Camouflage-versie van Porsche Panamera Turbo

Auteur: , 42 Reacties

Een Panamera.., daar wil je niet in gezien worden.

Deze camo-wrap is gemaakt door Alberto Lou van Foilacar in Dubai. Dat bedrijf was tevens verantwoordelijk voor de vergelijkbare camouflage Ferrari 599. Tevens zagen we een aantal goudkleurige designs zoals de gouden Patrol en de gouden SLR. (bron: crankandpiston.com)42 reacties

Voor ik wat gelezen had dacht ik; “ergens in Dubai…”
Val je tenminste niet op in dat ding..
Nieuw speeltje voor de Deutsche Luftwaffe in Irak/afghanistan?
Het zou maar eens oorlog zijn! Dan kan je, zonder dat er op je geschoten wordt, je boodschappen gaan doen.
Zou het interieur ook gecamoufleerd zijn?
wat heeft iederee toch tegen de Panamera,… ok inderdaad in camo kleuren ziet ie er niet uit maar in’t wit of zwart is ie prachtig!
Die auto schijt 4 kleuren stront.
Ik vind ‘em heel mooi, sowieso hou ik wel van de Panamara!
dat is wel echt minder en die slr die was ook al verpest en nu dit wat een smaak loos bedrijfje :P
Vind het nog best wat hebben. Je moet wel eerst een gek vinden die het ook nog wilt kopen. Maar vind het beter dan standaard-zwart.
Voor aan het front :P
Verschrikkelijk.

Gewoon lekker wit of zwart, porsche-blauw.. who cares.
Dan is het een mooie auto, zo absoluut niet.

Maarja.. UAE
Hmm, ik ben echt niet wild van de Panamera en standaard vind ik het maar een saaie auto, maar zo vind ik ‘em wel vet ! Het tegenovergestelde als de meeste andere comments dus..
God ik vind het eigenlijk wel fet.
Ik vind hem altijd nice, zelfs zo!
Nee camouflage moet je goed doen niet zo maar zo:
http://p.webwombat.com.au/motoring/car-images/porsche-911-carrera-army-camo-1-big.jpg

dit is camo voor baby’s
@Flamingo: Hee dat is de Porsche van ons leger. Italiaanse politie had een Lambo, vroeger had de KPLD ook Porsches en nu helpt ons leger de wereld met een gecamoufleerde Porsche 911.. ;)

@JPM, ga er vanuit dat Dubai zeker wel op zijn pootjes terecht zal komen. Vergeet niet dat deze periode een leerschool voor ze was. Dubai, wilde zich van olie land omschakelen naar een financieel centrum. om zo voor te lopen op een dreigende uitputting van de olie bronnen.
Ja, en crisis hakt er in zo’n proces wel in, maar ze zullen er alleen maar sterker uitkomen. Want niemand is gebaat bij een faillisement van de Dubai BV. Het land is al een groot financieel centrum. Dus vanaf nu zal er ook een beter financieel beleid gevoerd gaan worden. Dit zie je ook terug in Rusland. Waar men de economie ook meer duurzaam wil gaan maken.
Heb hem deze week een paar keer in Berlijn gezien, was eigenlijk nog wel een mooie verschijning.
@autoblogger

oke Bedankt!
@flamingo
met die 911camo val je denk ik nog net iets meer op in de woestijn dan met de panamera Camo.
Verwacht de komende tijd niet teveel gekke projecten uit Dubai. Zoals ik (en vele anderen) al heel lang voorspelden is Dubai slechts een opgeblazen zeepbel gebleken. Het geld zal er langzaam wegstromen.
@ JPM

……”Zoals ik (en vele anderen) al heel lang voorspelden is Dubai slechts een opgeblazen zeepbel gebleken.”……

Oh ja? Wanneer dan? Merkwaardig, dat dit soort uitspraken pas komen, wanneer de zeepbel gebarsten is. :twisted:
Ik verwacht, dat de automobiele Dubai-fratsen niet lang meer zullen aanhouden, maar dat ze iets anders zullen moeten uitvinden om hun schaamte te kunnen verbergen. Deze broedplaats van ten hemel schreiend opportunisme en toonbeeld van mislukt neo-liberalisme zal vele octaven lager moeten gaan zingen. En natuurlijk oppassen, dat ze zich niet al te belachelijk gaan maken. Eilaas! Eilaas!
@9000cse: Oh ik ben benieuwd, of het land na deze crisis weer een speel plaats voor de gefortuneerde gaat worden. Zie het los van het beleid van het land. Als ik de signalen uit de bankwereld moet geloven, willen ze eigenlijk weer op een zelfde voet verder. Als de bankiers zichzelf als de goden, van de wereld zien.. Tja dan is het de goden verzoeken..
@ toyotaprius

Ik zal je helaas moeten teleurstellen: Dubai was en is nooit een oliestaat geweest. Ze hebben echter wel lange tijd gelobbyed om er een zakenstaat van hoog aanzien van te maken. En dat is ze nog aardig gelukt ook!
Maar, het is er het voorbeeld van geworden, hoe je de dingen kunt overdrijven. En dit is een sprekend voorbeeld van hoogmoed, die voor de val komt.
Maar, ik kan het me ergens wel indenken: Je begint een gigantisch prestige-project (o.a. het palmeiland), ziet, dat je succes hebt en dan wil je meer, meer, meer…..
Maar overmoed is een vaker geziene gemene valkuil en daar zijn ze nu de duidelijke exponent van. De wereldwijde financiële crisis heeft ze de das omgedaan; en dit gaat nou eenmaal vlug bij prestige-objecten.
Wat echter nog maar weinig mensen doorhebben, is dat het vermeende herstel de vooral opportunistische neo-liberalen parten zal gaan spelen: Wanneer er niet héél snel wordt ingegrepen in de bancaire wereld, voorspel ik tussen nu en ca. 2 jaar een nieuwe financiële crisis, die vele malen erger zal zijn, dan die we nu meemaken. Ook zullen dan de gevolgen véél ernstiger zijn, dan tot nu toe.
Zoals ik het nu zie, dreigt er zonder ingrijpen een crisis, die erger wordt dan de crisis uit de dertiger jaren van de vorige eeuw. Helaas! Ik kan er echt geen lekkerder chocolade van maken.
@9000cse: Vergeef me het, maar de scherpte was even bij mij weg. Noem het nachtelijk tijdstip ;)
Maar ze hebben er een een zakelijk imperium de grond uitgestampt, en ja met tegenwind, krijgen ze het dan ook zwaar te verduren. Dat zie je met andere landen die ook in de periode van grote welvaart, van de afgelopen jaren enorm zijn gegroeid.
Maar ik geef je gelijk over het laatste wat je hebt geschreven. Men ziet ergens weer groene knoppen aan de bomen en men heeft dan weer het idee dat de bomen tot aan de hemel reiken.
En vooral de bancaire wereld, met wat voor poeha men er weer bezig is. Ik voorzie hetzelfde. Als je zelf een “god” noemt in een dergelijke precaire situatie, dan vraag je er ook zelf om. Ik zal zeggen, dat we ons maar weer moeten gaan opmaken, voor een periode, met als basis, het principe van ruilhandel. Want, met een dergelijke houding, van de neo-liberalen, komt de crisis vanzelf. En die zal dan gaan inslaan als een bom. Tja, dan zal de chocolade erg bitter gaan smaken.
…jemig, het blijft een onvervalst GEDROCHT ! Logisch dat Porsche 4 miljard verlies heeft geleden…en binnenkort nog veel meer, nu de Cayenne aan markt moet inboeten. De 911 is alleen leuk als je er zelf in rijdt…
@ Toyotaprius & @900cse..

doen jullie niet aan nachtrust ofzo?
Ik vind het wel lachen. De meeste Panamera bashers hebben hem waarschijnlijk nog niet gezien (en gehoord) in real life… dan praat je wel anders, wat een beest is dat!
Ik vind het wel wat hebben eigenlijk….
ik heb hem al in het echt gezien een paar keer.
Toepasselijk was beide keren bij de criminele tent ”het kalfje” en ik kan je vertellen dat die camouflage kleur inderdaad zeer van pas komt. Afgrijselijke auto. hij stond geparkeert naast een maserati en toen werd weleens heel goed duidelijk dat ik liever dood gevonden werd onder de porsche, dan in de porsche. Doe mij maar een maserati
@911 gt2 hij is in het echt werkelijk afschuwelijk.
op plaatjes vindt ik hem vele malen mooier!
Ze hebben best wel bekend werk gedaan aan auto’s dit bedrijf. Deze zijn we ook al een keer tegengekomen. http://www.foilacar.ae/html/color_change_gallery2.php?subcatid=MTE4

Zeer mooie bak.
@9000cse

Hou toch op, dat roep ik al heel erg lang. Ook op autoblog. Als je artikelen over Dubai van een jaar terugneemt weet ik zeker dat mijn opmerkingen ertussen staan.

@toyotaprius

Nee Dubai zal nooit slagen en wel om deze reden: er is niets. Dubai baseerde hun hele bouwexplosie op het idee dat toeristen naar Dubai zouden komen en duizenden mensen vakantiehuizen zouden kopen. Maar niemand wil naar Dubai want er is gewoon helemaal niets. Zand, een ontzettend saaie kunstmatige stad en wat fratsen waar je na een week alweer op uitgekeken bent. Iedereen die ik ken die er is geweest zegt hetzelfde, leuk voor een weekje maar ik hoef nooit meer terug. Ze wilden hun toekomstige inkomsten halen uit toerisme en dat gaat ze gewoon nooit lukken. Het begon eerst met het instorten van de huizenmarkt daar, omdat niemand er wilde wonen. Maar ze bleven gewoon doorbouwen. Op een gegeven moment is het gewoon genoeg.
Deze auto is gewoon niet mooi te krijgen..
NEXT!
het is een fantastische bak! buurmannetje heeft er 1 op de oprit staan en ik zou niet durven zeggen dat ie niet mooi is. hij is echt bruut! en dat is nou net wat een porsche nodig heeft.

OT: ik hou niet van camouflage in kleding. dus al helemaaaaaal niet op auto’s.
@ JPM

SORRY! Je hebt gelijk. Ik heb je met iemand anders verwisseld.
echt zonde
mooie wagen maar deze camouflage maakt het precies een reclame wagen …
Zeker niet mooi… jammer maar helaas!
Afgelopen zomer botste ik op enkele supercars voor het Carlton hotel in Nice, en tussen een lamborghini lp670-4 SV en een Porsche designed door Gemballa stond deze 599, precies dezelfde camouflage, en ja hoor, de nummerplaten van al deze (opgeleukte) supercars waren afkomstig van de verenigde arabische emiraten.
599
Hmmmmm… Het lijkt op een Kever, het komt uit Duitsland en is geschilderd in camouflagekleuren. De dertiger jaren komen weer helemaal terug :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).