Geen PVV op kenteken

Auteur: , 87 Reacties

Dat is jammer voor de fans van Geert Wilders, maar de RDW wil het niet niet hebben. Combinaties van letters die mogelijk als kwetsend zouden kunnen worden ervaren, wil de Rijksdienst voor het Wegverkeer namelijk niet op kentekens gebruiken.

De letter combinaties NSB, GVD, PKK, TBS, LPF en KKK waren al eerder geband en volgens het RDW hoort PVV in hetzelfde rijtje. Zoals je zou kunnen verwachten is de PVV not amused en de partij zal dan ook kamervragen stellen aan minister van Verkeer en Waterstaat Camiel Eurlings. Zij zijn benieuwd of de lettercombinaties CDA (nee, want klinkers worden niet gebruikt) en VVD wel zouden mogen.

Met dank aan Klassiekerrally voor de tip!87 reacties

Is de bovenstaande lijst uitputtend? Vast niet, want ik weet er zo nog wel een paar te bedenken die niet door de beugel kunnen ;)

Ik zou wel benieuwd zijn naar het percentage afgekeurde lettercombinaties? Ik kan me voorstellen dat dat met 3 letters hoger ligt dan de 2-letter combinaties die eerder werden gebruikt…
KKL dan?
ik zie een uitdaging voor autoblogbezoekers, hoeveel ‘kwetsende’ of grappige cominaties kunnen er gemaakt worden??

laten we de overheid eens helpen ipv ze af te zeiken..!
zullen ze leuk vinden voor de verandering ;)
KGB
RTL

wie biedt?!
VVD wordt op grijs kenteken gewoon gebruikt!
Svenska_Aeroplan_AB
Is KGB er wel??
Lijkt me wel meesterlijk!
;)

PS: VVD bestaat wel gewoon, een kennis heeft een bus met dat kenteken…
@Svenska_Aeroplan_AB: ja, heb er pas een gezien:
http://www.autojunk.nl/2009/11/bmw-5-serie-gt-2
Blij toe dat RDW de tegenwoordigheid van geest heeft dat 80% procent van de Nederlanderse bevolking niet zit te wachten om rond te rijden met het kenteken van de Partij van de Verachtelijke landVeraders en no-brainers.
@Wim: Je bedoelt andersom. 80% van de mensen willen juist z’n kenteken. Kijk naar de zetels….
@Wim:

het is een autoblog een politiek blog, overigens denk even na voor dat je dergelijke dingen roept.

@[email protected]: voor u van het zelfde.


ontopic. Volgens mij is nederland het enige land waar echt rekening word gehouden met de opdruk van kentekenplaten. in het buitenland heb ik soms de meeste rare dingen langs zien komen.
ik kan het wel snappen.. straks wordt je opeens belaagd door PVV-haters..

offt.
ik zag net dat nieuwe kapsel van die gerard joling… ik vond dat hij heel erg op iemand leek, maar ik wist ff niet op wie… even later kwam het in mij op dat hij heel erg op pim fotryn lijkt :?
Dan zou het alleen voor de wagen van wilders mogen. :D
Ik heb op dit moment best een leuke lettercombinatie. Maar dat kan zomaar veranderen…

OT: wat een onzin. Iedereen weet toch dat kentekens op volgorde gaan, en je derhalve niet kunt beïnvloeden wat je krijgt en het daarom geen indicatie is voor wat dan ook.
Ik heb al een keer GPS op een seat, Ibiza en JBL op een megane coupe gezien
Vooral RDW vind ik niet kunnen ;) Beetje goedkoop reclame voor jezelf gaan maken….
@tss68nl: lol!
Beter gezegd: in een carglass reclame van een paar maanden geleden was er een Ford bestelbus met de letters VVD in het kenteken.
KGB is er al!
We hebben hier een paar smart diesels staan met dat kenteken!
Het zijn populistische facisten. De SP bestaat uit communistische populisten.
hierbij wil ik laue, verklaren dat ik geengezins betrokken bij de volgende instanties:

Germanische Glaubens-Gemeinschaft, a German religious organization

Gesellschaft für das Gute und Gemeinnützige, a non-profit organisation based in Basel, Switzerland

East Texas Regional Airport, IATA airport code GGG
Technology:

Giant Global Graph, a concept described by World Wide Web inventor Sir Tim Berners-Lee

Gadolinium gallium garnet, a synthetic material used in fabrication of optical and magnetic components
Entertainment:

Guns, God and Government, a concert film and DVD about the band Marilyn Manson
Gunnar Graps Group, an Estonian rock group
The King of Braves GaoGaiGar, an anime television series
German Goo Girls, a series of pornographic videos

groep geneeskunde gezelsschapsdieren.

u raad het al, ik heb **-GGG-* als kenteken ;)
Vincent van B
Mahtin stop HPX2-has in je sterrutjuh (je weet wel, die Carglass-boy), maar zijn collega Paul heeft VVD op z’n busje staan. Dat mag dan weer wel. Misschien zijn er mensen die niet met die knurft van een Rutte geassocieerd willen worden?

http://farm3.static.flickr.com/2476/4100422974_6f1640bea8_o.jpg
Wat dat betreft heeft de PVV dus gewoon gelijk. Als collega partijen met hun afkorting wel op de kentekens mogen, waarom zij dan niet?

Of je VVD of PVV als kwetsend ervaart ligt helemaal aan je politieke voorkeur (en je geestelijke gesteldheid eerlijk gezegd). Zo zal PSV ook aardig kwetsend over komen op een Ajax-nobrainer. Misschien moeten mensen eens niet zo’n dikke boehoe doen over een paar lettertjes? ;)
Het is puur een subjectieve asscociatie die gemaakt wordt bij deze lettercombinaties. Het is dan ook onzinnig om het te gaan verbieden. Want er is bij elke lettercombinatie wel wat te verzinnen, als je creatief van geest bent. Door dit soort bekrompen gedrag worden deze associaties alleen nog maar versterkt!
Laten we gewoon alle lettercombinaties gebruiken en ons druk maken om dingen die er toe doen.
Nu kan je weer mooi zien wat voor een ‘mooi’ land dit is *uch* *uche* *ucheuche* *uch*, sorry krijg spontaan een hoestaanval. Dit is pure discriminatie en dat in een land wat volgens verscheidene (voornamelijk linkse politieke partijen) het meest tolerante immigranten paradijs van de wereld is/moet worden. Als VVD wel mag en PVV niet dan zegt minister Eurlings eigenlijk dat de PVV als minderwaarig of zelfs Kwaadaardig wordt beschouwd, hoe je het ook went of keert is dat een zeer kwalijke zaak. Ikzelf zal noooit op de PVV stemmen, wat Geert Wilders propageert (heheh) is gewoon weg niet slim. Dat neemt niet weg dat elke blinde molrat kan zien dat het CDA hiermee de PVV alleen maar in de hand speelt, nog meer publiciteit voor de heer Wilders. Ik denk dat Minister niet zelf met het idee is gekomen om PVV van kentekens te halen, dit is hoogstwaarschijnlijk gebeurd door een overijverige werkenemer binnen het over het algemeen zeer Rooie ambternarenapparaat (No offense to anyone here). Dat neemt niet weg dat minister Eurlings zo STOM is geweest om dit goed te keuren want daarme gaat hij niets bereiken, de PVV wordt er uiteindelijk alleen maar beter van. Dit blijkt toch keer op keer te moeilijk te begrijpen zijn voor bijna alle politieke partijen, vooraan D66 en het kabinet, moge die hopelijk snel vallen dan kunnen we hopelijk uitkijken naar een beter kabinet (zonder PVV), slechter kan het op die manier in ieder geval niet.

(*zucht*, denkt terug aan de laatste regeer periode met CDA/VVD toen het begrotingstekort nog terugliep (zelfs voor de Krediet crisis wist dit kabinet dat niet voor mekaar te krijgen), werknemers/werkgevers op een intelligente manier gesteund werden en we niet zo nodig het braafste landje van de hele wereld moesten zijn, toen was er nog hoop. Ik moet toch echt eens een keer gaan emigreren, Italië denk ik, ondanks controversieel te zijn doet Berlusconi het toch best aardig; lees, Elsevier paar maanden terug, ben het nummer vergeten.)
Excuses voor het hele politieke verhaal, soms moeten de frustraties er toch even ui.
t
Aan de ene kant snap ik het helemaal. Wie weet zijn er domme memsen die denken dat je hier zelf je kenteken samen mag stellen en dat mensen met een PVV-kenteken dat bewust gekozen hebben. Maar aan de andere kan, dan moet je wel consequent zijn en andere politieke afkortingen ook weren.
I love it. Wat een statement. kwetsend :)
GVD WTF! Het is toch gewoon een slechte grap dat de politiek zich over dit soort onbenulligheden druk maakt…kom op zeg die lui moeten een keer hun koppen uit elkaars aars trekken en dit land fatsoenlijk regeren zonder tijd te verspillen aan miereneukkwesties als deze
ik heb al pvv in mijn nummerbord, danwel gescheiden door een – ;)
En voetbal supporters dan ….PSV…, ik zie ‘m al in Amsterdam of Rotterdam rondrijden/parkeren (ramen en spiegels er af gerost). Zo zie je maar waar politiek Nederland zich allemaal mee bezighoudt en door wie worden ze betaald..YOU!!!
De kamervragen:
PVV: Kamervragen over verbod PVV in kentekens
vrijdag 13 november 2009
Vragen van de leden De Mos en Wilders (beiden PVV) aan de minister van V&W:

1.)
Bent u bekend met de berichten “PVV taboe op kentekenplaat” (*) en “PVV kenteken maatschappelijk ongewenst”? (**)
2.)
Is het waar dat de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) de lettercombinatie PVV in kentekens heeft verboden omdat die kwetsend zouden zijn of geweld zouden kunnen uitlokken?

3.)
Zo ja, is de RDW helemaal van de pot gerukt?

4.)
Zijn de lettercombinaties CDA of VVD wel toegestaan in nummerborden? Zo ja, waarom de combinatie PVV dan niet?

5.)
Bent u bereid dit besluit van de RDW onmiddellijk terug te draaien?

6.)
Wilt u deze vragen voor dinsdag 17 november 11.00 uur beantwoorden?

(*) Algemeen Dagblad d.d. 13 november 2009
(**) Elsevier.nl d.d. 13 november 2009


<< vorige
Ik vind het een beetje raar dat ze dat verbieden. Zou zelf niet dood gevonden willen worden met PVV op mijn mooi alfa romeo, maar het is raar dat VVD en SGP wel mogen. GVD zou ik wel leuk vinden op mijn auto. Lekker al die christenen jennen.
Waarom moet je hier kamer vragen over stellen ? Echt zonde wat er met onze centjes gebeurt in Den Haag en dit moet ons land regeren ?
“omdat die (…) geweld zouden kunnen uitlokken”
Ik denk dat de RDW daar inderdaad gelijk in heeft: een kenteken met PVV lokt geweld, namelijk vandalisme uit. Ik zou zo’n kenteken niet willen hebben, want net als dat er mensen zijn die na Koninginnedag op zwarte Suzuki Swifts gingen bekrassen, zullen er ook genoeg debielen zijn die auto’s met PVV-kenteken beschadigen.

Alleen, het lijkt me voldoende om mensen de mogelijkheid te geven een dergelijk kenteken te weigeren, zoals ook die gereformeerde dominee die een “RK”-kenteken dreigde te krijgen.
@Appelscha:

de mogelijkheid te weigeren lijkt me een simpele optie, met als risico dat mensen net zo lang weigeren tot ze een grappige of gewenste combinatie te pakken hebben.

en wat betreft het geweld oproepen van een PVV kenteken, dat valt wel mee denk ik. als je een auto zou slopen om een kenteken heb je beperkte verstandelijke vermogens, en stem je waarschijnlijk zelf PVV…

dus die theorie gaat niet helemaal op, andere verstandelijk minder bedeelde bevolkingsgroepen die uit principe geen PVV zouden stemmen, tja, die zijn hopelijk minder geweldadig.. ;)
Het gaat weer werkelijk nergens over, bleh :/
33 reacties en het is nog niemand opgevallen dat er een dubbele ontkenning in dit bericht staat? “…maar de RDW wil het niet niet hebben.” Dus eigenlijk willen ze het wel hebben! 33 reacties gestoeld op onjuiste veronderstellingen dus. Of zit er een foutje in het bericht, Wouter?
Als je alles om zijn plek moet zetten is het vreemd dat mensen een kenteken plaat als belegend ervaren en daar actie op ondernemen.
Het is te gek voor worden dat als je een auto met ajax vlag op de achterruit in R’dam neer zet er mensen dingen aan kapot maken.
En als je een kentenplaat als beledeging vind dan heb niks in Nederland te zoeken en zou je uit de samenleving gezet moeten worden zo iets als dit:

http://www.youtube.com/watch?v=DKPMraauI3w

En wat nou als je een Camaro SS hebt?mag dat dan wel?
@Merry:

super vet fragmentje!! :D
en nog geen eens een slecht idee ook!
Ik kan me wel voorstellen dat bepaalde personen geneigd kunnen zijn om een deuk in je auto te schoppen als er een kenteken met ‘PVV’ op zit… Zal best een uitzondering zijn, maar toch…

Hierbij wil ik trouwens geen politieke voorkeur uitdrukken, maar gezien de wederzijdse haat die er is tussen sommige groepen en Wilders kan ik dit me goed voorstellen.
@ Laue

Haha German Goo Girls ;)

OT: Ik vind het een beetje ver gaan maar aan de andere kant is het goed om mensen die wat minder slim zijn te laten zien dat de ideeen die deze man heeft gewoon heel erg ziek zijn.
@Rik,

Scherp

‘De letter combinaties NSB, GVD, PKK, TBS, LPF en KKK waren al eerder geband en volgens het RDW hoort PVV in hetzelfde rijtje’ Ze willen het wel degelijk ;-)
Heb liever de PVV in de regering dan op een kenteken!
Zo mag het wel (geen advies):

http://i37.tinypic.com/e1c5rp.jpg
Jaap BMW650 RRSportV8
Ik wil deze in spiegelbeeld voorop: HOI
En deze achterop: DOEIiiiiiiii
@ CSL:

Wat is KKL?
@wouter,

Niet niet is toch weer wel?
Zou BMW mogen? Wel leuk op je Golf!
Natuurlijk, de PVV zal geen vragen stellen.

Als ze al kamervragen gaan stellen over een liedje van Kinderen voor Kinderen uit ’93 dan is dit niet zo verwonderlijk.

Vraag me af waar de grote blonde kuif nog verontwaardigd over zal zijn als hij premier is. Misschien over het feit dat 80% van de mensen niet op ‘m gestemd heeft…
VVD wel maar PVV niet. Dat is achterlijk!


Groene auto met GFT is ook leuk.
de nummerplaat RDW mag nog wel? of zouden ze dit ook gaan verbieden
Waarom creëren ze hier in vredesnaam aandacht voor, laat gewoon mensen bij het toekennen vragen of ze het acceptabel vinden maar sluit niks van tevoren uit. Ik ben er van overtuigd dat je achter elke drie letter combinatie wel iets kan vinden waar iemand aanstoot aan zou kunnen hebben. Anders kunnen we ons binnenkort opmaken voor vier letters…
Wat een gezeik van een extremist zeg.
De PVV wordt door grote groepen als beledigend opgevat, ik kan dat alleen maar onderschrijven.
Want als wij nou naar Iran moeten vluchten we worden gediscrimineerd omdat we uit een Christelijk land komen; hoe zouden wij ons dan voelen?
Ander punt; wat heeft Wilders nou daadwerkelijk bereikt in een debat? Niks, nada, noppes! Als hij door middel van goede argumentatie wordt aangevallen is hij de eerste die maar met een grote bek het tegen gaat spreken omdaarna uit te huilen bij de media.
Het feit dat dit al autoblog haalt geeft alleen maar aan dat Wilders verdomd goede marketing heeft.
Geef Wilders gewoon geen kans meer, laat hem niet meer mee doen ;)
Zul je zien dat je met meer menselijkheid en geduld problemen beter oplost dan met haatzaaiende teksten…
KWETSEND !…dat dit niet mag !! Ik ga nu héél hard zitten huilen vanwege deze afwijzing….’-)
Jammer, mag graag zien dat mensen op de snelweg rechts rijden.
BMW en RDW gaan niet komen. De letter W komt niet voor in een kenteken. CDA ook niet, we zijn beginnen bij de G… en een klinker komt ook niet voor. Het aantal combinaties is vrij weinig met deze kenteken opzet. Bestelbusjes rijden al met een nieuwe combinatie: #-VVV-## ipv ##-VVV-#.

We zitten inmiddals al aardig in de K.. reeks en dan hebben we nog te gaan: LNPRSTXZ. Over 3 jaar zijn we er alweer doorheen.
SGP, PSV en dergelijke mogen ook niet, dus die Wilders-aanhangers hier die zich weer eens slachtoffer voelen moeten eens ophouden met huilen.
pff ik lag me altijd rot om de politiek.
je mag alleen maar zeggen wat ze willen hooren
en als je wat zegt wat balkenende en de rest van de bende niet wil hooren ben je iemand die discrimineerd.
ik persoonlijk vind dit ook discriminerend want de mening van wilders is zijn eigen mening. en ik dacht dat nederland een vrij land was dus is het zo ver als ik weet niet verboden je mening te geven.
@ Rick dos

Ik heb uit zéér betrouwbare PVV-bron vernomen, dat ze overwegen de niet PVV-stemmers een oprotpremie te willen aanbieden. :shock:
quote:”Dat er in Nederland wel een bestelbus (van Carglass) rondrijdt met de combinatie van de VVD komt volgens de woordvoerder (van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, red.) omdat de kentekens voor bestelbussen, die niet onder dezelfde categorie vallen als personenauto’s, al uitgegeven waren voordat de lijst met ‘verboden’ combinaties was vastgesteld.”

Echt niet: in Staatscourant 22 augustus 2005, nr. 161 / pag. 27 waren de nieuwe 3-letter-kentekenplaten al ingevoerd met als toelichting van Minister Peijs: “De lettercombinaties GVD, NSB, SS en SD zijn uitgesloten.”
Zie ook Persbericht 29 oktober 2004 op RDW-site!

Geen VVD te bekennen dus, voortschrijdend inzicht …..?
Nederland begint zo een beetje te lijken op wat duitsland ruim 60 jaar geleden was! En dat zie ik eerlijk gezegd niet graag gebeuren. te veel macht voor weinig mensen!
ik ben tegen kentekenplaten ..
ze brengen alleen maar verwarring en tweespalt ..

als er het nummer 87 in staat ..
sta je er dan beter voor als met nummer 34 !!
of is nummer 01 de beste ??

ach ja .. de debielen hebben weer iets gevonden om te verbieden ..
het kan echt niemand verotten wat er op je nummerplaat staat ..
NIEMAND behalve de klpd ..
@lincoln: Je vergeet de belastingdienst, zij vinden kentekens soms erg interessant.. voor een bepaalde reden…
Ik kots op de PVV maar flauw dat het niet op een plaat mag van de RDW.

Niet dat het boeit want je ken hier toch niet kiezen.
-GHB- op een X5/6 of SL/R dan zie je gelijk hoe hij eraan gekomen is . :)
@ Rob USA

-GHB-? Waar staat dat dan voor?
Wordt de PVV nu zelfs al bestempelt als ‘kwetsend’ dan heb je toch wel ongelooflijk lange tenen.
@9000cse: =Party/verkrachtingsdrug. Na gebruik ben je vaak een aantal uren kwijt.
Wat lopen sommige mensen toch kinderachtig over de PVV te doen. Word volwassen en stel je niet aan.
volgens mij is dat een nieuwe ‘hype’, geertje pesten… ik bedoel als je iets tegen extremisme hebt ga dan ook de SP pesten.
en als je dan zo graag PVV wil plak je toch gewoon een stikker op je auto :P
@ JS2000

Okay! Zodra de PVV zelf volwassen is geworden, zich niet meer belachelijk maakt door moeilijk te gaan doen over kinderliedjes uit de tijd, dat jij 2 of 3 jaar was en begrepen heeft, dat haatzaaien een doodlopende weg is.
Maar ja, wat blijft er dan nog over van een club zonder program? De steun van mensen, die het toch maar een intelligente beweging vinden vanwege hun fraaie taalgebruik?
Het RDW heeft zoals gewoonlijk weer een totale puinhoop gemaakt van de kentekencombinaties en zo ook van de huidige side codes. Als je combinaties als PVV gaat verbieden, dan is ’t einde helemaal zoek. Wat dacht je van de toekomstige combinatie “NPD” (Nationaldemokratische Partei Deutschlands) als je lekker met je sleurhut door Duitsland crosst. Geeft wel weer aan hoe goed de RDW over dingen nadenkt… not!
Ahhh .. heerlijk .. geen last hier van in de VS .. zag van de week nog een auto rondrijden met de kentekenplaat K*U*T* …

In ander nieuws … het sneeuwt hier weer vandaag .. ga straks wel kijken hoeveel premium achterwiel aangedreven auto’s hulp nodig hebben omdat ze de heuvels niet opkomen.
@Bob, mag ik vragen wat voor een auto jij hebt. OT: Het is misschien ook wel raar dat PVV niet en VVD wel mag, maar VVD is toch wel een partij met een iets minder “beladen” imago.
Vanmiddag een auto afgeleverd op kenteken KDT. Toen de eigenares me vroeg of ik nog een geheugensteuntje wist;
“Ja hoor! Krijg De Ter… ehh, Tulpen!” :P

Mag DSB trouwens wel? :evil:
Ach, de PVV. Stelletje zielige klagers die vroeger op de kleuterschool waarschijnlijk teveel gepest zijn. Als ze geen reden hebben om boos te zijn zoeken ze er wel een, want een dag geen kamervragen gesteld is een dag niet geleefd.
ik heb JHD op me nieuwe kentekenplaat :D
;p
@Bob, mijn premium achterwiel aangedreven auto redt het prima hier in AZ. Maar bedankt voor de bezorgdheid!

Gelukkig is de DMV niet zo lastig. pff wat een gezeur.
Het is belachelijk dat de letters PVV niet mogen.Ik weet uit betrouwbare bron dat prominente VVD’ers in de Top van de RDW zitten.Als het zou aanzetten tot irritatie ,dan weet ik nog wel meer “foute” lettercombi’s.Wat te denken van de deftige dame die het met kenteken GHB moet doen. Trouwens met VVD erop moet je dan ook niet in bepaalde wijken parkeren,dus: FLAUWEKUL allemaal
Wat een gezeur zeg, verbied VVD dan ook meteen, samen met alle andere mogelijke afkortingen!
verbied helemaal nix ..
laat consumenten lekker zelf kiezen welk nummer/cijfer combinatie ze nemen ..

of is dat geen optie in nederland ??
Ik heb al KGB zien rijden, moet die ook niet verboden worden?
Ook alle eerdere maatregelen vind ik onzin, puur omdat de combinatie op toeval berust en niet beïnvloedbaar is door degene die ermee rijdt. Foute combinaties zijn zeker hier, waar geen “custom-plates” bestaan, erg onschuldig en juist grappig. Het meest belachelijke vind ik dat GVD is uitgebannen, om gelovers in niet-faslifiëerbare entiteiten te steunen. Alsof het principe “god” een onomstotelijke waarheid/goedheid is. Verder zal ik me er niet al te druk om maken, en zal ik in m’n vuistje lachen als door alle censuur opeens de kentekens op zijn. Sukkels.
Er zijn wel degelijk auto’s met de lettercombinatie PVV op de kentekenplaat: http://www.suvnieuws.nl/nieuws/1464/Lettercombinatie_PVV_wel_degelijk_op_kentekenplaat
SjonnieKroket
Op een golf: 00-LDD-0 = Lekker DoorDuwen
Leuk dat de letters NSB dus uiteindelijk NIET waren geband !

En ik zie nog steeds kentekens met VVD erin rijden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).