Komt er toch een M-versie van de huidige 1-serie?

Auteur: , 43 Reacties

Het is behoorlijk irritant om nieuwsberichtjes te moeten typen over de op handen zijnde M-versie van BMW's kleinste. Niemand heeft namelijk nog een idee hoe je het ding precies moet noemen. M1 kan niet, dat was en wordt iets heel anders. Oplossing: vroeger was er ook zoiets als een M535i, dus neem ik vanaf nu voor het gemak die naamgeving even over. Maar goed, dachten wij dus dat die M135i pas bij de volgende 1-serie (F20) het levenslicht zou zien; deze foto's wijzen erop dat de huidige generatie coupé (E82) ook best eens een lekkere uitsmijter kan gaan krijgen.

Het zou dan gaan om een CSL-achtige versie van de 135i met 19″ velgen, koolstofvezel carrosseriepanelen en een kaalgemaakt interieur. En een opgepepte motor natuurlijk. Op deze foto’s ziet het er in ieder geval alvast behoorlijk bruut uit; een waardige manier om afscheid te nemen van de oude Einser. Dat, of het is gewoon tóch het nieuwe F20 M’metje in vermomming. Maar dat zou flauw zijn, want dat duurt nog zo lang (2013).

UPDATE: een tweetal impressies van de M135i op autojunk.nl, waaronder bovenstaande foto. Hieronder een spyshot van bimmerfile.

BMW M135i?43 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
hm.. M’s zijn altijd wel mooi, maar de bmb m1/1m is dan weer net niet vind ik..
egyptian_lover
of… dat het een klein particulier projectje is ?..
Hoop het wel:) zou wel heel erg stoer zijn,, jammer dat de 1 series erg duur zijn
niet echt leuk ofzo

doe maar een A3 3.2 met 460 pk:D
@SiemAudi
heb je die prijs gehoord wat zo’n turbo daarvoor kost…
Lijkt me wel vet! Ze kunnen zich miss toch beter concentreren op een echt sportwagen die kan concurreren met bijvoorbeeld de R8…
Zou wel cool zijn! Dan zou de bmw einser tenminste echt meerwaarde hebben boven een 3-serie, dat heeft hij op dit moment voor mij iig namelijk niet! En anyway, kleine bommetjes zijn altijd leuk om te rijden;)
@egyptian_lover: Met afgeplakte logo’s en München-kenteken?
dat camouflage plakkertje over het BMW logo op de motorkap is dan weer geniaal ..
135tii, misschien?
Gewoon omdraaien die handel, dus: BMW 1M ;-)
@carbon je kan gelijk hebben , X5 M(kon geen mx5 worde :P) , X6 M
Is het niet gewoon een F20-mule? Een M1 zou idd wel wat zijn maar ik vind de 1-serie best wel lelijk dus zo vet gaat het niet worden! :D
135i 306pk M3 420pk
Het probleem zit hem denk ik in het aantal pk’s dat ze hem geven. Ze willen hem niet sneller maken dan een m3 denk ik, want dat is een hogere duurdere klasse. Ze willen hem wel een stuk sneller maken dan een 135i lijkt mij. de 135i zit al dicht bij de m3 qua acceleratietijden. De auto is lichter dan een m3 en kan dus met een stuk minder pk’s even snel zijn. Bovendien kun je voor weinig geld de auto chiptunen naar 365 pk, dus waarom zou je dat niet doen? Ik zie geen markt voor een M135i eerlijk gezegd.
Zoo sorry, maar dit is al heel oud nieuws, heb zelf nog mailtje over gestuurd toen de tijd!
Ik wordt stilaan gek van al die nutteloze speculatie…
@Timmie: true.
dit is de 135i SUPERSPORTS zoals BMW die allang op de planning had ! Auto met meer carbon, minder gewicht, een beetje een CSL-versie zegmaar…

De M1 komt gewoon met de F20-series
Euh, ik houd het toch maar gewoon op een mule. Dan kan ik alleen maar blijer worden als het een eerder te verschijnen model blijkt te zijn.
Op zn CSL’s zal dit heel leuk kunnen worden. 1-serie vind ik nutteloos en spuuglelijk, maar als uitgestript bommetje is het een ontzettend leuk scheurijzer, want ik geloof meteen dat het chassis prima is. Laat dan de M-jongens erop los en je hebt wel een agressief karretje.

Wel hopen dat ze er aardig wat kg’s uit slopen. Een standaard 135 is nogal zwaar namelijk (voor z’n grootte)
@Mpower

een 135i is al duur

wat zou een m135i kosten
ik bedoel doe t dan meteen goed.
460pk.:D
@SiemAudi: Als je wat ouder wordt zal je ooit beseffen dat pk’s niet alles is. Het gaat over het geheel en daar is bmw erg goed in.Tuurlijk kan bmw een nieuwe m5 make met 800 pk en audi dan een rs6 met nog meer vermogen maar hiermee dagelijks rondrijden is al erg moeilijk.
Zowel voor als achter liggen de wielen nogal vreemd in de wielkast. Ik gok ook een mule. Mooie velgen… dat dan weer wel ;)
…lezen vrienden: 135i Supersports….die stond op het program…en (zie foto) wordt een soort van CSL-versie. De velgen zijn namelijk al CSL…voor de kenners onder ons.
@Megakix:
135i supersports = 135i SS??? Dacht dat jaguar al eens van de naam supersports af was gestapt vanwege de SS afkorting.
zijn al oude foto’s :D foei autoblog :D
Zal me niets verbazen. Ze hebben met de M3 GTS ruimte naar boven gecreëerd voor een M1/1M/135tti/135turbo/135csl or whatever…
@Rick dos:

Er is met de M3 GTS inderdaad naar boven gewerkt, maar dat wil niet zeggen dat er daaronder een gat komt. Natuurlijk zeg je dat, omdat je zo’n eventueel model té spannend vindt!
@Timmie:

Ik zit hier helemaal op het puntje van mijn stoel…

Maar goed, ik zie geen argumenten van je die mij het tegendeel bewijzen.
dat tweetal moet er één zijn, of er moet nog een foto bij..
@ Megakix

Die informatie komt van de forums van Germancarzone, daar word duidelijk gezegd dat Supersport slechts een werknaam is. Verder staat er onder andere het volgende wat betreft de M-versie van de 1-serie:

The Precursor to the M1.

The news of regarding the M variant of the 1er and the response has been selective at best in relation to which generation it relates to.
The current 1er Coupe will get a send off and prepare the audience with a teaser. Having seen this car it is in essence similar to the E46 BMW M3 CSL concept . A power upgrade over the cars current 306 PS will feature as will Carbon Fibre for the Roof , Bootlid and Bonnet , stripped out interiors , lightweight glass and an individual aeropacket will seperate the car in looks from the 135i and BMW performance aeropacket.
What to call the car? Top favourites are simply Tii and Turbo as name sakes to the classic 2002 and relevant names to the history of BMW.
Other names are CSL of course. and Licht Sport.

The next generation 1er Coupe in M variant will use a four cylinder turbo charged engine.


Bron: http://www.germancarzone.com/scott27s-info-channel/31410-november-update.html
de 1M, of einz M zo je wilt. kan toch?
ziet er al netjes uit :)
k vond de 1 serie coupe best lelijk maar ik begin hem egt mooi te vinde :D
ik zou me niet zo druk maken over hoe zo’n m 1 ding zou moeten heten, maar alle energie stoppen in het opkalefateren van de verschijning, want dit is toch werkelijk een godsallemachtig lelijk schijthok.
Heb de 1 coupe altijd een mooie bak gevonden, een M versie daarvan… je zou het bijna een echte bmw noemen :D
De 1 coupe is spijtig genoeg 1 van de lelijkste BMWs echt een misser… spijtig! Kijk maar naar de verkoopslijsten hij verkoopt echt niet als gehoopt. Toch niet in Belgie. Een M van de 1… neen denk het niet. De 135i kun je nu ook al opkietelen tot 326pk (Performance kit) dus waarom nog een straffere versie als M???
@MCK: werknaam is in dit geval een ánder woord voor: GEEN 1M of M1…nu niet in elk geval.
aaaargh, ik wil ook een 1 SPORTHATCH M :P
Het probleem is en blijft dat dit een verschrikkelijk lelijke auto is, zelfs mijn G6 is nog mooier…


En daar ga je dan toch echt geen tienduizenden euro’s voor neertellen.

Ik zeg: Audi S3.
leuk idee…. beetje laat maar beter laat als nooit zullen we maar zeggen. hoop wel dat ie dan net als de rest van het m-gamma 4 uitlaatjes krijgt…..
bmw 135i super auto..ik heb wel, is en monster, met uitlaat performance
met 365pk en boven 295km uur.
eerste rij bmw 135i en dan praten.

ciao ciao
@pino:

Wat dacht je van eerst Nederlands leren en dan pas reageren?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).