Video: Lamborghini Gallardo TwinTurbo nu met 1500pk

Auteur: , 60 Reacties

Niet alleen Heffner kan goed werk verrichten met turbo's, Underground Racing blijkt ook een knappe knutselclub.

Hoe gek het ook klinkt, deze Gallardo is niet bedoelt voor massa productie. Deze raceversie is gemaakt voor een klant die het wel weer tijd vond zich naar de dragstrip te begeven. Hij maakt er meteen serieus werk van. De Gallardo bleef op de strip (kwartmijl) onder de 10 seconden, de bestuurder was in geen tien jaar meer op de dragstrip geweest.

Met 1500pk aan de wielen kan het ook niet anders dan dat je een snelle tijd neerzet. Een sprint naar 100km/u is nog niet gemeten, maar de 200km/u wordt doorbroken binnen 9 seconden. De auto heeft trouwens ook alleen aandrijving op de achterwielen overgehouden en downforce is ook voor pussies.60 reacties

Belachelijk is hier wel op zijn plaats, meer is NIET altijd beter…
Zonder spoilers of neuslip lijkt het inderdaad weinig doordacht om er zoveel pk’s in te heisen, maar het komt nog steeds indrukwekkend over.
Wat SHFT zegt, gaat nergens meer over.
En een beetje heel blijft het ook al niet dus wat heb je er aan?

Puur ‘look at what we can do’ knutselwerk dus.
Een geweldig geluid. Alleen zal het rijden een flinke hand vol zijn.
Met SHFT eens, volgens mij blijft er niets meer over van de betrouwbaarheid. En de rijkwaliteiten lijkt me ook niet prettig meer.
Gallardo is 4 wiel aangedreven?
Hoe kunnen ze nu wél de 0-200 km/u hebben gemeten en niét de 0-100 km/u ? :-s
“deze Gallardo is niet bedoelt voor massa productie”
bedoeld neem ik aan?
@AtodaZ

Lees het artikel :)
@AtodaZ
Dat wel, maar of het nog veel helpt met 1500 paardjes?
Maarreh….waaruit blijkt nu die 1500Pk? Uit het geluid alleen ? Mwa, ik zal de auto van mijn buurman ook n’s inzenden aan Autoblog en daarbij 2125 PK opgeven….ben benieuwd offie geplaatst wordt…
Dat geluid is trouwens wel heeeeel goed…
vergelijkingsmongool
Geen spoiler, geen AWD, geen spellingscontrole (check video @ 1:43). Paupere club!
9 seconden naar 200 valt best tegen.

F40 van tig jaar oud doet het in 12 sec met nog geen derde van het aantal PK’s van dit geval.

En geen 4WD…??? Waarom?
@JIFF: rwd is beter voor snelle acceleraties
ot: lijkt mijn een beetje een dom concept 1500pk kan iedereen uit een gallardo puren hat op de weg houden is een andere kwestie ze handen op zen minst een ander onderstel mogen plaatsen, sperdiff , spoorverbreders semislicks,stabilisatiedtang, een paar spoilers zouden ook geen kwaad gekunt hebben al kan ik begrijpen dat ze dit uit optisch oogpunt niet hebben gedaan maar voor de handling hadden ze beter d awd gehouden
grtz bpc
@vergelijkingsmongool , stystems…waarom ook niet ;-)
misschien omdat in die bepaalde dargraceklasse enkel 2WD toegelaten wordt of omdat het 4 WD systeem de krachten niet aankan
Kevin van Gorp
ow my god
sebastianchubasco
458 italia doet 0-200 in 9 sec…
@sebastianchubasco:

dream on, 0-200 in 9 seconde, volgens mij zat je ferrari vlaggetje voor je ogen toen je het las
Hoe wil jij met een beetje vlot optrekken die 1500 pk fatsoenlijk op de weg overbrengen met een AWD, zonder instant je koppeling op te fikken als je pech heb? Een beetje wielspin is wat dat betreft niet erg.
SEMTEX op wielen.
Ik zou lekker de veyron pakken en gehakt maken van die 1500pk gallardo. Athans ik mag hopen dat die de 0-200sprint sneller aflegt dan 9sec
toch niet met de Gallardo??
vet tof project en dikke kudo’s voor de bouwers

fuck alle realiteit en slimme keuzes en trap er gewoon belachelijk veel pk in.
Top. mooie gasten.

je kan er ook plastic op plakken, en niks aan de motor doen, is het dan wel goed ?
De tering, dat wil ik wel is zien vooruitgaan
Geniaal
0-200 is uiterst langzaam.Een Porsche carrera gt met 612 pk doet 0-200 in 9.9 seconden…

Een bugatti veyron doet met 1000 pk 0-200 in 6,3 seconden, en qua gewicht zal die gallardo wel een stuk lager zitten, dus ik begrijp het niet goed?
@SimonMc: one wood tractieverlies
@bpc: Ok ja,tractieverlies.Maar van 0-100 kan ik begrijpen, maar heeft ie van 100-200 nog tractieverlies dan?
@SimonMc: met 1500pk op de achterwielen is dat wel mogelijk… maar de launch van dit ding is niet geweldig. De turbo’s komen (bewust) pas laat op gang om de aandrijflijn te sparen en de “driveability te behouden. De auto haalt bijna 170mp/h aan het einde van de 400meter… dat geeft je een beetje een idee van hoe snel deze auto is…
De tijd naar 200km/u zal eerder ergens rond de 6 a 7 seconden liggen dan rond 9 (dan zit ie immers al op 160+mp/h)
@w0o0dy: 4wd ;)
@SimonMc: daar heb je een punt maar als je weel dat een “normale” corvette z06 nog wielspin maak aan 130… deze waren is daar gwn niet op gebouwd , maar er spelen waarschijnlijk nog dingen als transmisie enzo mee die wagen is er gwn niet op aangepast.
Voor de mensen die het nut niet zien.. zeker niet als je gaat vergelijken met auto’s die minder pk’s hebben maar toch flink sneller zijn..:

Welkom bij het amerikaans tunen. Alles gaat om schreeuwerige nummers… of het daadwerkelijk goed of beter is maakt niet uit. Groter is beter en meer is meer!

Valt me nog mee dat ze niet roepen dat ze een Veyron-killer hebben gebouwd.
Is er bewijs van die 1500 wiel pk’s? Lijkt mij een niet zo makkelijk te bereiken aantal, zeker voor wat op het eerste gezicht nogal een huis, tuin en keuken tuner lijkt. Ik probeer hem vet te vinden, maar ik kan toch niks anders zeggen dat ze waarschijnlijk de meest nutteloze auto op aarde hebben gemaakt.
ik heb heel wat dyno’s gezien en geloof me dit is zeker 1100pk+. geen awd, omdat dit zorgt voor veel pk verlies.Op een dragstrip met goede banden heb je helemaal geen awd nodig. Als je op een dragstrip loopt blijf je plakken aan het asfalt met je schoen. Die achterbanden bijten zich echt wel vast. Op de normale weg met semi-slicks spin je natuurlijk wel tot in de 4de versnelling, maar goed dat is gewoon bruut.
Dit is echt te ziek voor woorden. Dan denk je dat ie al klaar is met gas geven, komt het ergste nog!
Belachelijk bruut! Ik wil hem:D
Ter vergelijking: deze doet de 400meter dus in 9,1 seconden en de snelste tijd voor een Superleggera is 11,7, voor een LP560-4 is de snelste tijd 11,2.
De snelste 911 tijd is gereden door een 650pk (RWHP) sterke gt2 uit 2002 en die reed 10,77…

9,1 is serieus snel… 1500pk snel? Hmm niet echt, maar de auto kan niet veel meer pk’s kwijt dan hij nu gebruikt bij de launch want anders stijgt de neus op of breekt je de transmissie.
Leuk projectje. Door alleen RWD is ie echter pas op snelheid gevaarlijk voor de Veyron voorspel ik. Ik had wel 4WD gehouden, dan pak je die auto wel denk ik.
die de pk’s door turbo’s zijn niet zo magic,(F1 had met 1500cc, 1300pk)de electronic’s en de duurzaamheid van het motor en aandrijflijn zijn hier tricky.

weet iemand waarom ze de uitlaat na de turbo’s kruisen?
Leuk leuk leuk… Maar ik vind dragracen (om naar te kijken en ook zelf te doen) maar niets. Een wagen die een bocht snel om kan om dan er zeer snel en efficiënt uit te accelereren, dat vind ik spectaculair!!

Maar goed ieder beestje zijn pleziertje!
sebastianchubasco
@bvking
het is inderdaad geen 9 maar 10.4.. seconden.
ik heb geen ferrarivlaggetjes of iets dergelijks. ik heb ook geen sneerderige opmerking naar jou terug want daar zal je je waarschijnlijk alleen maar lekker bij voelen.
1500pk en een goede launch zien er zo uit :)


http://www.youtube.com/watch?v=ZAVDNCC_oik
@ tim

Te ziek voor woorden..
@ tim,

Damn…
je ziet hem in het 2e filmpje 9,11s doen met 169 mph. Dat is ong. 270 kmu. Dat is iets sneller dan in 9 sec naar 200 als je het mij vraagt. Denk dat ie eerder rond de Veyron tijd van 6 sec zit.
Die 9sec naar de 200km/h is zwaar fout. Dat is de 400meter tijd.
1500pk op de achterwielen is nog altijd zo’n 1800pk.
9sec naar de 200mp/h zou eerder moeten lukken.
Als die een goede launch maakt dan zit hij zo in 8.5sec op de 400m.

Bij deze ding gaat het vooral om de sensatie en natuurlijk de tussenacceleraties. Endan kun je hem tot zo’n 370km/h niet met je opgevoerde Veyron bijhouden!!
Deze gallardo heeft dus meer dan 1pk per kg!!!!!!
@jw ivm clipje: er won weer is geen amerikaan daarmee dat er geen volk in de tribune zat.
10 jaar geleden was dat niet voor te stellen, een Lambo die via turbo’s er zoveel vermogen uitperst zonder uit elkaar te knallen.
@Heyhuub: het is dan ook een Duitse lambo geworden.
Alleen aandrijving op de achterwielen… oftewel, useless power. Een Veyron die aanzienlijk meer weegt en aanzienlijk minder paarden heeft, zit sneller op de 200 en waarschijnlijk veel sneller op de 100.
Ter aanvulling, op legale straatbanden en normaal asfalt. Bovenstaande dragrace is uiteraard op speciale banden een een track met een laag rubber van heb ik jou daar.
Bruut, maar niks voor mij , je heb er toch ge bal aan
Vast geen bochtenridder zonder spoilers, althans je haald er niet uit wat erin zit. Maar dat geluid is machtig!!! :shock:
Nou ok dan mag de Skyline van Exvitermini ook niet ontbreken..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).