze idioot
http://www.cartype.com/pics/4047/full/audi-avus_sf.jpg
yeaa net goed nooit mooi gevonden die ballebak
Waarom de motor nog blijft draaien? Zolang er luchttoevoer en uitlaat is, hij benzine krijgt en de sturing geen kortsluiting maakt, werkt hij. Ook al staat hij voor de helft onder water, is gewoon zo. Is misschien nog geen slecht idee om je motor te laten draaien. (tip voor iedereen) > wij allen rijden vroeg of laat wel eens door een verzopen stuk asfalt met onze wagen, vooral in de herfstperiode gebeurt het wel eens dat regenwater niet weg kan. Belangrijk is de laagste versnelling te nemen en hoge toeren te maken, zo voorkom je dat door de druk je uitlaat en cat niet vol water loopt en niet bij het motorhuis geraakt. Gebeurt dat wel, kost het je centjes.
northspotting
Grijs-zwart is meest verkocht want ik zie ze het meest voorbij komen.
Als er 99 rode auto’s en 1 blauw auto verkocht worden in Nederland, dan is de kans ook groter dat een rode auto bij een ongeluk betrokken raakt…
Elke offroader zal het je beamen. nooit je motor uitzetten in water. Dan heb je zowiezo problemen.
Enige nederlander? Dat klopt niet. De baas van het bedrijf trust in Dordrecht reed er ook 1. Een blauwe….
Oh misschien toch geen gran sport trouwens bij Nader inziens….
@ Kurt: Goeie tip! Hopen dat ik ‘m niet vergeet nu :)
Mooie opknapper denk ik zo, zacht prijsje… ;)
@Nickelson

Hoe denk je dat de baas van Trust heet?

“Michel Perridon is oprichter en CEO van Trust International B.V. waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Dordrecht.”
Quote van http://roadtoquote.nl/index.php?id=104
Een compilatie:

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).