Mercedes SLS AMG prijs: € 242.976 incl. BTW en BPM

Auteur: , 36 Reacties

TEAB: Sacha's linkernier (rechter in overleg), een paar BMW's, een paar katten, 4 servers, een paar domeinnamen en een cameraman met een knap koppie.

Voor 2010 krijgt Nederland 60 stuks van de SLS AMG toegewezen en die zijn nog niet allemaal verkocht. Wel bijna en dus hebben we haast met onze “garage-sale”. Het is ook bepaald niet uit egoïsme dat we de aanschaf van een SLS nastreven. Het gemiddelde verbruik is slechts 13,2 l/100 km en dat is uniek in deze klasse. Voor ons is het slechts bijzaak dat de SLS een 571 pk en 650 nm sterke 6.2-liter V8 heeft, in 3,8 seconden naar de 100 sprint en een top van 317 km/u haalt.

Mocht je nog niet helemaal bijgepraat voelen over de SLS, kijk dan eens op de speciale site, Twitter, Facebook, de configurator, de webspecial of op autoblog en autojunk natuurlijk.36 reacties

Nee helaas, gaat hem net niet worden. Dan spaar ik toch liever door voor een GT2 of een 911 Turbo.
Met alle respect voor de tekenaar, maar ik vindt hem niet echt mooi en dan is 225K. nog steeds te veel.
echt een koopje als je het vergelijk met de SLR, of SL-black series!

prachtige wagen! maar ik vrees dat hij minder exclusief gaat worden dan het uiterlijk doet vermoeden….
De achterkant past niet bij de voorkant, heb hem in Frankfurt ook in het echt gezien, maar het lijkt wel alsof er geen zelfde stijl naar de achterkant is doorgevoerd…

Mensen die het kopen hebben toch geld zat, als ik uit budgetoverwegingen moest kiezen ging ik ook naar de Porsche Dealer….
Het is niet eerlijk. Mijn auto verbruikt hetzelfde, maar heeft 5,71 keer minder vermogen. En dan is ook nog eens veel* minder mooi. :-(

*understatement
Zou je ze vanwege die spotprijs ook vaak met blauwe numemrplaten tegen gaan komen? Ik bedoel, 2 en een halve ton is natuurlijk een schijntje.
Min of meer hetzelfde voor veel minder. Dat is vooruitgang, MB! Komt er nog een SLR versie ;-)
voorkant is nog wel bruut maar de achterkant is echt te vrouwlijk en heeft een te hoog ”mietjes-gehalte”.
@Jordi:

Achterkant heeft idd een hoge sissy factor….
Koop toch liever een Dodge Viper.
Lekker ook nu nog ff die BPM betalen.
@Jordy
Wacht maar tot dat mietje je voorbij komt ;)

OT
Ik kan er niks anders van maken dat het echt een prachtwagen is… Iemand enig idee hoeveel er naar België komen volgend jaar?
het is en blijft een lelijk ding
AMG modellen zijn altijd te duur. Voor dat zelfde geld kun je zo veel andere vette auto’s kopen dat ik niet zo snel op een AMG-er uit zou komen. Voor 242.000 euro kun je ook een 911 turbo kopen, een 430 of een DB9.

En jammer dat de achterkant zo lelijk is…
Nu jullie op de mafste gronden stemming hebben zitten maken tegen de kilometerheffing; vertel dan nu ook even wat ‘ie qua BPM korting elk jaar (hint: 5%) goedkoper wordt. Gewoon, om even het beeld compleet te maken.
@Jelmer:
ik zal het even voor je vermelden:

mensen die dit soort auto’s aanschaffen gaan er op voorruit en mensen in een middeklasser lopen kans veel meer te betalen.
Welke bloedgroep is de nier? Helpt misschien bij de verkoop ;-)
Het is een hele beste mooie auto….maar voor dát geld, is er zoveel mooiers te koop! Het is inderdaad méér een blonde-vrouw-van-20-met-hoge-hakken-en-lange-benen-heeft-een-oude-rijke-knar-van-75-aan-de-haak-geslagen-auto….
Schitterende auto!
Begin hem meer en meer te waarderen hoe langer ik ernaar kijk…

Qua heritage natuurlijk ook een uniek geval.
Al blijft het origineel mooier!
Ah shit, ben aan het neuzen maar mijn budget ligt toch echt op 240.000
Liever een 911? Tuurlijk!
April 2010 komt de SLS-AMG in Nederland. Tegen die tijd heb ik mijn mening wel ;)
Ik lees veel reacties: Doe maar een 911… Wat ik me dan afvraag, hebben jullie ooit met zo’n auto gereden ? Zo ja, ook snel gereden ? Weer een ja ? Heb je hem heel gehouden ? Zo ja, dan ben je een goede chauffeur.

Alles wat je als chauffeur tekort komt maakt een Mercedes-Benz AMG goed (sorry @Sacha…)
@MercedesForum: en daar komt nog bij dat je met een SLS een stuk exclusiever bent dan met een Porsche want dat is een “massa”product vergelijken met de SLS
*denkt*
Dan koop ik mezelf wel een Maserati GranTurismo S.
Ownee nog beter ik neem die mooie vakantie villa met zwembad in Portugal wel.
Valt me mee voor zo’n exclusieve auto.
Maar ik begin hem ineens mooi te vinden. Een kwestie van wennen.
Lieve Sinterklaas,

U bent weer in het land, en mijn hartje slaat een keer over van opwinding. Ik heb nooit mijn geloof in u opgegeven en nu kunt u mij daarvoor belonen met een mooi, en duurzaam kado. U mag de kleur uitkiezen, want ik vertrouw erop dat u, of een hippe Piet, daar wel uitkomt.

Met groeten,

Sacha
leuke auto
tegen al die mensen die roepen: een 911 turbo kan ook. Nee. Echt niet. Ik ben een Porsche fan, maar als je kunt kiezen tussen een 911 turbo en een SLS, dan ben je echt niet goed bij je hoofd als je een 911 kiest. echt…
@MDA…he,he…eindelijk iemand die het snapt!!
Precies het dubbele van een (even snelle) GT-R.
Georg Kacher kwam wat verbruik betreft ietsje hoger uit dan die (onrealistische) normwaarde, zie de AutoBild van vorige week.
Niet echt ontzettend duur voor een auto van dat caliber!

Zwart met rood interieur graag!
@ Mercedesforum: Duidelijk teveel Topgear gekeken en daar dan een mening op baseren, lijkt me duidelijk.
Jij rijdt waarschijnlijk regelmatig met een recente 911? Ik denk het niet, want dan had je wel anders gesproken. Het onbestuurbare aan een 911 dateert uit vroegere tijden, die auto zijn tegenwoordig schitterend qua wegligging.

Dit neemt niet weg dat ik ook voor de SLS zou gaan! Vind het persoonlijk een prachtige wagen.
als ik die jackpot nu WEL had gewonnen…
Wat een mietjes hier zeg.Een saaie 911 verkieze bovendeze wonderschone benz.Over weinig verstand gesproken
absoluut design misbaksel. de voorkant, het middenstuk en de achterkant lijken wel van 3 totaal verschillende auto’s afkomstig te zijn. gooi er dan nog wat willekeurig bij elkaar geraapte design elementen tegen aan, en je krijgt een geheel dat nóg minder is dan de som der delen. heeft mb haar naam al te grabbel gegooid vwb kwaliteit, hetzelfde gebeurt nu met het design. wát een broddelwerk.
Kwaliteit is allang op orde man.HEb je onder een steen gelegen of zo.
Sinds tijden weer een Mercedes met ECHTE uitstraling! (In tegenstelling tot die uitgebouwde schoenendoos, die Black Series). Deze auto wordt een waar succesverhaaltje schat ik!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).