Rijtest & video: Audi A5 Sportback 2.0 TDI

Auteur: , 81 Reacties

Of we een A5 Sportback nodig hebben om de wereldproblemen op te lossen doet er niet meer toe. Hij is er inmiddels en dus kunnen we maar beter beoordelen of de wereld een betere plek is geworden door de komst van deze vijfdeurs A5.

[Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video hier!]

Audi A5 Sportback video

Natuurlijk is de A5 Sportback een overbodige auto, maar daar zijn er genoeg van om hele encyclopedieën mee te vullen. Dat mag dan ook geen argument zijn om de A5 Sportback bij voorbaat af te serveren. Het concept is overigens nauwelijks nieuw te noemen: vijfdeurs hatchbacks zijn er al jaren in de vorm van de Laguna, Insignia en Mondeo. Niets nieuws onder de zon, hoewel Audi de Sportback toch net anders positioneert. Je koopt en rijdt geen A4 Hatchback, maar een A5 Sportback. Dat klinkt beter, voelt meer premium en het is ook nog eens zo dat front plus kont beter smoelen. Hoewel: smaak is erg persoonlijk, dus er zullen ongetwijfeld lieden zijn die de A4 veel fraaier vinden.

Audi A5 Sportback

Audi zelf ziet het helemaal zitten: “Elegant als een coupé, comfortabel als een limousine, veelzijdig als een Avant”. Dat laatste is natuurlijk niet waar als je frequent de woonboulevard bezoekt of je geld verdient met de handel in tweedehands wasmachines. De daklijn is elegant als een coupé en dat betekent dat er minder ruimte in de hoogte is dan in de A4 Avant. Lastig als de 3ehands Miele een plekje moet krijgen, maar dat is gelukkig niet iedere dag nodig. Vervelender is de verminderde hoofdruimte op de achterbank. Ben je 175 centimeter of langer, dan kon het wel eens krap worden.

Audi A5 Sportback

Over het weggedrag van de A5 Sportback zijn al wat horrorverhalen verschenen, dus daar waren we natuurlijk heel benieuwd naar. Zo op het eerste gevoel lijkt de A5 Sportback een reguliere Audi: niet de meest scherp sturende auto die god ooit heeft neergezet, maar er prijkt dan ook geen S of RS badge op de bevallige kont. De besturing is licht, niet heel erg gevoelig en soms komen er wat aandrijfreacties door. Eerlijk gezegd treedt dat allemaal niet op in een mate dat ik me erg druk over kan maken. De grip in bochten is ook prima, hoewel de tractie ietsje beter had gekund. Gelukkig heeft Audi daar Quattro voor uitgevonden: een enthousiasteling die een dikke motor specificeert in een Audi doet er goed aan ook voor Quattro te kiezen.

Audi A5 Sportback

Is er dan echt helemaal niets mis met het onderstel van de A5 Sportback? Neen, dat zeker niet. We reden de reguliere versie (dus zonder sportiever en stugger S-line onderstel), maar zelfs die was niet overtuigend comfortabel. Zowel grote als kleine oneffenheden worden net iets te nadrukkelijk doorgegeven, alsof je in een sportauto zit. Alleen zit je dat niet, het onderstel zou daarom veel meer GT moeten zijn. De onrust in het onderstel heeft nog een bijeffect: continu beweegt de A5 Sportback door de imperfecties van het asfalt. Het zijn geen grote of heftige bewegingen, maar de rechtuit-stabiliteit laat zeker te wensen over.

Audi A5 Sportback

Dat laatste is een beetje zuur, vooral omdat we één van de uitvoeringen voor kilometervreters reden. Yes it’s a diesel! Niet zo heel vreemd bij Audi, want daar verkopen ze er behoorlijk wat van. Voor de A5 Sportback is er zelfs een ruimer arsenaal TDI’s dan benzinemotoren beschikbaar (tellen we stiekem de S5 Sportback met 333 pk sterke 3.0 TFSI niet mee). Benzinestokers zijn de 2.0 TFSI met 180 of 211 pk of de 265 pk sterke 3.2 FSI. Dieselen kan met twee V6-en: de 240 pk sterke 3.0 TDI en de 190 pk sterke 2.7 TDI. De 2.0 TDI is er in twee varianten: 143 pk sterk met Multitronic automaat en 170 pk sterk met handbak. Met die laatste variant ging ik op pad en dat was geen straf.

Audi A5 Sportback

Het is geen traditionele TDI meer, in de zin dat er een ware krachtsexplosie optreedt als de turbo wakker wordt. Vroeger was dat de attractie waarom de TDI’tjes met rode letters zo snel leken, maar voor rijdbaarheid en comfort is een rustigere vermogensopbouw veel beter. Dat is dan ook precies wat de 2.0 commonrail biedt: een veel meer lineaire afgifte van de pk’s. Onder de 1500 tpm is de tweeliter nog niet helemaal wakker, maar vanaf 1750 tpm (en tot 2500 tpm) is het volledige koppel van 350 nm beschikbaar. Met een topvermogen van 170 pk haalt de A5 Sportback uiteindelijk een top van 228 km/u en sprint naar de 100 doet ie in 8,7 seconden. Vlot genoeg voor de meesten, maar mocht het sneller moeten dan sla je de 2.7 TDI meteen over en ga je voor de 3.0 TDI. De 2.7 haalt namelijk maar een halve seconde van de sprinttijd af, terwijl de 3.0 TDI maar 6,1 tel voor de standaardsprint nodig heeft.

Audi A5 Sportback

Hoewel de A5 Sportback qua typenaam hoger op de ladder staat dan de A4 Avant, zijn de prijzen vrijwel hetzelfde. De geteste 170 pk sterke 2.0 TDI begint bij 44.900 euro, terwijl de A4 Avant met zelfde motor 44.210,- euro kost. Een A4 sedan met dezelfde 170 pk oliestoker is overigens maar 41.390,- en die is ook nog eens lichter (60 kg), zuiniger en sneller. Het is maar dat je het weet, als de lifestyle component een minder belangrijke factor is bij de autokeuze.

Toch wordt de wereld mooier met de komst van de A5 Sportback. En die woorden komen uit de mond van iemand die de A5 Sportback altijd belachelijk heeft gevonden. Qua uiterlijk ben ik wel een beetje om, maar het rijgedrag en ruimte zijn niet overtuigend. Maar ja: ik betrapte me me wel dat ik nog even omkijk als ik de A5 Sportback had geparkeerd… Filmpje!81 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
aaH! de Ma-mi-16:00-rij-da.
Verassend een TDI :D keer wat anders :)
Mooie review, alleen wel erg beknopt, niet zoveel details.
En geef mij maar de gewone a5, die is namelijk toch wat mooier. :p
1,75? ruim 1,76!
Ideale auto voor kappers die toch hetero blijken te zijn en een gezinnetje hebben. Gelukkig maakt Audi die niche modellen niet zo pervers qua uiterlijk als BMW doet. Geef je mij er een kado dan hou ik hem.
Lijkt me een weinig zinnige toevoeging aan het gamma.. Echt mooi vind ik ‘m ook al niet.. En hij is langzamer, en drinkt meer dan een a4 sedan en vermoedelijk ook dan een a5 coupé.. Wat moet je er dan mee?
nu maar wachten op de A7
Leuke review, video was ietwat kort.
Rij met net dezelfde A5 sportback als in de test (deze configuratie is geleverd aan alle EU dealers, met adaptive cruise control)en vindt het een toffe wagen. Met mijn 1,80m pas ik er perfect in en heb mijn hoofd nog niet gestoten. Vindt wel dat de motor moet loskomen. De mijne heeft er nu 5500km en loopt al veel beter
Toevallig zag ik hem vandaag nog rijden. Ik dacht eerst dat het de nieuwe A6 was, maar toen zag ik die lijn wat de A5 coupé ook heeft en kwam tot de conclusie dat Audi gewoon een A4 – A6 killer heeft gebouwd ( wat voor nut heeft het, dan te bedenken dat de A7 ook al onderweg is ). De achterkant is spuuglelijk en de voorkant is gewoon hetzelfde als elke Audi. Er zit voor de rest niks vernieuwends aan, alleen dat er nu 2 extra portieren zijn bijgekomen.
Buurman van me heeft een A5 Sportback. Ik vind het de enige mooie Audi die ze nu in het portfolio hebben. Die lijn van dak en kont is erg goed gelukt. Doet me (in een bepaalde hoek in een bepaalde toestand) zelfs denken aan de DB9.

Mijn vrouw vertelde me dat Audi’s gemaakt zijn voor mannen die indruk willen maken op andere mannen. Dat is dan bij mij eindelijk gelukt met de A5 Sportback. En toch zou ik zelf nooit een Audi willen.
Grote voordeel van de A5 sportback op de A4 berline is de hatch. Laten we ook niet vergeten dat de sportback goedkoper op de markt is gezet dan de gewone A5. Verbruik is exact hetzelfde als de A4. Hou je er niet van koop dan iets anders, er is de dag van tegenwoordig keuze genoeg. Zal hem wel missen als mijn vervanger komt in januari
Beetje een zoutloze review dit. Had toch wel een wat meer kritische houding van Wouter verwacht. Als eerste ziet deze ‘sportback’ er gewoon niet uit, en ik vraag me af wat het toevoegd ten opzichte van een A4/A6
@Breinstein:
Sportievere afstelling dan in A4 en A6. Je voelt wel degelijk het verschil tussen de verschillende modellen eenmaal je achter het stuur zit.
Natuurlijk heeft de wagen het typische audi gezicht, maar alle mensen die de wagen in het echt en van dichtbij hebben mogen bewonderen hadden niks dan goede reacties
@jf: Natuurlijk zal je een verschil voelen, maar zet er een S-Line onderstel onder en dat verschil is weg.
Bovendien, als dat de enige toegevoegde waarde zou zijn (met de hatchback-klep) lijkt mij dat niet genoeg reden voor de A5 Sportback om een doorslaand succes te worden. De keus is simpel: koop een A4, of een A5 Coupé. De A5 Sportback is simpelweg niet onderscheidend genoeg.
@BananaFlip: Vergeet het zelfs een a4 met een s-line vering gaat dit vershil niet geven. Misschien een a4 met drive select wel, maar dan ben je ook z’on kleine 3000 euro kwijt, laat dit juist het prijsverschil zijn…
De sportback verkoopt heel goed( heb mijn jaarquotum reeds uitverkocht) en we spreken een nieuw clienteel aan die ervoor nog niet met audi reed.
Ik begrijp wel niet waarom de sportback niet onderscheidend is en waarom de A4 en A5 het dan wel zijn…
@jf: A4 = sedan.
A5 = coupé.
De A5 Sportback houdt precies het midden tussen deze twee carrosserievormen. Geen probleem, maar daarmee heeft deze auto nou niet bepaald een usp. Het verbaast me overigens niet dat ie zo goed verkoopt, wat me wel verbaast is dat je zegt dat er klanten van de concurrentie een A5 Sportback komen halen.
Kort maar krachtig zullen we maar zeggen.

Op het allereerste gezicht vond ik deze A5 wel mooi, maar nu ik zo de achterkant zie klopt het gewoon niet helemaal.
Nee, liever een gewone A5. Inderdaad nogal zinloos. Toch zal ie wel weer gaan verkopen.
ik snap echt niet goed wat de meerwaarde is van dit model ten opzichte van de a4 sedan…

hij heeft wellicht een iets mooiere daklijn, maar kijk eens naar de A4 ik heb hem de laatste tijd vaak mogen bewonderen en het is een plaatje van ingetogenheid en elegantie!
Mooie auto, helaas is de video deze keer wel heel erg kort. Denk dat er best wel wat meer over deze auto te vertellen is. Maargoed, volgende keer beter. :)
Als je die review leest, is er dus niks premiums aan.
Dan rijdt die A5 Sportsback juist hetzelfde als een Laguna, Insigna of Mondeo. Het enige verschil is dat er 4 ringen op staan en de prijs die veel hoger is.
Heel “premium” van Audi.
@JF, als je een sportievere A4 wil, bestel dan een sportpakket met sportievere demping.
Ja deze wint de award voor “kortste ABHD video ooit”… :)

Geen woorden aan vuil maken dus.
Volgens mij zit iedereen gewoon op de nieuwe 5-serie te wachten… 20u jongens, 20u! Nog een kleine 3,5 uur dus…
dus dit zag ik vorige week staan, vroeg in de ochtend half slapend op de fiets… Dit hele model is totaal langs me heen gegaan, zie nu pas dat dit het dus is :-D Mooie bak op het eerste gezicht nu ik er een heldere blik op werp :-)
Zag laatst een R8 in m’n binnenspiegel aan komen scheuren (had ik gehoopt) bleek het een A4 te zijn. Het zijn nette auto’s voor mensen die kleur nog vorm kennen. Vind er geen bal aan en zal dat ook nooit vinden denk ik (hoop ik) ik vind het ook een beetje kansloos dat audi nog steeds zoveel auto’s voorziet van voorwielaandrijving terwijl alle concurenten hun auto’s voorzien achterwiel aandrijving en dan nog extra vragen voor vierwielaandrijving… beetje kansloos als je het mij vraagt maarja er zijn nog steeds mensen die zo een verijdelde volkswagen kopen…
@paulusrx7: Yeah right. De huidige Audi’s lijken veel op elkaar, maar ik zou me hier niet durven te vertonen als ik een R8 niet kan onderscheiden van een A4tje.
@BananaFlip: nou ik zag een stel ledlampen met een aardig snelheidje op me afkomen dus ik zat al in m’n handjes te wrijven en nee ik kon het verschil niet zien vanuit m’n achteruit kijkspiegel
@paulusrx7: Is dat even jammer. Zie comment hierboven :P .
@paulusrx7: het is inderdaad geen rx7…
WOW, een hatchbackcoupégranturismoavantsedan!

Daar zaten we inderdaad echt NIET op te wachten.

Mooie groothoekfoto’s btw!
@ banaaflip

in het donker hebben wekken die ledjes in de koplamp de indruk dat er iets hel speciaals achter je zit en dan is het idd een a4

u know
@floryn: Tegenwoordig kom je dat LED patroon inderdaad op iedere Audi tegen. Jammer.
@Wouter

heb jij een rekenmachine nodig om uit te rekenen wat 5 liter op 100km is?? schaam je :P
@arashrsf: Wouter niet. Ruben wel :P .
@BananaFlip: idd Ruben, dat zei ik, alleen in andere letters (A)
Beschonken Bestuurder
Ik zie een canon lens….met welke canon schieten jullie foto’s?
ik zou hem nooit willen hebben, niet dat de ik de A4 Sedan een schoonheid vind, maar dit, nee… je kan mij hier niet mee bekoren.

het is anders dan bijvoorbeeld een Mercedes CLS, omdat bij die auto geen 2 deuren zijn bijgeplaatst, maar gewoon een totaal nieuw concept is…
@sven2: Precies, dat de essentie van het verhaal. De A5 Sportback is simpelweg een slap aftreksel van de situatie die ontstaat met een A4, een A5 Coupé en een blender.
@BananaFlip:

ik vind trouwens dat audi qua design slecht bezig is de laatste tijd, niet dat de auto’s lelijk zijn, maar een A8 is gewoon een grote A6, die is dan weer een maatje groter dan de A5-A4, terwijl de Q5 niet meer is dan een Q7 met een stukje ijzer tussen uitgepakt, echt jammer vind ik dat! BMW en Mercedes-Benz hebben ook een huisstijl, maar ze weten ze beter te benutten… BMW heeft op al zijn modellen de “nieren”, Mercedes werkt dan weer wat “hoekiger”, maar bij audi werken ze overal vloeiend, met de zelfde grill, de leds… gewoon knal hetzelfde en dan vinden ze weer eens wat leuks uit, plakken ze het weer op alle modellen, een beetje zoals bij Aston Martin dus!
Wanneer komt Audi nu eens met een nieuw front !!!

Is gewoon bij elk model hetzelfde… Is toch echt niet fijn dat je dik geld neer betaalt voor je A5 Sportback en dat mensen denken (als ze de voorkant zien) dat je met een A3’tje rijdt….

Ik vind het spijtig anders kon deze A5 Sportback wel een mooie auto zijn, nu is het weer meer van hetzelfde.

Audi doe er iets aan !!!!

Maar ja als de mensen het blijven kopen waarom zouden ze het dan veranderen…
Bert@ niet “WE” maar jij .
Prachtig wagen geef mij maar de 2.0 Tiiidiiiayyy
Past vast geen 870kg drugs in…
haha als deze uit rotterdam komt dan heb ik met deze auto ook proef gereden haha lekker wagentje hoor althans me vader reed ik ben nog een beetje te jong om te rijden maar mooie wagentje toch
@ sven2

ik ben het helemaal met je eens! Audi gaat echt te ver met de “éénheidsworst”

Persoonlijk vind ik dat dat Mercedes met z’n hoekige vormgeving leuk bezig is! goed onderscheidend van de concurrentie. de E-coupé is echt een plaatje! Dat heb ik vorrige week in real-life kunnen beoordelen!
@jorden:
inderdaad, Mercedes is altijd al mijn favoriete “premium” merk geweest… en dat die E-coupé een echt plaatje is, weet ik al sinds vorige zomer! ik heb een witte gespot in Knokke, echt prachtig, als je wil load ik hem wel even up op autojunk. de foto’s zijn wel niet zo goed van kwaliteit!
Dat je met 1,50 m niet achterin kan zitten is overderven! Iemand met 1,70 m kan nog best achterin zitten, in de tekst staat zelfs 1,75 m!

Verder is het wel een mooie maar compleet nutteloze auto, maarja daar hebben we er tegenwoordig als zo veel van! :D
@Tommy2:
kan je mij eens proberen uit te leggen wat er nu precies zo mooi aan is?
Leuk hoor, maar jezus wat een kort filmpje.
Dat kunnen jullie veel beter!
Of staat dit garant voor een lange blooperfilm aan t einde van t jaar?
PS. doe mij maar gewoon de A6, veel mooier en daar heb je nog wat aan qua bagage- en passagiersruimte.
ohja, ben er eindelijk achter dat wouter met canon fotografeert. Zie foto van voorstoelen, daar ligt nog een lens van canon. Nu ben ik nog benieuwd welk model met welke lenzen…
*stille hint naar jou wouter, vertel eens* :P
Ik snap het nut van dit soort auto’s niet, buiten het lifestyle (wat een k*twoord) element. We hadden een Vectra GTS 2.2 turbodiesel (jaja, komt u maar) en daar stootte ik echt mijn harses achterin. En om nou te zeggen dat de kofferruimte beslissend is t.o.v. een sedan – waar je overigens meer hoofdruimte en evenveel bagageruimte hebt…

Lelijk kan ik de A5 Sportback niet noemen, maar ik zal hem ook nimmer een A5 Sportback meer noemen na deze 2 keer. Een Smart blijft een 45km/u karretje, een Astra blijft een Kadett, en een A5 Sportback (oke 3 keer dan) blijft een A4 Hatchback. Kreeg ik hem cadeau dan ruilde ik hem in op een Passat CC, zelfde waardeloze principe, alleen hebben ze daar het stylinggedeelte wel goed begrepen. :)
Wat een saaie auto, wat een drama kleur en wat een grijsheid in het filmpje. Dé saaiste 5 minuten in m’n leven.
Saaie kleur! Gelukkig is dat naar wens aan te passen. Voor de rest is de A5 Sportback gewoon een aanvulling voor wie niet kan kiezen :)
@Jesper: k heb ook zo een vectra gts 2.2DTI gehad, zelfs na chippen naar 160pk, was ’t nog niet veel soeps..
Erg mooie auto, zoals bijna elke Audi, maar de modellenlijn begint nu toch wel een beetje eentonig te worden.. Audi doe eens gek en maak een bestelbus ofzo :p
Lelijk issie niet (afgezien van de Audi looks), de daklijn is best ok. Maar de beperkte ruimte achterin is, zeker in het lange Nederland, toch wel een achilleshiel.
Wat een prehistorische onzin over oude TDIs. Ja, pompverstuivers nagelen meer en hebben een explosiever karakter, maar common rail voor de (VAG) TDI bestaat al een aantal jaren, alleen de 170pk versie was tot 2007/2008 nog PD. En variabele turbo’s (geen alles-of-niets effect meer) hadden ze ook al sinds 2004/2005 ofzo !

In het artikel wordt het ‘Golf 3 TDI’ tijdperk vergeleken met 2009 … komt een beetje n00b over eerlijk gezegd.
Mooie wagen. En iedereen maar roepen dat die op veel andere audi’s lijkt blablabla kijk is naar BMW volvo lamborghini porsche aston martin enzovoort.
Verder leuk filmpje weer :D kort maar krachtig :P
Lijkt mij een waardige opvolger voor mijn SAAB 900NG!

Over een paar jaar ;)
@Jeroen: Als je een 900 NG rijdt getuigt dat sowieso al van een serieus smaakgebrek….
@Neluz: Dat is ook zo. Alle Audi’s lijken heel erg op elkaar. Maar ikzelf vind dat geen minpunt. Ze zijn allemaal discrete premiumwagens.

Ik vind de A5 coupé toch stukken mooier dan deze. In feite vind ik de A5 de mooiste uit het gamma op dit moment. Maar ze zijn zeer duur.
mooi auto. aankomend weekend deze auto 1 dag op proef.
en als hij bevalt dan gaat de A4 avant eruit.
en iedereen kan roepen wat hij wilt “IK vind hem prachtig en met 2 kleine kinderen best makkelijk, ruimte zat voor die 2.
Een A5 coupé is een zeer mooie auto maar dit is een mengelmoes van sedan en coupé en niet zo goed gelukt.
ligt het nu aan mij dat audi steeds vaker het etiket “gay”-car” krijgt. Is wel opvallend, audi TT, audi 4, audi R8 en nu deze… humm,….maarja 30 % van de mannen sms afsluitend een bericht met “kustjes” aan zelfde geslacht,…. zouden 30 % van alle mannen dan audi rijden,… beetje verwarend allemaal
Als je toch maar 2 kids op de achterbank meeneemt, kun je net zo goed de A5 nemen, ik denk dat iedereen het wel met me eens is dat de A5 stukken mooier is…
Tenzij je natuurlijk een statement wil neerzetten:” Kijk, ik rijd in de nieuwste Audi…” Want een ander reden kan ik niet bedenken.
Hij ziet er beter uit dan de Bimmer 5GT…
@ Sven 2,

Ja idd, net wat ik al zei …….
wat is dat ding toch eigenlijk ranzig lelijk, mislukte passat, heeft meer weg van die oude Lexus gs nog wat.


@dr no
Doe maar geen IQ test; alle appels is fruit, maar al het fruit is geen appel
Ik ben dus 1 van die lieden die de A4 veel fraaier vinden. Dit is een ratjetoe van matig design, A5 front en spatborden met hatchback achterkant en die compleet stijlloze lijn op de flank. Doe mij maar een A4 avant, die klopt ten minste.

Ik nomineer hierbij officieel en statig de Audi A5 Sportback tot meest overbodige auto van 2009.
Goed bezig sven2, ik denk dat je de mening van veel mensen verwoordt…
De A5 is een platgeslagen zeehond met -standaard- skelterwieltjes eronder.

Zo, de boel weer op scherp gezet ;)
Het is zo zo netjes gemaakt, dat de 320d coupé van BMW geen schijn van kans maak tegen de Audi A5 2.0 TDI
Ik vind dat Audi mooier auto’s maak dan BMW
Heerlijk rustig dat interieur! Alleen hij oogt toch wat gek van de zij- en voorkant… Ik weet nog niet goed wat ik er nou van moet vinden…?
Leuke review, een beetje aandacht (foto’s) van de koffer had misschien ook wel interessant geweest. Er wordt wel over geschreven maar, zoals dikwijls, zegt een foto meer dan woorden.
Ganryu [ reply ]
23 November 2009 om 22:00
Als je toch maar 2 kids op de achterbank meeneemt, kun je net zo goed de A5 nemen, ik denk dat iedereen het wel met me eens is dat de A5 stukken mooier is…
Tenzij je natuurlijk een statement wil neerzetten:” Kijk, ik rijd in de nieuwste Audi…” Want een ander reden kan ik niet bedenken.

uit je reactie leid ik af dat je geen kinderen hebt.
met 2 kids is 2 extra deuren gewoon heel handig.
maar daar kom je nog wel achter als het zoveel is.
( en je mocht ooit eens kinderen krijgen over 20 a 30 jaar)
en ja een a4 avant is ook mooi, maar dit is gewoon weer iets anders.
Prima testje. Auto doet me niks.. ik vind hem niet eens echt sportief ogen ofzo. Ik had er meer van verwacht. Doe dan maar gewoon een Mazda6 ofzo. Die ziet er zelfs nog bijzonderder uit en rijdt vast leuker
Ik heb ‘m van de week in ’t echt gezien, en moet zeggen dattie er dan toch een stuk beter uitziet als op foto’s.. Denk dat ik deze zou kopen ipv de a4!
Als je dit als een a6 of a4 ziet ben je stekenblind waarom doet iedereen hier altijd zo tegendraads tegen een auto als het geen supercar is ?Ik dennk dat jullie gewoon allemaal jaloers zijn.
@ micheloo0…

Euh misschien omdat Audi’s allemaal op elkaar lijken, of ben JIJ misschien stekenblind ??

Door mensen zoals U blijft Audi altijd hetzelfde design volgen… maar als jij dat fantastisch vind dan is het goed hé, maar veel zeggen er al dat de nieuwe A8 gigantisch gaat floppen, gewoon omdat hij weer hetzelfde uitziet als alle andere Audi’s. Ik deel hun mening, de nieuwe A8 gaat klappen krijgen van de nieuwe 7-Reeks en waarschijnlijk ook van de toekomstige nieuwe S-Klasse.
(en snel ging het vingertje naar de mute knop)

Mooie test, lekker droge humor (iphone..haha), was wel eerder afgelopen dan ik verwacht. Verbeterpuntje? Ach, laat bv. zien dat je achterin zo belabberd zit, het is tenslotte video.
Wouter bedankt.
oh en natuurlijk ook Ruben voor het mooie camera werk!! (opvliegende herstblaadjes, zag er leuk uit)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).