Roemeense overheid pislink op Jeremy Clarkson

Auteur: , 55 Reacties

Het is Jeremy weer gelukt. Opnieuw heeft het gezicht van Top Gear een regering tegen zich in het harnas gejaagd. In TG S14E01 werd Roemenië namelijk verbaal flink op zijn nummer gezet door Jezza.

Uiteraard heeft iedere Autoblog bezoeker de episode gezien en is het overbodig om uit te leggen wat het Top Gear trio in Roemenië te zoeken had. Zoals we van Jeremy gewend zijn bezigde hij weer volop rake oneliners. Soms gefundeerd en grappig, soms heimelijk gemeen. Maar altijd met een hoog humor-gehalte. Welnu, de Roemeense overheid denkt daar heel anders over dan wij en eist excuses voor de vreselijke rant van Clarkson.

Zo vinden zij het helemaal niet grappig als hij Roemenië wegzet als “Borat country” en een gek hoedje draagt om daar vervolgens over te zeggen: “I’m wearing this hat so the gypsies think I am one. I’m told they can be violent if they don’t like the look of you.” Ook de opmerking over “cool, refreshing communist water” viel niet bij iedereen in goede aarde. Missie geslaagd dus. Top Gear heeft miljoenen mensen weten te amuseren en haalt daar achteraf ook nog eens –zoals vaker– de media mee. Voor de liefhebbers hieronder nogmaals de Roemenië Special. (bron: Telegraph.co.uk via: AB.com)55 reacties

Haha dat hoedje! :D
Hahah, wat een eikels ook, he?
elke willekeurige overheid kan je kwaad krijgen met waarheden ..
sterker nog .. met leugens zou het niet eens lukken ..

vond de “they schrink the hamster” grap het leukste van TG ooit ..
die hele gypsie situatie was enorm grappig ..
Misschien heeft ie gewoon gelijk, en probeert de Roemeense overheid maar te doen alsof het niet waar is…en komt met dit soort onzin op de proppen.
Anyway, dat was een top aflevering.
Wederom prachtig!
Is het niemand opgevallen dat de herhaling van Top Gear S14E01 anders was dan de uitzending de zondag ervoor? Er werden toen veel meer beelden getoond van die Transf… (‘mooiste weg ter wereld’), je ziet ze er vrolijk driften met die wagens, en op een gegeven moment rijdt Jeremy nog onder de camerahelikopter door, die vlak boven de weg hangt. Jeremy zegt dan nog lachend ‘cray Romanian pilot’ oid. Helaas heb ik deze beelden NERGENS meer kunnen vinden…
@Tony: Alles wat jij beschrijft heb ik ook in de (gedownloade) aflevering gezien van zondag hoor ;O
Clarkson heeft vroeger wel landen specials gemaakt over Europese landen, wat hij toen over Nederland en België zei was vele malen erger. Zijn statement over Europa als geheel blijft legendarisch “the one thing that binds Europe, is that they all hate the Germans”
@mashell:
Ja idd. Clarkson zei iets in de richting van: “Dutchies like Topgear because they are all using drugs” Ik zie het al voor me dat Balkenende daarover gaat zeuren…not.
@mashell:

was dat niet een soort reisprogramma, iets met “clarkson & the neighbours” ofzo? die is serie wil ik eigenlijk nog een keer weer zien.
Oh mijn God wat hebben de Roemenen pech, zeg!
Dat was pas humor!! :D
Heerlijke aflevering integenstelling tot s14e02!
Was het iemand opgevallen dat op het eerste filmpje op 1:41 een Porsche Panamera staat?? Gezien het feit deze opnamen alweer een tijdje terug zijn geweest, is dit dus een van de eerst geleverden… toch? :)
@Jesper: Ze waren hier afgelopen September….was groot nieuws. Is hier ook nog vermeld geweest.

Groeten uit Roemenie
jup, die Panamera heb ik ook zien staan ja!
” Keep up with the Sanderoooo… ” :lol:
Hebben ze zeker niet op zijn laatste woorden gelet??
de Panamera heb ik 2x life gezien waarvan 1 in augustus in Oostenrijk en thuis bij mijn in de straat!
De jongeman (20 zou hij niet geweest zijn) had zijn frot porsj zo neer gezet dat ik met mijn fiestake er net door kon

En nee ik woon niet in een kak wijkje.
@Bart_V:
Gefeliciteerd… Altijd al willen weten hoeveel Panamera’s jij hebt gezien en waar.
Ik vond die zigeunergrappen eigenlijk ook over het randje (vervang “gypsy” maar eens door “jew” of “muslim” …), maar ik denk dat het Roemeense bureau voor toerisme niets te klagen heeft. Het zal voor veel kijkers een eyeopener geweest zijn hoe mooi Roemenië kan zijn. En Clarksons afsluitende “Can we stay, forever” was toch ook duidelijk genoeg.
@Appelscha:
En dan, dat wordt je jew of muslim boos?so what?het is bijna 2010 een beetje zelf spot mag wel hoor.
En als je daar niet tegen kan en haatmail moet sturen dan doe je gewoon niet meer mee!!!
Die gasten moeten niet zeiken. Ze doen roemenië er eigenlijk een plezier mee door te zeggen dat Roemenië de mooiste weg van de wereld heeft. Bovendien laten ze zien dat Roemenië een land is met volop cultuur en natuur.
Ha, mensen zijn zo snel op hun teentjes getrapt. ik zeg relax, neem een jointje.
Grappig was het toen hij de Hollanders afdeed als stoners… Soms is het wel eens een eikel! Maarja des te grappig
Heel erg mooi, prachtige series vids over Roemenie. Ze staan echt op eenzame hoogte met zulke kwaliteit.
Jeremy Clarkson, held.
@Bart_V: wat ferdinand zegt, waaauw, wat heb jij veel panamera’s gezien zeg. Big news.

OT: Heerlijk toch die gortdroge engelse humor:D
Die Clarkson wordt meer en meer de onvermijdelijke zaag! Hij trekt het programma ook veel te fel naar zich toe. Een echte ouwe zak. Doet me zelfs denken aan Ricky Gervais in “The Office”, alsof er nog mensen zijn die thuis voor de buis ’s mans kunsten zo om te lachen blíjven vinden. Wordt tijd dat de BBC die man met pensioen stuurt, het is stilaan genoeg geweest!
Excuse me? Ik vond het aan het begin juist één grote reclame film voor Roemenië. Op de standaard oost-Europa grappen na was het best een positieve review van Roemenië.
@Tony:

Je kan op FinalGear.com de afleveringen downloaden, dan zitten die stukjes er nog wel in.
De Roemeense overheid mag juist blij zijn voor de prachtige reclame: Op Pistonheads wordt al een ‘hoon’ gepland in dat land!
Dus beste overheden: Neem niet alles serieus, relax, adem in en adem uit. Glimlach. Zie je? Dat helpt!
En wanneer je Clarkson dan toch wilt porren, bedank ‘m dan voor de prachtige reclame voor je land.
Die mens moet zich agressief in de kijker l*llen, anders wordt ie afgevoerd!
nee dan doe je gewoon niet meer mee!
Fijne oranje Leon in het 2e filmpje op 2:05
Dacia Nederland
Uiteraard zijn wij van Dacia ook niet blij met de gewraakte aflevering van TG.
Alhoewel de Heer James May zijn entousiasme voor onze nieuwe Sandero niet onder stoelenof banken stak, zijn wij zeer verbolgen over het feit dat het door ons ter beschikking gestelde voertuig werd gekraakt door een vrachtwagencombinatie van 40 ton en konden wij de daarop volgende reactie van de Heer Clarkson ook niet waarderen.
Op ons voorstel om de Heer Clarkson een week lang voorbumpers in onze fabriek te Verbrengistan te laten monteren als compensatie, hebben wij tot op heden alsnog geen reactie mogen ontvangen.
Ik moet zeggen dat het vreemd is dat hij continue over gypsies liep te zeiken, als je ook maar een greintje historisch besef hebt doe je dat niet. Zo’n beetje de helft van de gypsies daar zijn n.m. vergast.
@dacia nederland
droeftoeter, denk je nu echt dat wij denken dat dacia nederland op een blog een perspericht gaat plaatsen? Get a life.
@mc: met het verkeerde been uit bed gestapt vriend?
gezien de onmisbare humor in de reactie lijkt dit mij geheel de insteek.

OT: aflevering was brilliant! vooral het einde, dit is nog eens vermakelijke televisie
Dacia Nederland
@jurrian:
Zin in een proefrit? :D
Heren,

Een kijkerstip voor alle TG ‘fans’:

http://www.casttv.com/shows/top-gear/series-14-episode-1/t49q171
@mhijnen:

Thx man! Was al bijna full episodes aan t downloaden op finalgear.com. ;)
@Rob,

Beetje vergezocht en te serieus genomen denk ik. Mag je over elke etnische gemeenschap waarvan mensen zijn omgekomen in een oorlog geen grappen maken ofzo? Als het direct die gebeurtenissen zou betrekken wordt het een ander verhaal. In dit geval maakt het allemaal niet zoveel uit imho.
@jurrian
ja denk het wel.. misschien is een edit knop toch zo gek nog niet ;)
Inmiddels ben ik er wel een beetje klaar mee dat ze auto’s en andere zaken vernielen just for fun. Die Sandero was een prima wagen, dat vind ik echt geldverspilling en ook niet leuk. Geef hem gewoon aan een goed doel ofzo.
@ Mean_Green: Welkom in de wereld van de entertainmentindustrie. Wat denk je dat er in actiefilms allemaal opgeblazen en in de poeier gereden wordt?
Je gedachtengang is nobel, maar niet realistisch helaas…
@Klassiekerrally: Waarschijnlijk wordt het voor mij tijd om mijn ‘entertainment’ elders te zoeken. Ik vind de algemene autobladen ook steeds minder interessant en geef steeds meer de voorkeur aan specialistische autobladen zoals Klassiek & Techniek en Land Rover Owner International.
@Mean_Green:
Ik zou zeggen, welkom op http://www.klassiekerrally.nl !
grappig, in veel scenes zitten JC, RH en JM helemaal niet achter het stuur.. verbaasd me niets trouwens: http://www.youtube.com/watch?v=CWa6NCMxO7k
mooie ‘behind the scene’: http://www.youtube.com/watch?v=qd1DokzWa2A
Jeremy hoeft dat hoedje echt niet op te zetten zonder ziet hij er al uit als een pauper
@ Mean_Green: Ik heb een tijdje voor Klassiek & Techniek geschreven. De artikelen van mijn hand staan op m’n site (onder ’t menu-item ‘Magazine’ > ‘Freelance werk’).
Is inderdaad een leuk blad.
@Klassiekerrally: Leuke site heb je, ik ga meteen even rondneuzen! :)
Vergeet niet dat Roemenie het land van de skimmers is.
video’s doen het niet meer!
De video’s zijn verwijderd:(
is een daicia sneller dan een ferrari :p xd :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).