MDI AIRPod: een auto op lucht (weet je nog)

Auteur: , 15 Reacties

Weet je nog? Eind juni 2007 schreven we over een auto op lucht, die auto zou in 2008 op de Belgische markt komen. Daarna was het stil. Maar men heeft niet stilgezeten. De MDI AIRpod is de afgelopen maanden uitvoerig getest en de "auto" is nog zuiniger/efficiënter geworden...

Dankzij diverse verbeteringen, waaronder minder wielen, is de MDI nu klaar voor grootschalig gebruik. Nog niet voor consumenten, maar voor bedrijven. In Europa is reeds een dozijn AIRPods in gebruik bij Air France en KLM, de auto’s dienen als transportmiddel om voor passagiers. Zelfs Jacqueline Cramer mocht een proefritje maken.

Terwijl grote autofabrikanten druk bezig zijn om eindelijk een hybride of elektrische auto op de markt te brengen, is MDI doorgegaan met echte vernieuwing. Er zijn echter flinke twijfels of deze vernieuwing wel echt milieuvriendelijk is. En daarnaast, het ding is godse lelijk. We zagen al eens een Porsche Boxster op lucht (video), dus misschien horen auto’s op lucht gewoon lelijk te zijn?

Anyway, auto’s op lucht hebben eenzelfde nadeel als elektrische auto’s. Er is namelijk geen lekkere soundtrack beschikbaar…15 reacties

Wat een lelijk kreng.
zit er ook een lucht aansluiting op je stoel? Dan rijdt ie bij mij wel heel snel denk ik……..
Riders on the Storm
Zou er nog niet dood in gevonden willen worden.:P
lol @dd de eerste “rijd ‘ie ook op mijn lucht” grap liet niet lang op zich wachten :mrgreen:

OT: leuk voor dit soort doeleinden, korte ritjes veel plek voor reclame, goed bezig.
Ziet er natuurlijk wat bizar uit, maar het als je er een keer ingezeten hebt vergeet je dat natuurlijk niet. En dat is dan ook de bedoeling van het design. Ze hadden ook een Peugeot 107 kunnen ombouwen, maar dan zou de naam MDI snel vergeten worden.
En het is ook maar voor een ritje op de luchthaven hé. Tis niet dat je er elke dag mee moet rondtoeren.

Die aanmaak van perslucht is natuurlijk nog een beetje een probleem (qua energieverbruik), maar het is (voorlopig) wel sneller te tanken, dus kun je langere afstanden doen dan elektrisch.
Een lekkere soundtrack is ook niet noodzakelijk voor een lelijke auto. Het is en blijft een feit dat supercars benzine moeten drinken, tot in de eeuwigheid. Om ervoor te zorgen dat de aarde niet vergaat kunnen luchthavens dan lelijke persluchthokken inzetten.
wat een prachtige wagen, dit is de toekomst!
Zo’n ding werkt toch totaal niet.
Hoe kom je aan gecomprimeerde lucht? Door lucht te comprimeren, en daar is energie voor nodig, en je raadt het al: uit het stopcontact met veelal niet-groene stroom.
Volgens de wet van behoud van energie is dat evenveel stroom als dat je nodig zou hebben voor het aandrijven van dit karretje met een electromotor (rendement zelfs buiten beschouwing gelaten)
@schumi:
Je zou een windmolen direct een compressor-pomp kunnen laten aandrijven, dus zonder tussenkomst van elektriciteit. Dan heb je ook de minste verliezen zoals je bij het opladen van een accu wel hebt.

Over elektrische auto’s roepen mensen ook al tijden dat het totaal niet werkt, toch heeft Tesla het tegendeel bewezen. Altijd leuk om te zien dat mensen roepen dat iets niet kan, dan is er altijd wel iemand inventief genoeg om het tegendeel te bewijzen.
Ben benieuwd wie de race om alternatieve energie gaat winnen. Wie weet wordt het wel een lucht-elektriciteit-hybride.
Op lucht? Slecht geluid, tank snel leeg… Dit lijkt me geen optie;)
Hallo, wie er meer over wil weten nodig ik uit even naar mijn website http://www.aircars.tk te surfen (in het Nederlands). Je vindt er veel info, foto’s, video’s,links en altijd het laatste nieuws. De auto’s werken in elk geval en zijn reeds in gebruik bij KLM. Alleen is het nog afwachten welk bereik men zal halen na verder sleutelen aan de huidige prototypes. MDI heeft net een akkoord gesloten met het Zwitserse Enairys voor het gebruik van de nieuwe ultra-efficiente compressoren met vloeibare zuigers (65 % efficientie)in de persluchttankstations. Benieuwd wat het wordt!
Gaat dat ding ook op vervuilde lucht?
Jawel, hij filtert zelfs de straatlucht: die komt er zuiverder uit.
Hebben we bij de waterstofauto geen “probleem” met de compressie, waarom geen combinatie van beiden?
De Air Car van MDI is een oplichterij (Ponzi schema). Als u investeert in deze auto verliest u uw geld.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).