Top-5: Gaafste Amerikanen

Auteur: , 58 Reacties

Maakt me geen donder uit of je denkt dat ze alleen maar rechtdoor kunnen, in Amerika worden mooie auto's gemaakt. Als de enige op de Autoblog-redactie die dit weet te waarderen voelde ik me vandaag geroepen om even een kraakheldere top 5 voor jullie samen te stellen van het mooiste, beste, snelste of gewoonweg gaafste spul uit Detroit. Suck on this, Germany.

5. Jeep Wrangler
Een icoon. Al stoelt de huidige Wrangler op een basis die in 1987 volledig vernieuwd werd, zijn link met de oer-Jeep die ons in de Tweede Wereldoorlog bevrijdde is overduidelijk. Tegenwoordig kun je ‘m ook met vier deuren krijgen, waarmee het wat mij betreft de ultieme offroader voor dagelijks gebruik is.

Jeep Wrangler

4. Cadillac CTS-V
Cadillac is een beetje als een jongetje op de basisschool dat nét iets te hard probeert om erbij te horen, en dus volledig daarin faalt. Al jarenlang willen ze auto’s bouwen die niet alleen in de VS aanslaan, maar ook in Europa. Wij zijn eenkennig, dus dat gaat ze gewoon nooit lukken. Maar de huidige CTS is wél een steengoede auto. En als we op de Duitsers moeten wachten om ons een supersedan te geven die zowel snel als goedkoop is, dan zitten we hier nog wel even.

Cadillac CTS-V

3. Ford Mustang
De originele ‘kleine coupé met grote motor’ en de toonaangevende retro-muscle car van onze tijd. Dik, krachtig en onder die stoere buitenkant hopeloos simpel; de Mustang is misschien wel de meest mannelijke auto die er ooit is geweest. Al 45 jaar kun je de ‘Stang eindeloos aanpassen aan je smaak, en ook vandaag de dag loopt de keuze uiteen van een V6 basisuitvoerinkje tot een briesende Shelby GT500 Super Snake. Eén brok historie en emotie voor een schamel zakcentje, dat is toch gewoon hoe een auto moet zijn?

Ford Mustang GT

2. Ford Crown Victoria, Mercury Grand Marquis, Lincoln Town Car
Fords fullsize trio staat op het punt vervangen te worden door moderne, geavanceerde voorwielaandrijvers, en dat is een trieste zaak. Het zijn namelijk de laatste échte Amerikaanse sedans. Al sinds 1979 is het Panther-platform, met zijn ladderchassis en starre achteras, favoriet bij de politie, limo- en taxibedrijven en andere instanties die onverwoestbare auto’s nodig hebben. Dikke V8 voorin, stuurversnelling en plaats voor zes; het zijn heerlijke, deinende genotcruisers zoals ze die alleen in Detroit kunnen maken. En meer auto voor je geld vind je nergens, want dit zijn modellen waarbij de ontwikkelingskosten al ruimschoots zijn terugverdiend.

Lincoln Town Car

1. Corvette ZR1
Oh sorry, lag dat voor de hand? Laat ik dan ook maar even de originele ZR-1 (met streepje) erbij halen, de super-Corvette die tussen 1990 en 1995 het asfalt onveilig maakte. Hij wist een lekkere 375 pk op te hoesten uit de mede door Lotus ontworpen 32-klepper V8, maar vanaf 1993 had dit monster maar liefst 405 pk. Veel fabrikanten speelden dat in die tijd niet klaar, en al helemaal niet voor die prijs. Vandaag de dag levert de ZR1 een zieke 647 pk, waarmee hij wederom Duits en Italiaans spul bijhoudt dat al snel twee keer zo duur is. Ook in de bochten. Een magische auto en een echte blue collar supercar; zo zien we ze graag.

Corvette ZR1

Originele Corvette ZR-158 reacties

Juist Ruben! lekker onderscheiden van de rest ;) Zo hoort het! En dit lijstje kan zo van mij gekomen zijn! Wat een geweldige wagens die ZR1! Zowel de C4 als de C6 Damn! Ik zou alleen die Crown vervangen hebben voor de Camaro denk ik ;)
Bij de CTS-V moet toch minstens genoemd worden dat hij sneller is als de m5 ;)
nee nee nee!!!

De Viper hoort hier zeker ook in thuis!!
Geen Challenger, of een Cammaro of toch een Ford GT? Voor mij de enige Amerikanen die er toe doen.
Jonge jonge, je kan beter een topic maken met een Top 50 van, van alles en nog watXD
Respect voor deze lijst! We zullen je nummer 2 vergeven, en de vergeten auto’s ook (Camaro? :( ), het feit dat je van Amerikaanse auto’s houdt maakt dat allemaal goed!
Ow yeah baby, this is my section 8) -1 voor het ontbreken van de viper :P
die corvette zr1 is super vet :)
hoe wel ik de ford mustang ook erg mooi vindt
Big Up for Ruben, Keep up the USAcarsoul alive hier op AB!
Wat tegengas voor het duitse machtsblok op AB doet zeker veel goeds.
Alleen Jeep en Crown eruit en Camaro en Viper/Saleen S7/Ulimate aero/Challenger/SSR/Ford F150-F650/Escalade enz enz erin! :)
Jaap BMW650 RRSportV8
Ik mis de Escalade van Tony Soprano. Ik zal hier even rondkijken wat er nog meer voor leuks rondrijdt. Groeten uit de USA.
Geen Dodge Viper, Dodge Ram en Chevrolet Camaro???
Sorry …En de Ford GT (thanks^^) natuurlijk en doe dan toch ook alvast de Fisker.
En nog wat golden oldies: Charger/Firebird/Ranchero/Caprice/Riviera/Wildcat/Cuda/Eldorado/Wagoneer. enz enz :)
@Ruben: Wij rekenen op jou voor de komende 5 jaar!
Die lincoln town car is echt te bruut, Amerikaanser wordt het gewoon niet.
Mooie lijst! Ben het niet met alle auto’s heen, maar ieder zo zijn smaak;)
Ik mis de Chrysler Neon…

Maar serieus, leuke lijst. Hoewel ik de amerikaanse fabrikanten qua producten niet echt volg, hebben ze toch leuke auto’s. Nee,niet een Neon, maar een Wrangler, zo’n 4 deurs cabrio… :) De Corvette, niet een van de minste sportauto’s en de nodige muscle cars.. En natuurlijk de low riders.. alhoewel de oorsprong, als ik mij niet vergis, over de grens in Mexico ligt.
Waar is de Dodge Challenger om maar eens wat te noemen?


Stuk voor stuk lompe bakken, gemaakt voor platte autoconsumenten. Veel geblaat maar weinig wol. Hoe dan ook geen enkele verfijning of raffinement. Geen wonder dat de crisis in de VS dieper is dan waar ook ter wereld.
@Y.: Wuhahhaha jij weet weer niet waar je over praat maat ;) ZR1 rijdt samen met de ACR Viper de concurrentie met gemak eruit. Ook de CTS-V rijdt de drie dikke Duitsers eruit zonder ook maar teveel moeite te doen. Hoezo zijn de Amerikaanse auto’s schapen zonder wol? Het gebrek aan verfijning van motoren en onderstel heeft wel weer als voordeel dat er ook veel minder kapot kan gaan. Die blokken gaan trouwens met gemak paar miljoen kilometers mee dus kwaliteit is het punt niet. Dan niet gaan zeiken over het interieur want ook dat wordt telkens beter en beter. Ik klink nu als een fanboy van USA-cars. Klopt, ik hou ook van USA cars, maar ik hou ook net zoveel van Europese wagens. Het is maar tegen wie ik deze auto’s moet beschermen omdat er weer nutteloze comments dit blogje opgegooid worden. In dit geval tegen een persoon genaamd ‘Y.’ …

Desondanks sommige stomme comments:
Autoblog the way to go :D! Happy 5th Birthday ^___^
cardesigner@USA
@Y., Weinig wol? ZR1 sneller dan GT-R, GT3, etc., CTS-V sneller dan M5 en co., de Mustang bijvoorbeeld veel meer historie dan alle Europese modellen.
69′ Dodge charger 440 r/t !
Wat dachten jullie van de pick ups.. Die van Dodge met een Viper motor.. oei oei…
@Y: Is dat de afkorting van ykel?
En nog veel plezier in je verfijnde, geraffineerde Golf IV.
@Rob USA: denk alleen dat een Golf, wat minder betrouwbaar is….
Ik ben absoluut geen Amerikaanse auto-fan, maar voor deze 5 kan ik zeker respect opbrengen. Heb zelfs serieus overwogen om nummer 3 zelf te importeren, maar het werd net wat te duur.
Helemaal voud natuurlijk:

1: Kirkham Motorsports 427 KMS/SC Cobra
2: Holman Moody GT40
3: Gibbs Aquada
4: Sub3Wheeler
5: Tesla Roadster

Ruben geeft niet, goede smaak komt met de tijd, net als met cognac.
Die Jeep wordt in licentie nog steeds over de hele wereld gebouwd. Een echte wereldkar.
Ik hoop dat je nummer 2 ironie is. Auto’s op een platform van dertig jaar geleden! Geen wonder dat de Amerikaanse autoindustrie op sterven na dood is!
Voor mij de Mustang op 1. Maar dan wel met een gastank.
@DafMaf:
ja maar superbetrouwbare technologie van 30jaar geleden
hij is gemaakt om te dienen als Taxi als werkpaard dat een milioen kilometers moet kunnen rijden en 24 uur per dag ‘ready for action’ moet zijn. dan heb je liever een betrouwbare oude technologie, die onverslijtbaar is en geen onderhoud nodig heeft dan nieuwe, onbetrouwbare technologie zo als in de meeste europeanen
@six-trey: Ja inderdaad, het is net wat er in de tekst staat. Hierdoor zijn de auto’s oer betrouwbaar en hebben simpelere techniek. Eigenlijk een garantie dat de auto het altijd doet en als ie stuk is nsel gerepareerd kan worden. Je kan het vergelijken alsof Mercedes nog een model op de basis van een W123 zal voeren.
Wisseltruc met de Ford Crown en de Dodge Viper?
het geeft ook een reden dat alle taxi’s bv. in Gent Cadillac BLS/STSen zijn en in Brugge het allemaal Chrysler 300C’s zijn.

@Y.
Zoek je een hobby of kruip terug onder je steen

@Autoblog: Happy Birthday! en sorry voor 2 comments ;)
1.

gerenoveerde mustang 67
Nou ik ben ook erg van de Duitse auto’s, maar Cadillac is toch wel het Amerikaanse merk dat bij mij echt aanslaat. Die CTS-V ziet er zeer goed uit.
De Crown Vic/Town Car hoort zeker wel thuis in dit rijtje. Het gaat om de *gaafste* Amerikanen. Gewoon een heerlijke boerenknol, die kar.
Helemaal mee eens :)

De Crown is altijd zo gaaf in de politieseries :P
@ZwerverRoodbaard: Ik heb flashbacks naar de clip van de Beastieboys.. Sabotage…
@toyota prius: Oeh, goeie smaak
die lincoln towncar is gewoon een gruwelijke bak
Dit is de lol van een crown vic.

http://www.youtube.com/watch?v=y03K1QkuFYM

Met meer dan 210.000 miles op de teller wil ik niets anders dan een nieuwe. Maar dat heeft ook te maken met waar je er mee rijdt.
@Laue, indd beetje jammer van de Viper.
Welke ik trouwens ook mis is de klasse Dodge Avenger/Lincoln MKZ en de klasse Chrysler 300C/Dodge Charger/Lincoln MKS…
Maar een hele mooie lijst Ruben!
Dat meen je niet, word de Crown Victoria vervangen? MEen je niet?
denk dat “gaaf” hier een ongepast woord is ..
bold statements is meer van toepassing ..

nederland is het meest amerikaanse auto georienterrde land van europa ..
teminste .. was dat voor lange tijd ..
daarom is hier nog vrij veel op de 2de hands markt ..

tis bijna misdadig om als je hier woont nooit een amerikaan gehad te hebben ..
ze liggen verhoudingsgewijs voor het oprapen ..
bedankt dit maakt me dag weer helemaal goed , behalve die domme opmerking van Y maar ach , sommige weten niet beter, hebben de klok horen luiden maar weten niet waar de klepel hangt.
die corvettes zijn echt gewoon prachtig!!
ik zat dit weekend nog in een towncar heerlijk te deinen temidden van een quasi-chique interieur, desalniettemin een hele prettige auto en met heeeeeel veeeeeel kofferruimte
Corvette is awesome, Ford Crown is slecht!
Mensen die zeggen dat de Lincoln Towncar er niet bij hoort weten niet wat ze zeggen. Prachtige auto.
jee-oekeloeres
en de AMC Pacer? Of is dat het andere lijstje?
Ik verzoop zowat in de Town Cars toen ik een week in NY doorbracht… Terecht 2e plaats.
Hehe .. de Crown Vic is een van de meest betrouwbare autos die je kunt kopen voor zijn geld. Mij zal je er niet in vinden .. zelfs niet als ik dood ben.
Fijn, die persoonlijke aanvallen. Daar ben ik echt van onder de indruk.
cardesigner@USA
@Y. Crisis dieper? Kijk naar Spanje of Japan!!! **** ****!
stopwearingpants
wrangler is een gay mobile
En voor jouw compensatiegedrag moet je maar even reageren op een bericht waarbij de laatste reactie van 2 maanden geleden is?
een ford gt zou er ook nog tussen passen en misschien zelfs nog de legendarische cobra??
heey dit zijn wel mooie bakken maar ik vind ze niet zoo mooi
Geweldig, maar mis mijn jeep Grand Cherokee in het rijtje. Toch één van dé bestsellers uit de USA. Heb zelf ook de Mercury Teand Marquis gehad en nog een Chevy, stuk voor stuk onverwoestbaar, sterk, veilig en met heel veel luxe en comfort. Qua reparaties vele malen beter dan de andere auto’s die ik heb gehad. (Opel Omega, Mercedes E-klasse). Ja je leest het goed, de amerikaan heeft veel minder onderhoud nodig dan de Mercedes. Amerimaanse auyo’s worden nooit meegenomen in tests of overzichten, maar anders zou men zo goed als de hele top 10 bezetten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).