Leasevergelijker: onafhankelijk leaseprijzen vergelijken.

Auteur: , 21 Reacties

Soms zijn er van die ideeën die je graag zelf had willen hebben. Iedereen wil altijd prijzen vergelijken, zeker voor grotere uitgaven. Vandaar ook dat 98% (!) van de leaseautozoekers één overzicht wil van de leaseprijzen.

Ik ken het ook nog wel van die blije periode in mijn leven dat ik van de baas een leaseauto mocht uitzoeken. Na alle folders, sites en bladen te hebben doorgespit en er een auto was geconfigureerd kwam de laatste stap in beeld: het opvragen van de leasetarieven. Als je geluk hebt dan doet je werkgever zaken met meer dan één leasemaatschappij en dan loont het om de prijzen eens naast elkaar te leggen. Online kun je op een aantal sites leaseprijzen opvragen, maar mooier is natuurlijk als iemand anders voor je zoekt. Vandaar dat Leasetrader net een site heeft gelanceerd die juist dat kan.

Ze strikten Staatssecretaris van Financiën Jan Kees de Jager om virtueel “het doek” van de eerste onafhankelijke vergelijkingssite voor leaseauto’s af te trekken. Vanaf nu kan op www.leasevergelijker.nl worden gekeken wat de scherpste tarief is voor een bepaalde leaseauto. Volgens Jan Kees de Jager stimuleert de vergelijkingssite ook nog eens het groene rijden:

“De prijsvergelijkingssite voor leaseauto’s met de bijtellingstool stimuleert het rijden in ‘groene’ auto’s in de zakelijke markt. Het kan niet beter dan dat bij de start van het zoekproces naar een leaseauto direct duidelijk wordt hoeveel goedkoper het rijden van een milieuvriendelijke auto is.”

Vooralsnog zijn er alleen prijzen van de leasemaatschappijen LeaseplanDirect, Directlease en Superlease te vinden, maar in de komende tijd zal de site verder worden uitgebouwd. Zo kunnen grote en kleinere, regionale leasemaatschappijen met een online calculatiemodule zich aanmelden. De prijsvergelijkingssite is een initiatief van LeaseTrader.nl, een site waar lopende leasecontracten worden verhandeld. De besparingen kunnen aardig oplopen, zeker als je het eens voor de volledige looptijd van een leasecontract doorrekent:

VW Golf 1.4 TSI Comfortline
Verschil: 62 euro per maand / 12%
Audi A3 Sportback 1.6 Business Edition
Verschil: 38 euro p.m. / 8,1%
Honda Civic hybrid
Verschil: 36 euro per maand / 8%
Volvo V50 1.6d DrivE Start / Stop
Verschil: 61 euro per maand / 8%

Doe die bedragen eens maal 48 (maanden = 4 jaar looptijd) en je kunt toch weer eens een keertje extra op vakantie of een halve avond stappen met Prettyboy.



21 reacties

goed idee. alleen heb ik idee dat dit soort “spider sites” na verloop van tijd niet neutraal blijven. Dat zie je nu al bij andere gebeuren.
@Laue:
yep .. eerst vertrouwen wekken ..
zorgen dat je een hoop hits hebt/krijgt ..
en dan heeft de domijnnaam in no time een andere eigenaar ..
een lease-toko bijv ..
Ik snap het niet helemaal…. Kan je nou zien welke auto het goedkoopste is bij een lease maatschappij of kan je gewoon kijken wat voor leaseauto’s er zijn??
@hamaa: Nee, de verschillen in leasetarieven tussen de leasemaatschappijen. Die blijken er ook te zijn…
Leasetarieven vergelijken. Wat een fantastisch idee! Dat het zoveel kon uitmaken, ik had er geen idee van. Mensen, help eens. Wat voor fantastische en rijkmakende vergelijkingssite is er nu nog over voor mij om op te zetten? ;)
ik zou zowiezo voor de Volvo gaan, je zal wel een beetje meer betalen, maar je hebt er wel een goed ogende, ruime & comfortabele break voor in de plaats. want, laten we eerlijk zijn, we voelen ons toch allemaal wel veiliger in een iets grotere auto, in vergelijking met de Golf & A3 is de S50 een vrachtschip naast een plezierjacht, hoewel, plezier… met een golf? tja… Duitse Degelijkheid, nietwaar!
@sven2: een Volvo? goed ogend? je weet dat smaken verschillen toch?
ik zou ook voor de volvo gaan, dat gaat mn vader btw ook doen:P alleen ik schaam me een kleinnnn beetje voor de motor, toch wat zwakjes, maar in praktijk komt hij in ieder geval wel gewoon mee met de rest van het verkeer.
hmmm, ben hier een beetje huiverig over. Ik werk zelf voor een leasemaatschappij en je ziet op de verschillende sites van maatschappijen al hele verschillende voorwaarden. Vaak als bedrijven spotprijzen aanbieden gaat het om een fionancial lease. Of een operational lease zonder verzekering en brandstof. Ik denk dat dit een goede opzet is, maar er veel speelt dan dat deze site laat zien.
de site van Direklease is simpelweg de beste vergelijker tussen auto’s, waarbij je er bijna donder op kunt zeggen dat die tarieven het scherpst zijn…
Ho eens. En die andere 2% dan? Doen die een blinddoek om en ezeltje prik op een fotowand met auto’s?
Er is te weinig info over de lease-voorwaarden per lease-bedrijf. Daarnaast is de lease-termijn steeds 48 maanden bij 20.000km per jaar. Zodra je deze aanpast, veranderen de lease-prijzen, maar dat verschilt ook per lease-maatschappij. Dus slechts ter indicatie kan de site handig zijn en dan nog moet je voorzichtig zijn.
En dan zie ik het beperkte aantal lease-bedrijven waar mee wordt vergeleken nog even door de vingers.
Dat leasetrader, is dat van autotrader?
Zitten er geen vergelijkingen van de hogere klassen bij?
Wat een Bullshit site, je kan geen kilometer per jaar of contractduur invullen en je kan alleen de goedkoopste Leasemij zien. Dikke onzin en de zoveelste reclame site dus. Daarnaast mogen de meeste mensen toch niet zelf een leasemij kiezen. Of alleen een beperkte selectie en dan heb je dus ook niks aan deze site. 3 X bagger dus.
Leasen is suf. Gewoon eerst hard werken, dan tot de ontdekking komen dat je genoeg geld opzij hebt gezet voor een goede wagen. Dan de showrooms waar ze nieuw verkopen links laten liggen, maar naar de wagens gaan kijken waar de kop vanaf is.

Zo kun je dus een anderhalf jaar oude BMW 330i Coupé Cabrio kopen voor 33.500 euro. Nieuwprijs, 77.491,32 euro. KM stand, 29.870.

Oftewel, ga maar lekker in een Prius rijden die niet eens van jou is, ik doe het lekker zo…

BTW, de auto uit het voorbeeld is niet meer te koop, die heb ik gekocht. Na inruil van een 4 jaar oude 130i heb ik 12.500 euro betaald…

Veel leaseplezier!
@Jan-Henk: mijn visie is anders. Ik heb een auto waar ik mee mag doen wat ik wil, waar ik behalve die onzinnige bijtelling geen lasten aan heb (en al helemaal geen variabele) en die iemand anders voor mij betaald. Alleen met chauffeuse wordt het nog beter.

On topic: die hele leasevergelijker is onzin, al zou superlease tientallen euro’s goedkoper zijn dan Athlon (waarom doen die niet mee?) mijn werkgever stapt echt niet over voor een enkele auto.
@Jan-Henk: De gemiddelde lease rijder haalt bij jouw verhaaltje zijn schouders op en zegt: Nou en, IK hoef die auto tenminste niet zelf te betalen…. dat doet mijn baas voor me.
Ik ben jarenlang werknemer geweest met een lease auto, en ik moet zeggen het was goedkoop autorijden hoor.. ok, ik had geen BMW Coupe cabrio (en eerlijk gezegd zou ik niet dood in zo’n ding gevonden willen worden), maar een saaie Mondeo is vreselijk praktisch en groot, en dat voor zo’n 300 Euro bijtelling per maand… en dan werd zelfs alle brandstof in het buitenland voor me betaald. Wat is de alleen al de afschrijving op jouw BMW? Ik wed dat dat heeeeeel wat meer is dan die 300 Euro…
Nu ik alweer een tijdje zelfstandig ondernemer ben, was het voor mij voordeliger om gewoon zelf een auto te kopen… en dat heb ik ook kunnen doen van al het geld dat ik tijdens mijn “lease-tijd” heb (uit)gespaard.
Het valt mij op dat de meeste “anti-lease” reacties in hoge mate geinspireerd lijken te zijn door afgunst. Een beetje kinderachtig hoor…
gewoon een flutsite. Lang niet alles wordt vergeleken. Het zijn de kleine lettertjes die meer bepalen in de prijs dan deze vergelijker laat zien.
@koen: Snap je reactie niet, ik zie toch echt juist die kleine lettertjes op die site staan. Eigenlijk gewoon heel handig, maar voor mij net te laat, heb een maand terug een nieuwe leaseauto besteld. Vanaf September mag ik er in rijden, na mijn huidige leasecontract. Nu 4 jaar gereden zonder een centje pijn of spijt, en dat gaat de volgende 4 jaar ook zo zijn!
@rmpel: whahahaha, aaargh, @koen, nu snap ik je reactie wel; deze topic gaat over de oude leasevergelijker, niet over de reboot die onlangs gelanceerd is :)

Sorry!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).