MTM geeft Audi TT RS tot 424 pk

Auteur: , 30 Reacties

Dan waait je kapsel vanzelf wel in model!

MTM stopt graag heel veel extra paardjes onder motorkappen van auto’s die al zogenaamd snel waren. Zo reden wij eens met een S4 Avant met 430 pk, en weten ze maar liefst 560 pk uit een achtcilinder R8 te peuren. Ook de op één na heetste TT was al eens aan de beurt. Deze keer vergrepen ze zich aan de TT RS, de opperkapper met standaard al 340 pk.

Allereerst werd natuurlijk het motormanagement aangepakt, maar ook de uitlaat ontsnapte niet aan de aandacht: het midden- en eindstuk werden vervangen en er werden klepjes geplaatst. Ook kan er optioneel een metalen katalysator worden toegevoegd. Je kunt kiezen uit drie vermogens: 404 pk, 408 pk (voor als je gewoon niet de minste wilt hebben?) en maar liefst 424 pk. In die laatste uitvoering levert het vijfcilindertje bovendien een monsterlijk koppel van 560 Nm. Om het geheel af te maken monteert MTM nog wat Bimoto-lichtmetaal in 19″ of 20″, indien gewenst met spacers van 20 of 30 mm.30 reacties

Zeer net werk weer van MTM. Als ik er een had staan zou ik toch wel naar hun toe gaan voor ietsje meer vermogen!
Ruben heeft dienst vandaag en de enigste zonder Autoblog-5jaar-kater

OT: Jammer van de spacers, dat is toch meer iets voor de “sjonneis”
Er staan geen prijsjes bij vermeld; jammer, want dan had ik kunnen overegen om zo’n setje kado te doen aan een TTRS rijder…nja, dan doettie het maar met een lullige 340 PK.. ;-)
snelle muis!
ze zijn goed in pk’s persen :D
Oh, weet iemand overigens waarom ze bij BMW een speciale brochure hebben emt 1 miljard BMW-velgen…en Audi en Benz nooit verder komen dan een paar wielsetjes die vaak nog niet eens mooi zijn ?
spacers hebben te maken met het feit dat het ongelofelijk duur is om een exclusieve kwaliteitsvelg te laten ‘mouleren’, laat staan in verschillende maten. Logisch dat ze dan een universele ET kiezen van waaruti ze voor verschillende modellen verder kunnen werken. Eventueel met spacers.

Heeft dus helemaal niks met ‘sjonnies’ te maken.

Jullie Nederlanders gaan wel dikwijls heel erg kort door de bocht terwijl er net bij jullie de meest gekke ‘creaties’ rondrijden (tov. Belgie)
@Neal:
Spacers hebber er mee te maken dat je wielen verder naar buiten komen wat “dikker” “lijkt”, of zodat je velgen met een grotere ET waarden op je auto passen. Wat vaak het geval is met de gemiddelde golf 3 rijder met 20 inch chrome velgen.
@Neal: spacers hebben wel vaak (als je slechte hebt) een afwijking waardoor als je 80 rijd (een gratis vibrator hebt) uit de auto trilt

daarom zou ik het alleen bij de velgen houden en ook bekende merken OZ , momo enz.
Wat is die toch mooi in het wit he! Ben blij dat ik hem ook in het wit genomen heb… heerlijke bak om mee te rijden!
Velgen staan er ook wel netjes op, maar de standaard titanium TT RS velgen vind ik nog steeds het mooist!
Is deze voor de kale kappers?
@ Ruben: ‘Dan waait je kapsel vanzelf wel in model!’ In een COUPE? :shock:
Lijkt me eerder iets voor de cabrio-versie. ;)
OF MTM heeft ‘m natuurlijk zo hard afgesteld dat je haardos de voorruit raakt bij het optrekken.. Tsjah, dan zit mijn haar ook anders dan daarvoor. :)

OT: indrukwekkende specs voor een vijfcilinder! Die dikkere wielkasten vind ik niet zo mooi, maar ik zou ‘m toch voor m’n deur zetten als ik het kon betalen.
@ WinZ: het lijkt me een verwijzing naar de doelgroep van de auto: kappers….
the gay has just become more gay. Wat een lelijk hok zeg.
Striping gejat van Abarth uiteraard :)
@Winz
Dat is ook vreemd.. Je haar tegen de voorruit als je optrekt! Bij mij gebeurt dat alleen als je hard remt!

Dit is wel lekker wat MTM doet.. Maar of je er veel hebt in ons kikkerlandje? Nee.. Maar omdat het kan!
@laue
Spacers hebben daar OOK mee te maken, maar je hoeft geen sjonnie te zijn om ze onder je auto te hebben :P Ik heb ze ook onder mn bolide, ten eerste om de ET gelijk te trekken met de orginele waarde (zoals Neal zegt). Ten tweede omdat ik vind dat een wiel nagenoeg gelijk moet zijn met de wielkastrand, een wiel dat naar binnen staat is toch geen gezicht?
@BenjaminvL:
Er zijn (enkele)uitzonderingen..
spacers of spoorverbreders zijn zeer slecht voor de lagers. zeker af te raden dus.
Laue: MTM is een Audi/VW tuner en levern dus niet alleen voor de RS modellen. MAW verkopen ze hun velgen ook voor de ‘gewone’ Audi/VW modellen waarbijde wielkassen een stuk minder breed zijn. Om dan aan te passen naar de RS spoorbreedte en wielakssen hebben ze een spacer nodig om het netjes te laten uitzien. Vandaar de spacer.

Ze gaan heus geen andere velgen laten maken enkel om dit verschil.

Spacers worden trouwens ook door kwaliteitsmerken (zoals RH) gebruikt. Sterker nog, RH is de grondlegger van dit principe door een standaard ET voor 1 model velg te bouwen en verder aan te passen per wagen aan de hand van adapters en spacers.
waarom een 404 en een 408 pk versie? dat verschil ga je volgens mij echt nooit merken…
Nog steeds een lelijk ding!
En het is een lelijke auto…
Wel knap al die peekaa’s maar ik vind het wel een kappersauto.
Ik ben blij met mn 407 coupe 3.0 V6.
@ ikkuh: Dat had ik ook wel door :P, denk dat die vergelijking in een coupe alsnog niet doorgaat.
@ mattie: Ja, dat bedoel ik dus XD
Als ik ooit zo’n wagen krijg ga ik zoiezo langs MTM! Wat een pk’s :D
Hoe komen mensen toch op kappers auto dit, kappers auto dat, verdomd dure kapper heb je dan volgens mij, ik zou meteen vragen om een korting.

Beetje goud vragen om je haartjes te laten knippen, bah…
Daarmee wordtie verrekte snel.. Zou hij een R8 bij kunnen houden? Ik denk iig aardig stangen.. Maar doe me toch maar een R8!
Lekker hoor, ik hou daar wel van, goede motortuning en subtiele buitenkant “tuning”
@Laue,

Bij de TT zijn spacers niet supernodig, maar heb je ooit welleens gezien hoe ver dat de wielen bij de A5 naar binnen staan? Dat is dan (IMHO) ook de enige optische minpunt aan de A5, en alleen spacers kunnen dat verhelpen…

Mooie specs van deze TT RS trouwens ;-)
[sarcasme]400pk en helemaal geen booskijkertjes, neon buizen, vette verlaging, 747 formaat achtervleugel? Tuning is ook niet meer wat het geweest is.[/sarcasme]
Doe maar met mooie matzwarte velgen, wil je mn adres? Dan kan je hem meteen voor de deur zetten!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).