Toyota’s vloermatten zijn wel het probleem

Auteur: , 43 Reacties

Er leek meer aan de hand bij Toyota dan een vloermattenprobleempje. De motorelektronica zou niet deugen of het gaspedaal zou verkeerd in elkaar zitten. Nu blijkt dat allemaal toch mee te vallen, Toyota heeft aangegeven de terugroepactie niet buiten de vloermatten uit te breiden. Amerikaanse stemmingmakerij 0, Toyota 1.

De tie-wraps verhelpen dus wel het directe levensgevaar. De Amerikaanse NHTSA heeft nog wel aan te merken dat andere factoren in de auto’s het er niet beter op maken. Bepaalde constructies zouden het de inzittenden moeilijk maken om het ‘klevende’ gaspedaal weer los te krijgen. Eventuele reparaties die extra uitgevoerd moeten worden heeft Toyota inmiddels ingecalculeerd. De Japanse autobouwer heeft $5,6 miljard opzij gezet. Dat moet genoeg zijn om het euvel bij een kleine 4 miljoen auto’s te verhelpen.

De auto’s die in Amerika allemaal teruggeroepen worden zijn de Camry, Avalon sedans, Prius, Tacoma en Tundra. Ook de Lexus IS250, IS350 en ES350 mogen langs de dealer. In Europa hebben de auto’s verder geen last van het vloermatten-euvel. Je kan het natuurlijk nog wel als excuus proberen tegen die vervelende onopvallende surveillancewagen, jamaar me gas bleef hanguh! (bron: Autonews)43 reacties

Mijn zondagochtend kan niet meer stuk ! Wat een nieuws….
Toyota’s modellen programma -10! :)
:lol: @Rob USA
Totale Amerikaanse autoindustrie -100 :P

Ff een kleine calculatie, 5,6 miljard/4 miljoen=1400 dollar per auto. Best een prijzig geintje.
@-Tom-: Die $5,6 miljard is het totale potje voor recalls. Ze gaan dat natuurlijk niet allemaal gebruiken voor deze actie!
“Amerikaanse stemmingmakerij”

Is daar ooit iets goeds uitgekomen?

Irak oorlog. Hervorming Amerikaanse zorgstelsel. Mexicaanse griep…

Zomaar een paar….

Denk dat die lijst wel aangevuld kan worden…
@Rick dos: Hahaha de vloermatten van Toyota een goede aanvulling! ;) Oh en je vergeet de krediet crisis.
@toyota prius:

Viatnamese oorlog…

@RobUSA

De griep heeft zijn oorsprong in Mexico. De hype heeft toch écht z’n oorsprong in Amerika.

De 20 doden is betreurenswaardig. Maar je moet eens kijken hoeveel doden een “normale” griep oplevert.
@Rick dos .. high five ..
@Rick dos: *maait z’n monitor van het bureau*

je wordt bedankt man…
@Alwood:

:lol: Goeie! ;)
@Alwood: Is het zo’n 21 inch ouderwetse beeldscherm? Ipv een platte? ;)
@Alwood: *OEPDEET*

Amerikaanse veiligheidswaakhond 2, Lakse Toyota 1

Extending the company’s largest recall ever, Toyota announced on Wednesday it will replace the accelerator pedals on the 3.8 million vehicles it recalled in September. The original recall was for faulty floor mats accused of jamming accelerator pedals.

After the September recall, Toyota claimed the problem resolved, with no further defects to be found on the vehicles. However, the Nation Highway Traffic Safety Administration reminded Toyota its investigation was ongoing, with the latest recall a result of probe.

Vehicles involved in the latest recall include the 2007-2010 Toyota Camry, 2005-2010 Toyota Avalon, 2004-2009 Toyota Prius, 2005-2010 Toyota Tacoma, 2007-2010 Toyota Tundra, 2007-2010 Lexus ES 350, 2006-2010 Lexus IS 250 and 2006-2010 Lexus IS 350. In order to resolve the issue, Toyota will install a re-shaped accelerator pedal and replace the vehicles’ original floor mats with redesigned mats.

Additionally, recalled Toyota Camry, Avalon and Lexus ES and IS models will be fitted with a brake override system. The system is designed to cut engine power if the brake and accelerator pedals are pushed at the same time.

Toyota says it has $5.6 billon stashed away specifically to fund recalls. As such, the company should be able to function as normal while the recall is resolved.
Ach zo heeft iedere fabrikant wel wat.. de een gaat failliet, de andere heeft onbetrouwbare vloermatten…
Afgelopen week nog… FOX-news liet beelden zien van de zogenaamd 40 tot 75 duizend demonstranten die op waren komen dagen om te demonstreren tegen de nieuwe zorgverzekering in de VS. Alleen jammer dat er mensen waren die door hadden dat FOX beelden van een andere demonstratie tussen de beelden van de demonstratie zelf had geplakt… Rechts tuig dat FOX news.
“there could be childeren involved” zijn precies genoeg woorden die half Amerika tot drag-queens kunnen promoveren/degraderen ..
en de smerige vatsige advocaten met een wit zakdoekje om de tranen op te vangen aan de zij-lijn ..

wat dat betreft zijn nederlanders net nep-amerikanen ..
@Rick Dos: Mexicaanse griep?? Zou het dan geen Amerikaanse griep hebben geheten ? En wat betreft stemmingsmakerij, ik denk dat de 20 doden hier er anders over zouden denken.
@Rob USA:
dooie kunnen niet denken ..
(in tegenstelling tot de farmaceutische-industrie) ..

en als ze konden denken dan zouden de slachtoffers van de “normale” griep (100 voudige in dezelfde tijd) zich zwaar gediscrimineerd voelen/denken ..
DO YOU LIKE MUDKIP, DO YOU LIKE MUDKIP
MUDKIP IS MA FRIEND, I LIKE MUDKIP, MUDKIP LIKES TO PLAY
Fantastisch en dan alle mensen die Toyota/Lexus rijden maar zeggen dat hun auto kwalitatief de beste is….
LOL @ Alwood :lol:
@toyota prius

Ik denk toch een platte, anders was niet de monitor weggemaaid, maar was Alwood zelf weggevlogen :P
@Relief: Ahhh.. Helemaal visueel duidelijk! :D
Het is stennismakerij, met je anti-Amerikaanse stukjes. Ga terug naar de MAVO.
@Rick Dos, Amerikaanse bemoeienis is wel goed. Kijk naar WOI en WOII.
@[email protected]: Vroeger, alleen zijn er nu andere tijden… En helaas de VS speelt daar nu een andere rol bij, dankzij oa. een incapabele leiding, en struisvogel politiek..
@toyota prius, o ja, en de volgende stap is dan natuurlijk weer alle sprookjesverhalen over China als wereldmacht vertellen. Over die groei en die rijkdom daar. Nou, ik zal je vertellen, dat nog voor ik sterf het communistische China is omgevallen.
@[email protected]: Sprookjesverhlaen, dan dien je wakker te worden.. China domineert en bepaalt al, als China de Dollar laat vallen, dan hangt de VS.
En zo communistisch zijn ze al niet meer, commercie heeft er al aardig huis gehouden.. Nergens ter wereld worden er zoveel luxe auto’s verkocht als in China. Nergens terwereld heb je zo’n explosieve toename van miljardairs als in China..
Economisch herstel heeft zich voor het eerst, als eerste gemanifesteerd in Azie ipv de VS, wat tot op heden normaal was.
[email protected], Amerikaanse bemoeienis is wel goed. Kijk naar WOI en WOII…heb je argumenten of is het copy/paste denken van de geschiedenis boeken uit je middelbare school tijd?
Geschiedenis wordt geschreven door de overwinnaars,(vandaar ook dat je de verloren oorlogen buiten beschouwing laat) de Amerikanen worden belazerd door haar eigen moordzuchtige overheid wiens enige interesse geld is.
@kenneth, ik geef mijn mening zo weer, dat het ook voor de minder intelligente mensen hier te begrijpen is. En natuurlijk wordt geschiedenis voor het grootste deel geschreven door de winnaars, maar dit keer waren de verliezers moreel gezien gewoon hartstikke fout. En houd nou toch eens op met die irritante argumenten als: “de Amerikaanse overheid is alleen in geld geïnteresseerd.” Dat zijn gewoon zielige Google-complottheorieën.
de eerste en de tweede wereld-oorlog zijn trouwens ook onstaan door losliggende vloermatten ..
en er ironisch genoeg ook mee geeindigd ..

toevaliggerwijs gelijk met de uitvinding van de tie-wrap ..
wisten jullie niet he ??
@lincoln: Ahhh Toyota is ook uitvinder van de tie-wrap….
@[email protected], Tuurlijk mag je jouw mening weer posten maar ik vroeg je om argumenten en daarop heb ik nog geen enkele antwoord van je gekregen. “de verliezers moreel gezien gewoon hartstikke fout” Uiteraard, USA met dezelfde expansie/imperialistische politiek maar als overwinnaar hebben ze gewoon gelijk… Kun jij mij dan vertellen in welk opzicht de USA moreel gelijk heeft/had?
Ach ja, China he…is dat niet het land samen met Rusland waarmee de USA samenwerkte om het ‘fascisme’ te bestrijden om vervolgens de koude oorlog te beginnen? the enemy of my enemy is my friend…
@kenneth: hallo ..
heeft elk “rijk” land zijn “rijkdom” dan niet te danken aan expansiedrift ..
en elk “arm” land zijn “armoe” aan hebberigheid ??

gaat al eeuwen zo hoor .. nix amerikaans aan ..
@lincoln: Het is een verplaatstend spel, waar wij nog niet eens de pionnen van de pionnen van de pionnen zijn.
@lincoln, hoi…expansiedrift? voordat Duitsland met amper kolonieen en Japan met amper grondstoffen er gebruik van konden maken was er een USA met haar moreel gelijk, die er een eind aan maakte. Dus Neen, Duitsland en Japan hadden en hebben haar rijkdom niet te danken aan expansiedrift…
‘nix amerikaans aan’, idd het lijkt wel een eigenschap van vnl de blanken maar de USA is toch wel kampioen daarin.
@kenneth: mogge ..
dat soort expansiedrift noemen we met een moeilijk woord “export” ..
en in het geval van Duitsland en Japan “technologie” ..
@kenneth, in welk opzicht hadden ze moreel gelijk?!! Volgens mij waren de VS niet de kant die 6 miljoen onschuldige Joden systematisch uitroeiden hoor. En wat is er mis met expansiedrift? Zonder die drift geen groei. En het leidt tot innovatie. Imperialisme? Daar zou alleen sprake van zijn als ze Duitsland of Japan tot kolonie hadden gemaakt.
@toyota prius, logisch dat daar de meeste luxe-auto’s verkocht worden- er wonen 1.3 miljard mensen. Dan mag je ook wel hoge autoverkopen hebben. China kan de dollar niet laten vallen, want dan zijn al hun dollars niets meer waard. Explosieve toename miljardairs- logisch, want de welvaart stijgt in China (voor een minderheid van de bevolking) en als je met niets begint kun je ook alleen maar groeien. En dat economisch herstel was er helemaal niet voor het eerst in China. De economie van de VS groeit ook alweer.
@[email protected]: 1e of 2e kwartaal 2009, had China alweer 8% groei, trouwens wel zwaar door de overheid gesubsidieerd. Maar wel een van de hoogste in deze periode.. Der rest van de wereld, hun wenkbrauwen fronzen. En het is natuurlijk meer dan goed, dat er weer economische groei is, dat brengt natuurlijk weer stabiliteit met zich mee. Alleen nu ben ik wel benieuwd, naar de keuzes die gemaakt gaan worden. Ivm een record begrotingstekort.. (stiekem de inflatie ietwat laten toenemen??) en het speculatief handelen..
@toyota prius, ook China’s staatsschuld is nu op recordhoogte, namelijk 140% van het BBP. Daar moeten ze ook wat aan doen, al vinden ze een zwakke yuan helemaal niet erg.
ja die amerikanen kunnen weer mekkeren het gaspedaal blijft hangen.
nou ik rij van 1994 toyota en heb nog nooit maar een klacht gehad betreffende toyota.
maar ja als je en nouw is dit heel extreem wat ik nu zeg,als je in amerika op traat loopt en je kijkt een amerikaan aan en hij zou vallen dan heb je een groot probleem je wordt aangeklaagd.
de vloermatten zijn de oorzaak dat weet je al als je met de auto gereden hebt pak weg 100 kilometer.
dat men de software moet update oke maar er is toch niks mis met de remmen.
misschien gaat het wel niet zo goed met de slurpende benzineverbruikers in amerika en gaat men nou daarom een ander heel goed merk (TOYOTA) afkraken. dat is heel zwak te noemen schofferig noem ik het maar

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).