Racegame finalisten voor de Spike Video Game Award

Auteur: , 46 Reacties

De game website Spike reikt jaarlijks een award uit voor de beste videogame. In de categorie "best driving game" zijn de vier finalisten bekend. Racagames zijn verderfelijk. Racegamers zijn een gevaar op de weg. Racegames zijn slecht voor de autoverkopen. Althans, dat alles beweren sommige mensen.

De grootste boosdoeners op dit gebeid zijn nu genomineerd voor een Video Game Award. Jullie hebben natuurlijk allemaal al lang een favoriet, maar de vier finalisten die strijden om de award zijn:

Colin McRae Dirt 2

Forza Motorsport 3

Gran Turismo PSP

Need for Speed: Shift46 reacties

duidelijk forza 3!
forza 3!!
Forza 3 :D
al vindt ik nfs shift ook erg mooi.. en het speelt ook erg goed,.. maar er zitten gewoon veels te weinig auto;s in het spel..
Forza, met Dirt op de tweede plek :) Met allebei extreem vermaakt(en vermaak me nog steeds met Forza)
astublieft nfs shift. echt te gek.
Dirt 2 geeft volgens mij best wel een realistisch beeld van hoe lijp rally nou is. Ook dat opspattende water en die ruitenwissers zien er heel gaaf uit. Ik denk dat ik voor Dirt 2 ga, lijkt me spectaculair.
Fr€d€r!k aka password jdm.com
ik race ook op ps3 (nikename is fredje_civic) NFS Shift is echt wel een fantastisch game en Burnout paradise,dat is om eens “tatally crazy” te gaan ;)
ma nu ben ik bezig met modern warfare2 (oorlog game) wat ook wel zwaar fun is. zo grt
@redactie: “best diving game” Beste duik game? ;-)
-edit: Jazeker ;)-

Ik ga voor Forza3 (hoewel ik de andere nooit gespeeld heb)
Ik hoop toch serieus dat Shift een grapje was, wat was dat een sclecht spel zeg. Je kon gewoon driftend door de bochten heen…

Iemand ooit al s buiten cockpit view gespeeld, dan zie je de auto constant wiebelen en schokken…

Wat een rotspel.
@Jeroen: dat wiebelen viel me ook al op. Ik zou toch voor forza gaan, al vind ik het jammer dat je dat niet op de pc hebt. de race simulatoren (van simbim etc.) zijn net iets te realistisch en zit geen career iets in om het echt vet te maken. Forza is opzich wel realistisch wat rijden, maar alleen op de xdoos en laat ik nou net geen concole hebben
@Jeroen:

Je lult uit je nek man. NFS Shift was gewoon een leuke game. Niet zo moeilijk als bv Ferrari Challenge (wat echt puur sim was) maar ook niet ala Midnight Club LA (handrem galore).

Ik vond het verreweg het meest entertaining, heb me niet 1 keer ergens aan geeergerd.
Dirt 2!
het hangt er ook vanaf waar je fan van bent…..ben je zo’n hardcore iemand zoals ik die echt op de hondersten aan het racen is koop dan forza 3 of GT maar wil je gewoon lekker raggen koop dan NFS shift. Dirt 2 vind ik een tegenvaller…..gewoon omdat het te weinig echt really is zoals MCrea altijd deed
@ Fr€d€r!k aka password jdm.com [
Ik ben het met je eens nfs shift is de beste zeker als je hem wat moeilijker zet is het erg vermakelijk.
Forza is 10 min moeilijk en daarna is het echt een simpel spel te makkelijk alleen leuk door de hoeveelheid auto´s. (Modern warfare 2 is tha bomb )
SHIFT!!

Forza is beter okay maar dan moet je weer Xbox kopen enzo.. Dus laat ons houden op Shift omdat het op pc werkt:)
@ Jeroen, gewoon van de slechte NFS’en te spelen? Fan van tuning?
Shift is semi simulatie, ik zou die buitenview camera er zelfs nooit aan hebben toegevoegd.. Dient tot niets, als je zo niet weet te racen moet je dat spel niet kopen. Dat vraagt EA ook niet:)
“Racegame finalisten”
Wat een verassende keuze zeg…
Zijn er dan nog andere (ietwat deftige) racegames uitgekomen dit jaar? :)
Dirt 2 is duidelijk de winnaar als je kijkt naar het game gebied. DX11 (bij pc dan) en een geweldige driver. Als je kijkt naar gameplay lijkt het me ook de winnaar FM3 duurt gewoon te lang.
op het moment heb ik GT5P, NFSS en Dirt2 allemaal gespeeld

Ik vind GT5P veruit het realistischste overkomen op feeling en wacht om de volledige versie. Dirt 2 vind ik ook heel goed in elkaar zitten maar hou meer van ciruit racing dan rally
NFS vind ik jammer dat er te weinig auto’s in zitten en de besturing had van mij wel wat beter gemogen
Forza 3 hands down, is de enige behoorlijke racegame in dit lijstje. Dirt als 2de, rallyrijden is gewoon enorm leuk.
heb ze allemaal gespeeld (heb zelfs een xbox voor forza gekocht…) op gt psp na. En Forza is het best, maar qua freude am fahren/hoe lang je er mee doet helaas geen concurrentie voor die veredelde demo van GT5. dirt2 is gewoon dirt1 met wat aanpassingen (maar helaas niet op de plekken waar nodig), shift’s besturing lijkt nergens op, maar is verder wel ok. mijn stem gaat dus naar forza.
dat NFS Shift een finalist is zegt mij al genoeg.
mario kart is zelfs nog realistischer.

Dirt 2 nog niet gespeeld, Dirt 1 was heel erg slecht. Colin Mcrae draaid zich om in zijn graf. Dirt 2 ziet er al beter uit.
de auto’s glijden in iedergeval wat al een hele verbetering is ten opzichte van deel 1.

Forza 3 heb ik niet gespeeld dus ook niet echt een oordeel over maar kan wel aan de beelden zien dat het niks met sim te maken heeft maar puur arcade is net als GT
eyecandy staat hoger op de lijst dan realistisch rijden.
bij spellen van Simbin zoals GTR is het precies andersom.
het rijd realistisch maar de graphics blijven mijlen ver achter op Forza/GT etc. ik ga dan toch voor GTR.
Forza 3! Alhoewel DiRT2 ook een vette game is, maar DiRT1 was vetter.
Ik mis Live for Speed en rFactor in het rijtje
Dirt 2 zeker het meest vermakelijk, ik heb shift en dirt 2 op de ps3 en dirt is het gaafste ik race dan ook in een playseat met gran tourismo race stuur.
Het is toch niks voor NFS, die Shift…
Dirt 2 is vet, maar teveel yankshow en ver weg van het originele CMR. Ook het zoveelste gemis van sneeuwstages is jammerlijk, en dat downloadpakket dat slechts bestaat uit vervroegd vrijmaken van events is geldklopperij van Den Haag’s niveau.

NFS Shift is ook best vet, sinds NFS6 had ik niet verwacht ooit nog een NFS aan te raken, maar ik vind Shift toch wel aardig. Het eindelijk laten vallen van al dat gerice is een goed punt, nu nog terug naar wegen die niet enkel circuits en zo zijn, en de politie terughalen.

Rest heb ik niet gespeeld, ziet er super uit van wat ik zie, maar je moet et spelen om te beoordelen.
heb forza3 en Gran Turismo PSP, beiden zeer geslaagde games :D
Waar is GT5 prologue? Veruit de meest realistische racegame van het moment
Dirt 2 is qua besturing beter dan Dirt 1. In Dirt 1 had ik altijd het gevoel dat die auto nauwelijks enige grip had en dat ik alleen bezig was met schadebeperking. In Dirt2 heb je duidelijk meer controle over je voertuig. Shift is een gevalletje hit or mis, voor de pc zelfs per computer. Op mijn Pc (twee jaar oud, XP, dual core, 9800 XT videokaart) had ik geen enkel probleem, terwijl een vriend met de laatste high-end apparatuur (quad core, nieuwste Nvidia kaart, Vista) voortdurend klaagde over bijvoorbeeld stuiterende auto’s en crashes. Zou het er dan toch aan liggen dat Shift waarschijnlijk nog op XP is geprogrammeerd?
Dirt2 is toch wel de meest realistische van deze 4. En ik vind forza 3 er nogal simpel uit zien met besturing (op dat filmpje) ik weet niet hoe het is met spelen in het echt.
shift is helemaal niet zo goed. Veel te weinig mogelijkheden op het gebied van tunen en de storyline wordt op den duur zeer herhalend. Forza 3 moet het dus worden :)
FM FTW !!!
NFS – SHIFT!!!
Forza 3 is alleen maar voor die simpele X-doos en een kopie van NFS – Shift!
Dirt 2 op plek 2 want houd meer van circuitracegames en Dirt 2 is dat niet.
@VeniVidiVici: Forza 3 een kopie van NFS Shift? Wat een joke, die spellen zijn niet te vergelijken.

Ik stem voor Forza 3, vind het vermakelijker dan Dirt 2, al is dat een hele goede game. GT5 vind ik niet zo geweldig, het geluid valt tegen… En daar speel ik een race spel deels voor. Schakelen met de G25 gaat daarentegen wel nice, jammer dat wat rechten het gebruik van de G25 op de X360 tegen houden.
@-Tom-

Die zijn niet van dit jaar ;).

Niet dat ze die sims in hun lijst zouden opnemen, maar kom :roll:.
Dirt2 ziet er heel dik uit! Maar Wat ziet die Aston er in Forza ook super uit zeg… NFS lijkt me gewoon leuk om te spelen, en de PSP wil ik niet hebben;) haha
In Dirt2 zit een Nederlandse band op de soundtrack, De Staat heten ze: http://www.youtube.com/watch?v=ZFI9S54dTqM
Kan me allemaal gestolen worden, het wachten is op GT5
Forza ! jammer dat mijn x-box360 het spel kapot hebt gemaakt :'(
Allemaal gespeeld.. Mijn oordeel is Forza3 als eerste over de finish!
GT5.. Kan je lang wachten. word vast nog wel een jaartje uitgesteld.. omdat ze ook de reactie van banden op asfalt en de natuurlijke krachten willen nabootsen;)

Trouwens goed nummer van De Staat! staat ook al een paar maanden in me favo playlist!
Ik zit eigenlijk te wachten op een fatsoenlijke F1-simulator voor op de Xbox360!
Maar ik heb zowel Forza als Dirt gespeeld en mijn voorkeur gaat uit naar Forza!
Dirt is teveel USA en te weinig Euro-rally(cross)!

@Danny, Hoezo heeft de xbox360 je spel vernield? Heb zelf de nieuwste drive gemonteerd. Er was niets aan de hand, maar uit voorzorg (en omdat ik best handig ben.. ;) ) de drive vervangen (Plextor)…
@ Tom,

Jij ook al?


Dirt 2 (Ik wacht op de PC versie.. Maar ziet er erg vet uit).
NFS Shift
Forza (Niet gespeeld, geen console.)
En dat andere spel…… Gran Turismo (Niet gespeeld, geen console)
WannabeProGameromg
forza motorsport (3)
need for speed shift
Colin mcrae dirt 2
gran turismo

Dirt = leuk en makkelijk(arcade)
need for speed = 3 keer niets, leuk geprobeerd maar rijd absoluut niet realistisch, beetje grid achtig, miss om te downloaden maar ik vind hem een dl dvd niet waard, en al helemaal niet kopen.

forza 3= meest realistisch, en extreem uitgrebreid (als je niet kan gamen kan je allerlij hulpmiddelen aanzetten ( racelijn en zelfs autobrake(kan je gas vol inhouden zonder een bocht zelf te remmen) om het gaandeweg te leren)
gran turismo = er nog niet, maar zal mooier worden dan forza, waarschijnlijk minder realistisch omdat gran turismo meer arcade trekjes heeft en een dynamischere(<-:x) omgeving heeft, waardoor er minder beschikbaar is om realisme te simuleren zoals in forza 3, met een vrij steriele omgeving, de autos zullen visueel niet veel verschillen, wel veel meer in gt(planning)

Verder is een stuurtje met pedalen leuk en een hd tv een must:P
als je een sireuze sim-racegame wilt spelen koop dan forza 3.want GT 5 ( die 5 jaar lang eraan hebben gewerkt )
zitten nu al teveel fouten in.

en koop NFS game,s als je met je 100% tuppeware bak
300 km door de bochten wilt gaan

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).